بررسی اقتصاد بازار از وضعیت قرمز مهاجرت
پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازار نوشت:
1) مرداد ۱۳۴۴ نتایج بررسی مهاجرت که توسط سازمان ملل انجام شده بود، ایران را از لحاظ مهاجرت اتباع به کشورهای دیگر در ردیف پنج کشور آخر جدول نشان میداد [ نزدیک به صفر ]
2) این بررسی ده سال بعد در سال ۱۳۵۴ نیز مجددا انتشار یافت که تغییری در رتبه ایران نشان نمیداد و مهاجرت ایرانیان نزدیک به صفر بوده است.
3) در سال 1357 شمار ایرانیان مهاجرت کرده به زیر 50 هزار نفر رسیده بود.
از این آمارها چنین برمی آمد که ایرانیان تمایلی به مهاجرت به کشورهای دیگر نداشتند.
4) اما این ارقام از سال 1357 به بعد به شکل ناباورانهای تغییر کرده است. ایران دیگر در رتبه انتهای جدول نیست و برعکس به صدر جدول رسیده است. ایرانیان سومین مردمان در جهان هستند که به دنبال مهاجرت هستند.
5) در بین اتباع کشورهای مختلف ایرانیها بیشتر متقاضی برای مهاجرت به استرالیا را دارند که سالانه دها نفر نیز جان خود را در این راه میدهند.
6) شمار جمعیت ایران ۲ برابر شده، اما میزان مهاجران ایرانی به عدد نزدیک به 7 میلیون نفر یعنی 140 برابر رسیده است.
7) در این بین حجم خروج نخبگان از کشور نیز قابل تامل است. طبق آمار صندوق بینالمللی پول، ایران از نظر فرار مغزها در بین 91 کشور جهان مقام اول را از آن خود کرده است.
8) سالانه تا 180 هزار نفر با تحصیلات عالیه از ایران مهاجرت میکنند.
9) بنیاد ملی نخبگان ایران اعلام کرد، 308 نفر از دارندگان مدال المپیاد و 350 نفر از برترینهای آزمون سراسری از سال 82 تا 86 به خارج مهاجرت کردهاند.
10) همچنین هفته نامه سازمان مدیریت و برنامه ریزی نوشت است، 90 نفر از 125 دانش آموزی که در سه سال گذشته در المپیادهای جهانی رتبه کسب کردهاند
هم اکنون در دانشگاههای آمریکا تحصیل میکنند.
11) طبق آمار صندوق بینالمللی پول هم اکنون بیش از 250 هزار مهندس و پزشک ایرانی در آمریکا هستند.
طبق آمار رسمی اداره گذرنامه،
در سال 87 روزانه 15 کارشناس ارشد،
4 دکترا و سالانه. 5475 نفر لیسانس از کشور مهاجرت کردند.
12) در سال 1391 حدود 150 هزار دانشجو تقاضای خروج از کشور را کردهاند که بیشترشان دانشجوی دوره دکترا بودند. همچنین 64 درصد دانشآموزان ایرانی مدالآور المپیاد طی 14 سال گذشته از ایران مهاجرت کردهاند.
13) حمید گورایی رئیس پژوهشکده رویان جهاد دانشگاهی نیز هشدار داد که دانشمندان رشته سلولهای بنیادین ایران هر روز بیشتر از گذشته جذب دیگر نقاط جهان میشوند.
14) پروفسور عباس میلانی مشاور اقتصادی اتحادیه اروپا میگوید، فرار مغزها در چند سال اخیر 300 برابر جنگ ایران و عراق به اقتصاد ایران صدمه زده است.
15) اینها در حالی است که در کشور تقریبا کلامی درباره این فاجعه ملی .
خصوصا صدا و سیما سخن گفته نمیشود..
انتهای پیام