خرید تور نوروزی

نود اتریوم 2 چیست؟

رپورتاژ آگهی

در دنیای ارزهای دیجیتال اصطلاحات فراوانی وجود دارد که ممکن است کاربران با آن‌ها آشنا نباشند. نود اتریوم 2 هم یکی از همین اصطلاحات است. برای آنکه متوجه شویم نود اتریوم 2 چیست ابتدا باید با مفهوم نود آشنا شویم.

نود (Node) چیست؟

شبکه ارزهای دیجیتال، شبکه‌ای غیرمتمرکز است. غیرمتمرکز بودن شبکه ارزهای دیجیتال بدین معنا است که هیچ نهاد، سازمان، دولت و شخصی بر آن نظارت نمی‌کند. در حقیقت این شبکه توسط کامپیوترهایی در سراسر جهان سازمان‌دهی می‌شوند. اگر تعداد این کامپیوترها بیشتر باشد میزان مقیاس‌پذیری شبکه بلاکچین افزایش می‌یابد و زیرساخت آن شبکه قوی‌تر می‌شود.

نود به دستگاهی می‌گویند که به شبکه یک کوین متصل است و مشارکتی در آن دارد. یکی از ستون‌های اصلی و اساسی بلاکچین و ارزهای دیجیتال را می‌توانیم نود بدانیم که به عملکرد بهتر بیتکوین یا دوج کوین و سایر ارزهای دیجیتال کمک می‌کند. وظیفه نود این است که از داده‌های شبکه بلاکچین ازجمله داده‌های ثبت‌شده در شبکه‌های ارزهای دیجیتال نگهداری و حفاظت می‌کند.

انواع نود

نودها به‌طورکلی به دودسته تقسیم می‌شوند: نود کامل (Full Node) و نود سبک (Light Node).

نود کامل (Full Node)

این نودها تمام اطلاعات دریافت شده از تراکنش‌ها را روی دستگاه‌های خود ذخیره می‌کنند. این نودها در حقیقت سرورهای شبکه‌های غیرمتمرکزند. نودهای کامل وظایفی دارند که این وظایف عبارت‌اند از: اعتبارسنجی، بررسی صحت داده‌ها و تراکنش‌های شبکه برای رسیدن به اجماعی کلی.

این نودها از اعضای اصلی بلاکچین هستند. در حقیقت در نبود این نودها بلاکچین عملاً از کار می‌افتد. نسخه کامل بلاکچین در اختیار نودهای کامل است و این نودها می‌توانند درباره تصمیم‌های بلاکچین رأی دهند و بر تغییرات داده‌های شبکه نظارت کنند.

نود سبک (Light Node)

این نود به‌جای اینکه تمامی بلاک‌ها را دانلود کند فقط به سراغ بلاک‌های اصلی می‌رود. یعنی اینکه بررسی می‌کند که در لحظه فعلی کدام بلاک،‌ آخرین بلاک زنجیره و مناسب انجام یک تراکنش است. این نودها متکی به نودهای کامل‌اند. نودهای سبک در فرآیند روزمره رمز ارزها استفاده می‌شود.

حال که متوجه شدیم نود چیست و با انواع نود هم آشنا شدیم به سراغ اتریوم می‌رویم.

اتریوم (ETH)

در دنیای ارزهای دیجیتال، ارزهای زیاد و گوناگونی وجود دارد که اتریوم (eth) یکی از آن‌ها است. این ارز دیجیتال پلتفرمی آزاد و عمومی است که برپایه‌ی بلاکچین است. اتریوم غیرمتمرکز است. همان‌طور که پیش‌تر گفتیم غیرمتمرکز بودن، یعنی هیچ نهاد و سازمانی روی آن نظارت نمی‌کند.

در این رمز ارز داده‌ها بر روی یک سرور مرکزی و به‌صورت محرمانه ثبت نمی‌شوند. تمام اطلاعات در بین نودها توزیع می‌شود و هر نود از داده‌های بلاکچین یک کپی در اختیار دارد. ناگفته نماند که ارز بومی اتریوم، اتر است. همچنین این ارز از برنامه‌ها و قراردادهای هوشمند بسیاری پشتیبانی می‌کند.

اتریوم مزایا و معایبی دارد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم. مزایای اتریوم عبارت‌اند از: بالا بودن سرعت تراکنش‌ها، بالا بودن امنیت نسبت به سایر رمز ارزها، استخراج این رمز ارز از بیتکوین ساده‌تر و آسان‌تر است، احترام به حریم خصوصی کاربران، قوی بودن عملکرد این بلاکچین، همچنین سرعت توسعه این رمز ارز بسیار بالا است.

معایب اتریوم عبارت‌اند از: پیچیده بودن زبان برنامه‌نویسی، رایگان نبودن تراکنش‌ها و الزام پرداخت کارمزد گس، بالا بودن کارمزد تراکنش‌ها و در بعضی‌اوقات بالا بودن تعداد تراکنش برابر با کاهش سرعت تراکنش‌ها است.

حال که به‌طور کامل با اتریوم آشنا شدیم به سراغ اتریوم 2 و نود اتریوم 2 می‌رویم.

نود اتریوم 2

جدیدترین به‌روزرسانی بلاکچین اتریوم، با عنوان نود اتریوم 2 شناخته می‌شود. به نود اتریوم ۲ لقب «آرامش» را داده‌اند. نود اتریوم 2 به‌روز‌‌رسانی برای شبکه بلاکچین اتریوم است که سرعت، کارایی و پایداری شبکه را بالا می‌برد تا معاملات و تراکنش‌هایی که درون هر شبکه صورت می‌گیرد فرآیند بهتری داشته باشد.

نود اتریوم 2 چندین فاز مختلف دارد. اولین فاز که تغییرات و به‌روزرسانی در آن اعمال شد فاز بیکن چین نام دارد. این فاز، تغییرات ویژه‌ای را به بلاکچین اتریوم اضافه کرده است. دومین فاز نود اتریوم2 فاز ترکیب است. سومین فاز نیز رشته‌های صدفی نام دارد، این فاز در درجه‌بندی شبکه اتریوم نقش به خصوصی خواهد داشت.

در فاز سوم به‌جای این‌که تمام عملیات فقط روی یک بلاک چین انجام شود با رشته‌های صدفی عملیات مربوط به معاملات و تراکنش‌های اتریوم روی ۶۴ رشته جدید برقرار خواهند شد. این بدین معنا است که با به‌روزرسانی نود اتریوم2 خیلی راحت‌تر می‌توان نرم‌افزار آن را اجرایی کرد زیرا برای ذخیره روی سیستم‌عامل، به دیتای کمتری نیاز است.

در نود اتریوم2 توسعه‌دهندگان تلاش کردند که بیش‌ترین تمرکز خود را روی بهبود مقیاس‌پذیری این شبکه نسبت به اتریوم بگذارند. آن‌ها برای کاهش هزینه تراکنش‌ها، از الگوریتم اثبات سهام (Proof of Stake) به‌جای اثبات کار (Proof of Work) یا فرآیند استخراج استفاده کردند که با این کار کارمزد تراکنش‌ها کاهش چشمگیری داشته است.

علاوه‌براین، آن‌ها با استفاده از فناوری شاردچین (Shard chain) سرعت شبکه را بالا برده‌اند و همین این امر بهبود مقیاس‌پذیری شده است. همچنین در نود اتریوم2 با بالا رفتن ظرفیت شبکه، سرعت تراکنش‌ها نیز بالا رفته است و در به‌روزرسانی جدید اتریوم امنیت و پایداری شبکه نیز افرایش یافته است.

بخشی از روند افزایش سرعت تراکنش‌ها از طریق شاردینگ (Sharding) صورت می‌گیرد. در این روش پردازش‌های بزرگ به پردازش‌های کوچک تقسیم می‌شوند و  این کار باعث افزایش سرعت و ظرفیت شبکه می‌شود.

به‌عبارت‌دیگر، اجزا بزرگ‌تر یعنی شاردینگ به اجزا کوچک‌تر یعنی شارد تقسیم شوند. زمانی که این اتفاق رخ می‌دهد، نودها هرکدام به‌صورت مجزا در شاردها قرار می‌گیرند و هرکدام مسئول تائید پردازش تعداد مشخصی از تراکنش‌ها خواهند بود و داده‌های آن شبکه نیز در چندین پایگاه ذخیره می‌شوند.

نود اتریوم2 و سرمایه‌گذاری

شاید برای شما این سؤال پیش‌آمده باشد که برای سرمایه‌گذاری تتر بخرم یا دوج کوین؟ این روزها قیمت ارزهای محبوبی مانند دوج کوین دائماً در حال تغییر است و اغلب سرمایه‌گذارها به‌دنبال تبدیل سرمایه‌ خود به یک ارز مطمئن هستند.

برخلاف نوسانات موجود در بازار، تتر همچنان یک رمز ارز مطمئن و بهترین استیبل‌کوین متمرکز است. این رمز ارز برای ثابت نگه‌داشتن خود از فیات استفاده می‌کند همین امر باعث شده است محبوب‌ترین استیبل‌کوین و پرکاربردترین ارز دیجیتال بین کاربران محسوب شود.

بنابراین اگر هم نوسانات موجود در بازار زیاد باشد باز هم تتر ارزش 1 دلاری خود را حفظ می‌کند. اما در دوج کوین، ازآنجایی‌که کف معتبری هنوز تشکیل نشده است، امکان ریزش وجود دارد و برخلاف صحبت‌های تحلیل گران در شبکه‌های اجتماعی مبنی بر 1 دلاری شدن دوج کوین، نرخ دوج کوین هنوز به مرز ۰٫۱ دلار هم نرسیده است. بنابراین برای سرمایه‌گذاری، تتر بهترین پیشنهاد است.

سخن پایانی

شبکه ارزهای دیجیتال، شبکه‌ای غیرمتمرکز است. غیرمتمرکز بودن شبکه ارزهای دیجیتال بدین معنا است که هیچ نهاد، سازمان، دولت و شخصی بر آن نظارت نمی‌کند. نود به دستگاهی می‌گویند که به شبکه یک کوین متصل است و مشارکتی در آن دارد.

همچنین به جدیدترین به‌روزرسانی بلاکچین اتریوم، نود اتریوم 2 می‌گویند. در نود اتریوم 2 سرعت، کارایی و پایداری شبکه بالا می‌رود تا معاملات و تراکنش‌هایی که درون هر شبکه صورت می‌گیرد فرآیند بهتری داشته باشد. همچنین نود اتریوم2 سه فاز دارد که عبارت‌اند از: فاز اول یا بیکن چین، فاز دوم یا فاز ترکیب، فاز سوم یا رشته‌های صدفی.

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا