خرید تور نوروزی

شفیعیان: برای خروج از مشکلات، تمام حاکمیت باید کمک کنند

علی اصغر شفیعیان می‌گوید: برای خروج از مشکلات تمام حاکمیت باید کمک کنند و اگر عده‌ای بخواهند به دولت کنایه بزنند و سنگ اندازی کرده و همراهی نکنند به جایی نخواهیم رسید؛ و باید درنظر بگیریم که اگر کمک کنند به نفع همه است و در غیر این صورت همه دچار زیان خواهیم شد.

سایت تابناک نوشت: علی اصغر شفیعیان، از فعالان رسانه و مدیرمسئول سایت انصاف نیوز در باره‌ی تغییرات اخیر دولت آقای پزشکیان با خبرنگار سیاسی تابناک به گفتگو پرداخته است. متن این گفتگو را از نظر می‌گذرانید.


آقای شفیعیان ! بعضی تحلیلگران معتقد هستند ، دولت پزشکیان توان ادامه ایده های خود را ندارد و به نوعی در بن بست قرار گرفته است، شما موافقید؟ 

بینید من بن بستی نمی‌بینم، حالا شما از این واژه استفاده کردید، اما من بن بستی نمی‌بینم در تمام دولت‌ها کسانی در قالب وزیر یا هر مسئولیت دیگری آمده‌اند و رفته‌اند ؛ بنابراین تصور می‌کنم که این اتفاق عجیبی نیست، استیضاح حق نماینده‌ها و حق مجلس است و در تمام دولت‌ها حتی در سال اول این اتفاق افتاده است.

پس به نظر شما با توجه به استیضاح وزیر و استعفای معاون رئیس جمهور راهبرد وفاق ملی آقای پزشکیان با شکست مواجه نشده است؟

خیر من فکر نمی‌کنم، تا به الان تنها یک وزیر استیضاح شده، بیشتر از این که نبوده است؛ بنابراین اگر اشتباه نکنم این تنها دولتی است که موفق شد در همان ابتدای کار تقریبا برای تمام اعضای پیشنهادی وزارتخانه‌ها رای بگیرد و هیچیک را جابجا نکرد. من به خاطر دارم که حداقل بعضی از روسای جمهور برای گرفتن رای برای گزینه‌های خود با چالش مواجه می‌شدند، اما پزشکیان بدون هیچ چالشی رای اعضای پیشنهادی اش را گرفت و رای اکثریت مطلق را هم گرفت.با اینکه اکثریت مطلق مجلس از لحاظ سیاسی همسوی با آقای رئیس جمهور نبوده و الان هم نیست؛ بنابراین به نظر من وفاق رو به جلوست.

 حتی قانونی که مجلس درمورد حجاب و عفاف تصویب کرده بود به اجرا در نیامد. توضیح شفافی در مورد چگونگی آن داده نشد، اما بهرحال قانونی بود که مجلس آن را تصویب کرده بود و رئیس جمهور موافق اجرای آن نبود. اینکه دقیقا چه اتفاقی افتاد که اجرا نشد را نمی‌دانم، اما قاعدتا این یکی از اتفاقات خروجی مسیر وفاق آقای پزشکیان بود. علاوه بر آن، به همت آقای پزشکیان در همان ماه‌های اول، آن همه دانشجو، معلم و استادی که در دولت گذشته به دلایل مختلف حذف شده بودند، همه برگشتند و آقای پزشکیان توانست با اینهمه نهاد‌های مختلف که به این کار مربوط هستند رایزنی کند و در نهایت این اتفاق افتاد.

وضعیت کشور در شرایطی بود که امکان داشت هرلحظه وارد جنگ بشود، یا اینکه پای ایران به جنگ باز شود، اما این اتفاق نیفتاد و این هم باز به تنهایی با ابزار‌های دولت امکان پذیر نبود و از طریق راهبرد وفاق ملی انجام شد.

یا درمورد رفع فیلتر نیز همانطور که می‌دانید در آن شورای عالی، اکثریت با دولتی‌ها نیست، اما آقای رئیس جمهور طبق وعده‌ای که داده بود توانست با همراه کردن آن‌ها و در واقع با تصمیم جمعی که قاعدتا بر مبنای همین وفاق بود، به وعده خود عمل کند و این تصمیم گرفته شد و بعضی اپلیکیشن‌ها رفع فیلتر شدند و بعضی دیگرهم در راه رفع فیلتر هستند.

البته فقط دوتا از اپلیکیشن‌ها باز شدند، به نظر شما این روند ادامه خواهد داشت و باقی برنامه‌ها هم رفع فیلتر خواهند شد؟

 بله حتما 

در خصوص آقای ظریف، آقای پزشکیان تمایل داشت که ایشان در کابینه بماند، اما با توجه به اتفاقات پیش‌آمده، ظاهراً مجبور به استعفا شد. نظر شما در این مورد چیست؟

البته، تا این لحظه هیچ استعفایی داده نشده، هیچ‌یک از اعضای کابینه یا دولتی‌ها استعفا نداده‌اند، از جمله آقای ظریف، همان‌طور که خود ایشان در یادداشتی که نوشتند اشاره کردند، موضوع استعفا مطرح نبوده، بلکه یک مسئله قانونی مطرح بود که روی آن پافشاری شد و در نهایت منجر به آن شد که از آقای ظریف بخواهند یا توصیه کردند برای اینکه این موضوع به لغو نشدن حکم معاونت منتهی نشود خود ایشان تدبیری بیاندیشند؛ بنابراین موضوع استعفا نیست که بگوییم یک نفر از اعضای دولت استعفا داده است. 

در مورد ورود قوه قضاییه به این ماجرا چه نظری دارید؟

من فکر میکنم قوه قضاییه و مجلس باید این تصور را داشته باشند که همه در یک کشتی هستیم و اگر مردم ناراضی باشند و یا انتظاری داشته باشند از همه‌ی سه قوه است؛ و همه از جمله دو قوه‌ی دیگر هم باید در کنار هم و در کمک به دولت مشکلات را رفع کنند. نمایش قدرت و اینکه بخواهیم یک نفر را قهرمان کنیم و بگوییم که یک نفر در فلان قوه یا فلان جا همه‌ی کار‌ها را انجام می‌دهد این اصلا شدنی نیست. چند سال قبل هم در یکی از قوا از لحاظ تبلیغاتی روی یک نفر خیلی کار شد، بعد آن بنده خدا خودش آمد بین مردم و تا شروع به صحبت کرد فهمیدیم که تمام این‌ها تصویرسازی بود؛ بنابراین پایین بودن سرمایه اجتماعی در کل حاکمیت را نباید به دولت محدود کنیم و همه باید کمک کنیم تا سرمایه‌ی اجتماعی افزایش پیدا کند.

آقای شفیعیان شنیده شده که بعضی منتظر استعفای آقای پزشکیان هستند، نظر شما در این باره چیست؟

کدام بعضی‌ها؟ شما این مطلب را بولد می‌کنید، اصلا به این شکل نیست. کسانی یا بعضی تندرو‌ها در دو سوی سیاست ما از ابتدا چنین فشار‌هایی می‌آوردند. اما برعکس، اتفاقا انتظار مردمی که در شرایط بسیار بد تیرماه دو مرتبه پای صندوق‌های رای رفتند این است که رئیس جمهور با میانه روی به این تندرو‌ها توجه نکند و کمک کند تا وضعیت از این که هست خارج شود و به جایی برسد؛ و بعد از آن اگر بعضی خواستند دوقطبی بوجود بیاورند بروند انجام دهند. اما در این وضعیت کسانی که به آقای پزشکیان اقبال نشان داده و از او حمایت کرده‌اند از همین تندروی‌ها خسته شده بودند و به نظر من چالش بزرگ آقای پزشکیان دو گروه هستند. اول تندرو‌هایی هستند که به نام حمایت یا به نام انقلاب می‌خواهند فشار آورده و جامعه و کشور را نامتعادل کنند وگروه دیگر کسانی که از موضع عبور از جمهوری اسلامی میخواهند کشور را نامتعادل کنند. هر دوی این‌ها موجب نگرانی قاطبه‌ی مردم هستند و این‌ها باعث ناامیدی بخشی زیادی از مردم هستند که حتی در انتخابات شرکت هم نکردند.

در حال حاضر آقای پزشکیان چه راهکارری پیش رو دارد؟

به هر حال شرایط شرایط سختی ست. ناترازی‌هایی که از گذشته به این دولت به ارث رسیده، نمی‌خواهیم مقصر تعیین کنیم، اما بهرحال وقتی که آقای پزشکیان دولت را برعهده گرفت با ناترازی‌های وحشتناک در حوزه‌های مختلف مواجه بوده است.از لحاظ امنیتی، به خاطر دارید که درست در روز تحلیف، اسماعیل هنیه در تهران توسط اسرائیل ترور شد، با این حال دولت وارد جنگ نشد.

دولت همچنان سعی می‌کند که هزینه‌ها را مدیریت کند. به عنوان مثال مرسوم است در شب‌های ماه رمضان روسای جمهور چند دوره‌ی اخیر مراسم افطار ترتیب می‌دادند، اما آقای پزشکیان آن را لغو کرد. این‌ها شاید هزینه‌ی آنچنانی نداشته باشند، اما در واقع نوعی پیام است. پیامی مبنی بر کم کردن هزینه‌هایی که قابل حذف شدن هستند. 

چند هفته قبل درسفر‌های استانی آقای پزشکیان به جنوب غربی استان تهران، در جلسه‌ای همراه با استاندار و چند تن از اعضای دولت در سالن نشسته بودیم و چراغ‌های زیادی در سالن روشن بود، آقای پزشکیان اشاره کردند و گفتند: “چرا اینهمه چراغ روشن است؟ ” بعد از ظهر بود و هوا روشن بود بنابراین با این اشاره افرادی رفتند و پرده‌ها را کنار زدند و چراغ‌ها را خاموش کردند و با نور روز آنجا کاملا روشن شد. تنها یک چراغ بالای تریبون و بالای سر سخنران روشن بود. این‌ها پول زیادی نیست، اما می‌تواند کمک کند که باقی مکان‌ها، چه دولتی و چه بقیه ارکان حاکمیتی، چه من و چه تمام مردمی که این رفتار را می‌بینند یاد بگیریم که اینگونه از هزینه‌ها کم کنیم. در حال حاضر راه دیگری نداریم چرا که امکان سرمایه گذاری عجیب خارجی که وجود ندارد پس باید سعی کنیم هزینه‌ها را کم کنیم.

آقای پزشکیان برای رفع این ناترازی‌ها نه فقط بر کاهش این نوع هزینه‌ها تاکید دارد بلکه علیرغم تمام مشکلاتی که هست روش‌های دیگری را نیز در نظر دارند. از جمله در زمینه‌ی ناترازی برق و تاکیدی که بر روی انرژی خورشیدی دارد که البته بعضی کارشناسان این حوزه معتقدند شدنی نیست، اما پزشکیان با وجود تمام مسائل و مشکلات در تلاش است تا بتواند راهی برای آن پیدا کند.

بهرحال برای خروج از مشکلات تمام حاکمیت باید کمک کنند و اگر عده‌ای بخواهند به دولت کنایه بزنند و سنگ اندازی کرده و همراهی نکنند به جایی نخواهیم رسید؛ و باید درنظر بگیریم که اگر کمک کنند به نفع همه است و در غیر این صورت همه دچار زیان خواهیم شد.

در مورد استیضاح آقای همتی چه نظری دارید؟ چه جایگزینی برای همتی وجود دارد؟

در استیضاح آقای همتی حتما عملکرد خود ایشان و افزایش قیمت دلار و البته رفتار و گفتار خود او در انتخابات ۱۴۰۰ و در طول سه سال بعد از آن موثر بوده است. ضمن اینکه بعضی اقدامات دولت در این چند ماه با مقاومت بعضی جریانات رو‌به‌رو بود و تمام این‌ها باعث شد تا بخش قابل توجهی از نمایندگان محترم به این توافق برسند که در بخش اقتصادی دولت بهبودی ایجاد کنند و بتوان قیمت‌ها را تحت کنترل بیشتری در آورد. شرایط کنونی شرایط سختی است، اما حتما می‌توانیم تیم اقتصادی بهتری در دولت مستقر کنیم.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. جناب آقای شفیعیان ،
    ظاهرا تن تان!!به دولتی ها خورده ! استدلالتان بیشتر شبیه دولتی ها شده .به نظرم خبرنگارو مطبوعاتی باشیدبیشتر کمک دولت هستید.

  2. باسلام لطفا به ما بگید آقای شفیعیان در این کشور چکاره هستند به جزء اینکه از اغتشاشگران ضدانقلاب تقسیم کنندگان ایران عزیز حدا از اسرائیل کودک کش آمریکا اسرائیل اینترنشنال کارکنان شبکه ضدانقلاب انگلستان وغیره حمایت کردن کار دیگری هم ایشان سرش میشود، کوبیدن نیروهای حزب الهی و دینداران و طرفداران حجاب اسلامی جبهه مقاومت با دارودسته که خودش بعنوان کارشناس از دستگیر شدگان فتنه ۸۸ وغیره ساخته در انصاف نیوز جمع کرده برای حمله به آیت الله مصباح یزدی به حجت الاسلام پناهیان به حسین شریعتمداری و خیلی از شخصیت‌های دیگر نظام که اسم نمیبرم حیا کن با اون سابقه سیاه و بدی که داری و درحال حاضر بدتر هم شدی و باد هم برداشتی با این سرعتی که میقاضی آخرسر با کله به چاه خواهی افتاد که عاقبت تمامی کسانی به خون شهدا انقلاب اسلامی نظام تاختن و خیانت را پیش گرفتند در این ۴۶ سال دیدیم چه شدند جناب آقای شفیعیان، شب دراز است او قلندر بیدار، این سه سال هم تمام خواهد شد سانسور نکنید منتشر بکنید لطفا شما اصلاح طلبان تندرو ادعا حقوق بشری دروغین و آزادی مطبوعات دروغین را ماشاءالله یدک میکشید پس سانسور نکنید

  3. با سلام. بنده خودم به آقای پزشکیان رأی دادم ولی تصورم از آقای پزشکیان این بود که قاطعانه تر کار رو پیش ببرند. ببینید 4 سال به سرعت تموم میشه و با این سرعت یا بهتر بگم فرصت دادن به وفاق مورد نظر که در یک سری موضوعات بخواد ثمر بده یا نده اصلا عاقلانه نیست. نمونه اون بحث فیلترینگ. ما به آقای پزشکیان رأی ندادیم که بره تو جلسات خواهش و تمنا بکنه با وفاق مصوبه فیلترینگ رو لغو کنه باید سریع تصمیم میگرفت دستور لغو رو صادر میکرد و مطمئن باشین دیگه کسی فیلتر نمیکرد چون همه به این نتیجه رسیدن که فیلتر هیچ اثری نداره فقط متأسفانه تا اینجا مرعوب قدرت نداشته‌ی عده‌ای لجباز شدن. ببینید ایده‌ی وفاق خیلی خوبه ولی نه دیگه در حد مثلا رفع فیلتر تلگرام و با دو سه تا پایدارچی که مطمئن باشین هیچ وقت با پزشکیان وفاق نمیکنن، بلکه با رأس حکومت باید وفاق صورت بگیره اون هم برای حل کردن مسائل اساسی مملکت. موضوع بعدی اینکه انتخاب همکاران ایشون واقعا جالب نبود. اینکه از حلقه‌ی دوستان قدیمی پزشک که اصولا بی‌تجربه در سطح کلان هستن انتطار کار شاخصی نباید داشت. و یک کار بدی که حتی از معاون اول باتجربه‌ی ایشون در اولین روز امسال سر زد این بود که تا رهبری شعار امسال رو اعلام کردند که واقعا هم باید 100% دولتها بهش توجه کنن، آقای معاون اول میاد اعلام میکنه که در راستای منویات مقام معظم رهبری کارگروهی برای همین موضوع تشکیل دادیم. اونوقت به نظر شما مردم با خودشون نمیگن یعنی شما این همه آدم که از ما رأی گرفتین که وضعمون رو درست کنین تا الان به فکر خودتون نرسیده بود این مسئله‌ی به این مهمی رو تا وقتی که رهبر گفت تازه یادتون افتاد که این کار رو انجام بدین؟ و اگر که قبلا این موضوع رو در دست اقدام داشتین پس دیگه ایجاد یک کارگروه دیگه یعنی میخواین یه پول مفتی به یک‌سری دوست و آشنا بدین یا اینکه با عرض معذرت دارین چاپلوسی میکنین. موضوع بعدی اینکه این سرعت کار برای کشور معمولی شاید جواب بده ولی برای کشوری با این حجم از ناترازی و عقب ماندگی اقتصادی واقعا پائینه. ترامپ روز اول 100 فرمان اجرایی نیومده امضا کرد ما تازه سلانه سلانه اعلام میکنیم بعد چند ماه داریم راجع به FATF فکر میکنیم. خدائیش به نظرتون مملکت رو اینجوری میشه اداره کرد؟ رئیس مقتدر هر روز فشار میاره پیگیری میکنه دیگران رو عاصی میکنه که کارش رو پیش ببره. و حتما تو گروهش برای چابک سازی از افراد با تجربه‌ی خوش‌فکر جوان استفاده میکنه ولی ما رئیس جمهور خودش 70 رو رد کرده معاون خودش رو مسن‌تر از خودش انتخاب کرده. هر دو در اوج سن محافطه‌کاری. خصلت آدمیزاده. قطعا جسارت تصمیمات سخت گرفتن مثل یک سیاستمدار 50 ساله رو ندارن. به نظر که دولت کم‌کم در امور روزمره‌ی خودش فرو میره و با این بدنه‌ی غیرچابک نمیتونه یک تکونی حتی به خودش بده چه برسه به مملکت. البته این که 100تا مانع جلوی رئیس جمهور و دولت هست، درست ولی کسی که 4 سال وزیر بوده و 16 سال وکیل، نمیتونه بگه نمیدونستم. صداقت عنصر بسیار با ارزشی هست در شخصیت رئیس جمهور ولی به قاطعیت علی‌وار بیشتری نیازه، مثل جلوگیری از هدررفت بیت‌المال مسلمین در ارگانها و سازمانها و بنیادهایی که متعلق به اصحاب قدرت و غیر پاسخگو و غیرمفید برای مردم هست. اون هم در زمانی که از مردم هی خواهش میکنین کم مصرف کنین. هی مالیات رو افزایش میدین از اونور بودجه‌ی جاهای غیرضرور رو افزایش میدن. اینجاست که مردم میگن فرق یک کسی که نهج‌البلاغه رو با گوشت و پوست خودش درک میکنه با بقیه چیه؟ قدرت نفوذ کلام و اراده‌ی عمل مولا علی کجا باید نمود پیدا کنه. نزارین که آخرین روزنه‌های امید مردم بسته بشه. که فرصتها مثل ابر بهار در گذرند. شاد باشید و برقرار.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا