خرید تور تابستان

واکنش یک مقام آمریکایی به خبر «چراغ سبز آمریکا به اسرائیل برای اقدام نظامی علیه ایران»

سفیر آمریکا در بحرین درباره‌ی خبری مبنی بر «چراغ سبز آمریکا به اسرائیل برای اقدام نظامی علیه ایران» گفت: درخصوص این امر پیش بینی نمی‌کنم، هدف ما کاهش تنش است، هیچ کس به دنبال درگیری و افزایش تنش نیست.

ایسنا نوشت: «استیون بوندی، سفیر جدید آمریکا در بحرین در گفت وگو با روزنامه الایام با طرح ادعاهای بی اساس علیه جمهوری اسلامی ایران گفت که نمی توانم آینده توافق هسته ای را پیش بینی کنم، ما با نگاهی به اخبار در ماه گذشته متوجه می شویم که مردم ابتدا نسبت به این امر بدبین بودند سپس خوشبین شدند و بعد از آن بار دیگر بدبین شدند، بنابراین فردا ممکن است امور متفاوت باشد.

وی گفت: نمی توان درخصوص این مساله پیش بینی کرد، اما فکر می کنم که مذاکرات درخصوص توافق هسته ای بسیار مهم بود و اگر بتوانیم راهی برای بازگشت به این مذاکرات پیدا کنیم و ایران را پایبند به بندهای برجام کنیم این امر تهدید بزرگی را از میز مذاکرات برمی دارد.

سفیر آمریکا در ادامه ادعاهایی درخصوص برنامه موشکی ایران و فعالیت ایران در منطقه و همچنین وضعیت حقوق بشر در داخل ایران مطرح کرد و گفت که چه توافق هسته‌ای باشد چه نباشد، ما باید با هم پیمانان و دوستان خود به موضع مشترکی درخصوص ایران برسیم.

سفیر آمریکا در منامه در پاسخ به این سوال که رسانه های صهیونیستی اخیرا اعلام کردند که واشنگتن دست های رژیم صهیونیستی در تعامل با ایران را نبسته‌، آیا این به معنای چراغ سبز آمریکا به رژیم صهیونیستی برای اقدام نظامی است گفت: درخصوص این امر پیش بینی نمی‌کنم، هدف ما کاهش تنش است، هیچ کس به دنبال درگیری و افزایش تنش نیست.

پیش از این محمد مرندی، مشاور رسانه‌ای تیم مذاکره کننده ایران در مذاکرات وین در گفت‌وگو با شبکه قطری الجزیره تاکید کرد که علیرغم فشارهای وارد شده علیه دولت آمریکا همچنان به رسیدن به توافق نزدیک هستیم.

وی گفت که نگران نشست شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی نیستیم.

مرندی تاکید کرد که جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا باید تصمیماتی برای حل مسائل موجود بر سر راه رسیدن به توافق هسته ای اتخاذ کند.

اخیرا آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در جریان سفر به مکزیک در یک کنفرانس خبری، با تلاش برای مقصر جلوه دادن ایران، درباره روند احیای توافق هسته‌ای گفت: آن‌چه در مدت اخیر در پاسخ ایران به پیشنهاد ارائه شده از سوی اتحادیه اروپا[برای توافق در مذاکرات وین] بوده‌ایم، به وضوح پس‌رفت است و چشم‌انداز توافق در بازه‌ای کوتاه‌مدت را غیرمحتمل می‌سازد.
بلینکن بر ادعاهایش افزود: به نظر می‌رسد ایران یا نمی‌خواهد یا نمی‌تواند کاری که برای رسیدن به یک توافق لازم است را انجام دهد و آن‌ها همچنان به مطرح کردن مسائل خارج از چارچوب ادامه می‌دهند که انجام شدن توافق را غیرمحتمل‌تر می‌کند.
همچنین ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران پیش از این تاکید کرده بود: همانطور که می‌دانید ما پاسخ خود را چندی پیش ارائه دادیم و منتظر دریافت پاسخ رسمی طرف دیگر هستیم.

وی ادامه داد: ما همواره بر این موضوع تاکید کرده‌ایم که طرف‌های دیگر مذاکرات مخصوصا آمریکایی‌ها باید رفتارهای سازنده‌ای را برای دستیابی به توافق در پیش بگیرند. آمریکا کشوری است که از برجام خارج شده است و با اعمال تحریم‌های غیر قانونی و یکجانبه هزینه‌های زیادی را به دولت و ملت ایران تحمیل کرده است و با توجه به این عملکرد اکنون حق ندارد در مقام مدعی قرار بگیرد و ژست طلبکارانه به خودش بگیرد. این آمریکاست که باید برای بازگشت به روند توافق اثبات کند که عضوی قابل اعتماد است و یک رژیم قانون گریز و بحران آفرین نیست. دولت واشنگتن است که باید اثبات کند که به هنجارهای بین‌المللی پایبند است و به نرم‌های بین‌المللی احترام می‌گذارد.

سخنگوی وزارت خارجه تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در پاسخی که به هماهنگ کننده مذاکرات داده به هیچ وجه موضوعات جدیدی که مانع شکل گیری توافق و جمع بندی مذاکرات شود مطرح نکرده است. مطالبات جدیدی طرح نکرده است.

کنعانی افزود: ایران نه به زیاده خواهی‌های طرف‌های مقابل تمکین می‌کند و نه از خطوط قرمز خود عقب نشینی خواهد کرد.

او ادامه داد: هم آمریکا و هم اروپا (تروئیکای اروپایی) باید اثبات کنند که در روند مذاکرات به نرم‌های بین‌المللی پایبند هستند و منافع رژیم صهیونیستی را در اولویت تصمیم گیری سیاسی خود قرار نمی دهند. همانطور که بارها گفته‌ایم اگر در طرف مقابل اراده سیاسی لازم برای دستیابی به توافق وجود داشته باشد. امکان دستیابی به یک توافق همه جانبه و خوب وجود دارد».

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا