خرید تور نوروزی

حکم قضایی برای 5 سینماگر و 3 دفتر پخش | «مشکل سریعاً حل خواهد شد»

نرگس عاشوری در روزنامه ی ایران گزارش داد: «کسی را به جرم مرتکب نشده، مجازات نمی‌کنند» دقیقاً حدود یک ماه قبل بود که این جمله به نقل از غلامرضا موسوی رئیس شورای عالی تهیه‌کنندگان سینما تیتر برخی رسانه‌های خبری شد. صحبت‌های او در واکنش به تب و تابی بود که بواسطه عملکرد شبکه‌های ماهواره‌ای گریبانگیر اهالی سینما شده بود. در آخرین روزهای تیرماه، شبکه جِم بعد ازفراز و نشیب‌هایی که در مسیر اکران سینمای ایران ایجاد کرده بود دوباره برگشته بود سر خانه اولش و پخش تیزرهای سینمایی از این شبکه آغاز شده بود. اگر چه تهیه‌کنندگان این آثار هیچ‌کدام منکر تأثیرات فوق‌العاده اما ناخواسته تبلیغات ماهواره‌ای نبودند اما بواسطه دردسری که دامنگیر برخی فیلم‌ها شده بود با ابراز نگرانی نسبت به پخش این تیزرها واکنش نشان دادند تا شاید گرفتار مخمصه‌ای نشوند که فیلم «آااادت نمی‌کنیم» از سر گذرانده بود. پخش همین تبلیغات ماهواره‌ای که چند روزی اکران این فیلم را متوقف کرده بود حالا زنگ خطر را برای سازندگان فیلم‌هایی که مشمول این لطف ناخواسته قرار گرفته بودند به صدا درآورده بود. با وجود این غلامرضا موسوی رئیس شورای عالی تهیه‌کنندگان سینما در واکنش به ابراز نگرانی این گروه از فیلمسازان اطمینان داد که جای نگرانی نیست و از آنها درخواست کرد این مسأله را با مسئولان وزارت ارشاد در میان بگذارند و اعلام کنند شبکه جم بدون هماهنگی و اجازه آنان، تیزرها را پخش می‌کند.

در ادامه حبیب ایل‌بیگی معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی هم از این موضوع سخن گفت که حتماً دستگاه‌های نظارتی مطلع می‌شوند که آیا این تیزرها از داخل کشور سفارش شده یا اینکه این شبکه به طور خودسر آنها را پخش می‌کند و به صورت ضمنی اطمینان داد که اگر پخش تیزر فیلمی بدون سفارشی از داخل کشور اتفاق افتاده باشد، اینگونه نیست که با سازندگان آن فیلم برخورد شود. البته او در همان زمان در پاسخ به این پرسش که اگر شبکه جم خودسرانه آگهی‌ها را پخش کرده باشد، وزارت ارشاد و سازمان سینمایی از سینماگران حمایت می‌کنند تا دچار مشکل نشوند؟ گفت که اگر تخلف ثابت و احراز شود، بنا بر اصل استقلال قوا، قوه مجریه نمی‌تواند در کار قوه قضائیه ورود کند و اینکه به اعتقاد او دستگاه نظارتی با اطلاعات و اسنادی که دارد، اصل ماجرا را می‌داند.

روز گذشته و به فاصله یک ماه بعد از تب و تاب شکل گرفته میان اهالی سینما سرانجام پخش تیزرهای ماهواره‌ای کار دست سینماگران داد و طبق نامه دادستانی به سازمان سینمایی برای برخی از سینماگران «حکم قضایی» صادر شد. با انتشار خبر ممنوع الفعالیت شدن برخی از سینماگرانی که این روزها فیلم بر پرده دارند و تیزر فیلم‌هایشان در شبکه‌های ماهواره‌ای پخش شده است، حبیب ایل بیگی رئیس اداره ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی در پاسخ به مهر صحت این موضوع را تأیید کرد و درباره سینماگرانی که تیزر فیلم هایشان از شبکه ماهواره ای پخش شده است، گفت: بازپرس ویژه، با ابلاغ ویژه رئیس قوه قضائیه طی نامه ای به حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی از این سازمان خواسته است که تا اطلاع ثانوی از ارائه هرگونه خدمات و مجوز به تعدادی از سینماگران و دفاتر پخش سینمایی جلوگیری کند. وی در پاسخ به این که در این نامه اسامی چه افراد و شرکت هایی آورده شده است، عنوان کرد: مصطفی کیایی، علیرضا سرتیپی عبدالله علیخانی، سیدامیر پروین حسینی و رضا میرکریمی به عنوان تهیه کنندگان فیلم هایی چون «بارکد»، «دراکولا»، «زاپاس»، «دختر » و «آبنبات چوبی» و همچنین سه دفتر پخش سینمایی شامل فیلمیران به مدیریت علی سرتیپی، نورتابان به مدیریت محمدرضا صابری و پویافیلم به مدیریت عبدالله علیخانی نام های آورده شده در این نامه است.

 

مشکل سریعاً حل خواهد شد

غلامرضا موسوی
رئیس شورای عالی تهیه‌کنندگان سینما

شنیدن خبر ممنوع‌الفعالیتی برخی سینماگران با وجود تأیید آن توسط معاون سازمان سینمایی تعجب‌آور و دور از باور بود چرا که رسم معمول بر این است که همکاران سینماگر ابتدا مورد سؤال و جواب قرار گرفته باشند و چنانچه امر برای قاضی محترم محرز شده باشد چنین حکمی را صادر کند. طی این مدت و بخصوص پس از شروع پخش دوباره آگهی‌های سینمایی در شبکه‌های ماهواره‌ای و بویژه شبکه جم، من و همکارانم با تهیه‌کنندگان این فیلم‌ها تماس گرفتیم و آنها هرگونه همکاری را تکذیب کردند بنابراین با توجه به اینکه تمامی آنها چهره‌های بسیار موجه و در حرفه ما شناخته‌شده و اکثراً امین هستند بعید می‌دانم این تبلیغات برخلاف گفته آنها سفارشی باشد. اگر چه برخی همکاران ما با وجود سفارش ندادن بر این عقیده‌اند که اگر دشمن آب به آسیاب ما بریزد و آسیاب ما بچرخد که بد نیست، مهم این است که ما چه محصولی را ارائه می‌کنیم. از سوی دیگر این موضوع بارها از سوی این شبکه‌ها اعلام شده است که این آگهی‌ها خودسرانه و به گفته آنها با هدف کمک به سینمای ایران پخش می‌شوند. با همه این احوال من اطمینان دارم با سیستم اطلاعاتی کاربلدی که کشورمان برخوردار است کشف واقعیت چندان مشکل نیست و قاعدتاً آنچه این شبکه اطلاعاتی تأیید کند قابل اجراست. اما بر اساس شناختی که من از همکارانم دارم امیدوارم این به ظاهر سوء‌تفاهمی که برای دادستانی محترم ایجاد شده است بزودی رفع و این مشکل حل شود. ما بسیار امیدوار و خوشبین هستیم که با گفت‌وگو دادستانی محترم و دوستانی که نامشان در این فهرست قرار دارد و همگی جزو صاحبنظران سینما و آدم‌های فرهیخته‌ای هستند مشکل حل شود و نظری که اعلام کردند کان لم یکن اعلام شود. تصور من این است که این تصمیم‌گیری‌ها بیشتر بر اساس گزارش سازمان‌هایی است که این آگهی‌ها را مانیتورینگ کردند اگر نه تمامی این دوستان از روز آغاز پخش این آگهی‌ها خودشان اعلام کردند که این تبلیغات به سفارش آنها نبوده است و هیچ مسئولیتی در قبال آن ندارند. همان موقع گفتم اگر همکاران ما خطا کرده باشند ما هم مدعی هستیم اما وقتی خودشان می‌گویند ما آگهی ندادیم بنا بر صحت است و طبیعتاً تا عکس آن ثابت نشده نمی‌شود کسی را متهم کرد. حال باید دید که دادستان محترم چه مدارکی داشته است که چنین نامه‌ای صادر شده است. من بر این باورم که این مشکل سریع حل خواهد شد، چرا ‌که می‌دانم همکارانم آگهی نداده‌اند بنابراین به جرم گناه نکرده عقوبتی هم نخواهند داشت و دیگر اینکه قوه قضائیه طبیعتاً بر اساس ادله محکم باید اقدام کند و چون مدعی نتواند ادله‌ای به دادستانی ارائه کند قطعاً در حکم تجدیدنظر خواهد شد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا