متوسط فروش فیلمهای «هنر و تجربه» 7 میلیون تومان است!
روز گذشته گروه «هنر و تجربه» اعلام کرد نمایش هشت فیلم در این گروه به پایان رسیده است که دو فیلم «گاهی» و «21 اینچ» نیز جزو آنها هستند؛ کارگردانان هر دوی این فیلمها در گفتوگو با آی سینما، مهمترین مزیت اکران در «هنر و تجربه» را دیده شدن فیلمهایشان به کمک این گروه سینمایی میدانند، اما معتقدند با اطلاعرسانی بهتر امکان اکران بهتر و پررونقتر در این گروه وجود دارد.
روز گذشته اکران ۵ فیلم بلند داستانی، سه مستند و دو مجموعه فیلم کوتاه در گروه سینمایی «هنروتجربه» به پایان رسید. این فیلمها «۲۱ اینج» ابوذر صفاریان، «خواب است پروانه» به کارگردانی مزدک میرعابدینی، «گاهی» محمدرضا رحمانی، «دونده زمین» از کمال تبریزی، «گاوخونی» بهروز افخمی، «برای گونگادین بهشت نیست» به کارگردانی غلامرضا نعمتپور، «پسرانی با گوشهای شکسته» ساخته نیما شایقی و «دره ستارگان» الهام قرهخانی و مهرتاش مهدوی هستند که زمانی در حدود 6 تا 9 ماه اکران را در «هنر وتجربه» از سر گذراندهاند.
البته نکته جالب اینجاست که اکران این فیلمها در حالی پایان مییابد که همچنان فیلمی مثل «ماهی و گربه» با وجود توزیع در شبکه نمایش خانگی روی پرده باقی مانده است.
با میانگین فروش 7 میلیون نمیتوان 40 میلیون هزینه تبلیغات کرد
در میان فیلمهای اعلام شده «گاهی» اولین فیلم سلفی سینما ساخته محمدرضا رحمانی، از بازی چهرههای سینمایی چون فریبرز عربنیا، آزاده صمدی و مهدی پاکدل بهره میبرد، اما به جز تجربی بودن به دلیل داشتن پروانه ویدیویی در گروه «هنر و تجربه» به نمایش درآمده است.
رحمانی درباره رضایت از فروش فیلم خود به آی سینما میگوید: «فرش دقیق فیلم را نمیدانم، اما به طور کلی فروش فیلمهای مختلف در گروه «هنر و تجربه» یکسان است و چون پشتوانه تبلیغاتی برای آنها وجود ندارد و مخاطب حداقلی یا حتی پایینتر از آن دارند. به صورت میانگین از 100 فیلمی که در این گروه به نمایش در میآیند یک فیلم توسط تبلیغات و حاشیهسازی به موفقیت میرسد. اصلا تبلیغات اساس دیده شدن فیلمهاست و برای فیلمهای گروه «هنر و تجربه» هم باید به دلیل تفاوتی که دارند شیوههای تبلیغاتی بررسی شوند. برای فیلمهای دیگر شیوههای مثل بیلبورد و تیزر و… وجود دارد اما تبلیغات فیلمهای «هنر و تجربه» بر عهده عوامل فیلم است.»
این نکته را یادآور میشویم که گروه «هنر و تجربه» اعلام کرده است تبلیغات فیلمها را بر عهده میگیرد که رحمانی اینطور پاسخ میدهد: «بله به ما میگویند خودتان تبلیغ کنید و فاکتور آن را برای ما بیاورید، اما به صورت منطقی این هزینهها سقفی دارد. به طور متوسط هر فیلم «هنر و تجربه» در حدود 7 میلیون تومان میفروشند و معقول نیست که شما مثلا 30 – 40 میلیون تومان هزینه تبلیغات این فیلم کنید، مگر اینکه شرایط ویژهای برای فیلم پیش آید.»
رحمانی معتقد است نحوه تبلیغات در گروه «هنر و تجربه» باید آسیبشناسی شود: «بعد از دو سال، موفقیت فروش برای فیلمهای این گروه به تعداد بسیار کمی محدود میشود، در حالی که برخی فیلمهای دیگر نیز که در این گروه به نمایش در میآیند امکان فروش بهتری دارند اما این اتفاق برایشان نمیافتد. مثلا در این گروه به طور همزمان 20 فیلم به نمایش در میآید و اگر در فیلمهای اکران عمومی امکان اطلاعرسانی از طریق بیلبورد یا سردر سینما وجود دارد برای این فیلمها به دلیل اکران گردشی چنین امکانی نیز وجود ندارد و این موضوع باعث سردرگمی مخاطب میشود. مخاطب ما لحظهای تصمیم میگیرد و وقتی میبیند فیلمی را نمیتواند امروز ببینید فیلم دیگری را انتخاب میکند.»
البته از نظر رحمانی مزیت این نوع اکران و این است که خود مخاطب به سراغ فیلم میرود و آن را پیدا میکند اما به طور کلی این نوع ارتباط با مخاطب اشتباه کامل است.
حق میدهم که مسئولان «هنر و تجربه» بیش از این اطلاعرسانی نکنند
«21 اینچ» فیلم دیگری است که اکران آن امروز در گروه «هنر و تجربه» به پایان میرسد و پس از 15 سال بالاخره رنگ پرده را دیده است. ابوذر صفاریان کارگردان این اثر، به همین دلیل به طور کلی اکران فیلمش را اتفاق خوبی میداند و به آی سینما میگوید: «در «هنر و تجربه» فیلمها این امکان را پیدا میکنند که دیده شوند و این اتفاق مثبتی است، اما موضوع اینجاست که به برخی فیلمها اهمیت بیشتری داده میشود. البته با توجه به شرایطی که وجود دارد به مسئولان این گروه حق میدهم که بیش از این برای فیلمهای متفاوت و گاه آوانگاردی که در «هنر و تجربه» به نمایش در میآید اطلاعرسانی نکنند، چون همه از واکنشها به این نوع فیلمها خبر داریم.»
از نظر او بیشتر مخاطبان این گروه را دانشجویان سینما و کسانی تشکیل میدهند که زبان سینما را درک میکنند: «اینکه فیلم برای این قشر جذاب بود به نظر من اتفاق خوبی است و من از مسئولان این گروه تشکر میکنم، میدانم فیلمهای مختلفی هستند که به هر ترتیب به اکران در این گروه راه پیدا نکردهاند و اتفاقی که برای فیلم افتاد برایم خوشحالکننده است.»
صفاریان با اشاره به اینکه سیاستهای گروه «هنر و تجربه» را درک میکند، میگوید: «با اینحال فیلمهایی در این گروه به نمایش درمیآیند که نباید راه پیدا کنند اما شاید این نوع نگاه توقع زیادی باشد، چون احتمالا فروش این فیلمها به رونق و دیده شدن فیلمهای دیگر هم کمک خواهد کرد.»
انتهای پیام