خرید تور تابستان

همه اشتباه می‌کنند جز کره‌شمالی و چند دلواپس!

در هفته‌های اخیر دلواپسان با هماهنگی رسانه‌ای بین خودشان، حملات دامنه‌داری را علیه پیوستن ایران به مقررات FATF آغاز کرده‌اند. FATF یا همان «گروه ویژه اقدام مالی» یک نهاد بین‌المللی است که هدفش مبارزه با پولشویی و تأمین منابع مالی تروریسم است.

عصر ایران نوشت: موافقان و مخالفان، بسیار سخن گفته‌اند که در این میان، چهار نکته زیر قابل تأمل است:

۱- تا همین چند وقت اخیر، در کل دنیا فقط سه کشور در لیست سیاه FATF قرار داشته‌اند: ایران، کوبا و کره شمالی.

کشورهایی که در لیست سیاه قرار می‌گیرند، عملاً از تعاملات مالی گسترده و رسمی در سطح بین‌المللی محروم می‌شوند چون همه کشورها و شرکت‌ها برای انجام معاملات خود، به فهرست FATF مراجعه می‌کنند و اگر ببینند کشوری در فهرست سیاه است، ولو آن که تحت تحریم سازمان ملل نباشد، از معامله با آن اجتناب می‌کنند.

کوبا اخیراً با پذیرش مقررات بین‌المللی FATF، از لیست سیاه خارج شده است. ایران نیز در مذاکرات اخیر باFATF توانسته است موافقتش را برای خروج موقت از لیست سیاه جلب کند. در این مدت، قوانین مربوط به پولشویی و مبارزه با تروریسم در ایران شفاف‌سازی شده و به اطلاع FATF رسانده خواهد شد تا ایران نیز همانند قریب به ۲۰۰ کشور دیگر بتواند مراودات مالی رسمی و شفاف در جهان داشته باشد.

حالا کمی عقلمان را به کار گیریم و انصاف دهیم که آیا همه کشورهای دنیا که مقررات FATF را رعایت می‌کنند، نمی‌فهمند و فقط کره شمالی و چند دلواپس در ایران می‌فهمند؟!

تازه، کره شمالی نیز اخیراً مذاکرات با FATF آغاز کرده است ولی هنوز یک عده در ایران فکر می‌کنند تافته جدا بافته از کل دنیا و بشریت هستند!

۲ – باید تکلیف کلان کشور را مشخص کرد؛ یا به توصیه آن خطیب دلواپس «باید دور کشور دیوار بکشیم» و ما باشیم و کره شمالی، یا این‌که خواسته اکثریت ایرانی‌ها و نص صریح سخن رهبری در این خصوص که اقتصادمان باید «درون‌زا و برون‌گرا» باشد را ملاک عمل قرار دهیم.

اگر قرار باشد راه نخست را انتخاب کنیم، حق با دلواپسان است و نیازی به FATF نداریم، چراکه اصلاً قرار نیست با دنیا کار کنیم؛ حتی می‌توانیم از سازمان ملل هم خارج شویم.

اما خوشبختانه چنین قراری نداریم و اراده عمومی بر ارتقای سطح روابط با جهان استوار است؛ بنابراین، چاره‌ای جز همراهی با مقررات بین‌المللی نداریم.

۳ – همان جریانی که مدام می‌کوشد برجام را زمین بزند تا از آن استفاده تبلیغی و انتخاباتی کند، می‌خواهد ایران را در FATF زمین‌گیر کند، چراکه می‌داند تا دولت نتواند گره‌های اقتصادی را بگشاید در انتخابات به مشکل برمی‌خورد؛ اگر ایران مقررات FATF را رعایت نکند، عملاً برجام نیز بی‌فایده خواهد شد و این، همان هدف اصلی جریان دلواپس است.

حال فرض را بر این بگذاریم که اینان، نیت خیر دارند. اگر چنین است، بگویند راهکار جایگزینشان چیست؟ گیریم که حرفشان را پذیرفتیم و FATF را کنار گذاشتیم؛ چگونه با جهان مراوده مالی داشته باشیم؟ البته نگویند که قرار است بار دیگر افرادی مانند بابک زنجانی به میدان بیایند و به بهانه دور زدن تحریم‌ها، مال مردم را غارت کنند و برخی‌ها به آلاف و الوف برسند؟! نمی‌شود که فقط ساز مخالف زد ولی با همه ادعاها، حتی یک راه جایگرین هم نداشت!

۴ – عربستان سعودی، کشورهای عربی شورای همکاری خلیج فارس، اسرائیل و لابی صهیونیستی آیپک در آمریکا، تلاش‌های خود را برای بازگرداندن ایران به فهرست سیاه FATF آغاز کرده‌اند چون می‌دانند ماندن ایران در این لیست به معنای انزوا و زیان مستمر است؛ همسویی صد درصدی دلواپسان داخلی با اینان، شرم‌آور و البته تأمل‌برانگیز است.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. طيب نيا طوري ميگويد كه از ليست سياه خارج شديم كه انگار نه انگار رسماً متعهد شده اند تا سپاه، صداوسيما، وزارت دفاع، وزارت اطلاعات و … را حامي تروريسم فرض و تحريم كنند!
    آقاي طيب نيا! شما وقتي ميتوانستي ادعا كني كه از ليست سياه خارج شده اي كه تمام مجموعه هاي حكومتي و انقلابي را از اين ليست خارج كرده باشي نه اين كه خودتان پاي تحريم آنان امضا بزني!

    طيب نيا طوري به مردم توصيه ميكند كه متن FATF را بخوانند كه انگار نه انگار ايرج نديمي، نماينده اي كه ديشب براي دفاع از اين بيانيه در تلويزيون فرستاده بودند از آن هيچ نميدانست.

    طيب نيا ميگويد هيچگونه تحريمي براي نهادهاي كشور را به رسميت نشناخته اند، خب كاش توضيح ميدادند علت اعمال تحريم بانكهاي ملت و سپه چه بوده است؟! يعني هر دو بانك سرخود و به صورت غيرقانوني آمدند و خودتحريمي را كليد زدند؟!

    طيب نيا ميگويد كه علت تحريمهاي خارجي درباره نهادهاي انقلابي مورد تحريم، مشكل بانكهاي ما نيست، بلكه مشكل بانكهاي خارجي است! اما سوالي كه ايجاد ميشود اين است كه اگر فرضاً يك بانك خارجي نخواهد مثلا آن تحريمها را اعمال كند و يا اصلاً يك شعبه از بانكهاي داخلي خودمان در آن كشورها حاضر باشد،‌ آيا بازهم بانك هاي داخلي مجاز به همكاري ارزي خواهند بود و يا خودتحريمي در آن صورت نمود و بروز پيدا خواهد كرد!؟

    تناقض جالب حامیان دولت:
    «تعهد به FATF برای شفاف سازی و‌ سالم سازی اقتصاد است و منتقدانش از شفافیت اقتصادی میترسند؛ این تعهد تقصیر دولت قبل بود»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا