خرید تور تابستان

حداکثر سرعت مجاز در کشور چقدر است؟

رپورتاژ آگهی

به گفته سرهنگ احسان مومنی رئیس اداره تصادفات پلیس راهور پایتخت ۲۶ درصد از علل وقوع تصادفات در معابر بزرگراهی مربوط به سرعت غیر مجاز است. در محورهای بزرگراهی که دارای تابلوی راهنمایی و رانندگی و تابلوی محدودیت سرعت هست رانندگان باید از آن تابلو تبعیت کنند و سرعت خودروی خود را بر اساس آن تابلو تنظیم کنند؛ اما در معابر بزرگراهی که فاقد تابلوی سرعت هست حداکثر سرعت مجاز مطابق جداول سرعت راهنمایی و رانندگی کشور است. در ادامه سرعت مجاز جاده‌های مختلف کشور را بررسی می‌کنیم.

سرعت مجاز در معابر مختلف چقدر است؟

در بیشتر خیابان‌ها این سرعت با تابلوهای مختلف به ما نشان داده می‌شود. هنگام رانندگی حتما به علائم راهنمایی و رانندگی توجه کنید.

اگر تابلویی در خیابان نبود، طبق جدول‌های زیر رانندگی کنید:

جریمه سرعت غیر مجاز با دوربین در سال ۱۴۰۱ چقدر است؟

در قانون راهنمایی و رانندگی ۲ کد تخلف برای سرعت غیر مجاز وجود دارد و مبلغ جریمه به نسبت تخلف متفاوت است.

اگر راننده وسیله نقلیه‌ای تا ۳۰ کیلومتر بیشتر از سرعت مجاز رانندگی کند در کلانشهر‌ها و جاده‌ها ۶۰ هزار تومان، در شهر‌های کوچک ۴۵ هزار تومان و در راه‌های روستایی ۳۰ هزار تومان جریمه می‌شود.

اما اگر سرعت راننده‌ای بیشتر از ۳۰ کیلومتر با حداکثر سرعت مجاز برای رانندگی اختلاف داشته باشد، در جاده‌ها و کلانشهر‌ها ۲۰۰ هزار تومان، در سایر شهر‌ها ۱۸۰ هزار تومان و در راه‌های روستایی ۱۰۰ هزار تومان جریمه می‌شود.

البته باید بدانید که برای رانندگی با سرعت بیش از ۳۰ کیلومتر از حد مجاز علاوه بر جریمه رانندگی نمره منفی هم می‌گیرید.

برای رانندگان خودرو‌های شخصی ۵ تا ۱۰ نمره منفی و برای رانندگان وسایل نقلیه عمومی ۱۰ تا ۱۵ نمره منفی اعمال می‌شود.

حداکثر سرعت مجاز رانندگی در سایر کشورها چقدر است؟

احتمالا برایتان جالب باشد که حداکثر سرعت مجاز رانندگی در ایران را با سایر کشورهای جهان مقایسه کنید:

حداکثر سرعت مجاز در فرانسه: در این کشور حداکثر سرعت مجاز در آب و هوای ۱۱۵ کیلومتر در ساعت است. از سال ۲۰۰۲ کنترل سرعت شدیدی بر روی ماشین‌های این کشور انجام می‌شود و آمار تصادفات را تا ۵۰درصد کاهش داده است.

حداکثر سرعت مجاز در آلمان: آلمان به نداشتن حداکثر سرعت در آزاد‌راه‌ها معروف است اما جالب است که بدانید  این عدم محدودیت تنها برای سواری است. از طرفی ۳۰٪ معابر این کشور محدودیت سرعت دارند.

حداکثر سرعت مجاز در نروژ: در استانداردترین معابر نروژ حداکثر سرعت مجاز تنها ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت است و البته نروژی‌ها در حال بررسی برای افزایش سرعت مجاز به ۱۱۰ کیلومتر بر ساعت هستند.

حداکثر سرعت مجاز در انگلستان: انگلستان از سال ۱۹۶۷ برای کاهش آمار تصادف در این کشور حداکثر سرعت مجاز را به ۱۱۰ کیلومتر بر ساعت کاهش داده است.

حداکثر سرعت مجاز در آمریکا: حداکثر سرعت مجاز در ایالت‌های مختلف این کشور متفاوت است. بیشترین سرعت مجاز برای رانندگی در ایالت‌های غربی است که می‌توانید سرعت ماشینتان را تا ۱۳۰ کیلومتر بر ساعت افزایش دهید.

توقیف خودرو به خاطر سرعت غیر مجاز

همان‌طور که مشاهده کردید رانندگی با سرعت زیاد در همه جهان جرم است و پیامدهایی دارد. در ایران هم پلیس رانندگان را اعمال قانون می‌کند. خودروها به علت ارتکاب تخلف سرعت توقیف سیستمی می‌شوند. خودروهایی که توقیف سیستمی شده‌اند، در هر جای کشور توسط مأموران متوقف و به پارکینگ منتقل خواهد شد.

از طرفی اگر پلیس با دوربین راننده را متوقف کند می‌تواند ماشین او را به پارکینگ منتقل کند.

برای ترخیص خودرو از پارکینگ چکار کنیم؟

اگر به خاطر سرعت غیر مجاز ماشینتان به پارکینگ منتقل شود باید به دنبال کارهای ترخیص آن بروید. برای آزادسازی خودرو باید در ساعات اداری به پارکینگ مراجعه کنید (توجه داشته باشید که صبح زود بهترین فرصت برای انجام این کار است) و با دادن اطلاعات خودرو برگه‌ای دریافت می‌کنید، مرحله بعد مراجعه به ستاد ترخیص خودرو است.

مدارک لازم برای ترخیص خودرو کدامند؟

  • اصل و کپی گواهینامه
  • کد یکتا بیمه شخص ثالث
  • اصل و کپی کارت ملی مالک خودرو
  • اصل و کپی کارت ملی متخلف
  • اصل و کپی کارت ماشین (لازم است برگه سبز خودرو را هم به همراه داشته باشید)
  • برگه ترخیص (همان برگه‌ای که از پارکینگ دریافت می‌کنید)
  • پرداخت خلافی در مراکز پلیس +۱۰
  • پرداخت عوارض شهرداری (عوارض شهرداری در مراکز ستاد ترخیص قابل پرداخت است)

وقتی هزینه پارکینگ و یدک کش را پرداخت کردید می‌توانید به پارکینگ مراجعه کنید و خودرو خود را تحویل بگیرید. دقت داشته باشید که داشتن بیمه شخص ثالث برای ترخیص خودرو ضروری است. اگر بیمه ماشین‌تان به اتمام رسیده است و قصد تمدید بیمه شخص ثالث را دارید می‌توانید از سایت‌های خرید آنلاین بیمه مانند ازکی دات کام استفاده کنید.

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا