خرید تور نوروزی

نعمت احمدی: فیلتر کردن مغایر قانون اساسی و قوانین عادی است

نعمت احمدی در واکنش به فیلتر شدن فضای مجازی، به جماران گفت: گردش آزاد اطلاعات یک امر خیلی طبیعی و بدیهی است؛ و هم قوانینش را داریم و هم مردم آزادی مشاغل، آزادی اندیشه و آزادی فکر دارند و در قوانین مادر مثل قانون اساسی و دیگر قوانین آمده است. شما باید از مناظر مختلف به قضیه نگاه کنید که یکی از منظر کسب و کار است. افراد بسیاری از طریق همین فضای مجازی کسب و کارشان را انجام می دهند؛ و شما با فیلتر کردن این فضا مانع کسب افراد می شوید و مغایر قانون اساسی و قوانین عادی است.

 نعمت احمدی، حقوقدان: فیلتر کردن فضای مجازی مانع کسب و کار مردم و مغایر قانون اساسی و قوانین عادی است/ مردم به اپلیکیشن های داخلی اعتماد ندارند

پایگاه خبری جماران: یک حقوقدان با تأکید بر اینکه مردم به اپلیکیشن داخلی اعتماد ندارند، گفت: 700 سال پیش آقای سروانتس کتابی به نام «دن کیشوت» نوشت. قهرمان این کتاب با شمشیر چوبی به جنگ آسیاب های بادی رفت و فکر کرد که مثلا اینها دیو و هیولا هستند. این فضا دیو و هیولا نیست؛ این فضا جهان را متحول کرده است. ثانیه به ثانیه جهان با تکیه بر این فضا دارد پیشرفت می کند. شما چرا دارید با شمشیر چوبی به جنگ آسیاب بادی ها می روید و تصور می کنید که هیولا است؟ هیولا نیست؛ و مهمتر از آن، تکنولوژی این امکان را در اختیار من و شما نمی گذارد.

مشروح گفت و گوی خبرنگار جماران با نعمت احمدی را در ادامه می خوانید:

به نظر شما فیلترینگ فضای مجازی و شبکه های اجتماعی چقدر با اصل نهم قانون اساسی و قوانین دیگر همخوانی دارد؟

من متأسفم که مسئولین ما «زمانه» را درک نکرده اند. وقتی که ادیسون لامپ را اختراع کرد، دنیا دگرگون شد. با اختراع کامپیوتر کوچک یا موبایل توسط استیو جابز، دنیا اختراع کرد؛ و اوباما گفت دنیا به عصر قبل از استیو جابز و بعد از او تقسیم می شود. الآن عصر انقلاب دیجیتال است. یعنی این کارها جز اینکه هزینه ها را زیاد کند و گروه هایی سود ببرند، نفعی ندارد.

گردش آزاد اطلاعات یک امر خیلی طبیعی و بدیهی است؛ و هم قوانینش را داریم و هم مردم آزادی مشاغل، آزادی اندیشه و آزادی فکر دارند و در قوانین مادر مثل قانون اساسی و دیگر قوانین آمده است. شما باید از مناظر مختلف به قضیه نگاه کنید که یکی از منظر کسب و کار است. افراد بسیاری از طریق همین فضای مجازی کسب و کارشان را انجام می دهند؛ و شما با فیلتر کردن این فضا مانع کسب افراد می شوید و مغایر قانون اساسی و قوانین عادی است.

نکته دیگر اینکه شما باید راه حلی را برای مردم پیش بگیرید و بعد دری را ببندید. وقتی راه حلی پیش نمی گیرید و دری را می بندید، مردم با هزینه های بالا در را باز می کنند و داخل می روند.

راه حلی که مسئولین برای این قضیه بر آن تأکید دارند «کوچ به پلتفرم های داخلی» است. به نظر شما مردم به پلتفرم های داخلی اعتماد دارند و از آنها استقبال می کنند؟

شما نمی توانید مردم را به یک فکر و اندیشه مجبور کنید؛ کاری صورت نمی گیرد. این مدت مرم به هیچ کدام از سایت ها و روزنامه های خارجی دسترسی ندارند. بعد هم اینکه کسب و کارهای ما وابسته است. شما نمی توانید مردم را بگویید بروند به طرف موضوعی ببرید که زیرساخت آن فراهم نیست؛ از طرفی یک بی اعتمادی هم هست. مسأله اینجا است که بحث بی اعتمادی بیشتر دارد آزار می دهد و این را هم باید در نظر بگیریم که مردم به اپلیکیشن داخلی اعتماد ندارند.

700 سال پیش آقای سروانتس کتابی به نام «دن کیشوت» نوشت. قهرمان این کتاب با شمشیر چوبی به جنگ آسیاب های بادی رفت و فکر کرد که مثلا اینها دیو و هیولا هستند. این فضا دیو و هیولا نیست؛ این فضا جهان را متحول کرده است. ثانیه به ثانیه جهان با تکیه بر این فضا دارد پیشرفت می کند. شما چرا دارید با شمشیر چوبی به جنگ آسیاب بادی ها می روید و تصور می کنید که هیولا است؟ هیولا نیست؛ و مهمتر از آن، تکنولوژی این امکان را در اختیار من و شما نمی گذارد.

من فراموش نمی کنم سال 63 که من ازدواج کردم، ویدئو در ایران مد شد ولی قاچاق بود. یکی از موکلین من برای هدیه عروسی من ویدئو آورد. ساعت دو بعد از نصف شب آن را داخل پتو پیچیده و پشت آن هم رختخواب گذاشته بود و ویدئو را به خانه آورد. من دو سه روز فکر می کردم که آیا این ویدئو را راه بیاندازم؟ شعبه ای در وزرا مختص همین بود که ویدئوها را از خانه ها می گرفتند و یک آقایی هم آنجا مسئول معدوم کردن آنها بود. می گفت این نجس است و دست نمی زد؛  دستمالی دستش می گرفت، چکمه ای هم می پوشید و ویدئو را لگدمال می کرد.

بعد از آن مسأله ماهواره را دیدیم که نتوانستند با آن مقابله کنند؛ این هم نمی شود.

دور جدید فیلترینگ همزمان با اعتراضات پس از مرگ مهسا امینی شروع شد و یکی از بهانه ها این قضیه کنترل فضای جامعه بود. حالا که حدود 60 روز از این اعتراضات و فیلترینگ می گذرد، به نظر شما فیلترینگ چقدر به اهدافش رسیده است؟

هر تزی یک آنتی تزی دارد. عالمی که ابداع و اختراعی دارد، ضد آن را هم می سازد. یعنی در کنار اینترنت فیلترینگ را دارید و در کنار فیلترینگ هم VPN دارید. از این نظر فیلتر کردن فضای مجازی امکان عملی ندارد. طی این مدت یک خود من چند نوبت VPN خریدم و بعد یک رایگان را به من معرفی کردند و راحت دارم استفاده می کنم. اما هزینه اینترنت من چند برابر شده است. یعنی مخابرات، ایرانسل و فیلترشکن فروش ها دارند از این قضیه سود می برند؛ از جیب مردم هم می رود. حال آن که هیچ کاری هم نمی توانند بکنند جز اینکه مردم را مخالف و معاند می کنند.

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا