انتقاد یک تشکل دانشجویی شیراز به سیاست دولت: تمایل به بیحجابی رو به افزایش است!
به جای پرداختن به این مسائل، مشکلات و معضلات مهم کشور را در دستور قرار دهید
انجمن وفاق و توسعه دانشگاه شیراز در بیانیهای تاکید کرد: تذکر این نکته به مسئولین دولتی ضروری است اگر تمایل به بیحجابی در جامعه رو به افزایش است، این موضوع حاصل سیاستها و اقدامات خود آنها در مسائل فرهنگی و اجتماعی است و معلوم نیست تا کی میخواهند بپذیرند که بسط و گسترش باور حجاب در جامعه ایران با گشت ارشاد یا تصویب قانون مقابله با بدحجابی و اقدامات قهرآمیز شدنی نیست و این سیاستها صرفاً شکاف بین مردم و حاکمیت را افزایش میدهد.
به گزارش دریافتی انصاف نیوز، متن کامل این بیانیه در پی میآید:
بسم الله الرحمن الرحیم
«دغدغههای مردم محور اصلی بحث ما است چرا که مردم در معیشتشان دغدغه دارند. همچنین مردم در مسائل مربوط به کسب وکار خود مشکلاتی دارند و علاوه بر این مشکلاتی در حوزه زنان، دختران، ورزشکاران، معلمان، کشاورزان و فرهنگیان وجود دارد و ما برای تمام بخشهای کشور با توجه به بررسیهایی که انجام دادیم، برنامه داریم. ما برای مدیران گشت ارشاد خواهیم گذاشت. اگر دولتمردان خوب عمل کنند مردم خوب عمل خواهند کرد».
این مطالب بخشی از سخنان جناب حجت الاسلام رئیسی در مناظره دوم انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ است و اکنون بعد از گذشت یک سال از این انتخابات که به لطف رد صلاحیتهای گسترده، نتیجهی نهایی آن قبل از برگزاری انتخابات بر همگان مشخص بود و دولت انقلابی و به اصطلاح مردمی، به ریاست حجتالاسلام و المسلمین رئیسی و با شعار مقابله با فساد و رفع مشکلات معیشتی به روی کار آمد.
در ابتدا عدهای از مردم و نخبگان جامعه ایران کورسوی امیدی به بهبود وضعیت با توجه به یک دست شدن حکومت داشتند و به گفته خود اصولگرایان و حامیان رئیسی، این دولت آخرین شانس جریان اصولگرا برای احیا مشروعیت بر باد رفتهاش است. اما هر چه از عمر دولت سیزدهم گذشت فقط یاس و ناامیدی در جامعه گستردهتر شد و نشانهای از بهبود و رفع مشکلات پیدا نشد.
اکنون جناب آقای رئیسی چاره حل مشکلات و بحران مشروعیت را نه در رفع مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم و مقابله با فساد اداری و سیستماتیک بلکه در تشدید نظارت بر حجاب و پوشش زنان کارمند میدانند و قاطعانه دستور به اجرای فوری همه دستورالعملهای مرتبط با حوزه حجاب در تمامی دستگاههای اجرایی و فرهنگی کردهاند.
نکته قابل تأمل، ابلاغ این دستورالعمل بر اساس تصویب قانون عفاف و حجاب در سال ۱۳۸۴ توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی است و در حال حاضر با دستور آقای رئیسی اجرای آن نیز بر عهده این نهاد فراقانونی است که برخلاف قانون اساسی و میثاق ملی مردم ایران شکل گرفته است. در طی یکسال اخیر بعد از اینکه تصویب و اجرای طرح صیانت به این شورا واگذار شده بود، حال باید مسئولیت اجرای دستورالعملی را بر عهده بگیرد که باز هم افکار عمومی مردم ایران با تمام وجود صریحاً مخالف آن است و این سیاستها را ابزار سرکوب و دخالت نابجای دولت در امور شخصی خود میداند.
جناب آقای حجت الاسلام رئیسی که با وعدههای رنگارنگ تو خالی خود مانند ایجاد ۴ میلیون شغل و مسکن، کنترل تورم، رفع تحریمها و احیای برجام به روی کار آمدند باید پاسخگوی خواستههای مردم و اقشار مختلف جامعه ایران، کسانی که قلبشان برای توسعه و پیشرفت ایران عزیز میتپد باشند. در حالی که تورم رکودی امان مردم را بریده و نان شب را از آن گرفته، آلودگی هوا و ریزگردها نفسشان را تنگ کرده، خشکسالی و آفت پروانهای بلای جان جنگلهای کهن زاگرس شده، ورشکستگی آبی در حال سلب امنیت غذایی مردم است، رئیس جمهور به جای حل مشکلات اساسی به فکر حجاب و دو تار موی بیرون مانده و ارشاد مردم است!
فراتر از مشکلات و معضلات که دولت سیزدهم، دولت قبل را مقصر آنها میداند، خود مسئله حجاب و پوشش از ابهامات موجود است. حجاب مدنظر حاکمیت چیست و اساساً آنها چه نوع لباس و رنگی را پوشش مناسب میدانند. در هیچ کجای قوانین مشخص نیست که حجاب و پوشش که مسئولان میخواهند دارای چه مشخصاتی است و تاکنون قانونی در این مورد نداشتهایم و این در حالی است که دولتمردان و منصوبان این دولت ضرب الاجل های یک ماه برای اجرا و رعایت آن معین کردهاند و کارمندانی که این پوشش را رعایت نکنند، نقض کنندگان قانون خوانده و مرخصی بدون حقوق را به آنها توصیه کردهاند!
اگر جناب رئیس جمهور مانند همتایان خود در افغانستان برقع را حجاب مد نظر خود ندانند، حجاب و پوشش فعلی زنان کارمند در ادارات و سازمانهای دولتی چه مغایرتی با این قانون دارد که چنین دستورالعملی را صادر کردهاند. اگر پوشیدن چادر مصداق حجاب کامل است استناد آقایان به کدام آیه قرآن کریم و یا احادیث معصومین است که زنان و دختران مسلمان ایرانی را به عدم رعایت حجاب کامل متهم میکنند.
تذکر این نکته به مسئولین دولتی ضروری است اگر تمایل به بیحجابی در جامعه رو به افزایش است، این موضوع حاصل سیاستها و اقدامات خود آنها در مسائل فرهنگی و اجتماعی است و معلوم نیست تا کی میخواهند بپذیرند که بسط و گسترش باور حجاب در جامعه ایران با گشت ارشاد یا تصویب قانون مقابله با بدحجابی و اقدامات قهرآمیز شدنی نیست و این سیاستها صرفاً شکاف بین مردم و حاکمیت را افزایش میدهد.
اقدام اخیر دختران نوجوان اسکیت باز شیرازی در بلوار چمران که با واکنش مثبت مردم همراه بود و مهاجرت زنان و دختران ورزشکار و پناهنده شدن آنها واقعیتهای حاکم بر جامعه ما را نمایان میکند و ناکارآمدی سیاستهای فرهنگی را آشکار ساخته است.
واکنش فعالین فرهنگی و اجتماعی و سیاسی زن به این دستورالمعل، از اختلاف سلیقه و دیدگاه افکار عمومی و نخبگان ایرانی حتی زنانی که معتقد به حجاب هستند، نسبت به دولت فعلی است که همانطور که گفتیم صرفاً منجر به شکاف اجتماعی و مشروعیت زدایی از حاکمیت میشود.
جناب رئیسی باید این موضوع را درک کنند که فقط رئیس جمهور بخشی از جامعه ایران نیستند و باید به حقوق تمام ملت ایران احترام بگذارند و با لغو این دستورالعمل از پیشگاه ملت عزیز ایران عذرخواهی و طلب بخشش کنند و به دولتمردان نیز توصیه نمایند که به جای پرداختن به این مسائل، مشکلات و معضلات مهم کشور از جمله تکمیل پروژههای عمرانی، بهداشتی و اقتصادی بر زمین مانده را در دستور کار خود قرار دهند.
در پایان به جناب آقای دکتر ایمانیه، استاندار محترم فارس که در یکی از صحبتهای اخیر خود ضرب الاجلی را برای رعایت حجاب در ادارات دولتی وضع نمودند نیز توصیه میکنیم که به جای تعیین ضرب الاجل برای این قبیل مسائل به فکر چارهای برای حل بحرانهای فعلی استان و شهر همچون تخریب بافت تاریخی، مشکلات آبی و محیط زیستی و … نمایند و در تعیین مصداقها برای اولویتهای مدیریتی توجه بیشتری کنند.
انتهای پیام
درهمه کشورها برای حکمرانی درکشور کلاسهای دانشگاهی وجوددارد در کشور ما هیچ وقت هیچ چیز سر جای خودش نبوده هر۴ سال یکبا یکنفر امده یک عنوانی برای خودش درست کرده و رانت خورلن دور وبر او شروع کرده اند به داد زدن همان عنوان مثل عناوین سردار سازندگی وگفتگوی تمدنها ودولت پاکدست وحالاهم دولت مردمی اخرش ما نفهمیدیم کی چکاره است وهروقت هم از انجام کارها ناتوان شدهداند چسبیده اند به حجاب وعفااف مردم واز این قبیل کارهای فرافکنانه وفاصله انداز بین مردم ومسولان