دو گروه اصولگرا در مقابل هم در ماجرای مشاور رستم قاسمی؟
روزنامه اعتماد نوشت: |تنها ساعاتي پس از توضيحات دفتر آيتالله مكارم شيرازي در خصوص دستگيري يكي از مشاوران ارشد وزرات راه و شهرسازي و انتقاداتي كه در بند چهارم اين اطلاعيه در خصوص عدم اطلاعرساني مناسب و شفافسازي بحث از سوي مسوولان و متوليان مطرح شده بود، سرانجام وزير راه و شهرسازي كه طي هفته گذشته ترجيح داده بود به جاي پاسخگويي روشن به ابهامات، سياست «سكوت» پيشه كند، لب به سخن گشود و در قالب اطلاعيهاي نسبت به ابعاد و زواياي گوناگون اين رخداد تلخ توضيحاتي را ارايه كرد؛ توضيحاتي كه هرچند گِرهي از هزار توي پيچيده اين پرونده باز نكرد، اما حداقل بخشي از سكوت سنگين مرتبط با اين رخداد تلخ را شكست. اما در زير پوست اخبار مرتبط با دستگيري مشاور ارشد وزير راه و شهرسازي، ماجراهايي جريان دارد كه شايد اطلاعات چنداني از آن در دسترس عموم نباشد. برخي از تحليلگران امور سياسي معتقدند كه اين حوادث تبعات انشقاقي است كه ميان اصولگرايان بعد از انتخابات سال1400 شكل گرفته است. تركشهاي رويارويي تمامقدي كه طي يك سال گذشته ميان طيفهاي موثر جناح راست بر سر قدرت افزونتر شكل گرفته است، اين روزها زخمهاي تازهاي ميآفريند. مواجههاي ميان اصولگرايان كه اوج آن در جريان رسوايي «سيسموني گيت» نمايان شد و پس از آن در برهههاي گوناگون به شكل و شمايل مختلف بروز و ظهور پيدا ميكند. بعد از ماجراي سيسموني گيت، طرفداران قاليباف در جريان طرح صيانت تلاش كردند قدرت خود را بر حريف ديكته سازند و امكان تاثيرگذاري در حوزه ارتباطات را از رقيب بگيرند. راهاندازي يا توقف پروژه استيضاح وزرا ديگر ابزاري است كه نواصولگرايان با استفاده از آن به دنبال مشكلتراشي براي تحركات جبهه پايداري هستند. اما براي پردهبرداري از نمايشنامه سياسي اخير اين دو طيف، قبل از هر چيز بايد با بازيگران اصلي آن آشنا شويم. سپس با گردآوري دادههاي اطلاعاتي مستند، قطعات پنهان پازل را كنار هم قرار دهيم تا در نهايت تصوير واقعي برآمده از تحليل نمايان شود.
جدا از رستم قاسمي و مشاور ارشدش كه بر اساس اعلام خبرگزاريها توسط نهادهاي نظارتي دستگير شده، يكي از نمايندگان مجلس كه با استفاده از فضاي مجازي و گفتوگو با خبرگزاريها، اطلاعات دست اولي در خصوص ابعاد گوناگون اين پرونده ارايه ميكند، «اردشير مطهري» نماينده گرمسار در مجلس و يكي از چهرههاي نزديك به قاليباف است؛ نمايندهاي كه در ماجراي سيسموني گيت در كنار چهرههايي چون توانگر (تهران)، محمد رشيدي (كرمانشاه)، عليزاده (سپيدان) و… از قاليباف دفاع كردند و خواستار برخورد با كساني شدند كه با هدف كسب قدرت بيشتر، براي رييس مجلس حاشيهسازي ميكنند. پس از ماجراي سيسموني گيت بود كه رويارويي اعضاي جبهه پايداري و نواصولگرايان اوج گرفت و ابعاد و زواياي وسيعي پيدا كرد.
هر از گاهي هم هركدام از اين طيفها با تكيه بر مناسبات ارتباطي و نفوذي كه دارند تلاش ميكنند، ضربهاي به طرف مقابل وارد سازند. 25مردادماه بود كه خبرگزاري فارس به عنوان يكي از رسانههايي كه در كنار صدا و سيما، جريان رسانهاي جبهه پايداري را ساماندهي ميكنند از محكوميت 2ساله اردشير مطهري خبر داد. حكمي كه به دليل نقشآفريني مطهري در كانال حسابكشي صادر شده بود و پرده ديگري از تقابل دو طيف اصولگرا را هويدا ميكرد. براساس اعلام فارس، مطهري در اين كانال تلگرامي با ارايه اطلاعات محرمانه تلاش ميكرد تا ضربات جدي بر بدنه اصولگرايي و جريان انقلاب (جبهه پايداري؟) وارد سازد. بعد از انتشار خبر فارس بود كه مطهري به خبرگزاري تسنيم (به عنوان بازوي رسانهاي نو اصولگرايان) اعلام كرد: «هيچ محكوميت تعزيري براي من صادر نشده. حبس تعليقي اثر موثري ندارد. همين حكم نيز در ديوان عالي در حال بررسي است.»
برجام، طرح صيانت و استيضاح وزرا
ماجراي طرح صيانت و استيضاح وزرا، حوزههاي ديگري است كه اين دو طيف اصولگرا بر آنها روياروييهاي جدي با هم داشتند. در شرايطي كه جبهه پايداري تلاش ميكرد طرح صيانت را به ثمر نشانده و از مواهب ارتباطي و اطلاعاتي آن در انتخابات مجلس 1401 و انتخابات رياستجمهوري 1404بهرهمند شود؛ نواصولگرايان با استفاده از ظرفيت مخالفتهاي مركز پژوهشهاي مجلس بهره برده و طرح صيانت را از دستور كار مجلس خارج ساختند. در واكنش به رفتارهاي سياسي مركز پژوهشها درباره طرح صيانت، علي خضريان يكي از چهرههاي نزديك به جبهه پايداري اعلام كرد: «بايد تاكيد شود اتكاي به ادبيات غيركارشناسي و غلبه راديكاليسم، منجر به بهحاشيهرفتن سياستورزي عاقلانه براي تصويب قوانين موثر و كارآمد ميشود.» واكنشهايي كه از سوي ساير اعضاي جبهه پايداري مانند بيژن نوباوه، پژمانفر، نبويان و…نيز تكرار شد.
قدرتنمايي نواصولگرايان اما به همين جا ختم نشد و در ماجراي استيضاح وزرا نيز ليدر و اعضاي اين طيف بارها تلاشهاي رقيب را بياثر ساختند. برجام حوزه ديگري است كه به نظر ميرسد، تفاوتهاي چشمگيري ميان اعضاي جبهه پايداري و نواصولگرايان بر سر آن وجود دارد. اين روزها چهرههاي برجسته پايداري از آن انتقاد و نواصولگرايان از پايان تحريمها دفاع ميكنند.
دفاع در برابر اتهامات
به اعتقاد برخي تحليلگران ماجراي وزارت راه و شهرسازي در بطن چنين تحولاتي است كه شكل گرفته است. تكها و پاتكهايي كه هر كدام از اين طيفها به هم ميزنند تا خود را به عنوان طيف اصلي محافظهكار در اتمسفر سياسي كشور تثبيت سازند. نزديكي مشاور ارشد وزير به اعضاي جبهه پايداري و اخبار دسته اولي كه توسط اردشير مطهري در اين خصوص منتشر ميشود، بيانگر اين واقعيت عريان است كه انشقاق اصولگرايان در عاليترين سطوح جريان دارد و به زودي به مرحله رويارويي نهايي خواهد رسيد. در اين ميان نواصولگرايان با توجه به رفتاري كه جبهه پايداري با اصولگران سنتي، مانند احمد توكلي، باهنر و حتي قاليباف در ماجراي سيسموني گيت داشتهاند به خوبي ميدانند كه خالي كردن ميدان به نفع رقيب به معناي پايان فعاليتهاي سياسي آنان خواهد بود. بنابراين با همه ابزار و امكانات خود در برابر حريف ايستادگي ميكنند تا جايگاه خود را در طيف اصولگرا تقويت كرده و قلمروي خود را وسعت بخشند.
اطلاعيهاي در واكنش به بازداشت مشاورو بازرس ويژه
بيانيه رستم قاسمي براي دفاع از خود در برابر اتهامات اخير در خبرگزاري فارس منتشر شده است. خبرگزاري كه طي ماههاي اخير بيشتر حمايت را از برنامههاي جبهه پايداري داشته است. وزير راه و شهرسازي در اين بيانيه تاكيد كرد: در طول يكسال گذشته اقدامات مهمي براي بستن گلوگاههاي فساد در حيطه وزارت راه و شهرسازي انجام شده كه بعضا با تبليغات سنگين تخريبي براي كند شدن اين روند مواجه شده است. در قسمتي از اين بيانيه آمده است: اخيرا خبر منتشره پيرامون يكي از مشاوران اينجانب و تحقيق درباره اتهامات فرد مزبور به وسيله دستگاه نظارتي درون دولت موجب سوءاستفاده دشمنان نظام و تخريب كاركنان خدوم وزارت راه و شهرسازي خصوصا جوانان انقلابي و پر كار وزارتخانه شده است كه در اين زمينه خاطرنشان ميشود اين پرونده در مراحل ابتدايي بوده و تا نهايي نشدن تحقيقات توسط نهادهاي نظارتي و قوه قضاييه به جهت حفظ حريم خصوصي افراد هيچ گونه اطلاعاتي از پرونده منتشر نشده و كليه مطالب ذكرشده صرفا گمانهزني است كه صحت و سقم آن مشخص و مورد تاييد نيست. در قسمت ديگري از اين اطلاعيه آمده است: «اينجانب به عنوان وزير راه و شهرسازي، ضمن تاكيد بر اعتماد كامل به نهادهاي نظارتي دولت، رسيدگي دقيق و بدون ملاحظه درباره اتهام هر فرد در هر جايگاهي را لازم و واجب دانسته و آمادگي اين وزارتخانه را براي همكاري در تكميل تحقيقات و روشن شدن حقايق اعلام ميكنم. ليكن لازم است رسانهها از گمانهزنيهاي بيپايه تا قبل از اثبات اتهام در مرجع صالح قضايي و خدشه به آبروي افراد، دوري كنند.
البته در طول يكسال گذشته اقدامات مهمي براي بستن گلوگاههاي فساد در حيطه وزارت راه و شهرسازي انجام شده كه بعضا با تبليغات سنگين تخريبي براي كند شدن اين روند مواجه شده است كه از جمله اين اقدامات ميتوان به شفافيت فراگير سازماني، حذف امضاهاي طلايي، عدالت در فرصتهاي اقتصادي، بازپسگيري اموال و املاك ملي در اختيار سوءاستفاده گران اشاره كرد كه انشاءالله گزارش كامل آن به اطلاع مردم شريف خواهد رسيد.» بايد ديد آندسته از تحليلگراني كه تصور ميكردند با يكدست شدن قدرت در طيف راست، فضاي سياسي در آرامشي عميق فرو خواهد رفت و فضا براي پيشرفت روزافزون فراهم ميشود، نسبت به طنابكشيهاي مستمر اين طيف سياسي طي روزها و ماههاي اخير چه خواهند گفت و چه تحليلي ارايه ميكنند؟
وزير راه و شهرسازي: اخیرا خبر منتشره پیرامون یکی از مشاوران اینجانب و تحقیق درباره اتهامات فرد مزبور بوسیله دستگاه نظارتی درون دولت موجب سوءاستفاده دشمنان نظام و تخریب کارکنان خدوم وزارت راه و شهرسازی خصوصا جوانان انقلابی و پر کار وزارتخانه شده است که در این زمینه خاطرنشان میشود این پرونده در مراحل ابتدایی بوده و تا نهایی نشدن تحقیقات توسط نهادهای نظارتی و قوه قضايیه به جهت حفظ حریم خصوصی افراد هیچ گونه اطلاعاتی از پرونده منتشر نشده و کلیه مطالب ذکر شده صرفا گمانهزنی است که صحت و سقم آن مشخص و مورد تایید نیست. اینجانب به عنوان وزیر راه و شهرسازی، ضمن تاکید بر اعتماد کامل به نهادهای نظارتی دولت، رسیدگی دقیق و بدون ملاحظه درباره اتهام هر فرد در هر جایگاهی را لازم و واجب دانسته و آمادگی این وزارتخانه را برای همکاری در تکمیل تحقیقات و روشن شدن حقایق اعلام میکنم.
انتهای پیام