خرید تور نوروزی

مولوی عبدالحمید؛ حافظ امنیت یا محرک ناآرامی؟!

فرارو نوشت: «مولوی عبدالحمید، رهبر معنوی اهل سنت ایران، در جریان حمایت قاطع از حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۶ به چهره‌ایی نام آشنا برای جامعه ایران تبدیل شد. این روز‌ها نیز مواضع‌اش در قبال ناآرامی‌ها اخیر استان سیستان و واکنش معاون امنیتی وزارت کشور به اظهارات‌اش، بیش از هر زمان دیگری نام مولوی عبدالحمید را به کانون توجه رسانه‌ها و افکار عمومی بازگردانده است.

عبدالحمید اسماعیل زهی ملقب به مولوی عبدالحمید، متولد سال ۱۳۲۶ در روستای مکسان شهرستان ایرانشهر است. او علوم ابتدایی را در شهر زاهدان فرا گرفته و برای ادامه تحصیلات دینی به مدرسه دینی «دارالهدی» در ایالت «سند» پاکستان مراجه کرد. او همچنین فراگیری علوم تفسیر و حدیث نزد «عبدالله درخواستی»، رئیس «جمعیت علمای اسلام» و «عبدالغنی جاجروی» موسس مدرسه بزرگ «جامعه اسلامیه بدرالعلوم حمادیه» را در کارنامه دارد.

عبدالحمید اسماعیل زهی با دستور عبدالعزیز ملازاده بانی مرکز «مدیریت دارالعلوم زاهدان» از سال ۱۳۵۶ تا کنون ریاست این نهاد را بر عهده دارد. او همچنین، عضو اتحادیه جهانی علمای مسلمان، عضو مجمع فقهی مکه، امام جمعه اهل سنت مقیم شهر زاهدان و مدیر مدرسه علوم دینی دارالعلوم زاهدان، سرپرست شورای هماهنگی مدارس اهل سنت استان سیستان وبلوچستان است. کانون مدافعان حقوق بشر جایزه تلاش‌گر حقوق بشر سال ۱۳۹۳ خود را به خاطر تلاش «برای برقراری روابط آشتی‌جویانه بین اقوام و گرایش‌های مختلف مذهبی در استان سیستان و بلوچستان» به او اهدا کرد.

رهبر معنوی اهل سنت ایران در جریان حیات دینی و سیاسی خود همواره مواضع قابل تامل و جنجالی را اتخاذ کرده که گا‌ه او را نزد نهاد‌های رسمی از یک شخصیت حافظ امنیت و منافع ملی به شخصی تحریک‌آمیز برای ایجاد ناآرامی تبدیل کرده است. با این اوصاف، در ادامه نوشتار حاضر ۱۰ مورد از مهم‌ترین مواضع و رویکرد‌های خاص مولوی عبدالحمید مورد اشاره و بررسی قرار می‌گیرد.

۱- متهم شدن به تهییج مردم بلوچ به اغتشاش از سوی وزیر کشور

جنجالی‌ترین و البته قابل توجه‌ترین موضوع پیرامون عبدالحمید اسماعیل زهی، مربوط به یک ماه گذشته و ماجرای ناآرامی‌های چند هفته‌ای در سیستان است. به دنبال مطرح شدن گزارش‌هایی مبنی بر آزار و اذیت جنسی یک دختر ۱۵ ساله توسط یکی از فرماندهان نیروی انتظامی در شهرستان دشتیاری از توابع سیستان و بلوچستان واکنش‌های گسترده‌ای نسبت به این موضوع اتفاق افتاد.

در ابتدا «مولوی عبدالغفار نقشبندی»، امام جمعه موقت شهرستان راسک ادعای این دختر ۱۵ ساله بلوچ در خصوص آزار و اذیت جنسی توسط نیروی فرمانده انتظامی را تایید کرد. عبدالغفار نقشبندی طی بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن خبر آزار و اذیت جنسی به دختر ۱۵ ساله در این شهر خواستار برخورد قاطع مراجع قضایی با این حادثه شد. همزمان با این بیانیه اعتراضاتی در چابهار اتفاق افتاد.

همزمان مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان نیز در واکنش به خبر آزار و اذیت جنسی دختر ۱۵ ساله بلوچ گفت: «از ما و علمای منطقه انتقاد شده که چرا سکوت اختیار کرده‌اید! این سکوت ما معنادار است. ما می‌خواهیم روشن شود که چه پیش آمده است. ما نمی‌توانیم بلافاصله موضع‌گیری کنیم. باید بررسی کنیم تا واقعیت روشن شود که دچار اشتباه نشویم.»

در واکنش به همین ماجرا در هشتم مهر ماه نمازگزاران خشمگین پس از برپایی نماز جمعه در زاهدان به خیابان آمدند.

در این روز میان نیرو‌های انتظامی و مردم درگیری‌های شدیدی صورت گرفت که موجب به جان باختن و زخمی شدن تعداد قابل توجهی مردم و نیرو‌های امنیتی شد. عبدالحمید در اولین واکنش وقایع زاهدان را اقدام عوامل نفوذی دشمن معرفی کرد اما در جریان نماز جمعه‌های هفته‌های بعد، موضوعی انتقادی نسبت به این وقایع ۸ مهر ماه اتخاذ کرد. حتی در آخرین خطبه نماز جمعه در ۲۹ مهر با تأکید بر لزوم مجازات عاملان حادثه جمعه هشتم مهر در زاهدان، مقامات کشوری را در این اتفاق مسئول دانست و خواستار پاسخگویی آنان شد. بعد از سخنان عبدالحمید نیز شاهد برگزاری تجمعی از سوی شهروندان بلوچ در زاهدان بودیم.

اظهارات جدید عبدالحمید با واکنش سید مجید میراحمدی، معاون امنیتی وزارت کشور مواجه شد. او شنبه (۳۰ مهر) در حاشیه همایش ملی پدافند غیرعامل در جمع خبرنگاران درباره حوادث روز گذشته زاهدان گفت: خطبه‌های دیروز مولوی عبدالحمید تحریک‌آمیز بود و متأسفانه بعد از خطبه‌های او حدود ۱۵۰ نفر از اراذل و اوباش با سوء استفاده از صحبت‌های او به اموال مردم، خودرو‌های شخصی، مغازه‌های مردم و به اموال اهل سنت حمله کردند، ولی به سرعت کنترل شده و اوضاع آرام شد.

۲- ممنوعیت‌های ویژه سفر برای مولوی عبدالحمید

شاید برای خیلی از مخاطبان قابل توجه باشد که مولوی عبدالحمید، فراتر از سفر‌های خارجی در سفر‌های داخل کشوری نیز با برخی محدودیت‌ها مواجه است. در این ارتباط عبدالحمید اسماعیل زهی، در گفت‌وگوی خود با انصاف نیوز در اسفند ۱۴۰۰ می‌گوید: «من در داخل کشور به استان‌های دیگر به جز زاهدان نمی‌توانم بروم. در استان سیستان و بلوچستان سفر می‌کنم. به تهران می‌توانم بیایم. در برخی از استان‌ها هماهنگی می‌کنم که بروم، اما راضی نشدند که به بعضی استان‌ها بروم. در خارج از کشور هم هماهنگی می‌کنیم، بعضی‌هایش را اجازه دادند که رفتم. دو بار به ترکیه و یک بار به چچن روسیه رفتم. در مسکو کنفرانسی بود که شرکت کردیم و همین‌طور تاتارستان و عمان؛ ولی بعضی جا‌ها را هنوز نتوانستیم برویم.»

۳- حمایت تمام قد از طالبان

یکی از خبرسازترین مواضع مولوی عبدالحمید در ارتباط با حمایت تمام قد از طالبان بوده است. طالبان در ۲۶ مرداد ۱۴۰۰، یعنی پس از قطعی شدن کنترل طالبان بر کابل، با انتشار پیامی این رخداد را به آن‌ها تبریک گفت. در این برهه زمانی، مولوی عبدالحمید، در پایگاه اطلاع‌رسانی شخصی‌اش، این پیروزی را به علما و مردم افغانستان تبریک گفت. او پیروزی طالبان را «نتیجه جهاد، شهادت و صبر در راه حق در مقابل اشغالگران متجاوز و دولت دست‌نشانده و ناکارآمد و غرق در فساد» افغانستان دانست. حتی امام جمعه زاهدان، تاکید کرد: «این پیروزی برخاسته از “فضل پروردگار” و “حمایت مردمی” بوده و خواستار اجرای قرآن و به کار گیری “سنت و تعلیمات” پیامبر اسلام از سوی طالبان برای حل مشکلات جامعه افغانستان هستم.»

این موضوع‌گیری عبدالحمید در سطح رسانه‌ها و فضای مجازی بازتاب و واکنش‌های بسیاری گسترده‌ای را به همراه داشت.

کاربران شبکه‌های مجازی انتقادات بسیار گسترده‌ای را نسبت به حمایت او از طالبان به عنوان گروهی با کارنامه سیاه در زمینه حقوق بشر ابراز داشتند. مجموع این انتقادات موجب شد که عبدالحمید در مقام پاسخ‌گویی و شفاف‌سازی در مواضع خود بر آید و در گفتگو با «روزنامه شرق» تاکید کند: «پیام تبریک‌اش برای بسیاری از مردم قابل تعجب بوده، اما طالبان حدود ۲۰ سال با نیرو‌های ناتو جنگیده است. از نگاه عبدالحمید طالبان فعلی با قبل تغییر کرده است. این‌ها طالبان ۲۰ سال قبل که مدتی در افغانستان حکومت کردند، نیستند. دیدگاه طالبان فعلی عوض شده، هرچند اعتقاد و مذهب آن‌ها عوض نشده است.»

در آبان سال گذشته نیز مجدا موضع‌گیری ویژه عبدالحمید نسبت به طالبان جنجالی شد. عبدالحمید در گفتگو با وبسایت دیدار نیوز نوشت: «من قبول ندارم که طالبان حرکتی پشتون است، چون تاجیک‌ها، ازبک‌ها و همه طیف‌های افغانستان همراه آن‌ها هستند. این‌ها تازه آمده‌اند دنیا؛ بنابراین باید به آن‌ها فرصت داد. از جا‌های دیگر، علمای جهان اسلام تلاش دارند که اگر جایی مشکلاتی هست، این‌ها را اصلاح کنند. ما خیلی امیدواریم که آینده در افغانستان، کشور اسلامی و حتی یک بازو برای جمهوری اسلامی و کشور‌های دیگر باشد.»

۴- از سنگ‌تمام گذاشتن برای حسن روحانی تا ایراد مواضع انتقادی

مولوی عبدالحمید، در سال‌های گذشته نیز حمایت ویژه‌ای از حسن روحانی رئیس‌جمهور سابق ایران داشت. او در سال ۹۲ از نامزدی روحانی حمایت کرد، اما اوج حمایت او صدور بیانیه در سال ۹۶ بود. مولوی عبدالحمید، با تاکید بر حمایت اهل سنت از تکرار ریاست جمهوری روحانی، او را برنده قطعی انتخابات پیش‌بینی کرد. او تاکید داشت با وجود تمامی گلایه‌ها، اهل سنت از روحانی حمایت می‌کنند.

اما دوستی و نزدیکی میان او با دولت روحانی، در اواخر دوران دولت دوازدهم به انتقاد تبدیل شد. در شهریور ۹۹ در جریان خطبه نماز عید فطر، مولوی عبدالحمید با تاکید بر این که مقام معظم رهبری در جواب یک نامه او تاکید کرده، بین اقوام و مذاهب تفاوت نباشد و همه به‌صورت یکسان دیده شوند، خطاب به دولت مستقر گفت: «جناب آقای روحانی! ما تا به‌حال نمی‌دانیم که منشأ مشکل خواهران و برادران دینی و وطنی اهل‌سنت شما در کجاست؟ آیا سیاست‌گذاری برای اهل‌سنت در جای خاصی تعریف می‌شود؟ و از کجا برای اهل‌سنت چنین سیاست‌هایی تعیین می‌شود که چه مسئولیت‌هایی به اهل‌سنت داده شود یا نشود؟ این یک معماست که مشکل اهل‌سنت در کجاست؟»

۵- دفاع از احداث مساجد اهل سنت در تهران و دیگر نقاط ایران

عبدالحمید اسماعیل زهی، طی چند دهه گذشته یکی از منتقدان اصلی دولت در زمینه عدم احداث مسجد برای اهل سنت در تهران و دیگر شهر‌ها بوده است. عبدالحمید بار‌ها این درخواست را از دولت‌های مختلف داشته که به مطالبه اهل سنت در احداث مسجد در تهران توجه کنند. او می‌گوید: «این یکی از خواسته‌های اهل سنت است که در همه‌ی شهر‌های ایران مسجد داشته باشند و اجازه دهند بسازند.» مولوی عبدالحمید در اظهارات مختلف بار‌ها نسبت به بدعهدی‌های در این زمینه گلایه کرده و معتقد است که اصل دوازدهم قانون اساسی کشور که حقوق پیروان مذاهب سنی را تائید می‌کند، رعایت و اجرا نمی‌شود.

۶- امیدواری نسبت به برآورده شدن مطالبات اهل سنت بعد از یک‌دست شدن حاکمیت در دولت رئیسی

یکی دیگر از مواضع قابل توجه مولوی عبدالحمید، حمایت از سید ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ و در ادامه امیدواری نسبت به تحقق مطالبات اهل سنت در دولت او است. عبدالحمید بر این باور است که در دولت قبل (روحانی) دولت و حاکمیت یک‌دست نبودند، اما در دولت رئیسی این رخداد صورت گرفته است. او معتقد است که در دولت رئیسی زمان آن فرارسیده که از شایستگان اهل‌سنت استفاده شود، چه در مدیریت‌های کلان و ارشد کشور و چه در مدیریت‌های استانی. مثلا در استان‌های سنی‌نشین به‌عنوان استاندار و معاون استاندار استفاده شود و نوعی تعادل باشد.

او همچنین بر این باور است که با یک دست شدن حاکمیت، اهل سنت انتظار دارند در مسائل مذهبی‌شان دیگران تصمیم نگیرند. حاکمیت اگر نظارت کند، هیچ اشکالی ندارد. اما حاکمیت و دولت مسائل اهل سنت را در اختیار خودشان بگذارد. اینکه کجا نماز بخوانند یا چه کسی نمازجمعه بخواند باید در اختیار مردم باشد.

۷- ادعای ارتباط مسجد مکی زاهدان با عربستان سعودی و پاکستان

یکی دیگر از حاشیه‌های مطرح در ارتباط با مولوی عبدالحمید، ارتباط دادن مدرسه تحت مدیریت او یعنی علوم دینی دارالعلوم زاهدان و مسجد مکی زاهدان به عربستان سعودی و زاهدان است. او در این زمینه در گفت‌وگوی با «انصاف نیوز» در اسفند ۱۴۰۰ می‌گوید: «این‌ها توهمات و اتهامات است. مسجد مکی هیچ ارتباطی ندارد. ما با همه دنیا و حتی غیرمسلمانان مشترکات داریم. با کشور‌های اسلامی مشترکات مذهبی داریم و اختلافات هم داریم. همانطور که با عزیزان شیعه هم مشترکات بسیاری داریم و اختلافات هم داریم. ما استقلال خودمان را حفظ کردیم و از هیچ دولتی کمک نگرفتیم. هیچ شکایتی را به هیچ دولتی نبردیم و اگر حرفی داشتیم، خودمان حرف‌مان را زدیم و گفتیم اختلاف‌مان اختلاف خانواده است.»

۸- مخالفت با اعدام به عنوان مجازات

یکی دیگر از حاشیه‌های قابل توجه در مواضع مولوی عبدالحمید، نوع نگاه ویژه او به مجازات اعدام است. او در آذر ۱۳۹۹ در درس تفسیر هفتگی قرآن به‌صورت آنلاین، در تفسیر آیاتی از سوره «کهف»، اظهار کرد: «امروزه در بسیاری از کشور‌ها از جمله کشور ما؛ ایران، برخی از افراد مجرم اعدام می‌شوند، درحالی‌که مسئولین قضائی و تصمیم‌گیرندگان اگر به‌جای اعدام و حذف، دنبال تغییر مجرمان باشند و برای اصلاح آنان چاره‌ای بیندیشند، هم به نفع کشور است و هم رضایت الله‌تعالی را به دنبال دارد.»

۹- انتقاد شدید مولوی عبدالحمید از دادگاه ویژه روحانیت

دیگر موضع قابل توجه مولوی عبدالحمید، به انتقادات شدید او از دادگاه ویژه روحانیت ارتباط دارد. بنابر گزارش «شیعه نیوز» مولوی عبدالحمید، در آبان ۸۸ احضار علما و بازداشت آنان توسط دادگاه ویژه روحانیت مرکز مشهد را مورد انتقاد قرار داده بود.

او در بخشی از گفته‌های خود در همین مقطع تاکید کرده بود: «همین امور دنیوی که در دست دولت دادیم در بعضی موارد با مشکلات مواجه شدیم و پریشان هستیم. چنان چه امروز بخش بزرگی از ملت ایران بر صحت انتخابات اعتراض داشته و پریشان اند، پس چگونه ما می‌توانیم که دین و مذهبمان را در دست شما بدهیم! ما نمی‌توانیم در این مساله اعتماد کنیم.»

۱۰- انتقاد شدیداللحن از مواضع و عملکرد گروه جندالله

مولوی عبدالحمید طی سال‌های گذشته یکی از مخالفان سرسخت گروه تکفیری «جندالله» نیز بوده است. او در ۷ سالی که گروهک جندالله به رهبری عبدالمالک ریگی، در استان سیستان و بلوچستان ناامنی ایجاد کرده بود، انتقادات زیادی را خطاب به این گروه ایراد کرده بود.

برای نمونه، عبدالحمید اسماعیل زهی بعد از دستگیری سرکرده این گروه تروریستی، تاکید کرده بود: «خبر دستگیری مالک ریگی مایه خوشحالی و خرسندی ما شد و مردم استان سیستان و بلوچستان از موفقیت نیرو‌های امنیتی خوشحال شده‌اند… از دستگیری این شرور جنایتکار خرسندیم و امیدواریم که آرامش و امنیت به منطقه بازگردد؛ چرا که توسعه و حل مشکلات استان با امنیت و آرامش قابل تحقق خواهد بود»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. امیدواریم اعتقاد به خدا و پیغمبر او را نجات دهد و مسیر عبدالرحمن قاسملو را نرود که امکانات و فتنه‌ی او بسیار بزرگ‌تر بود و همین نظام قاسملو را خاموش کرد. آمریکایی ها برایشان فقط بی ثباتی منطقه مهم هست و اگر دلشان به حال او میسوخت این بلا را سر مردم بی دفاع کرانه باختری نمی آوردند.

    10
    7
    1. مسیرسیاست های شیخ السلام مولاناعبدالحمید حفظ الله امام جمعه محترم اهل سنت شهرستان زاهدان همواره برمبنای اعتقاد عملی برادری خفظ وحدت همبستگی همگامی همه مسلمانان شیعه وسنی حفظ امنیت ملی و مرزی سرزمین همیشه پایدار ایران اسلامی وارامش منطقه واسایش مردم کشور واستان و همواره اجرای قانون اساسی جمهوری اسلامی و همدلی و همکاری همه جانبه مقامات و مسئولین اجرایی مرکزی استانی هستندمقایسه ایشان باگروه های تجزیه طلبانه وسایرضدانقلاب واقعااز روی عدم آگاهی و اطلاعات ازروند سیاست گذاری ایشان بی انصافی ودرحقش جفا کرده بنابرین ایشان نیازبه نصایح نظرات کاربرانی که عدم اگاهی کافی هستندندارند!!

      10
      5
      1. همه جا رو بهم ریخته و علناً میگه خون شیعه رو بریزید. بعد میگی وحدت. اینا رو به یکی بگو که شما مکارها رو نشناسه

        1
        1
  2. سپاس انصاف نیوزتحلیل مقاله تان درباره شیخ السلام مولاناعبدالحمید حفظ الله امام جمعه محترم اهل سنت شهرستان زاهدان تقریبامنصانه ست!؟اتهام سخنان معاون امنیتی انتظامی وزیر کشورمبنی برسخنان تحریک امیزشیخ السلام مولاناعبدالحمید دجمع نمازگزاران جمعه اهل سنت زاهدان وقعاکذب وغیرمنصفانه وخودنمایی رسانه ای بیش نیست!؟شیخ السلام مولاناعبدالحمید حفظ الله امام جمعه محترم اهل سنت شهرستان زاهدان ازبدوپیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی همواره با سیاست های انقلاب ونظام جمهوری اسلامی ایران وانقلابیون ومبارزین اتقلاب وسایرمقامات و مسئول انقلاب اسلامی ونظام جمهوری اسلامی هماهنگ وهمگام برمبنای قانون اساسی نظام جمهوری اسلامی کشورهماهنگی وهمکاری لازم سیاست های اجرایی دولت مرکزی واستانی بعمل اورده؟در سخنرانی و بیانات شان همواره برحفظ وحدت همبستگی مسلمانان شیعه وسنی برمبنای حفظ امنیت ملی مرزی و ارامش واسایش مردم کشور و منطقه رادراجتماعات مردمی و مراسم نمازجمعه هرهفته درالویت اول سخنرانی های لحاظ و ارایه نموده اند درایام انتخابات ریاست جمهوری مجلس شورای اسلامی شورای شهرمردم اهل سنت استان وکل کشورتشویق و دعوت درپای صندوق رای نموده اند؟امابعضاازسوی مسئولان امر امرامنیتی انتظامی استان باتوجه به درخواست رسیدگی درباره مشکلاتی باعدم پیگیری بموقع وتبیعضات قومی مذهبی مواجه می گردند؟مولاناعبدالحمید مگرچقدرصبروتحمل دارد ازسوی بایدجوابگوی مشکلات اهل سنت استان بدلیل عدم بعضی عدم رسیدگی ازسوی مقامات استانی هستندازسوی بعضافشارهای مرکزدولت!!

    5
    3
    1. برادران اهل سنت همواره حافظ امنیت کشور در مرزهای کشور بوده اند لذا توجه به خواسته های مذهبی و اقتصادی به حق باید در اولویت مسئولان استانی و کشوری قرار گیرد و برادران اهل سنت می دانند هر صدایی که در آن ندای تفرقه به گوش برسد صدای شیطان است و رمز موفقیت در اتحاد شیعه و سنی می باشد ان شاءالله تعالی در سایه توجهات امام عصر عج همه گوش به فرمان مقام معظم رهبری باشیم

      4
      1
  3. انصاف نیوز!؟لطفا نظرات و دیدگاه ارسالی کاربران بدون تبعیض و
    نظارت استصوابی شورای نگهبان منتشرنمایید!؟لطفا رسالت اخلاقی و منشورقانون امانتداری وشفافیت فضای فن آوری اطلاعات و ارتباطات درپایگاه اطلاع رسانی خبری رسانه حرفه ای و رعایت رسالت حق وحقوق شهروندان کاربران و مخاطبین مطبوعات رسانه حرفه ای توجه ورعایت نماید؟اگرکاربری طبق مشاهده عینی درباره واقعیت امرحوادث اخیر استان یامواضع منطقی و عمل مثبت شخصیت علمای دینی مذهبی اهل سنت مبنی بر حفظ وحدت وهمبستگی مسلمانان شیعه وسنی و دعوت مردم به حفظ امنیت ملی مرزی و ارامش دیدگاه منظری ارسال نمایید درقسمت مخصوص دیدگاه ونظرات ارسال نماید؟بلافاصله باید همه چه رسالت اخلاقی قراموش وزیرپابگذاری وبابی انصافی اقدام دوگانگی وتبعیضات شهروندی. قومی مذهبی اعمال می نماید!!

    4
    1
  4. اقای شفیعی لطفا نظرات کاربران منتشر نمایید!؟از۳الی ۴ دیدگاه واظهارنظردرباره این مطلب با اشتراک گذاری و ارسال نمودم!؟چون عقیده واظهارنظرم درباره سیاست هاو عملکرد مولوی عبدالحمیدامام جمعه محترم اهل سنت زاهدان بودهیچ کدام منتشرنشده!؟بنابرین فرضابرعکش اکرازایشان بد وبیراه وعملکردش را نفی می کردم هرکدام دوسه بارمنتشرمیشد ؟انصاف نیوز شمادیگه جرا مثل سایرمقامات بین کاربرانت تبعیض قومی مذهبی اعمال می کنید!!

    6
    2
  5. با سلام خدمت جناب آقای مولوی عبدالحمید
    می نویسم شاید این کامنت را ببینید یا امیدوارم مشاوران رسانه ای تان برایتان پرینت گرفته و یا ارسال کنند.
    سوال بنده از شما این است؟ چرا تعداد کشته شدگان در زاهدان این همه زیاد است؟
    چرا شما که خود را خیرخواه جامعه معرفی میکنید نتوانستید استان و مردم خود را آرام کنید؟
    چرا در خطبه های نماز جمعه می گویید رفراندوم و بعد در مصاحبه ها و سخنرانی های بعدی خودتان را تبرئه کرده و خیرخواه کشور معرفی میکنید؟

    کدام کشور را سراغ دارید، کدام حاکمیت را سراغ دارید که در قدرت بوده و خود را به رفراندوم گذاشته باشد؟
    آقای مولوی می گویند شما یا دفترتان و یا خودروی شما لندکروز است. آیا این ساده زیستی است و این به معنای بودن در کنار مردمی است که گاها به نان شب خود محتاج هستند؟

    آقاي مولوی بزرگوار!
    کدام عالم شیعه در کشوری با حکومت سنی مذهب این همه تریبون و قدرت و سرمایه دارد که شما اکنون در کشوری با حکومت شیعه دارید؟
    آیا در عربستان که سنگ آن را بارها و بارها به سینه می‌زنید شیخ نمر که رهبر شیعیان بود توسط جلاد گردن زده نشد؟
    سیاست های دوگانه حضرتعالی و تفاوت گفتار با عمل باعث شده حرف هایتان در نخبگان اثری نداشته باشد گرچه عوام برای شما و علی کریمی و.. کف و دست می‌زنند…

    ضمنا بنده یک خبرنگار محلی در شمال ایران بوده و هستم و اگر خواستید میتوانید با هم گفتگو کنیم.
    ایمیل بنده در بخش نظرات موجود است

    4
    2
  6. سلام
    بسیاری از موارد در مورد مولوی عبدالحمید ثابت شده است که هم خودشان میدانند هم بقیه مردم ، اگر حرفهای تحریک آمیز در مساجد شیعه زده شود و علیه جمعیت اهل سنت باشد مولوی سریعا محکوم میکند ، هیچ وقت شیعیان به اهل سنت ب چشم هدف و هجوم به آنها نگاه نکرده بلکه همیشه بیانات علما و رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله امام خامنه ای که جانم فداش باد ، بر برادری و برابری بوده ، خود اهل سنت و مولوی خوب میداند که زیر سایه رهبری و امنیت جمهوری اسلامی دارد زندگی میکند و عهده دار نماز جماعت است و باید همیشه همراه و هم راستا ولی فقیه باشد ، هر صحبت تندی از طرف علما شیعه ب شدت مورد محکوم مولوی هست و طبیعتا برعکس هم باید همینطور باشد ، امیدوارم مولوی دست از سر کینه دوزی و دشمن شادی بردارد و همه همراهان خود را به آرامش و همراهی با جمهوری اسلامی فرا بخواند نه اینکه خود در زمان هر آشوبی آتشی بر آتش باشد ، در سرزمین شیعی زندگی میکنیم و راهبرد ما برادری و برابری هست ، هر امتیازی که شیعی دارد از جمله مسئولیتهای متنوع دانشگاه یارانه ها و خدمات دولتی و همه حق های نظام ، تمام اهل سنت هم از آن دارا هستند ، در صورتی ک در اکثر کشورهای با حاکمیت اهل سنت شیعه به شدت در تنگنا و مورد هجوم اهل سنت زندگی میکنند و اثبات آن بسیار بسیار راحت است ، پس بدانید اگر غیر این بود لحظه ای جمهوری اسلامی بودنتان را تحمل نمیکرد پس اگر برای شما هم مهم هست لطفا زیر سایه رهبر معظم انقلاب امام خامنه ای جانم فدایش ، دست به هر آشوبی نزنید ،
    وسلام ، الهم عجل لولیک الفرج

    3
    1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا