هجمه ناشیانه اصولگرایان به خاتمی؟
در پی انتشار بیانیه ای از سید محمد خاتمی برخی از سایت ها و روزنامه های اصولگرا (عمدتا تندرو) به وی حمله کردند؛ همچنین تعدادی از رسانههای خارجی. در ادامه مقاله دو روزنامه آرمان ملی و هم میهن درباره این رخداد در پی میآید.
مطهره شفیعی در آرمان ملی نوشت: «در جریان جنگ صفین، جناب مالک اشتر به خیمه معاویه رسیده بود که تعدادی از خوارج، حضرت امیر علیهالسلام را مجبور کردند مالک را برگرداند! خاتمی و دوستان داخلی و خارجی او بعد از ۴۳ سال هنوز درک نکردهاند که در انقلاب اسلامی، مالک هرگز خیمه معاویه زمان را رها نکرده و از میدان باز نمیگردد.» مخالفان اصلاحات و خاتمی این روزها حال و روز خوبی ندارند چرا که اقدامات برخی اعضای جریان اصولگرا که اتفاقا با مشی کیهان و مدیرمسئول آن یعنی حسین شریعتمداری همسو هستند، شرایطی را پدید آورده که قابل انکار نیست. افشای انتشار بولتن محرمانه از سوی قائممقام خبرگزاری فارس شوک بزرگی به این جریان بود و بازداشت این فرد راه هرگونه تکذیب و یا نسبت دادن بولتنها به جریان رقیب را مسدود کرد. تندروهای گرفتار در چنین بنبستهایی راهی جز منحرف کردن افکارعمومی به سمت دیگر ندارند که البته باورپذیری این القائات به حداقل رسیده و کارکرد خود را از دست داده است، اما برخی از اصولگرایان توجهی به بیاعتباری ادعاهایشان ندارند مانند دیروز که جواد کریمی قدوسی ادعایی را مطرح کرد که اذهان را به یاد دروغ دیدار خاتمی و جورج سوروس در نیویورک انداخت. این نماینده مجلس مدعی شد: «مرحوم فیروزآبادی در سال ۸۸ در کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت خاتمی در فتنه ۸۸ با فرمانده ناتو دیدار داشت و از آنها خواستند کار ما در داخل که جلو رفت شما وارد شوید.» اکنون سردار فیروزآبادی در قید حیات نیست که این ادعا را رد یا تایید کند. براساس آنچه رسانهها در آن مقطع منتشر کردند، دیدار انجام شده اما رسانهای حتی از طیف اصولگرایان در آن زمان مدعی نشد که خاتمی خواستار حضور نیروی خارجی در کشور بوده است. خبر اینگونه بود: «سیدمحمد خاتمی که برای شرکت در اجلاس بینالمللی پیوند تمدنها به ترکیه سفر کرده است در حاشیه این اجلاس با راسموسن، دبیرکل جدید ناتو دیدار کرد. خبرگزاری آسوشیتدپرس ضمن اشاره به این خبر به جزئیات بیشتری در مورد آن اشاره نکرد. گفتنی است، راسموسن در این اجلاس در تلاش برای کاهش نگرانی جهان اسلام از انتصاب وی به دبیرکلی ناتو گفت وی در پست جدید خود در ناتو توجه زیادی به حساسیتهای مذهبی خواهد داشت.»
تخریب خاتمی اولویت کیهان
هراس دیگر اصولگرایان از کاهش حامیان و رجوع آنها به اردوگاه اصلاحطلبی است. از سوی دیگر سیدمحمد خاتمی در روزهای اخیر بیش از گذشته به اعلام مواضع میپردازد که همین موضوع هم نگرانی بزرگی برای اصولگرایان است. 15 آذر سیدمحمد خاتمی با صدور پیامی به مناسبت روز دانشجو، با اظهار تأسف از آسیبهای اقتصادی، سیاسی، اجتماعی وارد بر جامعه و بازداشتهای دانشجویان و ایجاد محدودیت برای دانشگاه حضور و ابراز وجود دانشجویان را جای خوشوقتی دانست. اما دیروز مدیر مسئول کیهان درباره مواضع و عملکرد خاتمی و برخی دیگر از مدعیان اصلاحات گفت: در جریان جنگ صفین، جناب مالک اشتر به خیمه معاویه رسیده بود که تعدادی از خوارج، حضرت امیر علیهالسلام را مجبور کردند مالک را برگرداند! خاتمی و دوستان داخلی و خارجی او بعد از ۴۳ سال هنوز درک نکردهاند که در انقلاب اسلامی، مالک هرگز خیمه معاویه زمان را رها نکرده و از میدان بازنمیگردد. در واکنش به اغتشاشات اخیر اعتراف کرده است که براندازی جمهوری اسلامی نه ممکن است نه مطلوب. وی در عین حال ادعاهایی مطرح کرده که مخاطب اصلی آن پیش از همه شخص او و همپالگیهای اوست که بیش از سه دهه از عمر جمهوری اسلامی در راس مدیریت اجرایی کشور بودند و امروز که میراث عملکردشان انبوهی از مشکلات و معضلات اقتصادی و اجتماعی است، بهجای پاسخگویی وقیحانه در جای مدعی نشستهاند و نظام را به ناکارآمدی متهم میکنند.» این روزنامه اولویت اصلی خود را تخریب رهبر جریان اصلاحات قرار داده چنانکه 15 آذر هم نوشت: «گفت: آقای خاتمی بیانیه داده و علنا از آشوب و آشوبگران و شعار دیکته شده سفارت انگلیس به آنها حمایت کرده است! گفتم: بیانیه او غیرمنتظره نیست حالا که آشوبها به نتیجه نرسیده و آمریکا و اسرائیل هم رسما به شکست آشوبها اعتراف کردهاند، باید آقای خاتمی به صحنه میآمد! گفت: نوشته است «جامعه با شعار زیبای زن زندگی آزادی حرکت خود را به سوی آینده بهتر نشان میدهد»! گفتم: کشیدن چادر و روسری از سر خانمهای محجبه، شعار «ما بیناموس هستیم»! سنگپرانی و کورکردن چشم دانشجوی با حجاب! و… را زیبا میداند؟!گفت: نوشته است «به مسئولان توصیه میکنم که حضور آنها (آشوبگران) را قدر بدانند و دست یاری به سوی آنان دراز کنند»! گفتم: یعنی در قتل مردم و آتشزدن آمبولانس حامل بیمار و سوزاندن قرآن و آتشزدن اموال عمومی و شکنجه و به شهادت رساندن بسیجی و… با آشوبگران همراهی کنند؟! گفت: متن بیانیه او با آنچه آمریکا و انگلیس و اسرائیل رسما درباره آشوبها اعلام کردهاند چه تفاوتی دارد؟! گفتم: یارو از لپه بدش میآمد، برایش دلمه بادمجان آوردند. وقتی پوست بادمجان را کنار زد و لپهها را دید، گفت؛ فلان فلان شده فکر کرده اگر پالتو بپوشه نمیشناسمش!
پروژه مشترک
«جوان»، رسانه دیگر متعلق به اصولگرایان هم روزگذشته نوشت: «پس از بیانیه محمد خاتمی، حالا شاید محمدعلی ابطحی جواب گلایه خود را گرفته باشد که چرا نامههای خاتمی به رهبری پاسخی نگرفته است. نمیشود هم خدا را خواست و هم خرما را؛ نمیشود روی مرز حق و باطل حرکت کرد و به وقت منفعت، گاه این سو خزید و گاه آن سو و نامش را حرکت اصلاحخواهانه گذاشت. از قضا این حرکت زیگزاگی اوج محافظهکاری است. شعاری که خاتمی آن را «زیبا» و نشانه «حرکت جامعه به سوی آینده بهتر» میداند، فارسیشده شعار کردهای تجزیهطلب «ژن، ژیان، ئازادی» است. کلمات خوب وقتی در معنایی دیگر به کار میرود یا وقتی نماد یک گروه، یک حرکت یا یک جریان سیاسی میشود، بار معنایی دیگری میگیرد و خاتمی میداند این شعار در چه معنایی به کار میرفته و میرود.» جهاننیوز نوشت: «حسین شریعتمداری در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس درباره بیانیه اخیر خاتمی و اینکه آیا بیانیه را دیدهاید؟ گفت: این بیانیه بعد از اعتراف آشکار دشمنان بیرونی به شکست آشوبهای اخیر نوشته شده است. متن بیانیه را بخوانید و با مواضع رسما اعلام شده آمریکا و انگلیس و اسرائیل در حمایت از آشوبها مقایسه کنید! کمترین تفاوتی با یکدیگر ندارند! اصلاحطلبان بهعنوان بازیگران میدانی فتنههای 78 و 88 از همان ابتدای فوت غمبار دختر جوان سقزی، این ماجرا را به پروژه فوری خود تبدیل کردند و رسما وارد میدان این فتنه پیچیده امنیتی- اطلاعاتی شدند. اشخاص، رسانهها و خبرنگاران این جریان رسما در این میان حاضر بودند اما با مظلومنمایی منکر نقش خود میشدند.»
هم میهن نوشت: سیدمحمدخاتمی با صدور پیامی به مناسبت روز دانشجو، با اظهار تأسف از آسیبهای اقتصادی، سیاسی، اجتماعی وارد بر جامعه و محدودیتهای دانشجویان و دانشگاه، حضور و ابراز وجود دانشجویان را جای خوشوقتی دانست. او در این بیانیه «زن، زندگی، آزادی» را شعار زیبایی عنوان کرد که جامعه با آن «حرکت خود را به سوی آینده بهتر نشان میدهد، بهگونهای کمسابقه و شاید بیسابقه فرهیختگان، استادان، نخبگان و دانشجویان را در اصل حرکت حاضر میبینیم.» انتشاراین پیام از سوی خاتمی باردیگر موجی از عصبانیتها و حملات را به همراه داشت؛ در کنار اپوزیسیون تندرو خارج از کشور که بخشی از آن همواره خاتمی را سیبل حملاتشان قرار میدهند روزنامههای کیهان و جوان و خبرگزاری فارس هم مثل همیشه با این جریانها در قبال اصلاحطلبان همراهی کرده و به بیانیه اخیر سیدمحمد خاتمی، رئیسجمهوری دوره اصلاحات حمله کردند.
خبرگزاری فارس پوشش خبر بیانیه خاتمی به مناسبت 16 آذر در بیبیسی را نشانه استقبال آنها در «دفاع از آشوبگران» میداند و روزنامه کیهان در مطلبی آورده است که «رئیس دولت اصلاحات که طی دو دهه اخیر در توطئه و فتنههای براندازانه طراحیشده از سوی غرب و نظام سلطه علیه کشورمان مشارکت فعال و نقش کلیدی داشته و البته همه آنها نیز با شکست مواجه شده، مسئولان را به حرکت به سوی آنچه حکمرانی خوب عنوان کرده توصیه کرده است». این روزنامه در ادامه با آوردن بخشهای مختلف بیانیه، خاتمی را متهم به بیتوجهی «به سابقه ضداستعماری و ضدآمریکایی روز 16 آذر» کرده است و به اینکه خاتمی «بدون اشاره به هتاکی، فحاشی ناموسی، شکستن در و پنجره سلف، حمله و آسیب به دیگران و تهدید برای تعطیلی کلاسها از سوی برخی دانشجونماها در دانشگاههای کشور» از بیتوجهی به «مبانی و موازین آزادی و حقوق انسانی» سخن گفته؛ حمله کرده است.
همچنین حسین شریعتمداری، مدیرمسئول این روزنامه در گفتوگو با خبرگزاری فارس در واکنش به این بیانیه گفته است:«آیا از آقای خاتمی بهعنوان یک روحانی، تعجبآور نیست که ترویج فرهنگ برهنگی، حمله وحشیانه آشوبگران به خانمهای محجبه و کشیدن چادر و روسری از سر آنها را اقدامی «زیبا»! و «حرکت به سوی آیندهای بهتر»! معرفی میکند!؟ و به مسئولان توصیه میکند حضور آشوبگران را قدر بدانند! و با آنها همراهی کنند! اغتشاشگران غیر از بریدن گلوی مامور نیروی انتظامی، آتش زدن آمبولانسهای حامل بیمار، حمله مسلحانه به مردم کوچه و بازار، شکنجه و به شهادت رساندن بسیجیان، ترورهای خیابانی، سوزاندن قرآن، حمله به مساجد و انواع جنایات دیگر چه ویژگیای داشتهاند که آقای خاتمی اصرار دارد مسئولان با آنها همراهی کنند!؟ آیا این مواضع خاتمی دقیقاً با مواضع آمریکا و انگلیس و اسرائیل درباره آشوب و آشوبگران کمترین تفاوتی دارد!؟»
در ادامه این واکنشها روزنامه جوان هم عصبانیت خود را از این بیانیه بروز داده و این تلاش خاتمی را برای زنده نگاه داشتن جنبش دانشجویی و ابراز ناراحتی و نگرانی از حوادث پیشآمده را مصداق به نفاق دانسته و دست به اتهامزنی زده است. در این مطلب آمده است: «با این عبارات، خاتمی پیوستگی خودش را با جریان آشوب اخیر در کشور اعلام میکند. او یک روزه این بیانیه را ننوشته است و بیراه نیست اگر احتمال دهیم دو نامه را با هم نوشته است، یکی را برای دفتر رهبری فرستاده و یکی را در پوشه نگه داشته که اگر پاسخ دلخواه از آن سو گرفته نشد، این طرف را داشته باشد و از آنجا رانده و از اینجا مانده نشود! آن روزها هم که پیکهایی از کوفه به مکه میرفت و نامههای کوفیان به حسینبنعلی(ع) را میبرد، همزمان نامههایی از کوفه به دمشق و برای یزیدبنمعاویه لعنهالله علیهما میرفت و شهید آوینی در «فتح خون» نکته دقیقی میآورد که «متأسفانه تاریخ متن همه آن نامهها را که به مکه و دمشق فرستاده شده و نیز نام امضاکنندگان آن را، برای ما ضبط نکرده است. اگر چنین اسنادی را در دست داشتیم، مطمئناً میدیدیم که گروهی بسیار به خاطر محافظهکاری و ترس از روز مبادا زیر هر دو دسته از نامهها را امضا کردهاند.»» همچنین این روزنامه مطلب خود را چنین پایان میدهد که «او از همه سو رانده و مانده است، چون همه از «نفاق» حس تنفر دارند. مولوی زیبا حال امثال او را وصف میکند:«دوش چه خوردهای دلا راست بگو نهان مکن/چون خمشان بیگنه روی بر آسمان مکن/ باده خاص خوردهای جام خلاص خوردهای/ بوی شراب میزند خربزه در دهان مکن.»
انتهای پیام
اصولگرا ها نباید نگران باشند آقای خاتمی هفتاد روز فحش دادن به من چادری و مقداساتم را نادیده گرفته اگر می خواهید در مورد اقتصاد حرف درست بزنید توییتهای مجید شاکری را دنبال کنید