خرید تور نوروزی

«هر نقل ضعیفی را در روضه امام حسین مطرح نکنید»

تولیت آستان قدس رضوی در آستانه ماه محرم تأکید کرد: نباید هرچیزی را که شنیدید به عنوان روضه نقل نکنید هر خواب یا نقل ضعیفی را که با عزت و عظمت ایشان در تضاد است حق نداریم بیان کنیم. فقط از کتب معتبر و مستند نقل کنید.

به گزارش شفقنا، حجت الاسلام و المسلمین احمد مروی، تولیت آستان قدس رضوی عصر امروز در آیین تعویض پوش ضریح منور و پرچم گنبد مطهر امام رضا(ع) در مشهد، گفت: این مراسم باشکوه و با معنویت به عنوان مراسم اذن عزای حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام نامگذاری شده است.

وی با بیان اینکه ممکن است سوال شود مگر عزاداری ابا عبدالله الحسین علیه السلام اذن می خواهد، افزود: از یک طرف، عظمت مجلس به دلیل صاحبان این عزا که پیامبر عظیم الشان اسلام، امیرمومنان علی (ع)، فاطمه زهرا سلام الله علیها و همه ائمه معصومین و ولی نعمتمان حضرت رضا علیه السلام هستند و همینطور ادب اسلامی و انسانی از طرفی دیگر اقتضا می کند که حضور و تشرف بر مجلس حضرت ابا عبدالله با اذن صاحبان عزا باشد.

تولیت آستان قدس رضوی در ادامه با بیان این مطلب که وارد هزاروسیصد و هشتاد و سومین عاشورا می شویم، بیان کرد: کدام حادثه و واقعه تاریخی را بیاد می آوردید که هرچه زمان می گذرد، درخشان تر، پرجلوه تر شده و گستره جغرافیایی آن نیز بیشتر و دامنه نفوذش برای انسانهای طالب حق، وسیعتر شده باشد؟! این عاشورا چیست؟ چه عظمت و غوغایی است؟ که نه مرور زمان از عظمتش می کاهد و نه فشارها و دشمنی ها.

آقای مروی ادامه داد: چه دستها و پاها که ندادند، چه زبانهایی که قطع نشد تا نام اباعبدالله فراموش شود. به رغم همه این اتفاقات روز به روز عاشورا و امام حسین(ع) نام آورتر شدند. این مسئله چیزی جز معجزه است؟ امام حسین نور خداست که خاموش شدنی نیست. مگر می شود با فوت دهان نور خورشید را خاموش کرد!

وی با اشاره به این مسئله که عزاداری اباعبدالله از همان روز عاشورا و توسط خود ایشان شروع شد، افزود: در روز عاشورا امام فرمود کسی گریه نکند. ایشان دیدند اگر زنها فریادی نزنند و اشکی نریزند به آنها آسیب وارد می شود. لذا امام فرمودند خانمها وارد خیمه شوید و دامن خیمه را انداختند و بعد فرمودند هرچه می خواهید درون خیمه گریه کنید و اشک بریزید تا آرامش پیدا کنید. خود امام اولین روضه را خواندند.

تولیت آستان قدس رضوی گفت: امام روبه علی اکبر و قاسم کرده و فرمودند اینکه گفتم برای شما گریه نکنند نه اینکه مصیبت شما را آسان گرفتم شما استحقاق دارید که حتی وحوش برای قربت شما بگریند! شاید امام نخواست دشمن گریه از کاروان اباعبدالله بشنود. کاروان عزت، قدرت و حیات است و نباید دشمن احساس کند که همراهان ابا عبدالله روحیه خود را باختند.

مروی یادآور شد: این مسئله دو درس بزرگ دارد اول اهمیت مسئله عزاداری و اینکه خود حضرت اولین مرثیه را سرودند. دوم اینکه مبادا در روضه ها و مرثیه ها کلامی به زبان بیاوریم که با عزت حسینی منافات داشته باشد. باید روحیه شجاعت، ایثار و ازخودگذشتگی و ایستادگی امام در برابر مستکبرین را به نمایش بگذاریم.

وی افزود: عاشورا عزت بخش، آزادی بخش و بیان کننده ایمان حقیقی است و باید امام حسین(ع) را به عنوان یک جلوه درخشنده از انسان با ایمان معرفی کنیم. این چه ایمانی است که وقتی حضرت علی اکبر آمد نزد امام حسین(ع)، بعد از لحظاتی به او گفت تبریک به تو می گویم، برگرد برو به سوی دشمن.

مروی با بیان اینکه در حرکت ابا عبدالله الحسین علیه السلام در روز عاشورا، کوچکترین سخن و کلامی که نشاندهنده ضعف باشد سراغ نداریم، گفت: عزیزان هرچیزی را که شنیدید به عنوان روضه نقل نکنید هر خواب یا نقل ضعیفی را که با عزت و عظمت ایشان در تضاد است حق نداریم بیان کنیم. فقط از کتب معتبر و مستند نقل کنید.

تولیت آستان قدس رضوی بیان کرد: وقتی علی اصغر شهید می شود امام حسین می فرماید پسرم این داغ بر پدرت بسیار سنگین است اما یک چیز مرا آرام می کند و آن اینست که خدا مرا نظاره می کند. معشوق و محبوب من، این عشق بازی من در راه خودش را می بیند. این امام حسین(ع) است.

وی گفت: سیره ائمه بزرگوار را که می بینیم همیشه ما را به شرکت در مراسم و ریختن اشک برای امام حسین (ع) دعوت کرده اند. زیارتی به نام جوادیه داریم که در بحارالانوار نقل شده که این زیارت را از کتب و سند معتبر نقل می کنم که امام جواد برای امام رضا(ع) خوانده است. در فرازی از زیارت آمده است: سلام بر تو ای امام مهربان، سلام بر تو ای امامی که اندوه روز عاشورا را به حرکت در آوردی و زنده کردی. حرکت بیان اندوه عاشورا کار با عظمت و فضیلتی است. لذا امام به شبیب فرمود: اگر می خواهی برای چیزی یا کسی گریه کنی برای امام حسین (ع)گریه کن.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا