خرید تور نوروزی

درخواست لغو انحصار در آزمون محاسبات نظام مهندسی بر اساس قانون «تسهیل صدور مجوز کسب و کارها»

جمعی از داوطلبان ورود به حرفه مهندسی در نامه‌ای خطاب به رئیس دولت خواستار لغو انحصار در آزمون محاسبات نظام مهندسی بر اساس قانون «تسهیل صدور مجوز کسب و کارها» شده‌اند.

به گزارش دریافتی انصاف نیوز، متن کامل این نامه در پی می‌آید:

بسمه تعالی

جناب آقای رئیسی

ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران

جناب آقای قالیباف

ریاست محترم مجلس شورای اسلامی

موضوع: درخواست لغو انحصار در آزمون محاسبات نظام مهندسی بر اساس قانون “تسهیل صدور مجوز کسب و کارها”

با سلام و تحیت

احتراماً، درخواست حاضر  از سوی جمعی از مهندسین عمران متقاضی کسب پروانه اشتغال صلاحیت حرفه‌ای محاسبات سازه و ورود به این حرفه می‌باشد که  طی چند دوره گذشته با سدّ بزرگی تحت عنوان آزمون ورودی روبرو شده‌اند.

متاسفانه آزمون ورود به صلاحیت محاسبات به جای تشخیص شایستگی افراد، تبدیل به مانع و بن بستی برای ورود به این حرفه شده است.

بررسی سطح سؤالات این آزمون از چند سال قبل نشان می‌دهد که سطح سؤالات هر دوره نسبت به دوره قبل سخت‌تر، سنگین‌تر و غیر استانداردتر شده است.

این جمع به هیچ عنوان، مخالف ارزشیابی کمی و کیفی علمی نمی‌باشد، اما غیر استاندارد بودن سطح سؤالات از نظر سختی، کیفی، فنی و عدم تطابق با نیازهای واقعی طراحی سازه، بر همگان واضح و مبرهن شده است؛ به گونه‌ای که درصد قبولی در این آزمون با توجه به اظهارات غیر رسمی در بهترین حالت زیر دو درصد می‌باشد که با توجه به شواهد عینی در فضای مجازی این عدد برای آخرین آزمون برگزار شده  حتّی به صفر درصد نزدیک خواهد شد، این در حالی است که اکثر مهندسین با پایه‌های بالاتر اساساً از فیلتر علمی خاصی برای اخذ پروانه اشتغال  رد نشده‌اند و امروزه طراحی سازه‌ها در انحصار آنها قرار گرفته است.

بنظر می‌رسد که دست‌های پشت پرده نمی‌خواهند این انحصار از میان برداشته شود و آزمون غیر استاندارد محاسبات به مانعی جدی برای ورود مهندسین جوان به این حرفه تبدیل شده است در حالیکه، مهندسان جوان عموماً آشنایی بیشتری به آیین نامه‌ها، نرم افزارهای محاسبات و دانش روز طراحی سازه دارند

تحلیل آزمون‌های چند دوره اخیر به ویژه آزمون شهریور ۱۴۰۱ نشان می‌دهد که عبور از این آزمون تقریباً غیرممکن شده و در مدت زمان محدود و تحت شرایط اضطراب با سوالاتی غیر استاندارد و خارج از عرف فنی با متون طولانی و نیز محاسبات سنگین روبرو می‌شویم که حتی با مطالعه بسیار زیاد قادر به رسیدن به حد نصاب قبولی برای ۹۹ درصد داوطلبین میسّر نیست.

غیر از دشواری غیر قابل وصف، آزمون‌های برگزار شده، بجای سنجش دانش و مهارت لازم برای انجام محاسبات سازه‌های واقعی به طرح مسائل ثانویه و غیرکاربردی و حواشی و حتی تست هوش در آزمون پرداخته است.

نظر به اینکه این آزمون باید روشی برای سنجش صلاحیت و شایستگی کیفی مهندسین برای ورود حرفه محاسبات سازه باشد اما این آزمون در چند دوره اخیر بیشتر به یک آزمون سرعت در تست زنی و المپیادی تبدیل شده است به گونه‌ای که مهندسین جوان طی چندین بار تلاش از ورود به بازار کار مرتبط سرخورده و ناامید شده و دنبال پیدا کردن راه‌های دیگر از جمله جلای وطن و مهاجرت هستند.

خوشبختانه با درایت مجلس و دولت خدمتگزار با تصویب ” قانون تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار ” و پیگیری نمایندگان محترم مجلس، موضوع رفع انحصار مجوزها در دستور کار قرار گرفته است ولی متاسفانه در این قانون از مجوزهای نظام مهندسی  غفلت شده است و همچنان انحصارگرایی در برگزاری و اعلام قبولی در آزمون محاسبات ادامه دارد، لذا این جمع  خواستار انتشار و اعلام شفاف و رسمی درصد قبولی چند دوره اخیر آزمون‌های نظام مهندسی علی الخصوص رشته محاسبات عمران  را داریم تا بر همگان آشکار شود که راه ورود به این حرفه عملاً با برگزاری آزمونی غیر کاربردی و غیر استاندارد بسته شده و دریافت این مجوز بیشتر به یک آرزو تبدیل شده است، متاسفانه نکاتی که در این آزمون مطرح می‌شود عموماً تله تستی و پرداختن به حواشی است که در دوره فعالیت حرفه‌ای یک مهندس هیچگاه کاربرد نخواهد داشت.

اکنون این جمع به عنوان متقاضیان ورود به بازار کار حرفه‌ای محاسبات سازه و با توجه به نیاز روزافزون کشور به توسعه ساخت مسکن و لزوم استفاده از توان و دانش نسل جوان، خواستار رفع انحصار از این آزمون و استانداردسازی سؤالات آن و تسرّی مفاد قانون تسهیل بر فرایند صدور پروانه اشتغال مهندسی می‌باشد به گونه‌ای که داوطلبان با سطح دانش قابل قبول برای اجرای وظایف مورد انتظار بتوانند وارد این حرفه شوند.
پیشاپیش از بذل توجه آن مقام محترم سپاسگزاریم.

جمعی از داوطلبان ورود به حرفه مهندسی

اسامی امضاکنندگان در صفحه کارزارهای خبرگزاری فارس به آدرس زیر در دسترس می‌باشد که تاکنون بیش از 1150 نفر امضا کرده‌اند: [لینک]

رونوشت:

جناب آقای قاسمی وزیر محترم راه و شهرسازی جهت استحضار و صدور دستورات مقتضی

انتهای پیام

بانک صادرات

پیام

  1. با سلام،احتراما با توجه به برگزاری خارج از عرف امتحان نظام مهندسی صلاحیت محاسبات در شهریور ماه سال جاری که به یقین با قصد قبلی جهت کاهش عمدی تعداد قبولین این آزمون صورت گرفته و مصوبه مجلس محترم جهت تسریع و آسان سازی اشغال،از شما و گروه خبری شما درخواست پیگیری این موضوع را از مسئول مربوطه جهت روشن شدن این ظلم به ناحق که در حق داوطلبین شده است را می‌طلبیم.با تشکر

  2. کاش این گروه طراح یە لحظە خودشونو جای داوطلبی بزارن کە با بیش از35سال سن و کلی مشکلات مالی و روحی روانی، کل زندگی را تعطیل کردە و تمام تمرکزش را بر گرفتن مجوزی گذاشتە کە حقّشە. کل تحصیلاتش در همون زمینە است، کار دیگەای بلد نیست. کاش…

  3. همینجوریش هم ساختمون ها داره میریزه بعد انتظار دارن آزمون ریاضیش هم برداشته بشه که کلا بریزه :))
    اگر واقعا سطح سوالات غیرمنطقی است میشه یه کمیته ی علمی که سطح علمی سوالات رو واقعا و بیطرفانه بسنجه معین کرد تا سوالات استاندارد باشه
    ولی هیچ جوره نباید از سنجش صلاحیت علمی حداقلی لازم کوتاه اومد

    6
    8
  4. خیلی جالبه یک سری از دوستان فکر میکنن قبولی محاسبات مثل نظارت و اجرا باید باشه قبول دارم آزمون محاسبات سخت شده نسبت به آزمون های سال ۹۵ به قبل ولی درستش همینه کسی که محاسبات میخواد قبول بشه باید یه فرقی با مهندس معمولی داشته باشه خواهشا برای پروانه محاسبات ارزش قائل بشین و به جای درخواست آسون گرفتم آزمون بیشتر تلاش کنید من آزمون شهریور ۱۴۰۱ رو با ۵۸ درصد قبول شدم

    5
    8
    1. پس اونایی که قبلا با یه آزمون در سطح اول ابتدایی وارد این حرفه شدن و طراحی و نظارت را همزمان گرفتن چرا باید همچین حقی رو داشته باشند؟

      11
      1
  5. با عرض سلام
    ازمون محاسبات خیلی سخت شده برخی از دوستان درست می فرمایند باید ارزیابی بشه آنهم علمی نه آنکه هرچی بیشتر برای ازمون درس خوانده بشه بیشتر ناامید بشیم

  6. خطاب به اون دوستی که میگه نباید اسان گرفت. ایا این ازمون به طراحی و سواد مهندس کمکی میکنه؟؟
    ایا با این ازمون مهندس ما ایتبس یاد میگیره
    جمع کنین بابا این دفتر دستک مسخره تون که فقط دارین جیب بچه ها خالی میکنین و تمااام

    11

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا