متروپل مانند مرگ
رضا صادقیان، عضو بخش تحلیلی انصاف نیوز در یادداشتی با عنوان «متروپل مانند مرگ» به بهانهی ماجرای قتل مجید عبدالباقی، برادر مالک «متروپل» نوشت:
مرگ برادر مالک متروپل آبادان بر اثر سوءقصد و ترور به زوایای مبهم این پروندهی جنجالی و بسیار پرحاشیه بیش از گذشته افزوده است.
یک: دو روز قبلتر از آنکه برادر حسین عبدالباقی مورد سوءقصد قرار بگیرد دادستان خوزستان از «صدور کیفرخواست برای بیست نفر از مقصران حادثه متروپل» خبر داده بود. او همچنین اضافه کرد که متهمان در بازداشت به سر میبرند. ویرانههای ساختمان مرگ آفرین متروپل هنوز در شهر آبادان برجای مانده و همچون زخمی عمیق بر پیکر بازماندگان خودنمایی میکند. اول تیرماه وزیر کشور از «بسته شدن پرونده متروپل به عنوان یک بحران» نام برده بود، اما این پرونده در اذهان عمومی و خصوصا مردم شهرهای آبادان، خرمشهر، جزیره مینو و… با زخمی کاری و جانسوز همچنان گشوده است.
دو: برخلاف نظر بسیاری از شهروندان خوزستانی، باور دارم مرگ مالک متروپل زیر آوار همان ساختمان غیرایمن که با رانتخواری بسیار بالا رفته بود رقم خورد، حداقل آنکه تا زمانی که مدارک، مستندات قابل سنجش و اطلاعات مربوط به ابطال این نظر – مرگ مالک ساختمان – در دسترس نباشد، پذیریش هر دیدگاهی فرو افتادن در فرضیههای خیالی است.
سه: رخداد فاجعه متروپل نیاز به بررسی، مطالعه، انجام تحقیق در کوچکترین زوایای تاریک و اطلاعرسانی به شهروندان دارد. این مهم تا کنون از سوی نهادهای مربوطه صورت نگرفته است. انجام مصاحبه درباره مقصران، مدیران سابق، اعضای شورای شهر و آنان که در ساخت و ساز غیرقانونی مرکز تجاری دخیل بودهاند التیامی برای مرگ فرزندان، همسران و بازماندگان نیست. در این حوزه میبایست اطلاعرسانی دقیق انجام شود، گویا تا این لحظه و پس از خاتمه عملیات آوار برداری و کشف اجساد تصمیمی برای خبررسانی از سوی دستگاهها مدنظر نبوده است. اما؛ هنگامی که پخش خبر، اطلاعرسانی و آگاهی رسانی از سوی نهادهای مربوطه درباره فاجعه متروپل به درستی انجام نشود و با این حادثه مرگبار همچون تصادف دو خودرو، آتش گرفتن یک کارخانه، افتادن کارگر ساختمانی از ارتفاع و… برخورد شود، تردیدی نیست که جای این همه را شایعات ریز و درشت خواهد گرفت.
چهار: برگزاری دادگاه علنی ابهامهایی که روز به روز تعداد آنها در شبکههای اجتماعی محلی زیادتر میشود را کنترل و در جریان ابهامزدایی اذهان شهروندان بسیار کارگشا خواهد بود. گشایش گرههای فروبسته متروپل با برگزاری دادگاه علنی بخشی از اعتماد از دسته رفته شهروندان خوزستانی و خصوصا مردم آبادان را بازخواهد گرداند. برگزاری دادگاه پشت دردهای بسته، حتی اگر همراه با مصاحبههای پرشمار مدیران قضایی و با صدور احکام سنگین برای مقصران فاجعه همراه باشد، دردهای ژرف مردم را مرحم نخواهد بود.
پنجم: هنگامی که احساس مردم، طرفهای آسیب دیده و جویندگان عدالت به سوی اجرا نشدن عدالت متمایل گردد و ضمانتی برای تحقق عدالت به معنای واقعی کلمه را در آینده شاهد نباشند، عدهای در این شرایط به اشتباه مجریان عدالت میشوند و با انجام رفتارهای خلاف قانون و برهم زدن نظم، مدعی اجرای عدالت و بازگرداندن شرایط به قبل از استقرار قدرت قانونی خواهند شد. نقش مجریان عدالت واقعی در چنین شرایطی حساستر از همیشه خواهد بود.
انتهای پیام