خرید تور تابستان

مخالف طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت کیست؟

رامین اناری می‌گوید: در آخرین حضورم در مجلس برای بررسی طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت به این نتیجه رسیدم که سازمان امور استخدامی کشور هنوز مخالف تبدیل وضعیت نیروهای قراردادی و شرکتی است.

به گزارش ایلنا، «همراه کردن دولت با طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت»، این جدیدترین دلیل برای به تاخیر انداختنِ ورود طرح ساماندهی به صحن علنی مجلس است. ۲۲ فروردین ماه درحالیکه نمایندگان مجلس دائم بر حمایت خود از این طرح پافشاری می‌کردند، ناگهان خبر رسید که قرار است مجددا جلسه‌ای در مورد طرح ساماندهی در سازمان امور استخدامی کشور با حضور برخی از نمایندگان برگزار شود. پیشتر نیز در شهریور سال ۱۴۰۰، مجلس ۴۵ روز به دولت وقت داده بود تا لایحه‎ای در خصوص حذف پیمانکاران و تبدیل وضعیتِ نیروهای قرادادیِ نهادهای دولتی، نیمه خصوصی و عمومی تنظیم و به مجلس بفرسد. فرصتی که البته مورد استقبال دولت قرار نگرفت. از همان ابتدا دولت و به خصوص سازمان امور استخدامی روی خوش به این طرح نشان ندادند و قرار شد طرح ساماندهی در کمیسیون اجتماعیِ مجلس بررسی و بعد وارد صحن علنیِ مجلس شود. 

دی ماه ۱۴۰۰ طرح ساماندهی بالاخره در کمیسیون اجتماعی مجلس به تصویب رسید و از همان زمان کارگران بسیاری امیدوارانه منتظر ماندند تا طرح به صحن علنی مجلس برسد. این انتظار اما هنوز به پایان نرسیده است. گاهی از نسخه‌ی جایگزینِ طرح ساماندهی صحبت می‌شود و گاهی از برقرای عدالت پرداخت، و همه‌ی اینها به ان بهانه است که بزرگترین مخالفِ طرح ساماندهی، یعنی سازمان امور استخدامی کشور، طرح را دارای بار مالیِ بسیار برای دولت می‌داند. ادعایی که البته بارها به واسطه‌ی بسیاری از کارشناسان این حوزه رد شده است اما به هر حال به نظر می‌رسد تاکنون بین مجلس و سازمان امور استخدامی توافقی جدی در مورد این طرح حاصل نشده است. 

رامین اناری (نماینده کارگران شرکتی و قراردادی سراسر کشور) که اوایل اردیبهشت ماه در مصاحبه‌ای با ایلنا از توافق بین مجلس و سازمان امور استخدامی کشور سخن گفته بود حالا چیز دیگری می‌گوید: در آخرین حضورم در مجلس برای بررسی طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت به این نتیجه رسیدم که سازمان امور استخدامی کشور مخالف تبدیل وضعیت نیروهای قراردادی و شرکتی است و در این مدتی که قرار بود طرح در سازمان امور استخدامی مجددا بررسی شود هیچ اتفاق خاص و تغییر رویه‌ای صورت نگرفته و سازمان امور استخدامی صرفا به دنبال خریدنِ زمان است. 

اناری از جلسه‌ای که با کمیسیون اجتماعی مجلس در مورد طرح ساماندهی برگزار شده، می‌گوید: اعضای کمیسیون اجتماعی به شدت با نظر آقای لطیفی (رئیس سازمان امرو استخدامی کشور) مخالف هستند و می‌گویند ایشان و همکارانشان هیچ کمکی برای پیشبرد کار انجام نمی‌دهند. 

به گفته‌‎ی این نماینده‎ی کارگری؛ کارشناسان سازمان امور استخدامی از ده مورد روی یک مورد توافق کرده‌اند و باز بر تفکرات پیشینِ خود پافشاری می‌کنند. 

وی می‌گوید: چیزی که من می‌دانم این است که کمیسیون اجتماعی و شخص آقای ولی اسماعیلی روی تصویب این طرح تاکید دارند و ریاست مجلس نیز با ما همراه هستند، اما سازمان امور استخدامی کشور مخالف است و هیچ تغییری در این مخالفت با طرح تا کنون به وجود نیامده است. 

در مورد استقبال نمایندگان مجلس از طرح ساماندهی بارها شنیده‌ایم و حتی اواخر سال گذشته ۱۳۰ نماینده نامه‌ی ورودِ هر چه سریع‌تر این طرح به صحن را امضا کرده بودند با این وجود تاکنون طرح به صحن نرفته است. بالاخره چه زمانی طرح به صحن علنیِ مجلس می‌رسد؟ نماینده کارگران شرکتی و قراردادی سراسر کشور در پاسخ به این سوال می‌گوید: قرار شد بعد از دو هفته تعطیلات مجلس و برگزاری انتخابات هیأت رئیسه، طرح به صحن علنی مجلس برود و ما همچنان با توجه به نگاه مثبتِ کمیسیون اجتماعی و ریاست مجلس به این طرح امیدواریم این طرح در صحن علنی مجلس به تصویب برسد. 

اناری از رویه‌‎ی سازمان امور استخدامی کشور شکایت دارد؛ او می‌گوید: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری نباید به جامعه ناامیدی تزریق کرد اما سازمان امور استخدامیِ کشور با این کارش دقیقا بخش اعظمی از کارگران را ناامید کرده است. نمونه‌ی این ناامیدی را در اتفاقاتی که در طول سال‌ها در بین کارگران افتاده، می‌بینیم. این اتقاقات نشان از گسترش این ناامیدی بین کارگران دارد. اگر کارگران و جان آن‌ها برای مسئولان مهم است باید این مسائل را رصد کنند و ریشه‌ی این ناامیدی را از بین ببرند. 

وی گفت: آقای گودرزی (عضو کمیسیون اجتماعی مجلس) در مصاحبه‌ای گفته‌اند که سازمان امور استخدامی از موضع خود کوتاه نمی‌آید. این سازمان در مقابل میلیون‌ها خانواده‌ مسئول است و نهادهای دیگر باید به کمک بیایند و این سازمان را توجیه کنند تا به تصویب این طرح رضایت دهد. طرح ساماندهی نه مغایر با اصل ۷۵ قانون اساسی است و نه بار مالی دارد. 

نماینده کارگران شرکتی و قراردادی سراسر کشور به صحبتهای یکی دیگر از نمایندگان مجلس اشاره می‌کند: آقای غنی نظری (نماینده مجلس) چند روز پیش در مجلس نطقی داشتند و به دولت و مجلس تذکر دادند که طرح ساماندهی در حال قلع و قمع است. من به عنوان نماینده نیروهای قراردادی و پیمانی کشور تاکید می‌کنم که سازمان باید در مورد مواضع خود و مخالفت با طرح ساماندهی توضیح منطقی و روشن بیاورد. در مورد نیروهای قراردادی هم سازمان امور استخدامی اصلا صحبتی نداشته و ظاهرا قرار نیست فکری به حال این نیروها کند. 

این فعال کارگری به وضعیتِ بدِ کارگران پیمانکاری و قراردادی اشاره می‌کند و می‌گوید: مسئولِ اتفاقهایی مثل خودسوزی کارگران، عدم پرداختِ حقوق آن‌ها و ناامیدیِ کارگران را کسانی می‌دانیم که در مقابل طرح ساماندهی و رسیدنِ کارگران به امنیت شغلی مقاومت می‌کنند. از شخص رئیس جمهور محترم می‌خواهیم که نظارت بیشتری روی سازمان امور استخدامی داشته باشند. 

به گفته‌ی اناری؛ سازمان امور استخدامی با بیان اینکه در دنیا شایسته‌سالاری حاکم است و کشورها امروز به سمتِ شرکتهای پیمانکاری می‌روند، مخالف برداشته شدنِ پیمانکاران است. 

نماینده کارگران شرکتی و قراردادی ادامه می‌دهد: دلیل سازمان امور استخدامی کاملا غیرمنطقی است. این سازمان فقط عذر و بهانه می‌آورد. اما باید بداند بعد از یک سال تعلل در تصویب این طرح، از موضع خود کوتاه نمی‌آییم. اگر آن‌ها چنین استدلالی دارند باید تمام آیتم‌های آن کشورها را در کشور ما هم پیاده کنند. اگر اینگونه باشد ما می‌پذیریم اما خب محال است. 

اناری می‌گوید: سوال ما از سازمان امور استخدامی این است که آیا کارگرانِ پیمانکاری و قرارداد موقتِ ما هم شرایطِ کارگرانِ آن کشورهایی را دارند که سازمان امور استخدامی در موردشان صحبت می‌کند؟ این قیاس مع الفارق است. اصلا شرکتهای پیمانکاری و قرادادهای موقت در کدام کشورها در حال گسترش است؟ آیا آن کارگران هم مثل کارگران شرکتیِ ما حقوق می‌گیرند؟ بسیاری از کارگران قرادادی و پیمانکاریِ ما برای گرفتنِ حداقل حقوق خود هم دچار مشکل می‌شوند و بسیاری اوقات این حقوق را با تاخیر دریافت می‌کنند. آیا در آن کشورها هم وضعیت اینگونه است؟انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. بی عرضه ترین نمایندگان چهارده تا الان زورشون به مسول نیروی استخدامی نمی‌رسه یعنی خاک برسرشون

  2. آخه بگو خداوند نیست و نابودد کنه مگه تو هم نان خور سفره این مملکت نیستی .از جیب بابای توه که مخالفت میکنی .یا از جیب مامانته .حتما دست داری با شرکتهای رانت خوار وگرنه مخالف نیستی.خداوند یه سرطان بزنا تو حلقد تا دیگه بفهمی کارمند شرمنده زن و بچش شده یعنی چی

  3. خدا از کسانی که برای تصویب این طرح سنگ اندازی میکنند نگذرد
    اینا کسانی هستند که دوست ندارند یک ایرانی در زندگی آرامش وامنیت شغلی داشته باشد وپولشان به جیب دلالان برود

  4. سلام
    رییس این سازمان یه نفره سازمان اموراستخدامی یه نهاده این چه مملکتیه که یه نفر یا یه نهاد میتونه حتی مغایر قانون اساسی عمل کنه و نون میلیونها نفر انسان رو ملعبه دست خودش کنه و هیچ قانون و مجری قانون هم محاکمه ش نکنه؟!!!

  5. الآن اصل طرح مشکلی نداره فقط چون اسمی از نیروهای قراردادی نیست و قرار بوده رسمی شوند و این با عدالت در پرداخت و عدالت اجتماعی منافات داره نمایندگان دلسوز نیروهای قراردادی بدون توجه به 120 هزار نیروی پیمانکاری دارند با جلوگیری از طرح زمان می‌خرند

  6. اینم یه گند مثل هزاران گند دیگه، امور استخدامی بصورت واضع پشتیبان نظام سرمایه داریه، چون رؤسای اون از طریق مافیا شارژ میشن، و… کسی نیست که حرف آخر رو بزنه، چون مملکت اینقده مشکل داره که این زخم به هیچ جا معلوم نیست

  7. با سلام مسئول استخدامی کشور که مخالف این طرح می باشد اعذل گردد و کسی که همراه با کارگران هست مدیر استخدامی گردد ممنون از نماینده کارگران که پیگیر هستند

  8. پیمان کاران قرار داد موقت باید کلان حذف بشن خود مسئولان بیان جای ما ما بریم جاشون میتونن ابن شرایط قبول کنن اگه این طرح ا۹را نشه مطمین باشید همه کارگران شرکت هارو ترک میکنن میرن بیرون

  9. سلام جناب لطیفی فقط یک مثال واقعی در ایران از اجرای خوب و مفید خصوصی سازی بزنید
    شما تجارت انسان و برده داری را با خصوصی سازی اشتباه گرفتید
    کوچک کردن دولت یعنی پست مدیریتی فقط دولتی باشد و این تعداد نیز با عرض معذرت از ایثارگران که واقعا جهاد و ایثار و ازخودگذشتگی ایشان قابل تقدیر و تشکر است حدود ۸۰ درصد از این عزیزان هستند و تنها معیار انتخاب این پست ها ایثارگری هست البته که باید از ایشان تقدیر شود هرچند فی سبیل اله بوده و دراین دنیا چیزی که بتوان به پاس زحماتشان تقدیم کنیم نیست ولی برای تداوم و پایداری و غرور و افتخار و سربلندی این مملکت باید معیار انتخاب پست های مدیریتی تخصص و تجربه و ایمان و تقوا و روشنفکری باشد که عزیزان ایثارگر یکی از این موارد که ایمان و دلسوزی هست دارند پس باید تمام معیارها در نطر گرفته شود تا همه کشور در آسایش و رفاه و با استقلال و بی نیازی به غرب و شرق بتوانیم روی پای خود بایستیم
    ماکه دارین باز نشست میشیم و دین خود به مملکت ادا کردیم امیدوارم که به فکر آیندگان باشیم

  10. سلام جناب لطیفی فقط یک مثال واقعی در ایران از اجرای خوب و مفید خصوصی سازی بزنید
    شما تجارت انسان و برده داری را با خصوصی سازی

  11. کسی که مخالف طرح ساماندهی نیروهای قراردادی با بیش از 20 سال سابقه کاری است در حقیقت موافق تبعیض ، حق کشی ، بی عدالتی و ظلم است.

  12. تمامی شون ازمجلس بگیرتاسازمان استخدامی پیمانکاران انقدرازپول کارگران بیچاره چاق شدن که همه شونوخریدن والاچیزی که مجلس تصویب کنه بعدش شورای نگهبان تاییدش کنه سازمان استخدامی چکاره میباشدپس خواهشن درس الفبای رایادندهید ایافکرمیکنیداینگونه کسانیکه بصورت شرکتی یاحجمی یاغیره دارن واسه دولت کارمیکن خیلی بیسوادن خیراینگونه نیست کسانی هستن که صدبرابرشماباسوادترن پس بیزحمت گردن اینواون نذازین

  13. خدا نسازه برای کسانی که سنگ اندازی می کنند داریم زمینه،ما مگر چی میخوایم،همین حقوق و مزایا فقط سر وقت باشه،وبه موقع،در سر هر ماه پرداخت بشه،،،این کجایش،با اصل خصوصی سازی تناقض داره

  14. سلام طرحی که سراسر خیر و برکت برای کشور و دولت و مجلس و مردم دارد سوالی که به ذهن می رسد چرا سازمان امور استخدامی مخالف طرح ساماندهی کارکنان و کارگران هست که به نظر می رسد دو حالت دارد یا از مزایای طرح آشنایی کامل ندارند و چشم انداز روشنی ندارند و راهنمایی اشتباهی به آنان داده شده است و یا خدای ناکرده اسیر مافیای پیمانکاری شده است و به صورت ناشیانه مسائل را پس می زند

  15. سلام خدمت همه عزیزانی که در تلاشند تا این طرح به سروسامانی برسد خداوند خیرتون بده.
    و اما آنهایی که مانع تراشی میکنند یک سخن با آنها دارم آن هم اینکه شما ها بویی از انسانیت نبرده اید و فقط در تلاش هستید که میزخودتون رو از دست ندید .

  16. من نمیدونم این مسولین ما که هی دم از خدا و پیغمبر میزنن هیچ فکر میکنن که چه جوری میخوان اون دنیا جواب بدن هر ماه داره نصف پول یک کارگر زحمتکش به جیب شرکت میره و فقط اون باید شرمنده زن و بچش باشه

  17. بخدای واحد اگر سازمان امور استخدامی با این طرح مخالفت کند ودست از لج بازی و بر ندارد وبخواهد شریک پیمانکاران دزد باشد مانند لانه جاسوسی آمریکا آن را آتش خواهیم زد.

    4
    1
  18. بهتر است حقوق قراردادیها و نیروهای شرکتی همسان سازی شود و بر پرداخت آن نظارت گردد تا نیروی جدید رسمی به دولت با این بهره کم کارکنان آن افزوده شود.

  19. لعنت بر کس که مخالف این طرح هست. شریک مافیایی پیماران هست جیره خوار آنها هستن…. کسی که در اینکار منافع داشته باشد طبیعی هست مخالفت کند…از چندین سال پیش تا الان اخر کار دولتها که میشود این رو میگن مردم امیدوار میکنن رای مردم که گرفتن میزنن زیرش. اینا همش بازی هست

  20. بله امروز باید سازمان استخدامی مخالف استخدام کارکنان باشه وقتی میتونن یه نیرو رو بدون حقوق درست ودرمونی از سرخودشون رفع کنند وقتی به جای یه مدیر حقوق ۶۰ نفر کارمند رو میدم وقتی اونا با دو سال دورکاری درز دل زن و بچه بودن و کارکنان بهداشت مثل حیوون جون میکندن امروز چون مملکت صاحب درستی ندارند باید یه قشری زیر دست و پا به بشن لعنت بر اممسوولین امور استخدامی بی لیاقت

  21. باید ازمون گرفته شود تا حق کسی واقعا ضایع نشود ظلمه به این همه جوان بیکار من هم نیرو شرکتی ارگان دولتی هستم ولی چ من چ کسای دیگه باید امتحان بدن.و چ اونی که ایثار گری داره بعضی ها رفتن تو کارای دولتی به عنوان نیرو شرکتی و الان هم انتظار رسمی شدن و غیره دارن این بی انصافیه چون الان تو شرکت ما هم چند نفر چ از دیپلم و زیر دیپلم اونم دیپلم رو بهشون دادن الان انتظار رسمی شدن دارن پس حق جوان هایی که زحمت کشیدن چی میشه باید عدالت باشه و ب ا همه یکی باشه تا ظلمی صورت نگیره و طرح هم تایید نمیشه چون واقعا بی منطقه وگرنه تا الان تایید شده بود.

  22. سازمان اداری استخدامی درست میگه اکثر این نیروها توسط همین نمایندگان مجلس یا افراد ذی نفوذ و با پارتی سرکار رفتن و حالا توقع دارن رسمی و پیمانی بشن
    اگه راست میگید برای استخدام آزمون برگزار کنید بین همین افراد و کسایی که بیکارن و پارتی ندارن آنوقت معلوم میشه چند نفر از همین نیروها شایستگی استخدام دارن!؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا