صعود تاریخی ژاپن به دور حذفی جام جهانی ؛ وقتی همه چیز در دنیای واقعی شبیه کارتون فوتبالیستها میشود
صعود تاریخی ژاپن به دور حذفی جام جهانی به عنوان صدرنشین و با شکست آلمان و اسپانیا قهرمانان جهان همه چیز را در دنیای واقعی شبیه به فوتبالیستها کرده است.
به گزارش انصاف ورزشی، شب گذشته و در روز آخر بازیهای گروه پنجم و ششم جام جهانی، جهان فوتبال، شاهد اتفاقات دیوانهواری بود شبی که ژاپن و مراکش در دو گروه سخت جام جهانی صدرنشین شدند و تیم سوم جام پیشین و دومین تیم پرافتخار جام جهانی را از مسابقات بیرون کردند.
اما نحوه صعود ساموراییهای آبی در گروه مرگ همه را یاد انیمه معروف فوتبالیستها و یا شاهکارهای سینمایی سامورایی انداخت؛ چراکه ژاپن دو برد خود را برابر قهرمانان ادواری جام جهانی که مجموعا قهرمان 5 دوره از 22 دوره برگزاری جام جهانی هستند به دست آورد تا حتی شکست آنها برابر کاستاریکا نیز حالا بخشی از خلق یک شاهکار سینمایی باشد.
شاید بد نباشد این صعود تاریخی ژاپن به دور حذفی جام جهانی را از خیلی قبل تر از اینها بررسی کنیم جایی که فوتبال ژاپن تا پیش از دهه 90 میلادی حتی در آسیا نیز به عنوان یک قدرت شناخته نمیشد.
فوتبال آسیا در سالهای دور هندوستان را به عنوان قدرت خود میشناخت جایی که آنها از اربابان انگلیسی که خدای فوتبال هستند این ورزش را فرا گرفته بودند و بعد از آن نیز کره جنوبی، ایران و اسراییل به عنوان قدرت سر بر آوردند هرچند از نمایش شگفت آور و جرقهای کشورهایی چون کویت و کره شمالی نیز نباید به سادگی عبور کرد.
در دهه 80 میلادی نیز عربستان سعودی خود را به عنوان قدرت نوظهور فوتبال آسیا معرفی کرد؛ اما از سال 1985 تا 1989 انیمهای در کشور ژاپن تولید و پخش شد که موضوع محوری آن فوتبال بود؛ انیمهای که در سالهای بعد از آن در بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایران با استقبال بینظیری رو به رو شد و حتی اساطیری چون زیدان اعلام کردند که طرفدار آن بودند.
دیری نپایید که مشخص شد خلق قصه سوباسا و رفقایش نه یک کارتون ساده بلکه بخشی از یک پروژه بلند مدت و با برنامهریزی مدون است؛ برنامهای از جنس برنامههایی که پس از جنگ جهانی دوم از دل یک ویرانه ژاپنی قدرتمند و توسعهیافته ساخت.
ژاپن در 8 جام ملتهای برگزار شده پس از پخش فوتبالیستها 4 بار قهرمان شده و 6 بار در بین چهار تیم قرار گرفته است آنهم درحالی که تا پیش از دهه نود حتی یکبار هم در بین چهار تیم قرار نگرفته بود و حالا این آمار ژاپن را بالاتر از ایران، عربستان و کره جنوبی با فقط سه دهه قدرتنمایی رکوردار قهرمانی آسیا کرده است.
آنها همچنین از 1998 تا کنون 7 حضور متوالی در جام جهانی داشتهاند که بعد از کره جنوبی با 11 بار، رکورد محسوب میشود و حالا با 4 صعود به جمع 16 تیم برتر جام از این حیث نیز در آسیا رکورددار هستند و اگر افتضاحات داوری در جام جهانی 2002 به نفع کره نبود حالا میشد ژاپن را صاحب بهترین عملکرد تاریخ یک تیم آسیایی در جام جهانی نیز معرفی کرد هرچند این جام هنوز برای آنها تمام نشده است.
اما همهی این رکوردها و افتخارات در حدود تنها سه دهه برای فوتبال ژاپن به ارمغان آمده است و آن ها از تمام رکوردهای فوتبال آسیا یا عبور کردند یا در حال عبور کردن هستند و این نتیجه برنامهریزی مدون، تلاش بی وقفه و دوری از حماسهسرایی برای شکست است.
فوتبال ژاپن حالا دو قهرمان جهان را برده است، یکی را از جام بیرون کرده و تاریخیترین صعود خود را از مرحله گروهی رقم زده است تا همهچیز را بعد از سه دهه در دنیای واقعی شبیه کارتون فوتبالیستها کرده باشد تا آنجا که حتی گل دوم ژاپن به اسپانیا هم شبیه کارهای محیرالعقول سوباسا بود جایی که بازیکنان ژاپن از توپی که فقط 2 میلیمتر آن در زمین باقی مانده بود یگ گل تاریخی ساختند.
ماجراجویی ژاپن در این جام اگر در روز 14 آذر برابر کرواسی و جادوگری به نام مودریچ نیز به پایان برسد، در دل تاریخ جهان فوتبال ماندگار خواهد بود.
انتهای پیام