خرید تور نوروزی

در اتاق‌های تصمیم‌گیری نظام چه خبر است؟

مهدی محمدی، مشاور رئیس مجلس در امور راهبردی در کانال تلگرامی خود نوشت: در این روزها من از نزدیک دیده ام ذهن سیستم بیش از آنکه درگیر سرکوب باشد، درگیر اصلاحاتی است که باید بکند. بحث های بسیار پر حرارتی در جریان است که بخشی از جامعه دیده نشده و باید بشود. بدون یک برنامه اجتماعی، تدبیر امنیتی عقیم می ماند.

آقای محمدی در بخش دیگری از این یادداشت نوشته است: تا امروز جمهوری اسلامی در مقابل سنگین ترین فشارها برای برخورد شدیدتر مقاومت کرده است. فقط در همین دو روز ۷ نیروی نظامی و امنیتی به شهادت رسیده اند. استفاده از ظرفیت انتظامی در خیابان، صرفا در حد پراکندن تجمعات برای جلوگیری از رخ دادن فجایع امنیتی است. استعداد امنیتی اصلی کلافه است که تا کی باید صبر کند.

متن کامل یادداشت این تحلیلگر اصولگرا در پی می‌آید:

اجازه بدهید یک مرور بکنیم. از منظر امنیتی در مرحله استمرار اجباری آشوب هستیم. طرف طراح، در حال سوزاندن دسترسی ها و سرمایه های بیست و گاهی ۳۰ ساله خود است، فقط برای اینکه بتواند آشوب را ولو یک روز بیشتر کش بدهد.

در شریف یک شبکه حداقل دو سه ساله خرج شد. در اوین شبکه بیش از ده ساله خود را سوزاندند. عبدالحمید در بلوچستان سرمایه ۳۰ ساله است. شبکه نفوذی در صدا وسیما خیلی قدیمی بود. ولی برایشان مهم نیست.

دسترسی ها را می سوزانند و شبکه ها را قربانی می کنند چون کابوسی بدتر از خاموش شدن شعله آشوب برایشان قابل تصور نیست.

قبلا نوشتم که موساد در هفته های اول موقعیت جامعه ایران را انقلابی ارزیابی کرده بود. اکنون کمی ارزیابی را تصحیح کرده. می گویند ایران در ‘آغاز’ شکل گیری وضعیت انقلابی است.

طراحی این است که مستقل از هزینه، خیابان فعال بماند. تنها راه تحقق این هدف برای طرف طراح، وارد کردن نظام به ‘چرخه خشونت افزایشی’ است. این بازی را جمهوری اسلامی از همان ساعت نخست خوانده بود. تا امروز جمهوری اسلامی در مقابل سنگین ترین فشارها برای برخورد شدیدتر مقاومت کرده است.

فقط در همین دو روز ۷ نیروی نظامی و امنیتی به شهادت رسیده اند. استفاده از ظرفیت انتظامی در خیابان، صرفا در حد پراکندن تجمعات برای جلوگیری از رخ دادن فجایع امنیتی است. استعداد امنیتی اصلی کلافه است که تا کی باید صبر کند.

از حیث تکنیکی و تاکتیکی شاید نقدهای جدی به مهارت های ضد اغتشاش وارد باشد اما از جهت راهبردی نظام عمدا به سمت سرکوب حرکت نکرده و نخواهد کرد. تصمیم گیران می دانند که باید شهید بدهند اما کسی نباید کشته شود. برای مردانی که کالجبل الراسخ چهل سال جنگیده اند خیلی سخت است. ولی خب این جنگ را هم باید بجنگند و این یکی قانون خودش را دارد.

در این روزها من از نزدیک دیده ام ذهن سیستم بیش از آنکه درگیر سرکوب باشد، درگیر اصلاحاتی است که باید بکند. بحث های بسیار پر حرارتی در جریان است که بخشی از جامعه دیده نشده و باید بشود. بدون یک برنامه اجتماعی، تدبیر امنیتی عقیم می ماند.

از حیث شناختی هم در واقع با یک فیلم کارگردانی شده مواجهیم. در واقع خبری نیست. آشوب درست و درمانی هم نیست چه رسد به انقلاب‌. صحنه هایی خلق می شود فقط برای اینکه ویدئوهایی از آن وایرال شود. طرف طراح امیدوار است نهایتا مردم تصمیم بگیرند بازیگر این تئاتر بشوند. منتها مردم فقط موبایل که نمی بینند. خیابان هم می روند و مشاهده شکاف عمیق میان نهاده شناختی و داده فیزیکی به آنها می گوید یک جای این کار می لنگد. حتی بسیار معترضان کمتر آشوب می کنند.

شیوه فعلی طرف طراح را ناگزیر به سمت خشونت بیشتر خواهد بود. چاره ای ندارد. انقلاب که نشده، ولی زخم باید زده شود. ضمن اینکه ویدئو لازم دارند و ماشین تحریک مردم بیکار بماند، می میرد. همچنان امیدوارند سیستم یک جا کنترلش را از دست بدهد و احساساتی شود. اما نخواهد شد. پیام رهبر انقلاب برای شهدای شاه چراغ یا تصمیم شورای تامین سیستان درباره فرماندهی انتظامی زاهدان را ببینید. دل، گرم ولی ذهن سرد است.

نهایتا طرف طراح می داند ایران ایستادن و تماشا کردن یا خوردن و پاسخ ندادن بلد نیست. یک جایی معادله منطقه ای و بلکه جهانی خواهد شد. در نقطه ای از مسیر قرار نداریم که بتوان به عقب برگشت.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. این تحلیل آبکی یه آدم ردیف یکه؟
    خوب همینه که وضع اینه!
    تا موقعی که خودت رو به خواب بزنی، هیچ وقت بیدار نمی شی!
    برادر! به حرف مردم گوش بده.
    طراحی خاصی لازم نداشته، بودجه ای هم نمی خواسته. همتون طراحش هستید.
    از ستاد امر به معروف تا گشت ارشاد و وزارت ارشاد و رییس مجلس و نماینده و وزارت کار و وزارت اقتصاد و میرکاظمی …. همه طراح این وضعیت هستید.
    دنبال دشمن نگرد.
    دشمن مفتکی سوار موج میشه. اونها که خدا نشناسن، معاد ندارند. شماها چی؟ دارید؟
    خودتون رو اصلاح کنید. به مردم مثل گله گوسفند نگاه کردن، نتیجه اش می شه همین!!!

    38
    2
  2. عقلا می گویند خفته را می توان بیدار کرد ولی کسی که خود را بخواب زده است هرگز !!!
    شمایان از بالاترین تا سطوح نظیر این آقا تعمدا چشم ها را بروی واقعیات بسته اید تا کنون صدها و بلکه هزاران مصلح شناخته شده دلسوز از روحانیون طراز اول کشور ، دانشگاهیان ، دانشجویان ، هنرمندان دلسوز ، نویسندگان و مشاهیر بزرگی به همراه این ملت یک صدا فریاد زده و می زنند که فقط از خواب عمدی بیدار شو فساد سیستماتیک ، دزدی مسئولین و اجبار بناحق در پوشش و خلاصه هزاران بلیه خود ساخته بخاطر قدرت مطلقه را فقط ببین نظارت استصوابی پدر نهاد های مسئول این کشور از رهبری تا نماینده مجلس را در آورده و همه را از حیز انتفاع انداخته است هیچ نهادی استقلال و شخصیت ذاتی و باطنی خود را ندارد و دهه هاست این روش های خود کامگی ادامه دارد آنوقت این آقا در توهم خود خواسته همه را و همه چیز را پروژه و طرح خارجی از موساد و سیا و بیگانه میداند عجبا کی می خواهید از خواب تعمدی بیدار شوید ؟!!

    11
    2
    1. وضعیت الان نه به این تحلیل اب دوغ خیاری تو هستش ،چرا هر اعتراضی رو که مردم انجام میدن طراحی دشمن میخانید ،امروز در هر جای ایران اتفاقی بر اثر بی مسولیت وسهل انگاری مسولین اتفاق میفته گردن امریکا غرب و دیگر کشور ها میاندازید ، شش سال اقای اخوندی یک مسکن نساخت حتی مسکن مهری رو که مردم از روی ناچاری میخریدن ان رابی ارزش میخاند بعد اقای اسلامی امد دوسال فقط ی طرح مسکن ملی داد که بعد از گذشت سه سال تازه قرار تو بهمن ماه قرعه کشی بکنن برا تعیین زمین بعد معرفی کنن بانک ، یعنی یازده سال مسکنی ساخت نشده ،چرا سالانه دولت باید حداقل یک میلیون دویست هزار شغل ایجاد کند نکرده تا الان ،وضعیت اسفناک اقتصادی مردم که دیگه اگه مهمان بیاد براشون کلا مخارج زندگیشون به هم میریزه ،بورسی که با تبلیغات ،رسانه ملی این همه نقدینگی رو جذب کرد یک شب سقوط بیش از یک میلیونی کرد ،وخیلی ها بدبخت شدن ،فروش وبرداشت ماهی های جنوب کشور به چین که باعث از بین رفتن رزق و روزی مردم جنوب شد ،اختلاس های کلا در سطح مسولین بالا رتبه کشور ،فسادهای که هرگز به خاطر بر هم زدن نظم جامعه در سکوت ماندن ،چرا بهد از گذشت ده سال هنوز بابک زنجانی رو هیچ کاری باهش نکردید ،جوانان میان اعتراض میکنن جرمی براشون میبرن که اعدام میشوند ولی چرا فرزندان اقای هاشمی رفسنجانی فقط زندانی میشوند که سر دسته اغتشاشات بودن ،سن ازدواج جوانان به سی اندی رسیده چکار میکنید ،فرزندان تان در خارج از کشور تحصیل میکنن ،خودتون به بیمارستان های دولتی نمیروید ،زایش بچه هایتان در خارج اتفاق میافته ،اگر در سال ۹۶ یا ۹۸ یا ۱۴۰۰ کاری میکردید الان وضعیت مملکت به اینجا نمیکشید ،هم اکنون هیچ کسی به شما اعتماد ندارد

  3. عنوان : ضرورت آغاز گفت و گو با مقامات کشور و فقهای سنتی برای بازنگری در قانون اساسی

    بسم الله الرحمن الرحیم

    با سلام و احترام خدمت حجت الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی و دکتر روحانی و دکتر علی لاریجانی

    اعتراضات سکولار اخیر در سطح کشور با شعار “زن-زندگی-آزادی” نشان می دهد که در زمینه ی روزآمد کردن فقه و قانون اساسی در این سالها کم کاری هایی صورت گرفته و دشمن در جهت ناامید کردن مردم از فقه و نظام جمهوری اسلامی ایران تمام توان خود را از راه این ضعف به کار گرفته است.
    آیا فقها همانطور که بر خواندن نماز تاکید می کنند برای مقابله با عقب ماندگی های کشور نباید نوآوری در مظاهر تمدن در حوزه ی سیاست و اقتصاد و فرهنگ و وسایل زندگی را واجب شرعی اعلام کنند تا از حمله ی رسانه ای دشمن در امان باشند؟ آیا در این حوزه ها عقل انسان نمی تواند مستقل از وحی چاره جویی کند؟ آیا عقل مستقل از وحی در این حوزه ها آزادی عمل از دیدگاه فقهی ندارد؟ شمشیری که در صدر اسلام ساخته می شد آیا در زمانه ی خود مظهر نوآوری نبود؟ مردمسالاری دینی و موشکهایی که در داخل کشور ساخته میشود آیا مظهر عقل خودبنیاد نیست؟ نهادهای فرهنگی کشور و سازمان تبلیغات اسلامی باید جواز شرعی نوآوری را هم ردیف احکام عبادی دین ترویج کند زیرا از نگاه دین اندیشیدن از عبادات است. باید دانشگاه تقویت شود. دانشگاه مانند حوزه نیست. در حوزه های علمیه عقل دینی فعال است در دانشگاه عقل خودبنیاد باید آزادانه فعالیت کند و در نهایت دخالت در این روند باید پاسخگویی به شبهه ها ترویج شود.
    در همین راستا نکاتی در مورد انعطاف دامنه ی اختیارات ولایت فقیه در اجرا را بیان می کنم.
    امام علی (ع) خطاب به مالک اشتر در نامه 53 نهج البلاغه می نویسند :
    هنگامى كه نماز به جماعت مى خوانى، نه با طولانى كردن نماز، مردم را بپراكن و نه آن كه آن را تباه سازى، زيرا در ميان مردم، بيمار يا صاحب حاجتى وجود دارد و باید به دنبال آن برود.
    آنگاه كه پيامبر صلّى اللّه عليه و آله و سلّم مرا به يمن مى فرستاد از او پرسيدم، با مردم چگونه نماز بخوانم فرمود: «در حد توان ناتوانان نماز بگذار و بر مؤمنان مهربان باش».
    همانگونه که می بینید امام علی (ع) در اجرای حکم شرعی توان مردم را در نظر گرفته اند. در این راستا توجه به حدیث رفع از رسول الله و نحوه صدور حکم واقعی ثانویه را نیز توصیه می کنم. طبق بیانات امام خمینی (ره) ولایت مشروط به شرع است و باید خبرگان رهبری بر شاخص های شرعی نظارت کنند و در مرحله ی بعدی باید گفت چطور می توان در اجرای اختیارات ولایت فقیه با هر گستره ای در کشور قدرت مردم را نادیده گرفت؟ موانع و مردم هستند که دامنه ی اختیارات ولایت فقیه را تعیین می کنند. مردم تعیین می کنند که فقیه واجدالشرایط اختیاراتش در زمان اجرا و عملیاتی شدن محدود به امور حسبیه است یا وی بر همه جنبه های اداره ی مردم ولایت مطلقه دارد حتی در نظریه ی انتصاب ولایت فقیه. ولی فقیه برای اجرای احکام شرعی در جامعه تکالیفی دارد مردم هم در برابر ایشان تکالیفی دارند اما وقتی مردم از تکلیف شرعی خود شانه خالی کنند چه بخواهیم چه نخواهیم اختیارات فقیه حتی در جهت اجرای تکلیف الهی محدود می گردد و باید در استنباط حکم جدید تجدید نظر شکل بگیرد. این حتی حکم عقل است. دامنه ی اختیار ولایت فقیه باید در هر دوره ی بازنگری قانون اساسی به همه پرسی مردم گذاشته شود و در صورت کاهش اختیارات باید این وظایف از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام به عنوان مقام در نظر گیرنده ی مصلحت موقتی دین به ریاست جمهوری یا مجلس تفویض شود.

    والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا