رسانه دولت نمک بر زخم مردم نپاشد
آفتاب نیوز نوشت: با توجه به اینکه همیشه در فروردینماه، بخاطر شرایط عمومی کشور و تعطیلات، تحقق درآمدها کمتر از هزینههای قطعی است و دولتها طبق قانون موقتا از تنخواه بانک مرکزی استفاده کرده و تا پایان سال مثل همه سنوات، آنرا تسویه میکردند، امسال دولت این تفاوت درآمد و هزینه را از چه محلی پرداخت کرده است؟! آیا به منظور تامین کسری از محل ودیعههای مردم نزد خزانه با مجوز شورایعالی هماهنگی اقتصادی سه قوه برداشت نکرده است؟!
در حالی که امروز پول ملی در کمارزشترین مقدار خود در تاریخ اقتصاد ایران قرار گرفته و نرخ دلار از مرز ٣١ هزار تومان و قیمت سکه از ١٥ میلیون تومان گذشته است … و بنا به گزارش مرکز آمار ایران، تورم با رکوردزنی در اردیبهشتماه، نرخ ماهانه آن بیش از ٣/٧ درصد و نرخ تورم نقطهای برای اقلام خوراکی به ٤٩/٤ درصد افزایش یافته است -بهطوریکه متاسفانه شاهد فریاد اعتراض مردم در مناطق مختلف کشور بودهایم- رسانه دولتی ایرنا که از همین بیتالمال ارتزاق میکند، بجای عذرخواهی از مردم به آب و تاب دادن گزارش نخنما و تکراری سازمان برنامه و بودجه مبنی بر اینکه در فروردین پارسال دولت قبل، از تنخواه بانک مرکزی استفاده کرده و ما امسال با شقالقمر! از تنخواه استفاده نکردیم، پرداخته است.
به گزارش آفتابنیوز؛ سازمان برنامه و بودجه در اطلاعیهای مدعی شده که “دولت قبل فقط در فروردین ۱۴۰۰ بیش از ۲۳ هزار میلیارد تومان از بانک مرکزی استقراض کرد که عامل رشد نقدینگی و تورم شد، اما دولت سیزدهم با انضباط بودجهای بیسابقه در دو ماه نخست ۱۴۰۱ یک ریال هم از بانک مرکزی استقراض نکرده است.”
اما پرسشی که درباره گزارش سازمان برنامه و بودجه و بزرگنماییهای رسانه دولت در خصوص عملکرد مالی دولت سیزدهم در ماههای گذشته مطرح است، اینکه با وجود افزایش هزینههای دولت در بودجه سال ١٤٠١، این هزینهها از چه محل تامین شده است؟!
با توجه به اینکه همیشه در فروردینماه، بخاطر شرایط عمومی کشور و تعطیلات، تحقق درآمدها کمتر از هزینههای قطعی است و دولتها طبق قانون موقتا از تنخواه بانک مرکزی استفاده کرده و تا پایان سال مثل همه سنوات، آنرا تسویه میکردند، امسال دولت این تفاوت درآمد و هزینه را از چه محلی پرداخت کرده است؟! آیا به منظور تامین کسری از محل ودیعههای مردم نزد خزانه با مجوز شورایعالی هماهنگی اقتصادی سه قوه برداشت نکرده است؟!
بیشتر بخوانید:
عبور دلار از کانال ۳۰ هزارتومانی| آقای صالحآبادی! از ذخائر تاریخی بانک مرکزی چه خبر؟
از سویی دیگر، مسعود میرکاظمی اخیرا در گردهمایی روسای سازمان مدیریت و برنامهریزی استانها مدعی شده بود: از آغاز کار دولت، بدون استقراض و چاپ پول مشکلات یکی پس از دیگری حل شد؛ نهتنها مطالبات معوق اقشار پرداخت شد بلکه تخصیص اعتبارات عمرانی و اشتغال در پایان سال به بیش ۲۰۰ هزار میلیارد تومان رسید. میرکاظمی با بیان اینکه برخی راهحل مشکلات را به مذاکرات و برجام گرهزده بودند تصریح کرد: بعضیها میگویند دلیل مشکلات اقتصادی تحریم است، اما این گزاره صحیح نیست، سهم تحریم مشخص است و نباید همه مشکلات را متوجه آن کرد. ۸ سال فعالیت اقتصادی معطل بوده که مذاکرات چه میشود؟ در دولت سیزدهم تمرکز بر این است تا قدرت خرید مردم بالا رود.
این ادعای میرکاظمی در حالی است که هنوز مطالبات بازنشستگان به صورت کامل پرداخت نشده و تجمعات اعتراضی بازنشستگان، کارگران و … در گوشه و کنار کشور، ادعای میرکاظمی را نقض میکند.
علاوهبر این، رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی نیز اخیرا در اظهاراتی با انتقاد از فشار دولت رئیسی بر صندوق گفت که مشخص نیست بودجه را چگونه مینویسند که هنوز زمانی از سال نگذشته، وزیری به ما نامه زده که “۲۲.۵ همت (هزار میلیارد تومان) کم آوردهایم به ما پول بدهید”، مگر صندوق باید کسری بودجه را جبران کند؟
نکته دیگر اینکه بعد از افزایش شدید قیمتها و گرانی روزافزون و فشار معیشتی به مردم، رسانههای دولتی و جریانهای حامی ضمن تاکید بر صبوری مردم در برابر مشکلات اقتصادی، همگام با صداوسیما با انتشار گزارشهای عجیب و غریب، مدعی شدهاند که بعد از حذف ارز ترجیحی، قیمت کالاها ارزان شده است! از سوی دیگر بجای پرداختن به مشکلات معیشتی مردم ایران، مدام با انتشار گزارشهایی، وضعیت اقتصادی آمریکا و اروپا را چنان تیره و تار نشان میدهند که انگاری مردم آنها دچار فقر شدید شده و در قحطی کامل به سر میبرند! این رسانههای دولتی، گویی اصلا در ایران زندگی نمیکند و مخاطبین آن مردم در زیر بار و فشار اقتصادی ایران نیستند؟!
رسانه دولت به زخم اقتصادی مردم نمک نپاشد
همه این مسائل در حالی است که مقامات دولت رئیسی مدعی هستند علاوهبر اینکه فروش نفت به شدت افزایش یافته است، پول آن را نیز به صورت کامل دریافت و وارد کشور میکنند. رئیس کل بانک مرکزی هم که گفته بیشترین ذخائر ارزی را در طول تاریخ بانک مرکزی داریم، پس سوال مردم این است که چرا قیمتها در بازار ارز و سکه این همه افزایش داشته و دلار به ۳۲ هزارتومان رسیده است؟ دولت معتقد است که حذف ارز ترجیحی باعث افزایش قدرت خرید مردم و کاهش شکاف طبقاتی در کشور خواهد شد اما مگر قرار نبود فقط ۴ کالا گران شود، پس دلیل افزایش قیمت دیگر کالاها بعد از حذف ارز ترجیحی چیست؟ چرا با وجود این درآمدهای هنگفت نفتی، مردم باید شاهد افزایش روزافزون گرانی، افزایش آمار جرم و سرقت، افسردگی، ناامیدی و اعتراضات نسبت به وضعیت معیشتی خود باشند؟
البته شاید هم این گرانیها و مشکلات اقتصادی به قول آن امام جمعه محترم، امتحان الهی برای مردم باشد و یا شاید هم امتحان الهی برای مسئولان اما آنچه قابل انکار نیست، اینکه این فشار معیشتی بر مردم، آسیبهای بسیار جدی به خانوادههای ایرانی وارده کرده و میکند و به اعتقاد بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران سیاسی و اقتصادی ادامه این روند برای جامعه و کشور بسیار خطرناک است…
انتهای پیام