خرید تور نوروزی

با چه مجوزی زمین 16 هزار متری سوهانک واگذار شد؟

در تاریخ 25 خرداد 95 یک سایت خبری با انتشار گزارشی با عنوان: «ورود سازمان بازرسی به تخلفات شهرداری» از ورود این سازمان به برخی تخلفات شهرداری تهران خبر داد.

معماری نیوز در پی انتشار آن خبر گزارش داد:

اولین پرونده ای که سازمان بازرسی به آن پرداخت، تخلف در فروش زمینی به مساحت ۱۶ هزار متر مربع، به طور غیرقانونی به شرکتی بود که برای تعاونی مسکن کارکنان مجلس در سوهانک مجتمع مسکونی احداث می کرد.

بر اساس طرح جامع مصوب سال 1386 و همچنین طرح تفصیلی بخشی از این زمین دارای کاربری «فضای سبز» بود. طبق طرح تفصیلی جدید، بخش شمالی این ملک در زیر پهنه R241 قرار دارد که به معنی «کاربری مسکونی ویژه-بافت با ارزش فضای سبز» است.

بخش میانی این زمین دارای کاربری فضای سبز بوده و بر اساس نقشه جدید، کاربری آن به «تفریحی، گردشگری و «دفتر نشر فرهنگ اسلامی» تثبیت شده است.

پس از انتشار این گزارش مدیر پروژه مجتمع مسکونی تعاونی نمایندگان مجلس، با ارسال جوابیه‌ای به معماری نیوز، به گزارش منتشر شده در این پایگاه خبری در رابطه با تخلفات مورد اشاره سازمان بازرسی کشور واکنش نشان داد.

در جوابیه مدیر پروژه مجتمع مسکونی تعاونی نمایندگان مجلس در رابطه با مالکیت این زمین آمده بود: «ملک مذکور متعلق به دفتر نشر فرهنگ اسلامی بوده که شخصیت حقوقی است و دارای هیئت امناء و هیئت مدیره صاحب نام می‌باشد».

این زمین که قبلاً سوله یک چاپخانه در آن مستقر بوده، به دفتر نشر فرهنگ اسلامی تعلق داشته و طبق نامه ای که در اختیار معماری نیوز قرار گرفته است این دفتر مجاز به فروش زمین مزبور نبوده است.

نگاهی به دفتر نشر فرهنگ اسلامی

دفتر نشر اسلامی یک موسسه غیرانتفاعی است که شهید باهنر، شهید بهشتی، مرحوم برقعی و حسین مهدیان از جمله بنیانگذاران این موسسه فرهنگی بودند و 40 سال پیش بنای این دفتر را پایه‌ریزی کردند.

حسین مهدیان در این باره می‌گوید: «دفتر نشر، یک آپارتمان کوچک در خیابان شهید مفتح کنونی داشت. یک روز مرا به آن دفتر دعوت کردند. شهید باهنر و آقای برقعی هم آن‎جا بودند. به من گفتند می‌‎خواهیم یک انتشارات مذهبی راه بیندازیم. بررسی کردیم اگر یک میلیون تومان سرمایه داشته باشیم، می‌‎توانیم کار را شروع کنیم. آن زمان انتشارات مذهبی وجود نداشت. جان‎مان به لب می‌‎رسید تا یک کتاب درست و حسابی چاپ می‌‎کردیم. روز بعد، ۱۰ تا چک ۱۰۰ هزار تومانی از صندوق قرض‎الحسنه جاوید به آن‎ها تحویل دادم و کار شروع شد»

نشر فرهنگ اسلامی علاوه بر انتشار معارف اسلامی و انقلابی، نقش جدی‌ای در تدوین و تالیف کتاب‌های دینی مدارس پیش از انقلاب داشت. چرا که رضا برقعی یکی از اعضای دفتر نشر توانسته بود وزیر آموزش و پرورش وقت را قانع کند که تالیف کتب دینی مدارس از سوی آیت‌الله بهشتی و دوستان او صورت گیرد زیرا خطری برای رژیم پهلوی ندارد. به گفته حسین مهدیان، شهید بهشتی پس از این موفقیت بزرگ گفته بود: «از امروز ۱۰ میلیون مخاطب جدید پیدا کردیم».

یک دهه قبل در دی ماه 1385 حسین‌ الله‌مرادی، مشاور مدیر دفتر ‌نشر ‌فرهنگ ‌اسلامی این دفتر را اینگونه توصیف کرده بود: «دفتر‌ نشر‌ فرهنگ‌ اسلامی بزرگترین ناشر غیر دولتی است که شش ماشین چاپی آن سه نوبت در شبانه‌روز اضافه کاری می‌کند، در حال حاضر 90 عنوان کتاب در مرحله چاپ در این موسسه قرار دارند.»

دفتر نشر فرهنگ اسلامی در طول سال‌ها فعالیت خود ناشر آثار مقام معظم رهبری،‌ شهید بهشتی، شهید باهنر، ‌آیت‌الله رسولی‌محلاتی، مرحوم فلسفی، سیدجعفر شهیدی، محمدرضا حکیمی، محمدتقی جعفری، علی شریعتی و… بوده است.

به گفته الله مرادی تا سال 85 این دفتر 1700 جلد کتاب درباره زندگی و سیره ائمه در این موسسه منتشر کرده بود.

در حال حاضر محسن چینی فروشان مدیر عامل این موسسه است که دانش آموخته در رشته راه و ساختمان است و همچنین فوق لیسانس برنامه‌ریزی فرهنگی دارد.

مهدی باقری، علیرضا برازش، علی اکبر اشعری، عزیزاله علاء الدینی و محمود لولاچیان دیگر اعضای فعلی هیئت مدیره این موسسه فرهنگی هستند. اسامی اعضاء هیات امناء این دفتر محفوظ است.

زمینی غیر قابل فروش تا ظهور امام زمان (عج)

در سال 1369 آقای برقعی رییس دفتر نشر فرهنگ اسلامی طی نامه ای خطاب به رهبر معظم انقلاب می نویسد و در بند 3 آن درخواست می کند: «آنچه اکنون در تصرف دفتر غیرانتفاعی نشر فرهنگ اسلامی است از ساختمان خیابان فردوسی، محل چاپخانه یا جاهای دیگر با کلیه ملحقات و منضمات به آن ملک غیر قابل انتقال دفتر نشر فرهنگ اسلامی تا ظهور حضرت ولیعصر عجل تعالی فرجه الشریف باشد تا بدون هرگونه وابستگی و ادغام مستقلاً مجری نیات عالیه ولی فقیه هر عصر باشد»

حجت الاسلام محمدی گلپایگانی رییس دفتر مقام معظم رهبری این نامه را به رویت رهبر انقلاب می‌رساند و در تاریخ دی‌ماه 1369 در پاسخ به درخواست دفتر نشر می گویند: که نامه به استحضار معظم له رسید و ایشان تأیید فرمودند.

حسین مهدیان که پیش از این به عنوان رئیس دفتر نشر فرهنگ اسلامی فعالیت می کرد در این باره به سایت الف گفته بود: «این واگذاری غیرقانونی و غیر شرعی است و باید برگشت داده شود» او نامه ای که در این زمینه تهیه و خدمت مقام معظم رهبری ارسال شده را، در اختیار این سایت قرا داده بود و در این نامه از رهبر انقلاب درخواست شده تا نسبت به واگذاری این زمین مداخله کرده و اجازه ساخت و ساز برج ها داده نشود.

براساس وقفنامه اولیه این زمین، ترویج و تبلیغ شرع اسلامی از مهمترین موارد استفاده برای آن ذکر شده است. از همین رو اعضای هیات امنا این وقف را در اختیار دفتر نشر فرهنگ اسلامی قرار دادند تا در راستای درخواست واقف آن مورد استفاده قرار گیرد.

با فروش این زمین دفتر نشر فرهنگ اسلامی و چاپخانه آن از این محل خارج شدند و حدود هشتاد نفر از کارگران چاپخانه بازخرید شدند و این موقوفه کاملا در اختیار ساخت وساز قرار گرفته است. نکته ای که رئیس پیشین این دفتر معتقد است «اشکال شرعی راجع به آن ایجاد کرده و ساکنان آینده آن در انجام فرایضی چون نماز و روزه در این آپارتمان ها با مشکل مواجه خواهند شد».

ساکنان این واحد های آپارتمانی کارکنان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی هستند.

با توجه به این صحبت‌ها و نامه مرحوم برقعی و اهمیت و جایگاه دفتر نشر فرهنگ اسلامی در حوزه نشر آثار دینی و فرهنگی، معماری نیوز جهت سوال از علت و «نحوه!» فروش این زمین 16 هزار متری جلسه ای با مسئولان برگزار کرد و قرار شد اسناد شیوه واگذاری و افرادی که اجازه واگذاری را داده اند به رویت این رسانه برسد ولی با وجود پیگیری‌های متعدد، این دفتر هیچ سندی در رابطه با مجوز فروش این زمین ارائه نکرد.

با توجه به درخواست کتبی دفتر نشر و موافقت مقام معظم رهبری در واگذاری این زمین؛ و اینکه در زمان غیبت کبری حضرت ولیعصر قرار داریم؛ این دفتر درخواست مجددی برای واگذاری و فروش زمین از مقام معظم رهبری کرده است و رهبری موافقت خود را برای فروش آن اعلام کرده اند که دفتر نشر باید این موضوع را برای تنویر افکار عمومی روشن کند.

در غیر این صورت هیچ توجیهی برای واگذاری و فروش این زمین وجود ندارد.

دفتر نشر فرهنگ اسلامی همچنین بهتر است در مورد زمین دومی که در میدان فردوسی که در نامه درخواست به معظم له نیز به آن اشاره شده است توضیحاتی ارائه دهد که و آیا قرار است این ملک هم به مجتمع تجاری و پاساژ تبدیل شود یا کاربری سابق خود را حفظ خواهد کرد؟

در سال‌های اخیر بسیاری از نهادهای غیرمرتبط اعم از بانک ها، سازمان‌های دولتی و شبه دولتی، موسسات فرهنگی و حتی نظامی به ساخت و ساز و انبوه سازی روی آورده اند. آیا این موسسه هم از هدف اصلی خود دور شده یا اینکه فروش این زمین 16 هزار متری به تعاونی کارکنان مجلس شورای اسلامی در راستای ارتقای امکانات و اهداف این دفتر بوده است.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. تا وقتی عده ای از مسئولان مردم را رعیت بدانند و نه شهروند آش همین آش است و کاسه همین کاسه.

  2. از این فسادها تو این مملکت زیاده
    تا دلت بخواد آقایان و آقازاده ها تمام منابع و ثروت این مملکت رو به یغما بردند
    توی همین سوهانک اینقدر زمین مصادره کردند فروختند و خوردند
    من خودم بچه سوهانک هستم
    همین الان زمین مارو گفتند زمین موات هست سند مارو باطل کردند بعد شهرداری و ستاد اجرایی حضرت امام سازمان مسکن و شهرسازی زمین شهری سابق افتادند به جون هم هر کدوم میگند زمین مال اونهاست بعد ستاد اجرایی بازور سند گرفته زمین رو مزایده کردند رانت یک دهم قیمت به شخصی به اسم تعاونی مسکن بازنشستگان اموزش و پرورش شهر تهران که اصلا همچین تعاونی نداریم تو اموزش و پرورش حالا ببین بعد از این دوباره بابت همین زمین چه پولشویی میکنند نهادهای انقلاب اسلامی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا