خرید تور نوروزی

«جای جنتی بودم با علم‌الهدی مذاکره می‌کردم»

جنجال‌ها همچنان درباره لغو كنسرت‌هاي مشهد بعد از موضع‌گيري صريح امام جمعه مشهد و سكوت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و در راس آن علي جنتي وزير فرهنگ ادامه دارد. آنچنان كه روز گذشته نيز اعتراض رئيس‌جمهوري را به همراه داشت تا برخي از اين اتفاقات برداشت‌هاي مختلفي را تعبير كنند. باید دید دولت تا چه اندازه در خصوص اتفاقات داخلي وحدت كلام دارند و مهمتر آنكه ياران روحاني تا كجا پاي وعده‌هاي انتخاباتي خود مي‌ايستند.

روزنامه ی «روزان» در همين باره به گفتگويي با اشرف بروجردي عضو شوراي مركزي حزب اتحاد پرداخته است:

از صحبت‌هاي روز گذشته رئيس‌جمهوري و معاونان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي درباره لغو كنسرت‌هاي مشهد چنين تصور مي‌شود كه نوعي اختلاف در بدنه دولت شكل گرفته است. از نظر شما راهكار رفع اين اختلافات چيست؟
من اين اظهار نظرات را به عنوان اختلاف بين وزير فرهنگ و رئيس‌جمهوري نمي‌بينم بلكه آن را يك موضع و نقد نسبت به مسئله لغو كنسرتهاي مشهد برداشت مي‌كنم؛ چراكه شخص وزير فرهنگ ارشاد نگفته است كه مي‌خواهم كنسرت‌هاي مشهد را لغو كنم كه در ادامه آن بتوان صحبت‌هاي رئيس‌جمهوري و انتقاد ايشان از لغو كنسرت‌ها را در تضاد يا تعارض با او بسنجيم. من بيشتر فكر مي‌كنم كه رئيس‌جمهوري از باب انتقاد نسبت به اين اتفاق سخنراني كرده‌اند و به مسئله پرداخته‌اند كه از قضا ايراد نقد در اين موضوع وارد و يك اتفاق خوب است.

شما تصميم وزير فرهنگ در خصوص لغو كنسرت‌ها را چگونه ارزيابي مي‌كنيد؟
وزير در شرايط اضطرار مسئله لغو كنسرت‌ها را تاييد كرده است كه البته مي‌توان اين تصميم را مورد انتقاد قرار داد از اين لحاظ كه او مي‌توانست راهكار ديگري براي حل اين مسئله پيدا كند. من اگر جاي وزير بودم و مي‌خواستم كه شان امام جمعه مشهد و علما را در موضوع كنسرت‌ها حفظ كنم، از كنار اين مسئله با سكوت مي‌گذشتم ولي شرايط برگزاري كنسرت‌ها را از طريق مذاكره با امام جمعه مشهد و دست اندركاران تامين امنيت استان حل مي‌كردم. وقتي مي‌شود موضوع را از طريق مذاكره دنبال كرد، ديگر اتخاذ چنين تصميماتی شايد جايز نباشد. اينكه سريعا موضوع جنبه رسانه‌اي پيدا مي‌كند و وزير عقب نشيني مي‌كند كه چنان بازتابي در رسانه‌ها داشت و همه شاهد بوديم، اين تصور را براي مردم ايجاد كرد كه فرد يا افرادي در برگزاري يا عدم برگزاري كنسرت‌ها خارج از قانون مخير به اتخاذ تصميم‌گيري هستند كه يك بار رواني نامطلوب در جامعه دارد.

فكر مي‌كنيد كه چرا آقاي جنتي در برابر سخنان امام جمعه مشهد عقب‌نشيني كرد؟
من فكر مي‌كنم كه ايشان مي‌خواستند تا شأن و حرمت امام جمعه مشهد و ساير علما را حفظ كنند. لذا از كنار مسئله خيلي راحت گذشتند؛ در حالي كه مي‌توانستند راهكاري را پيدا كنند تا هم حرمت علما و امام جمعه مشهد حفظ شود و هم مطالبات مردم را محقق كنند.

فارغ از بحث لغو كنسرت‌ها، ما شاهد آن بوديم كه به جاي وزرا معمولا اين رئيس‌جمهوري بوده است كه در برابر ديگران موضع‌گيري كرده و به تعبيري بار دفاع از كابينه را يك تنه به دوش كشيده است. اين در حالي است كه با اين روند حاشيه‌هاي بيشتري متوجه رئيس‌جمهوري مي‌شود و در نهايت هزينه‌هاي سنگيني را به دولت بويژه در آستانه انتخابات وارد خواهد كرد. نظر شما در اين خصوص چيست؟
قبل از هر چيز لازم است اين نكته را در نظر گرفت كه ما مي‌بايست دولت را يكپارچه ببينيم و وزارتخانه‌ها را از هم و شخص رئيس‌جمهوري را از دولت جدا نكنيم. در واقع اين را مفروض بدانيم كه حرف رئيس‌جمهوري همان حرفي است كه وزير مي‌زند يا نزده است. با چنين تفكري امكان حمايت از دولت فراهم است. علاوه بر اين فراموش نكنيم كه مردم دولتي را مي‌خواهند كه پاسخگو باشد. بنابراين موضع‌گيري رئيس‌جمهوري يا توضيح او به مردم در خصوص مسائل مختلف در راستاي همين رسالت دولت است.

در نهایت بفرمایید که نظر شما در خصوص لغو کنسرت ها چیست؟
من فکر می کنم که علما نباید در جزئی ترین مسائل مردم که به اختیار آنان گذاشته شده تا بنابر قانون اساسی کشورمان که برگرفته از مبانی اسلامی است در کنسرتی حاضر بشوند یا نشوند ، باعث می شود تا قداست یک سری مسائل شکسته شود و باب جدیدی در کشور گشوده شود؛ اتفاقی که در صورت بروز نه مردم و نه دولت در آن مقصر نخواهد بود. به نظر من بهترین راهکار در این خصوص آن است که باب جدیدی از مذاکرات با علما باز شود تا آنان بیشتر در جریان واقعیات جامعه و مطالبات مردم قرار گیرند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا