خرید تور تابستان

رویه شورای شهر ششم در گرفتن خسارت است نه موضوع آسیب دیدگان

درشورای سوم و پنجم درجریان اعتراض های عمومی اعضا مصوباتی درخصوص حمایت از خانواده های آسیب دیده داشتند اما در شورای کنونی اعضا سیاست متفاوتی را در پیش دارند.

برخورد متفاوت شورای ششم تهران با اعتراضات خیابانی!

به گزارش مردم سالاری آنلاین، این هفته بخشی از تذکرات اعضای شورای شهر تهران در صحن علنی به موضوع حوادث اخیر کشور اختصاص داشت. 
سید محمد آقامیری عضو روحانی شورای شهر تهران در سخنانش به جایگاه زنان پیش از اسلام پرداخت و گفت: تا قبل از ظهور اسلام زن عنصری نیمه انسانی، بدون حق و حقوق فرض می شد و در این جهت فرق قابل تمایزی بین ملل متمدن و جوامع بدوی غیر متمدن وجود نداشت و اسلام حق و حقوق لازم را در اجتماع که در شأن او باشد، در نظر گرفت و زن را که در همه جوامع بشری در اوج ذلت بود، به اوج عزت رساند.
او گفته که کسانی که به نام آزادی، فرهنگ ولنگاری، بی عفتی و بی حجابی را تبلیغ می کنند، آزاد نیستند، بلکه اسیر دست بسته فرهنگ منحط غربی هستند. آنها دنبال احیای فرهنگ مردسالاری جاهلانه و بردگی متمندانه زنان هستند و حکومت اسلامی مقابل این تفکر مرتجعانه با قدرت خواهد ایستاد.
پرویز سروری نایب رییس شورای شهر تهران هم به خسارت هایی که در این مدت به تجهیزات شهری وارد شده اشاره کرد و گفت: قیمت هر اتوبوس پنج میلیارد تومان است و حدود ۴۹ دستگاه اتوبوس در این مدت خسارت جدی دیده است، در این چند ماه تلاش کردیم که اتوبوس وارد تهران کنیم می‌بینیم که به راحتی ۴۹ دستگاه اتوبوس آسیب دیده و از چرخه خدمات دهی خارج شده است.
به گفته او در این مدت به ۳۵۰ مخزن زباله، ۱۸۵۰ تابلو ترافیکی، ۲۵۰۰ متر نرده، ۱۰۱ ایستگاه اتوبوس، ۲۱ چراغ راهنمایی و رانندگی و حتی دو مورد پل مکانیزه آسیب وارد شده است، این پول‌ها از جیب چه کسانی باید تامین شود و این خسارات به خدمات شهری در حالیست که به بسیاری از کسب و کارها نیز لطمه زده‌اند.
مهدی عباسی یک عضو دیگر شورای شهر تهران هم گفت: شهرداری باید پیگیر پرداخت خسارات از جیب اغتشاشگران و تحریک‌کنندگان آنها باشد، از شهردار تهران می‌خواهم که در مورد وضعیت خسارات و هزینه خرابی‌ها برآوردهای لازم را انجام دهد و گزارش آن را به مردم و اعضای شورا ارلائه بدهد چرا که اموال عمومی به همه شهروندان منفعت می‌رساند و حالا اگر این اموال توسط افرادی تخریب یا دچار آسیب شود باید پیگیری‌های قانونی صورت گیرد.

درسال های فعالیت شورای سوم و پنجم شهر تهران هم حوادث مشابهی در تهران  رخ داده که منجر به دو مصوبه در شورای شهر تهران شده بود .مصوبه ای  باعنوان رسیدگی به وضعیت خانواده‌های آسیب‌دیده از حوادث اخیر تهران.
درشورای سوم پس ازحوادث سال 88 مادر سهراب اعرابی به شورای شهر تهران آمد درجلسه ای که برخی از اعضای شورای شهر از جمله معصومه ابتکار ، مهدی چمران ، محمد علی نجفی ،علیرضا دبیر و … حضور داشتند درخصوص فوت فرزندش سخن گفت . 

درمصوبه سال 88 تاکید شده بود که بر اساس بند دوم ماده هفتاد و یکم (71) قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب 75/3/1 و الحاقات بعدی آن و با عنایت به حوادث تأسف‌بار پس از انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری که منجر به ایراد خسارات مادی و معنوی به برخی از شهروندان تهرانی شد و با توجه به رهنمودهای مقام معظم رهبری در خصوص رسیدگی مسئولان به خانواده‌های آسیب‌دیده و جبران خسارات وارده، شهرداری تهران موظف است با هماهنگی دستگاه‌های ذی‌ربط و در حد توان در این خصوص اقدام و گزارش اقدامات انجام‌شده را به‌صورت نوبه‌ای به شورای اسلامی شهر تهران ارائه نماید.
و درمصوبه سال 98 نیز برلطمات روحی و مالی که به شهروندان وارد شده تاکید و  شورا از شهرداری خواسته بود این خسارت ها جبران شود . سه عضو شورای شهر هم بربرای اجرای این مصوبه مشخص شدند .

شهرداری در آن سال اما از تخریب کنندگان اموال عمومی شکایت کرده بود و برخی ازاعضای شورای شهر تهران پس از آن که درجریان شکایت شهرداری  از تعدادی از معترضان آبان ۹۸ و صدور احکام سنگین برای برخی از آن‌ها که شهردار وقت تهران آن را دریک نشست خبری رسانه ای کرده بود آگاه شدند  انتقادهایی را در صحن شورای شهر مطرح کرده بودند . پیروز حناچی گفته بود شهرداری تهران در صورتی شکایت خود را پس خواهد گرفت که «افرادی که به املاک عمومی صدمه زده بودند»، جبران خسارت کنند؛   که رئیس مرکز ارتباطات وقت یک روز  پس از این سخنان از پس گرفتن شکایت خبر داد.
به تازگی علیرضا زاکانی گفته است که  ما تمامی خسارت‌ها و مشکلات پیش‌آمده را جمع بندی کرده ایم و قرار است به دستگاه قضایی منتقل کنیم.در این روزها تصاویری هم در فضای مجازی از جابه جایی نیروها توسط اتوبوس های شهری منتشر شده است ،علیرضا نادعلی سخنگوی شورای شهر تهران دراین خصوص به اکوایران می گوید که این تصاویر را ندیده است اما مدیریت شهری تابع فرمان دستگاه های امنیتی و انتظامی است و همه امکانات کشورو شهر درجهت خدمت به اداره و امنیت شهر باید به کار گرفته شود . او مثال می زند که وقتی پلیس در معبری حضور دارد فرمان او مقدم بر هر چراغ راهنما یا تابلوی راهنمایی و رانندگی است تا گره ترافیکی در آن معبر برطرف شود .
اودرخصوص این که گفته می شود برخی از مخازن زباله در مناطق در همان روزهای نخست جمع آوری شده است توضیح می دهد :  درخصوص مخازن پسماند زباله  من چون هم در اتاق رصد و مونیتورینگ یکی از نهادهای نظامی در تهران حضور پیدا کردم و هم در ستاد فرماندهی آتش‌نشانی ،مشاهده کردم که  مخازن زیادی را آتش می زنند و با آن راه را می بندند  ، ممکن است کسانی که این کار را می کنند 10 نفر باشند ولی یک اجتماع زیادی معطل می‌شود و شهر دچار توقف می‌شود. یا به طور مثال  مقابل  ایستگاه‌های آتش‌نشانی را سد کردند، سطل زباله آوردند آتش زدند، نیروی آتش‌نشانی هم که نمی‌تواند درگیر با عابرین معترض و شود و مجموع آتش‌نشانی در آنجا متوقف شده و نمی‌تواند برای ارائه خدمات عادی خودش برای منزلی که دچار حریق شده است و یا برای خاموش کردن چهار تا سطلی که ممکن است وسط خیابان آتش زده بشود بیرون برود. 25 ماشین آتش‌نشانی تخریب شده هر کدام به اندازه ای به طور مثال  یک ماشین کامل آتش گرفته بود و نتوانسته بودند اطفاء حریق کنند. گزارش‌هایی که درخصوص گاردریل‌ها و درخصوص ایستگاه‌های اتوبوس هم هست .
نادعلی درخصوص این که در گذشته سابقه تخریب پله برقی و ماشین آتش نشانی هم توضیح می دهد که هدف وقفه در خدمت رسانی و ایجاد نارضایتی است و یکی از مشاهدات خود از اتاق مانیتورینگ را بیان می کند که  شیشه یک مغازه شکسته شده  کوکتول مولوتوف درآن انداخته  و مغازه‌ را به آتش کشیده اند ، مغازه‌ای که هیچ کس در آن نبودها؛   مغازه بسته بود و تمام شد.  
برآیند جلسه شورای شهر نشان می دهد در این دور سیاست اعضا با دوره های گذشته متفاوت است آنها به دنبال جبران خسارت هستند اما در دوره های قبلی که اتفاقا اصولگرایان در اکثریت بودند شورای روی دیگر ماجرا که آسیب دیدگان بودند را محور کار قرار داده بود.

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا