خرید تور نوروزی

مخالفت وزیر اطلاعات با بگیر و ببند: «سرمايه ترسو است»

وزير اطلاعات گفت: دولت به اقتصاد مقاومتي اعتقاد دارد. اقتصاد مقاومتي بر اساس واقعيت هاي كشور ما و كار يك تيم كارشناس اقتصادي است. دولت هم آن را باور دارد و اگر بحثي در اين رابطه داشته باشد، آن را مطرح مي كند و اصلاً مسئله موضع گيري مطرح نيست.

به گزارش انصاف نیوز، حجت الاسلام والمسلمين سيد محمود علوي روز شنبه ( 13 شهريور 95) در شصت و يكمين همايش سراسري سازمان حراست كل كشور با محوريت «حراست ها؛ اقتصاد مقاومتي و اقدام و عمل» ضمن تبريك سالروز ازدواج حضرت علي (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س) افزود: برگزاري اين همايش ها هدف نيست بلكه ابزار است.

متن سخنان دکتر محمود علوی در پی می آید:

در اين همايش ها بايد راهكارها، كاركردها، راهبردها و تاكتيك هاي كار مورد بازنگري قرار بگيرد و برنامه هايي براي رسيدن به نتيجه بهتر از اين همايش ها حاصل شود.

موضوع همايش امروز «اقتصاد مقاومتي، اقدام و عمل» در نظر گرفته شده كه  براساس فرمايش مقام معظم رهبري (مدظله العالي) بسيار مناسب است.

با توجه به تاكيدهاي رهبر معظم انقلاب اسلامي گفت دستگاه هاي اطلاعاتي و حراستي فكر نكنند كه يك نهاد اقتصادي نيستند بنابر اين شأن و جايگاهي در اقتصاد مقاومتي ندارند در حالي كه رهبر معظم انقلاب فرمودند «دستگاه هاي اطلاعاتي مي توانند (در اقتصاد مقاومتي) كمك كننده باشند» و بايد اين جايگاه را شناسايي كنيم.

بزرگترين جفا به اقتصاد مقاومتي و هر بحث ديگري كه مقام معظم رهبري (مدظله العالي) به عنوان برنامه كار معين مي فرمايند اين است كه به جاي ترسيم نقشه ي راه و عمل به آن، دستمايه دعواي جناح ها و بخش هاي مختلف قرار بگيرد.

امروز متأسفانه وقتي به يك سلسله صحبت ها، رسانه ها و تريبون ها نگاه مي كنيم مي بينيم كه در بعضي بحث ها، اقتصاد مقاومتي به دستمايه دعواهاي سياسي، جناحي و بخشي تبديل شده، اين بزرگترين جفا در حق اقتصاد مقاومتي است.

در دستگاه هاي اطلاعاتي و حراستي كاري نبايد به دعواهاي سياسي داشته باشيم و بايد به سمتي حركت كنيم كه نقش خودمان را فارغ از دعواهاي سياسي درباره سياست هاي اقتصاد مقاومتي ايفا كنيم.

دولت به اقتصاد مقاومتي اعتقاد دارد به دليل آنكه بر اساس واقعيت هاي اقتصادي كشور طراحي شده و كار يك تيم كارشناس اقتصادي است. دولت هم آن را باور دارد و اگر بحثي در اين رابطه داشته باشد آن را مطرح مي كند و اصلاً مسئله موضع گيري مطرح نيست.

اسلام در هر بخشي از جمله در حوزه اقتصاد، درجا زدن را ” تا چه رسد به عقب گرد ” نمي پذيرد و حتي كسي كه دو روز او با هم مساوي باشد از نظر اسلام مطرود است و كسي كه امروزش از ديروزش بدتر باشد از نظر فرهنگ اسلام آن شخص ملعون است.

ما به عنوان يك كشوري كه براساس آموزه هاي ديني عمل مي كنيم، نمي توانيم درجا بزنيم تا چه رسد به اينكه عقب گرد كنيم. بنابر اين بايد هميشه در حال رشد باشيم و آنچه مقتضاي رشد اقتصادي است بايد توسط هر بخشي محقق شود.

ما به عنوان دستگاه هاي امنيتي و نظارتي و حراستي در زمينه رشد و تحقق اقتصاد مقاومتي، مي توانيم علاوه بر اطلاع رساني و كمك به مسئولين امر، در بخش امنيت و آرامش  اثرگذار باشيم كه نه تنها امنيت باشد بلكه احساس امنيت نيز وجود داشته باشد، چرا كه احساس امنيت به انسان ها آرامش مي دهد و در پرتو آرامش انسان ها با خيال راحت فعاليت مي كنند.

در بحث اقتصاد، امنيت نقش اساسي دارد و از قديم گفته اند سرمايه ترسو است و جايي كه احساس نگراني و ترس باشد قرار نمي گيرد بنابر اين كافي است چهار نفر كارخانه دار را بگيرند. در اين صورت بر روي بقيه هم اثر مي گذارد و به اين فكر مي افتند تا سرمايه شان را تبديل به پول نمايند.

بخشي از سرمايه هاي افراد به خارج از كشور منتقل شده و بايد ديد چه وجهي دارد و چرا اين سرمايه ها را به داخل كشور نمي آورند و بايد ببينيم چه نگراني دارند و چه برخوردهايي با سرمايه گذارها شده كه از آمدن به داخل كشور خود داري مي كنند.

در موضوع اقتصاد، علاوه بر رصد اطلاعاتي و اطلاع رساني دقيق و به موقع، هم به سلامت اقتصادي و هم به امنيت اقتصادي نياز داريم، سرمايه گذار بايد احساس امنيت كند و احساس نكند كه به خاطر اندك مسئله اي متعرضش مي شوند.

در تمام دنيا پناهگاه فعالان اقتصادي حاكميت ها هستند و قدرت هاي حكومتي مدافع سرمايه گذاران و فعالان اقتصادي است و اگر در يك جايي قدرت حكومتي به جاي پشتوانه ي فعالان اقتصادي نقطه مقابل آنها شود، در آن حكومت نبايد انتظار رشد اقتصادي داشته باشيم.

ما هم به امنيت اقتصادي و هم به سلامت اقتصادي نياز داريم و بايد با هر مفسده اقتصادي و با هر خلاف اقتصادي توسط هر كسي، هر جناحي و هر بخشي كه باشد بايد برخورد شود.

اگر در جامعه اي فساد به يك بخشي نسبت داده شد به آن پرداخته شود اما فساد به بخش ديگري منصوب بود بايكوت شود و با كساني كه آن فساد را مطرح كرده اند برخورد شود، آن جامعه آرزوي رسيدن به يك اقتصاد سالم را بايد در روياها ببيند.

در بحث مبارزه با فساد بايد پيشگيري را مقدم بداريم و آموزه هاي اسلامي به ما مي فرمايد «پيشگيري از معالجه مقدم است».

اصلاً بايد اجازه ندهيم فسادي بوجود بيايد نه آنكه فساد ايجاد شود سپس با آن برخورد شود! اجازه ندهيم تعطيلي كارخانه ها بوجود بيايد نه اينكه پس از تعطيلي كارخانه ها بگوييم چرا تعطيل شد و حالا براي راه اندازي مجدد چكار كنيم.

هر حركتي كه سرمايه گذاران و كارآفرينان را دچار ترديد كند، ضد اقتصاد مقاومتي است.

بايد ببينيم نحوه برخوردمان با كارگزاران و كارآفرينان چگونه است.

دستگيري يك كارآفرين و يك سرمايه دار بايد آخرين راهكار باشد يعني زماني كه همه راهكارها جواب نداد آن وقت بايد به سمت دستگيري برويم.

متأسفانه در يك مقطعي و الان هم توسط بخش هايي تا يك بحثي مطرح مي شود كه در يك جايي فساد محتمل وجود دارد، بعضاً احضار، بازداشت و برخورد صورت مي گيرد و بعد هم انتظار اقتصاد مقاومتي داريم.

اين موارد با رهنمود هاي مقام معظم رهبري (مدظله العالي) و با آموزه هاي اسلام مغاير است. اسلامي كه پيامبر آن مي فرمايد: «در سرزميني كه مردم احساس آرامش و امنيت نكنند خير و بركتي بوجود نمي آيد».

كسي كه كارآفرين و فعال اقتصادي است اگر احساس آرامش نكند چه انتظاري داريم كه خير و بركتي به  نام اقتصاد مقاومتي بوجود بيايد.

در بحث امنيتي بايد راهكارهايي را انتخاب كنيم كه امنيت اقتصادي را مختل نكند و در بحث فساد بايد پيشگيري را مقدم بر برخورد معالجه بدانيم.

اگر ما به عنوان اطلاعات و حراست ها از فسادي كه در يك مكاني بوجود مي آيد به موقع مطلع نشويم و در جهت جلوگيري از آن اطلاع رساني و تصميم سازي نكنيم تا فساد عملي شده و از رسانه ها سردر بياورد اينجا همان انفجار بمب به نوع ديگر است كه حيثيت ها، آرامش ها و اعتمادهاي ملي را از بين مي برد. بنابراين بايد اطلاع به موقع از مفاسد داشته باشيم.

سرمايه و كارخانه داشتن و يكسري معاملات را فساد تلقي نكنيم و بايد نظر وسيعي داشته باشيم، ما كه نمي خواهيم برخورد شخصي داشته باشيم و افراد را با وضعيت شخصي خودمان بسنجيم كه ما چه داريم و او چه دارد چرا كه ما جزء حكومت هستيم و حكومت بايد نگاه كلان داشته باشد تا كارها راه بيفتد.

نه سرمايه گذار را مجرم بدانيم و نه سرمايه داشتن را گناه بدانيم بلكه با يك نظر و همت بلند كمك كنيم تا كارها پيش برود.

فكر نكنيم كه وارد كردن چيزي از كشور ديگر در تمامي صورت ها با اقتصاد مقاومتي مغايرت دارد؛ خير، «چه چيز» وارد كردن مهم است، يك وقتي تكنولوژي يا كمپرسور و ماشين آلات صنعتي وارد مي كنيم كه اين موضوع مغايرتي با اقتصاد مقاومتي ندارد. چون از ويژگي هاي اقتصاد مقاومتي، درون زا بودن و برون گرا بودن است يعني چيزي فراتر از برون نگر بودن است.

گرايش بايد مولد باشد نه مصرفي. نبايد توليدات مصرفي را وارد كشور كنيم بلكه بايد به دنبال وارد كردن تكنولوژي، ماشين آلات و آنچه باعث ايجاد اشتغال در كشور مي شود باشيم.

وحدت ملي يكي از پشتوانه هاي اقتصاد مقاومتي است و اگر در جامعه ما وحدت و همگرايي باشد، اگر موضوعي وجود دارد به صورت كارشناسي و فني در فضاي دوستانه مطرح شود و نقد دلسوزانه و منصفانه صورت بگيرد، آن وقت وحدت ملي ما مخدوش نمي شود و وقتي وحدت داشته باشيم، بستر براي فعاليت داخلي و خارجي اقتصاد فراهم مي شود و الا اگر با عنوان انتقاد با همديگر دعوا كنيم انتظار نداشته باشيم افرادي از بيرون مي آيند و در كشور سرمايه گذاري مي كنند.

اختلاف ها با عنوان انتقاد و هر چيز ديگري كشور را به زمين مي زند و در عوض، دست به دست هم دادن كار ما را محكم مي كند.

متأسفانه مي بينيم گاهي اوقات، منافع بخشي و گروهي بر منافع ملي سايه مي اندازد و براي تحقق منافع بخشي به منافع ملي ضربه مي زنيم و اين امر پسنديده اي نيست. چرا كه بايد منافع ملي را به عنوان يك اصل قرار دهيم و در جهت تحقق آن برنامه ريزي كنيم.

برنامه ريزي، تصميم سازي و اطلاع رساني ما بايد بر مبناي منافع ملي باشد و به گونه اي اطلاع رساني كنيم كه تصميم گيران مملكت تصميم هاي ملي و در جهت رشد اقدامات ملي گام بردارند.

از مديران ادارات كل حراست سراسر كشور تقاضا دارم كارخانه هايي كه تعطيل بوده و يا در حال تعطيل شدن هستند را شناسايي كنند و اطلاع رساني به موقع داشته باشند.

حراست ها اطلاعات درست ارائه كنند تا رئيس جمهور، معاون اول رئيس جمهور و وزراي مربوطه اطلاع داشته باشند تا بتوانند تصميم درستي بگيرند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. سلام پس چرا جناب وزیر و همکاران او در مشهد در مقابل یک آقازاده کلاهبردار و دستگیری این مفسداقتصادی و بدهکار بانکی که میلیاردها تومان را برداشته و فرار کرده است سکوت کرده اند و اقدامی نمی کنند؟

  2. این جمله که “سرمایه ترسو است” یک شعار نیست، سرمایه بسیار ترسو است و ریسک ناپذیر. و اگر در بحث برجام به این نکته توجه میشد اجازه نمیدادند عده‌ای به خاطر منافع سیاسی خود شب و روز در تنور مخالفت بدمند و برجام را به ترکمنچای تشبیه کنند و آن را متزلزل و در آستانه فروپاشی و توافقی غیر قابل اطمینان و موقتی و رو به زوال معرفی کنند. نتیجه این همه تبلیغ منفی این شد که سرمایه گذاران و بانک‌ها و نهادهای اقتصادی دنیا که دائم در حال رصد اوضاع داخلی ایران برای امکان‌سنجی حضور خود هستند دچار تردید شدند و ما نتونستیم حداکثر بهره برداری رو از این فرصت به عمل بیاریم. البته بسیار بعیده که مخالفان داخلی برجام نادانسته این ضربه سهمگین رو به منافع ملی وارد آورده باشند و من معتقدم این تبلیغات وسیع را با همین هدف به راه انداختند و در نهایت اقدامات ضد برجام این جریان که با اقدامات تندروهای جمهوریخواه و لابی‌های عربی و صهیونستی آمریکا همراه شد ضربه ای کاری به فرصت‌هایی که برجام پیش پای ما قرار داد وارد کردند. البته هنو هم دیر نشده و میشه به این جنگ روانی و فرصت‌سوزی که مخالفان داخلی برجام راه انداخته‌اند پایان داد و این فضای غبارآلود و پر از شک و شبهه را کمی تلطیف کرد. یادمون نره که اگر یکطرف داستان آمریکا است طرف دیگه هم ماییم و میتونیم با عملکرد خود فضای مسمومی را که آنها ایجاد کرده اند تشدید یا خنثی کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا