خرید تور نوروزی

نگاه «المانیتور» به ماجرای واگذاری «املاک نجومی»

سایت «روزنو» تحلیلی از «المانیتور» را ترجمه کرده که گزارش آن در پی می آید:

به نظر می‌رسد مسائل مرتبط با فساد مالی در سطوح عظیم‌تری یکی پس از دیگری در یک مبارزه جناحی پیش از انتخابات ریاست جمهوری ماه مه سال 2017 میلادی آینده در ایران در حال آشکار شدن است.

«المانیتور» با اشاره به افشاگری اخیر سایت معماری‌نیوز درباره شهرداری تهران می‌نویسد: منازعه‌ای جدی در درون ایران در جریان است. در ابتدا محافظه‌کاران فیش‌های حقوقی علیه برخی از مدیران منصوب شده توسط دولت حسن روحانی رئیس‌جمهور میانه‌رو را فاش کردند. آنان این کار را با هدف آسیب رساندن به محبوبیت روحانی و القای این پیام به جامعه انجام دادند که بگویند روحانی وعده خود یعنی مبارزه با فساد را نقض کرده است.

به نظر می‌رسد که محافظه‌کاران و دلواپسان قصد استفاده از سلاحی جدید در برابر روحانی در هشت ماه باقی‌مانده به زمان انتخابات بعدی را دارند. سایت‌های آنان آمار و ارقام‌هایی را مطرح کردند و امامان جمعه غالباً به مردم درباره فیش‌های حقوقی مطالبی را می‌گفتند و به بدبینی درباره رئیس‌جمهور اعتدالی ایران دامن می‌زدند. اما به نظر می‌رسد که محافظه‌کاران و دلواپسان نیز پاسخ خود را دریافت کرده‌اند. مردی در مرکز آنان است که که نه میانه‌روست و نه اصلاح‌طلب اما یکی از مهم‌ترین چهره‌های محافظه‌کار کشور است: محمدباقر قالیباف شهردار تهران”.

المانیتور در ادامه می‌نویسد: قالیباف به یکی از هدف‌های مهم اصلاح‌طلبان تبدیل شده است، آن هم بدلیل خطاکاری‌هایش در اردوگاه محافظه‌کاران. ادعاهای تازه‌ای درباره شهرداری تهران که تحت نظارت اوست و فروش خانه در مناطق مرفه پایتخت ایران زیر قیمت بازار مطرح شده است و در این ادعا آمده که واحدهای مسکونی با تخفیف 50 درصد به نمایندگان شهرداری و اعضای محافظه‌کار شورای شهر تهران به فروش رسیده‌اند. سردار قالیباف پیش‌تر فرمانده نیروهای انتظامی بود و دو بار در جریان نامزدی ریاست جمهوری در انتخابات شکست خورد. او فردی محبوب میان محافظه‌کاران است.

به گفته این سایت، زمانی هم که نوبت به لزوم حفظ وجهه او به عنوان نماینده‌شان رسید کل اردوگاه محافظه‌کاران فهمید که باید در برابر واکنش‌های افکار عمومی بایستد. محافظه‌کاران هرگونه اتهام فساد نسبت داده شده به شهردار تهران و اطلاعات درز کرده به بیرون را انکار کرده و آن را دروغ توصیف کرده‌اند. پرویز سروری از اعضای محافظه‌کار شورای شهر تهران مدعی شده که این کار «فتنه‌گران» بوده است و «سران فتنه» پشت سر به زعم او این تبلیغات علیه شهرداری تهران هستند. از نظر محافظه‌کاران مهدی کروبی رئیس پیشین مجلس و میرحسین موسوی نخست‌وزیر سابق «سران فتنه» قلمداد می‌شوند؛ آن هم به دلیل اعتراضاتشان پس از انتخابات مناقشه‌برانگیز ریاست جمهوری سال 2009 میلادی.

المانیتور می‌نویسد: فرد دوم «حسین قربان‌زاده» یکی از چهره‌های محافظه کار و از سردبیران روزنامه همشهری است و افشاگری‌های اخیر را تماماً دروغ و با هدف تأثیرگذاری بر نتایج انتخابات برای انتخاب اعضای هیأت رئيسه شورای شهر تهران قلمداد کرده است. او گفته است: «آن پروژه مؤثر نبود چراکه بار دیگر اعضای هیأت رئيسه و حتی منشی‌ها دوباره انتخاب شدند». در نهایت آن‌که سایت «شفاف‌نیوز» نزدیک به قالیباف مدعی شده است که حملات اخیر علیه شهردار تهران از سوی «اتاق فکری» به ریاست «ح. آ» صورت گرفته است که اشاره آنان به «حسام‌الدین آشنا» مشاور فرهنگی روحانی است اما به طور آشکارا نام او در این سایت برده نشده است.

المانیتور در ادامه می‌افزاید: به غیر از این مسائل قالیباف و حامیان او احتمالا در مورد انتخابات ریاست جمهوری ماه مه 2017 میلادی نگران هستند. آنان معتقدند که انگیزه واقعی برای افشای عمومی اتهام فساد مربوط به شهردار تهران استراتژی اصلاح‌طلبان برای سوزاندن شانس قالیباف پیش از انتخابات بوده است. سایت محافظه‌کار «فارس‌نیوز» در این‌باره می‌نویسد: «قالیباف همواره در لیست نامزدهای احتمالی برای انتخابات ریاست جمهوری از نظر اصلاح‌طلبان بوده است. به نظر می‌رسد در آینده حملاتی از نوع جمله‌های اخیر با استفاده از موضوعات جدید علیه قالیباف افزایش خواهند یافت». امیر محبیان تحلیلگر سیاسی محافظه‌کاران اشاره می‌کند که با طرح موضوع فساد در شهرداری اصلاح‌طلبان به دنبال خلاص شدن از شر یکی از رقبای احتمالی خود هستند. حسین قربان‌زاده از افراد نزدیک به قالیباف نیز در «فردا نیوز» سایت مرتب با قالیباف پیش‌بینی کرده که این حملات با نزدیکی به انتخابات ریاست جمهوری تشدید خواهد شد. او می‌گوید که اصلاح‌طلبان در حال آماده‌سازی خود برای انتخابات هستند.

این سایت در ادامه می‌افزاید: «این نگرانی قالیباف را متوجه شکست احتمالی خود در انتخابات کرده است. آن خبر پیامی به محافظه‌کاران و طرفداران قالیباف بود. او احساس خطر کرده و نگران افزایش بدبینی مردم نسبت به خود پیش از انتخابات است، به همین خاطر است که در نامه‌ای به دادستان کل مدعی شده که این اخبار وجهه شهرداری را لكه‌دار کرده و گفته که افکار عمومی نسبت به این اخبار به مدیریت شهری بدبین می‌شوند.»

المانیتور ادامه می‌دهد: «زمانی که اتهامات از سوی محافظه‌کاران درباره فیش حقوقی علیه اصلاح‌طلبان و دولت روحانی مطرح شد آنان ابتدا با صبر و شکیبایی با موضوع برخورد کردند. پس از آن پیش قدم شدند و از مردم عذرخواهی کردند و وعده ریشه‌کن کردن فساد را دادند. بسیاری از مدیران دخیل در این موضوع از کار کنار گذاشته شدند و موانعی برای جذب مدیران این‌چنینی با سطح درآمد غیر متعارف ایجاد شد. این در حالیست که قالیباف و اطرافیانش نه تنها اذعان به موضوع فساد ارتکابی ادعا شده در گزارش‌ها نکرده‌اند بلکه علیه افشاگران اقامه دعوی کرده‌اند. برای این موضوع سايت معماری‌نیوز سایتی که افشاگری را انجام داده بود با شكايت شهرداری فيلتر شد. قالیباف از دادستانی خواستار برخورد با افشاگران شده است.»

این سایت در ادامه می‌افزاید: «قالیباف و روحانی واکنش متفاوتی نسبت به اتهام فساد داشتند این موضوع در رسانه‌های اجتماعی بین کاربران بازتاب داشته است به‌خصوص در تلگرام. اصلاح‌طلبان می‌گویند این تفاوت میان دو سیاستمدار از دو سنخ متفاوت است میان یک حقوقدان و یک سرهنگ. حقوقدان از مردم عذرخواهی می‌کند در حالی که سرهنگ از افشاگران شكايت مي‌كند. روحانی از این اصطلاح در مناظره پیش از انتخابات ریاست جمهوری سال 2013 میلادی استفاده کرد و اشاره به نقش قالیباف درباره اعتراضات دانشجویی سال 78 داشت.»

بر اساس این گزارش، این سایت در پایان می‌نویسد: «این که آیا قالیباف براي سومین‌بار نیز در رقابت‌های انتخاباتی شکست می‌خورد یا نه مسأله دیگری است اما مهم این است که رسوایی اخیر به وجهه او آسیب می‌رساند. محافظه‌کاران خواهند فهمید که مسیر سختی را برای شکست دادن روحانی در دور دوم پیش رو دارند. در واقع، آنان که مدعی بودند اصلاح‌طلبان و میانه‌روها درگیر فساد هستند، خود به سرعت با اتهام مشابهی مواجه شدند. بنا به گزارش‌ها، این فساد در میان اردوگاه محافظه‌کاران بی‌سابقه‌تر و بزرگتر بوده است.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا