پزشکیان: چرا؟! چون هر سه قوه از «اين پزشكان» منتفع شده اند
نايبرييس مجلس شوراي اسلامي از تفاوت درآمد پزشكان از 2تا ۱۵۰ميليون انتقاد كرد و گفت: مكانيسم پرداخت به پزشكان منصفانه نيست چراكه به افراد باسواد يكسان حقوق متفاوت پرداخت ميشود.
به گزارش انصاف نیوز، مسعود پزشكيان در گفتوگو با خانهملت، در خصوص تحقيق و تفحص از طرح تحول نظام سلامت با تاكيد بر اينكه دولت حق انجام اموري خلاف قانون را ندارد، گفت: دولت در مورد طرح تحول نظام سلامت اگر در چارچوب قانون عمل ميكرد با مشكلات امروز قطعا پيش نميآمد اما متاسفانه اجراي اشتباه قانون نتايج نامطلوبي به جا گذاشت.
نماينده تبريز، اسكو و آذرشهر در مجلس شوراي اسلامي، با بيان اينكه ضرورتي براي تحقيق وتفحص از طرح تحول سلامت وجود ندارد، گفت: دلايل بروز مشكلات كاملا بين و روشن است، متاسفانه با وجود اجراي طرح تحول نظام سلامت، نظام ارجاع شكل نگرفت و همچنان پزشكان در چند مركز مشغول فعاليت هستند، به علاوه اينكه پيشگيري نيز اولويت پيدا نكرد، پرداختها هم خارج از سطحبندي انجام ميگيرد.
وي با يادآوري اينكه گايدلاينها نيز تدوين نشد، افزود: تحقيق و تفحص براي رفع ابهام است اما در دلايل بروز مشكلات در اجراي طرح تحول سلامت ابهامي وجود ندارد كه نياز به تفحص باشد.
پزشكيان با يادآوري اينكه يك درصد از منابع ارزش افزوده بايد به روستاييان تعلق ميگرفت، افزود: متاسفانه اين منابع در محلهايي ديگر هزينه شد، همچنين از 10درصد منابع هدفمندي يارانهها كه ميبايست براي فقرا و محرومان هزينه ميشد، همه مردم بهره بردند در حالي كه فقرا از آن بيبهره ماندند.
اين نماينده مجلس دهم با انتقاد از هزينهكرد منابع طرح تحول نظام سلامت در ساير بخشها گفت: اين منابع براي ساخت بيمارستانها، تجهيز و افزايش سرانه پزشكان صرف شد، در واقع اگر هم قرار به هزينه كرد از اين منابع براي بخشهاي مذكور ميبود بايد در مناطق با جمعيت كمتر از 20 هزار نفر هزينه ميشد.
حقوق از 2 ميليون تا يك ميليارد
عضو كميسيون بهداشت و درمان در مجلس دهم در واكنش به اظهارات وزير بهداشت مبني بر هزينه كرد منابع براي ماندگاري پزشكان در مناطق محروم و روستاها، تصريح كرد: طبيعي است با توجه به رشد جمعيت كشور پزشكاني كه طرح پزشكي دارند طبق تعهدي كه دارند بايد به شهرستانها بروند بنابراين نيازي به صرف منابع مالي براي ماندگار كردن پزشكان در مناطق محروم نبود.
پزشکیان با انتقاد از تفاوت پرداختي به پزشكان، تصريح كرد: چرا بايد در يك سيستم برخي از اعضاي هيات علمي يا درماني در رشتههاي مشخص حقوق صد ميليوني دريافت كنند.
وي با بيان اينكه برخي پزشكان در كشور درآمد دو ميليون توماني در ماه دارند، گفت: حال اين سوال مطرح است كه چرا تفاوت درآمد پزشكان از دو تا صد و حتي 150ميليون در ماه است، البته همين پزشكان با حقوق ميليوني اگر در بخش خصوصي كار كنند حقوقهاي يك ميلياردي هم دريافت خواهند كرد در حالي كه در هيج جاي دنيا وضعيت پرداخت بدين شكل نيست.
مكانيسم پرداخت به پزشكان منصفانه نيست
پزشكيان با بيان اينكه براي پرداخت حقوق چهل ميليوني به چند مدير در كشور داد و فرياد به راه انداختند، گفت: اين در حالي است كه سالهاست در خصوص دريافتهاي ميليوني برخي پزشكان تذكر داده ميشود اما هيچ كس توجه نميكند، در واقع به نظر ميرسد هم قوه قضاييه، مجلس و دولت از اين پزشكان منتفع شده و به وسيله آنها ويزيت ميشوند، متاسفانه اين مسوولان با اين دسته از پزشكان قراردادهاي خلاف قانون دارند كه در اين خصوص پيگيري لازم صورت نميگيرد.
نماينده تبريز، اسكو و آذرشهر در مجلس دهم، با تاكيد بر اينكه مكانيسمهاي پرداخت به پزشكان منصفانه نيست، تصريح كرد: نميتوان به افراد با سواد يكسان حقوقهاي متفات اعم از دو، بيست و صد ميليون پرداخت كرد.
وي با تاكيد بر اينكه مكانيسم پرداخت بايد يكسان باشد، گفت: تفاوت حقوق به ميزان دو يا سه برابر شايد پذيرفتني باشد اما تفاوت به ميزان ده تا بيست برابر بين حقوقهاي دريافتي پزشكان پذيرفتني نيست، در اين زمينه مسوولان به جاي سياه نمايي بايد جسارت داشته و به مردم حقيقت را بگويند.
عدم اجراي بخش سلامت برنامه پنجم توسعه
پزشكيان تصريح كرد: در قانون برنامه پنجم توسعه بر خريد راهبردي، عدم هزينه كرد خارج از سطحبندي و پرداخت بر اساس عملكرد تاكيد شد اما هيچ يك اجرا نشد، از اين رو در برنامه ششم توسعه باز تكرار خواهيم كرد. متاسفانه جامعه به شكلي مديريت شده كه فاصله طبقاتي و شكاف بين گروههاي مردمي زياد شده است، وزارت بهداشت و درمان نيز به اين نتيجه رسيده كه راه را نبايد به اين شكل ميرفت اما متاسفانه جسارت بيان اشتباهات را ندارد.
نايبرييس مجلس شوراي اسلامي يادآور شد: متاسفانه هر مسوولي در كشور معتقد است كار خود را به درستي انجام داده، اما وضعيت فعلي نشان ميدهد بدين صورت نبوده چرا كه اگر همه به درستي عمل كرده بودند وضعيت بدين شكل نبود، مسائل در درون جامعه نشات گرفته از اشتباهات مسوولان داخلي است بنابراين به جاي آنكه آنها را بپذيريم همه موارد را بر دوش دشمن خارجي مينهيم.
انتهای پیام