خرید تور نوروزی

جهاددانشگاهی و اقتضائات تازه در نیازهای کشور

به گزارش انصاف نیوز، منصور تاجری، عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی در یادداشتی نوشت:

شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه هفته گذشته خود ضمن بررسی انتخاب دکتر طیبی از سوی هیئت امنای جهاد دانشگاهی به عنوان رییس جهاد، براین انتخاب هیئت امنا مهر تایید زد.
بدین ترتیب با صدور حکم ریاست جهاد دانشگاهی از سوی ریاست محترم جمهور و رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی ، دکتر طیبی از هفته جاری فعالیت خود را به عنوان رییس جهاد دانشگاهی آغاز خواهد کرد.
در آستانه عید سعید امامت و ولایت  این خبر مسرت بخش را خدمت همه جهادگران عزیز در سراسر کشور تهنیت عرض نموده و امیدواریم با رجعت مدیریت جهاد به جهادگران دانشگاهی ، ضمن بازگشت این نهاد مقدس به دوران اوج و شکوفایی خود، زمینه ارتقای هر چه بیشتر آن در طریق محقق سازی منویات مقام معظم رهبری فراهم آید.

جهاددانشگاهي‌ نهادي‌ ماهيتا علمي و فرهنگي است كه در عرصه دانش، آموزش وفرهنگ فعاليت مي‌كند. از خاستگاه نخستين اين نهاد تا امروز كه سومين دهه از حياتش را به‌ اراده‌ و مقتضاي شرايط جامعه ادامه داده است ،روح جهادي مديران مياني و اعضاي دلسوز آن است که آن را به مثابه يك حركت موثر تداوم بخشيده است . كوشش مداوم و مستقيم در گستره نيازهاي كشور با عنايت به شرايط درحال گذار، از اين نهاد،تشكيلاتي متفاوت و متمايزاز سازمان ها و حتي نهادهاي انقلابي كشور ساخته‌است.

قدرت و قابليت منحصربه فرد جهادانشگاهي در جذب وپرورش نيروي انساني وموقعيت ويژه حضوردردانشگاه وارتباط مستقيم با جمعيت دانشجويي ازآن تشكيلاتي توانمند ساخته است.
اگر بسياري از مديران موفق كشور زماني از عمر خودرا در اين نهاد گذرانده اند دقيقا به دليل روح جهادي و تنوع اجزاي تشكيلات و گستردگي و محوريت جغرافياي فعاليت (دانشگاه ها) بوده است.

تموج انگيزه‌هاي ديني وانقلابي ،فعاليت درشرايط شبه بحران،توان ظرفيت‌سازي وبرنامه‌ريزي،”كار”سازي و مبادرت به فعاليت درنقطه هاي شروع برابر با صفراز نظر پشتيباني ،نابرابري مكنت و با موقعيت ها،قدرت خطرپذيري بالا ، قابليت ابداع متنوع ، كادرسازي وسيع و “كار”سازي متنوع و فعاليت در پيچيده ترين عرصه هاي فرهنگي سياسي از اعضاي جهاددانشگاهي ، مديراني مجرب ، تصميم‌ساز، كارساز و نوپرداز‌‌ساخته است.

روشن وطبيعي بود كه نياز سازمان ها و دستگاه هاي كشورموجب شود تا در روندي بطئي و آرام، جهادگران‌دانشگاهي از خانه و خاستگاه جهادي خودمهاجرت كرده و به پيكره اجرايي نظام بپيوندند.

اصولا وجه‌ مميزه نهادهاي‌ انقلاب‌ اسلامي‌، كه‌ مي‌بايست‌ از رهگذر انقلاب‌ اسلامي‌شكل مي‌گرفتند،پويايي ،پايداري و تكيه بر انگيزه هاي ديني است‌. جهاددانشگاهي به عنوان يك نهاد انقلابي علاوه بر ويژگي هاي عمومي نهادهاي انقلاب ، مفاهيم و معاني دروني خود را طي سال ها خدمت خالصانه با تعريفي ديني و آرماني به جامعه ارائه كرده است : « وجود عنوان مقدس «جهاد» به مثابه مسير سبز تكامل انسان، عروج و عامل پيوند آدمي با مبداء آفرينش كه در دو سطح دروني و بيروني، موجد آرامش و نظم باطني و بيروني است و انسان را براي عروج و تكامل مهيا مي‌سازد و رشد و ثبات جامعه اسلامي را در عمل، نمودار مي‌سازد.

جهاد با چنين نگرشي، هنجارهاي تغييرناپذير و بايد و نبايدهاي دقيقي است كه فرهنگ و تمدن اسلامي را در همه ابعاد شكل داده و امري است كه مسلمانان در تمام عرصه هاي حيات فردي واجتماعي مطابق معتقدات عميق و اصيل ديني آن را بستر تكامل خود قرار داده اند.

علاوه بر اين جهادگران اين نهاد، تحقق كمال انسان را هم به مثابه فرد و هم به صورت عضوي از جامعه اسلامي در گرو جهاد مي دانند واعتقاد دارند فرهنگ جهادي هنگامي نمود واقعي مي يابد كه به عنوان قانون خدشه ناپذير الهي مبناي كار و زندگي آحاد جامعه اسلامي قرار گيرد.

اكنون به دليل ضرورت‌هايي كه دولت اعتدال و اميد براي كشور ترسيم كرده لازم است جهادگران دانشگاهي بار گرانبهاي دانش و تجربه هاي اندوخته شده را در حركتي  هماهنگ وبرنامه‌ريزي شده منسجم ساخته وبروز دهند. از اين رو ايجاد تشكيلاتي كه خيل گسترده جهادگران دانشگاهي را از ابتدا تا امروز گردهم آورد ضروری به نظر می رسد.

اميد است اين تشكيلات بتواند با محوريت «مديريت و فرهنگ جهادي» جريان فتح عرصه هاي بديع و نوآوري هاي متعدد و متنوع راهمچنان ادامه داده و به وظيفه ايماني و اعتقادي خود بيش از گذشته عمل كند .

اين مهم تنها در سايه تقويت جهاددانشگاهي به عنوان يك نهاد پايدار وتلاش در جهت ارائه تعريف روشن از فرهنگ و مديريت جهادي و نيزمستند سازي تجربه هاي مديريت وفرهنگ جهادي امكان پذير است.

علاوه براين ايجاد ارتباط علمي، تحقيقاتي، آموزشي و تبادل نظر بين محققان، متخصصان و ساير كارشناساني كه به‌نحوي با شاخه‌هاي گوناگون جهاددانشگاهي سروكار دارندو ايجادارتباط وترغيب و تشويق جهادگران جوان و ديگر نسل هاي جهاددانشگاهي در پيشبرد فعاليت‌هاي اين نهاد و نيز برقراري ارتباط با نخبگان و مديران نهادهاي انقلاب اسلامي بايد مورد توجه باشد.

نكته مهم اين است كه پس از وقفه اي كه در مسير حركت اين نهاد به دليل حاكميت نوعي سياست‌زدگي كه در ديگر يخش‌هاي كشور نيز شاهد آن بوديم پیش آمد، براي اين نهاد باید شرايطي فراهم شود كه با جبران مافات به ايفاي نقش در اندازه‌هايي بسيار وسيع تر از گذشته بپردازد. اين مهم تنها در صورت پذيرش واقعيت ها و نيز حركت در مسير رشد و تامين نيازهاي جدي جامعه علمي فرهنگي امكان پذير است.

رجاء واثق دارد علی رغم این که فرصت‌های زیادی در سالهای گذشته از دست رفته است، با ایجاد وفاق سیاسی،‌ اهداف توسعه فرهنگی،‌ اقتصادی،‌اجتماعی و فناورانه کشور از دریچه این نهاد مقدس محقق شده و  مدیریت جهادی جدید با همفکری  و هم اندیشی مدیران و اعضای جهاد دانشگاهی ، تمام تلاش  و اهتمام خویش  را مصروف نقش‌آفرینی ممتاز این خانواده بزرگ در تحقق اهداف برنامه‌های توسعه در افق 1404 خواهد نمود.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا