دولت رئیسی و «جراحی اقتصادی» در بدترین زمان ممکن!
حجتالاسلام احمد حیدری در یادداشتی با عنوان «دولت رئیسی و «جراحی اقتصادی» در بدترین زمان ممکن!» که در اختیار انصاف نیوز قرار داده است، نوشت:
اقتصاد کشور بعد از جنگ و در دولت سازندگی و اصلاحات، تا مقدار زیادی سامان گرفت و بر روی ریل افتاد اما دولت اصولگرای «معجزه هزاره سوم» با وجود درآمد کمنظیر نفتی، با اتخاذ سیاستهای ناصحیح «اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و هستهای» آن را به نابسامانی رساند و سبب رفتن ایران تحت فصل سوم منشور سازمان ملل و وضع تحریمهای ظالمانه گردید. «دولت تدبیر و امید» توانست با برجام، ایران را از تحت فصل هفتم درآورد و با جذب سرمایه ایرانیان خارج از کشور و سرمایه خارجی، جهش اقتصادی شروع شد و طلیعههای آن مشاهده گردید که دیوانهای به نام «ترامپ» یک طرفه از برجام خارج شد و تحریمهای ظالمانه علیه ایران وضع کرد و کشور باز با وضعیت نابسامان اقتصادی مواجه شد. «دولت گذشته هر چه سعی کرد برجام را احیا کند، با ناهمراهی مواجه شد و بالاخره ناکام ماند و برای مقابله با تنگناهای اقتصادی ناشی از تحریمها و رعایت محرومین، ارز ترجیحی (معروف به جهانگیری) را با قیمت پایین به اجناس ضروری اختصاص داد. دولت فعلی در این شرایط بحرانی به جای تخصیص دقیق آن ارز و نظارت مؤثر در مرحله اجرا، در صدد جراحی اقتصادی و حذف آن و تک نرخی کردن ارز برآمده که گر چه در زمان مناسب ضروری و بسیار ارزشمند است ولی الآن نامناسبترین زمان برای انجام آن است زیرا:
- جراحی اقتصادی را زمانی انجام میدهند که کشور دچار تحریمهای کمرشکن و ظالمانه نباشد حال آنکه تحریمهای آمریکا که دیگر کشورها هم از ترس آن ابرقدرت جرأت تخطی از آن را ندارند و تحریم بانکی به خاطر نپیوستن به «افایتیاف» کشور را در وضعیت بحرانی از لحاظ اقتصادی و گرانی کمرشکن قرار داده است.
- این جراحی باید زمانی باشد که بحران فراگیر جهانی وجود نداشته باشد. امروز جنگ روسه و اوکراین با توجه به تهدید اتمی روسیه نسبت به اروپا و آمریکا و «انبار جهانی غلّه» بودن اوکراین، برای جهان شرایط بحرانی به وجود آورده و کشور ما هم از عوارض و عواقب این بحران در امان نیست.
- جراحی اقتصادی باید زمانی باشد که درآمد مملکت مناسب بوده و اندوخته قابل اعتنایی برای مواجهه با عوارض جراحی داشته باشد که کشور ما با توجه به تحریمهای ظالمانه آمریکا در سالهای گذشته و عدم فروش نفت حتی به مقدار ضروری، نه تنها اندوختهای ندارد که از تأمین بودجه عادی هم ناتوان است.
- جراحی اقتصادی باید توسط دولت و مجلسی صورت گیرد که از بالاترین رأی و پشتوانه مردمی برخوردار باشد نه دولت و مجلسی که منتخب اقلیت در شرایط قهر اکثریت از صندوق رأی به خاطر نبودن زمینه انتخاب آزاد، بوده و از همراهی مردم در تحمل عوارض جراحی محروم است و چه بسا با مخالفت و ناهمراهی عمومی مواجه شود.
- کسانی باید مجریان جراحی اقتصادی باشند که سابقه درخشان مدیریت داشته و تجربه و تخصص بالای عملی و تجربه شده در اقتصاد، فرهنگ و اجتماع داشته باشند و مجموعههای بزرگ اقتصادی را که تحت نظارت عموم بوده، اداره کرده و مدیریت و علمیتشان در «امتحان تجربه و نقد»، سربلند بیرون آمده باشد حال آنکه مجریان فعلی دارای چنین علم، مدیریت و تجربهای نیستند. آنها حداکثر مجموعههای انتصابی و دور از چشم ناقدان را اداره کرده و در کوره نقد تفتیده نشدهاند تا توان مدیریتشان علما و عملا ثابت شده باشد.[مهمترین رجال اقتصادی این دولت معاون اول و معاون اقتصادی رئیس جمهور؛ اولی مدیریت یک مجموعه اقتصادی را بر عهده داشته که تحت نظارت عمومی نبوده و در کوره نقد تفتیده نشده و دومی هم فرمانده سابق سپاه بوده که بعد از جنگ دبیر مجمع تشخیص مصلحت و حداکثر عضو یا رئیس کمیسیون اقتصادی این مجمع بوده و هیچ مدیریت اقتصادی چشمگیر نداشته است]. ناتوانی رجال این دولت چنان واضح و آشکار شده که مدیر مسئول روزنامه جمهوری اسلامی که از کارشناسان مسلّم و سابقهداران انقلاب است، به صراحت از رئیس جمهور خواسته چون توان مدیریتی و علمی لازم را ندارد، استعفا دهد!
- دولتی باید مجری این جراحی باشد که عقبه تخصصی توانمند داشته و رجال طرفدارش بتوانند مردم را قانع کنند ولی این دولت فاقد چنین عقبهای است؛ مثلا آقای مصباحی مقدم سخنگوی جامعه روحانیت مبارز و عضو مجلس تشخیص مصلحت و از رجال اصولگرا و حامی، در دفاع از عملکرد دولت میگوید: «نرخ تورم نزولی شده؛ منتقدان اینها را نمیبینند؟ فقط بلدند چهار کالا را ببینند که قیمتهای جهانیاش تغییر کرده و بر قیمتهای داخلی تاثیر گذاشته؛ این چندتا را علم کرده و بزرگنمایی میکنند». به ایشان میگویند: «ما نمی توانیم ببینیم، شما که میتوانید، نام چند کالا که قیمتش در این مدت سیر نزولی داشته و با توجه به آن، تورم سیر نزولی یافته، را برای ما نام ببرید!».
انتهای پیام
کار بسیار خوبیست و در زمان بسیار دیر انجام شد روحانی خیانت کرد
شما چندبرابر بحسابتان واریز میشه ؛ بچه هاتون در بهترین مدارس از جیب مردم تحصیل میکنند ، راننده با کارت اعتباری نامحدود صادره از مراجع اقتصادی دولت و حکومت تمام مایحتاج همسر و فرزندانتان را از بهترین فروشگاه ها تهیه و درب منزل تقدیمتان میکند ورنه هیچ انسان شریفی در این شرایط طاقت گداز از اقدامات نابود کننده معیشت مردم دفاع نمیکند …
البته بی شک حرفهای آقای حیدری در یاداشت مارالذکر هم شعارگونه، منفعت طلبانه و تنها برای ماهیگیری از آب گل آلودی است که فی الحال زندگی و معیشت ایرانیان را نابود کرده است.
سپاس از پایگاه خبر ی تحلیلی انصاف ؛ اگر انصاف و رسالت رسلنه ای خود را در نشر نظرات منتقدان و موافقین رعایت کند.
دولت رئیسی از همین ابتدا دارد تاوان خیانت های وحشتناک اقتصادی دولت روحانی را می پردازد (تاراج فقط ۳۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰ (سی میلیارد) دلار و ۶۰۰۰۰ کیلو (شصت تن) طلا فقط در تابستان سال ۹۷ که قوه ی قضاییه آملی لاریجانی به دلیل خیانت مستقیم روحانی در پست ریاست حمهوری آن را اعلام کرد ولی قدرت برخورد با او را نیافت و هنگامی که ابراهیم رییسی به سمت برخورد با او رفت با کلید خوردن هماهنگ ناآرامی بنزینی از داخل و ترور قاسم سلیمانی از خارج، جمهوری اسلامی مجبور به عقب نشینی در برابر حسن فریدون (روحانی؟) شد) ، همان طور که احمدی نژاد از همان ابتدای به کار در دولت اول خود تاوان خیانت هاشمی، خاتمی و روحانی در وارد کردن سانتریفیوژهای آلوده از پاکستان در دهه ی هفتاد را پرداخت کرد و سپس و در ابتدای دولت دومش نیز با کودتای رنگی سبز فلج کننده ی همین باند قدرت مواجه شد که در نهایت به تحریم ۱۹۲۹ در سالروز خیزش جنبش سبز و در نهایت مجبور شدن جمهوری اسلامی به سر کشیدن جام زهر برجام منجر شد.
آقای رئیسی ،جراح بزرگ اقتصاد،
ما الان روِغن نداریم چکار کنیم؟یه دونه لا اقل بده با کارت ملی.
انصاف نیوز عزیز .مشکل اقتصاد بیمار ایران ، با جراحی جراحان ناکاربلد ، هرگز به سلامت اقتصاد منجر نمی شود بلکه بیمار را هم میکشد .اقتصاددانانی نابغه مثل دوکتور محسن رضایی ( بامعدل 19 ) که جهت تقویت اقتصاد کشور ( بخوانید نظام ) متوسل به تزگروگانگیری 1000نفر سربازان آمریکایی درطول یک هفته و دریافت یک میلیارد دلار درقبال آزادی یک سرباز آمریکایی ( جمعا 1000 میلیارد دلار ) از دولت آمریکا که واقعا یک نابغه است یا همین وزیر اقتصاد دولت رئیس جمهور … که رابطه با جهان را ذلت و وابستگی می داند . این ها میخواهند اقتصاد را جراحی کنند . متاسفانه ایران و مردم ، گرفتار … بدسیرت سیاسی هستند که نیازست توسط ملت ایران ، کل ساختار … ، جراحی سیاسی شوند زیرا مشکلات اقتصاد از سیاسیون جفاپیشه زشت کردارست