خرید تور نوروزی

محمود صادقی: تندروها درک درستی از مقوله اصلاح‌طلبی و اصلاحات ندارند و وضع موجود هم نتیجه همین رفتار‌ها است

با اشاره به توهین کیهان به محمد خاتمی

«محمود صادقی» نماینده پیشین مجلس در گفت‌وگو با «جهان‌صنعت» ضمن بیان اینکه گزارش کیهان درباره حرف‌های آقای خاتمی توام با توهین و فحاشی است و بحث نقل‌قول نیست، درباره دلیل آن گفت: اینها درک درستی از مقوله اصلاح‌طلبی و اصلاحات ندارند و وضع موجود هم نتیجه همین رفتار‌ها است؛ در واقع نظام جمهوری اسلامی آن گونه که مردم می‌خواستند و در قانون اساسی آن نیز تدوین شده، یک نظام مبتنی بر آرای عمومی است ولی همین تندروی‌ها و تنگ‌نظری‌ها باعث شد که روزبه‌روز از جمهور مردم فاصله بگیریم. خواسته‌ها و مطالبات مردم در واقع حقوق بنیادین آنها به خصوص در فصل سوم قانون اساسی مقرر شده، تحت‌الشعاع سایر جنبه‌های قانون اساسی قرار گرفته و نوعی اقتدارگرایی حاکم شده است. رفته‌رفته نظام از مفهوم مردم‌سالاری، دموکراسی و جمهوریت خود تهی شده و وضع موجود هم ناشی از همین است؛ عمدتا اعتراضات مردمی هم برگرفته از همین خلأ و نقیض است.
چهره سیاسی اصلاح‌طلب در ادامه با اشاره سخنرانی روز ۱۳ آبان رهبری بیان کرد: ایشان در قسمتی از سخنان‌شان به ویژگی نظام که جمع جمهوریت و اسلامیت است اشاره کردند و سپس گفتند که البته در این زمینه نقص‌هایی داریم. واقعا هم نکته مهم این است که اولا به این نقص‌ها اعتراف کرده و سپس آنها را برطرف کنیم. حرف آقای خاتمی و اصلاح‌طلبان هم همین است؛ که از آن ظرفیت‌های دموکراتیکی که در نظام وجود دارد استفاده کنیم و آن چیز‌هایی که موانع تحقق جمهوریت نظام بوده را برطرف و اصلاح کنیم.
صادقی در مورد نیروهای تندرو تاکید کرد: این افراد هرگونه فکر متفاوت با خودشان را برنمی‌تابند و مانع تحقق آن ظرفیت‌های دموکراتیک نظام هستند؛ به عنوان مثال اصل آزادی مطبوعات، اصل آزادی عقیده و بیان، اصل امر به معروف و نهی از منکر به آن معنایی که در اصل ۸ قانون اساسی منعکس شده، اتکای همه امور به آرای عمومی که در اصل ۶ آمده، ظرفیت موجود در اصل ۵۹ که درباره رفراندوم و دموکراسی مستقیم و همه‌پرسی است، آزادی انتخابات، آزادی احزاب و اجتماعات، همگی اصولی هستند که همین افراد در مقابل تحقق اینها به اشکال مختلف مانع‌تراشی کردند.
این چهره سیاسی اصلاح‌طلب با اشاره به اصل ۹ قانون اساسی و اینکه بر این اساس حاکمیت نمی‌تواند به بهانه ارتباط با بیگانگان و نقض استقلال، جلوی آزادی‌های مشروع را بگیرد، تشریح کرد: نه به این معنا که افراد حق دارند به عنوان مبارزه با آزادی، استقلال را نقض کنند بلکه قانون اساسی می‌گوید این دو مورد لازم و ملزوم یکدیگر هستند؛ در حالی که الان شاهد رفتارهایی در برخی از سطوح هستیم مثل مقاله کیهان و همچنین بیانیه دو نهاد اطلاعاتی درباره تحلیلی که در مورد اعتراضات دارند. در واقع همواره این افراد با یک نگاه امنیتی به مسائل سیاسی، اجتماعی حتی اقتصادی و فرهنگی نگاه می‌کنند به جای اینکه نگاه حقوقی و تحقق آزادی‌های مردم و حقوق شهروندی را محور قرار دهند، با نگاه امنیتی و حفظ تمرکز قدرت به مسائل نگاه می‌کنند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

  1. چرا در تمام این سالها با استناد به این بندها هیچ کاری نتوانسته ایم بکنیم… مدام در تحلیل شرایط، این بندها پشت سر هم تکرار میشود و باز بی نتیجه.. به نظرم از بس که تکرار شده اند، ماهیتشان از دست رفته است. حتی برای خواننده هم دیگر فاقد معنا شده اند.. به نظر باید برای نقد شرایط، زاویه دید جدیدتری پیدا کرد. از منظری دیگر و با خوانشی دیگر همه چیز مطرح شود. واقعیت این است که کسی تره برای آن بندها خُرد نمی کند و همه ی آنها ذیل قانون« حفظ نظام از اوجب واجبات است» رنگ میبازد.. به این معنا که حاکمیت این حق را دارد اگر احساس خطر کرد، همه ی ان قوانین را نادیده بگیرد… پس جناب صادقی عزیز ضمن خسته نباشید بابت حسن نیت تان زحمت بکشید و زاویه دید جدید پیدا کنید. اگر همه دیدید نمی شود، رک بگویید نمی شود.. بگوید ما سعی کردیم و نشد. بگویید عزیز جان..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا