کشته شدن دو ایرانی عضو داعش در درگیریهای پارسال
فرمانده نیروی زمینی ارتش با اشاره به تلاش داعش برای عضوگیری در ایران، اظهار کرد: داعش تعدادی از عناصر خود را از قصرشیرین و نفتشهر جذب کرده است.
به گزارش ایسنا، امیر احمدرضا پوردستان، فرمانده نیروی زمینی ارتش صبح امروز در نخستین همایش جنگ ترکیبی که در دانشگاه فناوری و ستاد ارتش برگزار شد، به تبیین ابعاد مختلف دشمنی آمریکا با ایران پرداخت و خاطرنشان کرد: پیش از انقلاب اسلامی دنیا به صورت دوقطبی اداره میشد و دو قدرت آمریکا و روسیه هر کدام کشورهایی را اطراف خود داشتند، در این تقسیمبندیها ایران مهمترین قمر آمریکا محسوب میشد که مزیتهای بسیاری را برای این کشور فراهم میکرد.
وی اظهار کرد: نخستین مزیت کشورمان برای آمریکا موقعیت جغرافیایی و قرار گرفتن در شمال آبهای خلیج فارس، دریای عمان و تنگه هرمز بود. این موقعیت جغرافیایی امکانی برای آمریکا فراهم میکرد که مسیر انرژی را کنترل کند.
پوردستان قریب به 3 هزار کیلومتر مرز مشترک با شوروی، پذیرش محصولات آمریکایی در بازار ایران و قدرت نظامی ایران به عنوان ایفاکننده نقش ژاندارم در منطقه را از جمله دیگر مزیتهای ایران برشمرد.
وی تأکید کرد: پس از انقلاب اسلامی و بعد از آنکه تمام این مزیتها از آمریکا گرفته شد، آمریکا نگران وضعیت خود در منطقه شد و به همین دلیل آنها از فردای روز انقلاب تمام توان خود را به کار گرفتند تا مزیتهایی را که از دست داده بودند، مجدداًکسب کنند. آنها میدانستند که این انقلاب از مرزها خارج میشود و کشورهای منطقه را نیز در بر میگیرد به همین دلیل از 23 بهمنماه سال 57 حرکات براندازانه خود را آغاز کردند.
فرمانده نیروی زمینی سپاه با تأکید بر اینکه رفتار آمریکا با ما رفتار مقابلهای نبود، بلکه حرکتی براندازانه بود، گفت: بنای آمریکا بر این بود که ریشه نوپای ایران اسلامی را بزند.
پوردستان با اشاره به تغییر راهبرد عملیاتی آمریکا پس از جنگ جهانی دوم، اظهار کرد: آمریکا پس از جنگ جهانی دوم راهبرد عملیاتی خود را بر مبنای عملیات قاطع و سریع تبیین کرد. طی این عملیات آنها در کوتاهترین زمان ممکن باید کشور هدف را در تصرف خود دربیاورند و در همین راستا مجموعهای از اقدامات صورت بگیرد تا این اقدامات قاطع و سریع شکل گیرد.
وی ادامه داد: آمریکا در روزهای آغازین انقلاب اسلامی نیز همین شیوه را به کار گرفت و برای مقابله با نظام نوپای ایران اسلامی از روش هیبریدی استفاده کرد. آنها توانستند در یک مدت کوتاه 18 ماهه تمام کریدورهای اقتصادی کشور را ببندند و منزوی سازی ایران را در دستور کار خود قرار دهند. آنها همچنین طی فراخوانی با اپوزیسیون داخل و خارج ناامنی را در کشور رواج دادند و به ترورهای مختلف روی آوردند. آنها سپس با جذب برخی از فرماندهان نظامی، کودتایی به راه انداختند و در نهایت با کمک کشورهای مرتجع منطقه صدام را علیه ما وارد جنگ کردند اما با هدایتهای امام خمینی (ره) و پس از ایشان با تدابیر فرماندهی معظم کل قوا، ایران توانست در برابر این طوفانها بایستد.
فرمانده نیروی زمینی با تأکید بر اینکه امروز نیز راهبرد آمریکا همان راهبرد قبل است، اظهار کرد: راهبرد آمریکا امروز هیچ تغییری نکرده و صرفاً شیوههای آنها با گذشته تفاوت کرده است.
به گزارش ایسنا، امیر پوردستان در ادامه صحبتهای خود با اشاره به برگزاری همایش جنگ ترکیبی از سوی دافوس، تأکید کرد: نخستین اقدامی که باید در این همایش و در تبیین جنگ ترکیبی انجام گیرد، شناسایی ابعاد تهدید است. این همایش همچنین باید بسترساز رسیدن ادبیات مشترک در میان نیروهای مسلح باشد. پیشبینی تجهیزات، امکانات و تاکتیکها و شیوههای متناسب با برخورد از جمله دیگر موضوعاتی است که در این همایش باید مورد تأکید قرار بگیرد.
پوردستان همچنین خاطرنشان کرد: این سه اقدام باید همزمان با یکدیگر مورد توجه قرار گیرد.
فرمانده نیروی زمینی ارتش در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به داعش به عنوان تهدیدی بالقوه برای کشور، خاطرنشان کرد: داعش نیز با بهرهگیری از شیوه جنگ هیبریدی و در مدت یک ماه از استان الأنبار تا سعدیه پیشروی کرد.
وی خاطرنشان کرد: آنها افرادی در داخل کشور و در شهرستانهای نفت شهر و قصر شیرین و مناطق غربی استخدام کردند و در حال انجام اقداماتی در این مناطق بودند و طی درگیریهایی که در اسفندماه سال گذشته در این مناطق با آنها داشتیم دو نفر از افرادی که به عضویت داعش درآمده بودند به هلاکت رسیدند.
پوردستان با بیان اینکه داعش خود را برای درگیری با ما آماده کرده بود، اظهار کرد: حضور مومنانه نیروهای مسلح و نیروی زمینی ارتش باعث شد که جلوی اقدامات این گروهک تروریستی در کشور گرفته شود. با این وجود داعش کماکان تهدیدی است که ما با آن درگیریم و هنوز ردپای آن در استان دیالی که هممرز استان کرمانشاه و ایلام است وجود دارد. داعش در افغانستان نیز حضور دارد و به دنبال درگیر کردن ما است.
فرمانده نیروی زمینی ارتش در ادامه صحبتهای خود جنگ نرم را از جمله دیگر تهدیدات علیه کشور دانست و خاطرنشان کرد: هدف جنگ نرم، آیندهسازی برای کشور است. دشمن هنگامی که از افرادی که در رأس امور قرار دارند ناامید میشود، به تغییر سبک زندگی روی میآورد. در همین راستا تلاش میکند تا از ابزارهای خود از قبیل شبکههای رادیویی، تلویزیونی و اینترنت، سبک زندگی نسل آینده کشور را تغییر دهد.
وی جنگ اقتصادی را یکی دیگر از محورهای جنگ نرم علیه ایران عنوان و با اشاره به توافق هستهای ایران و گروه 1+5، خاطرنشان کرد: پس از برجام آمریکاییها بیشتر از برخی مسئولان کشور بر برداشته شدن تحریمها تأکید میکردند و این امیدواری را در مردم ایجاد میکردند که پس از برجام شرایط بهبود خواهد یافت. این در حالی است که آنها میخواستند امیدی واهی در مردم ایجاد شود و زمانی که برجام به نتیجه نرسد آنها به خیابانها بیایند و غرب بتواند ناراحتیهایی را که از سال 88 به دلیل استفاده نکردن از ندا آقاسلطانها در آنها ایجاد شده بود جبران کند.
پوردستان تصریح کرد: با هوشمندی مقام معظم رهبری جلوی این تلاش غرب گرفته شد و ایشان با نامگذاری سال 95 با عنوان اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل و همچنین اقدامات مسئولان، جلوی این توطئه دشمن را گرفتند.
فرمانده نیروی زمینی ارتش در بخش دیگری از صحبتهای خود بیوتروریسم را از دیگر حوزههای جنگ هیبریدی عنوان کرد و گفت: امروز دشمن خیلی جدیتر از گذشته در این موضوع فعالیت میکند و تلاش میکند با استفاده از محصولات تراریخته اهداف شوم خود که کنترل جمعیت نیز از جمله آنها است پیگیری کند.
پوردستان در پایان بر لزوم تبیین جنگ ترکیبی و شیوههای مقابله با آن تأکید و خاطرنشان کرد: مقابله با جنگهای ترکیبی نیازمند عزم ملی است که انشاءالله با شکلگیری این عزم در نیروهای مسلح شاهد عملی شدن این موضوع در آینده نزدیک باشیم.
انتهای پیام