آیت الله کریمی جهرمی: چقدر شرف است برای مرجع و روحانیون تا اگر انتقادی به ایشان وارد است، در رفع آن بکوشند
استاد حوزه علمیه قم گفت: چقدر شرف است برای یک مرجع و روحانیون به طور عام که آماده باشند تا اگر نقطه ضعفی دارند و انتقادی به ایشان وارد است، را برایشان بگویند تا در رفع آن بکوشند.
به گزارش شفقنا، آیت الله کریمی جهرمی در دیدار جمعی از فضلای حوزه با اشاره به اندیشه تاسیس حوزه های علمیه از ابتدا اظهار داشت: حوزه از ابتدای تاسیس قائم به دو عنصر بود: طلاب و محصلین و کسانی که شهر و دیار و آسایش خود را کنار گذاشته و با جدّیت و تلاش و شوق فراوان به اندوختن کمالات و تحصیلات دینی مشغول شدهاند و دیگری که اهم از اول و مولّد عنصر اول است، عنصر زعامت حوزه است. و این یعنی یک انسان برجسته بین همه علما و بزرگان و رجال علمی شاخص و مورد اعتماد در میان حوزویان، که امتیازات خاص به خودش را داشته باشد و بتواند به احسن وجه، حوزه را اداره کند و اسباب دلگرمی و طلاب و محصلین باشد و حوزه به برکت آن شخصیت والا و آن عنصر گرانمایه، قیام و قوام یابد.
وی با گرامیداشت یاد و خاطره آیت الله گلپایگانی و لزوم تجلیل از شخصیت وی گفت: از جمله رجال بزرگی که مقام زعامت شیعه را داشتند و خداوند متعال، مقام مرجعیت تشیّع را به ایشان عطا کرده بود و زعامت حوزه قم بلکه سایر حوزات علمیه را بر عهده داشتند، شخصیت والای آیت الله العظمی آقای گلپایگانی است که تجلیل از ایشان و معرفی فضایل علمی و معنوی آن عالم ربّانی به حوزه ها و مردم، بسیار ضروری و لازم است.
وی در بخشی از این دیدار، با اشاره به مقام فقهی آن مرجع فقید، به بیان برخی حکایات از ابعاد فضایل و ملکات اخلاقی او پرداخته و افزود: پرهیز از شهرت، استقبال از انتقاد و سعه صدر و مهربانی نسبت به دیگران، از جمله ویژگی های مهم مرحوم آیت الله العظمی گلپایگانی بود که توانسته بود ایشان را به آن مقامات عالی معنوی برساند.
وی ادامه داد: این اخلاقیات مرحوم آقا از مثل روایت ذیل الهام گرفته است که امام صادق علیه السلام فرمود: «أحبّ إخوانی الیّ من أهدی إلیّ عیوبی» حقیقتاً چقدر شرف است برای یک مرجع و برای روحانیون به طور عام که این طور آماده باشند تا اگر نقطه ضعفی دارند و انتقادی به ایشان وارد است، را برایشان بگویند تا در رفع آن بکوشند.
استاد حوزه علمیه در ادامه، با اشاره به حکایاتی از دلدادگی آن مرجع فقید نسبت به اهل بیت علیهم السلام مخصوصاً امام زمان بیان کرد:
ایشان فانی در ولایت اهل بیت علیهم السلام بودند و همین مطلب، سرّ رسیدن ایشان به آن مقامات بالای معنوی است. و تا آخر حیات مبارکشان با آن سنّ و سال و ضعفی که داشتند خودشان مقیّد به روضه خوانی بودند. همچنین توسّلات آن مرحوم به محضر مقدّس حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف بسیار بود که نمونه های زیادی از ایشان شنیده شد که در مشکلاتی که برای حوزه ها و شیعیان پیش می آمد با توسّل به آن وجود شریف، مشکل مرتفع میشد.
وی در پایان این دیدار، عنوان کرد: علمیت و فقاهت و تقوای ایشان، برای همه ما و علمای بزرگوار و حوزههای علمیه درس است که بدانیم اگر این فضایل اخلاقی را کسب کنیم و حضرت بقیه الله را ناظر خود بدانیم، کارها برکت پیدا میکند و هدایت اثرگذاری ما در جامعه بیشتر خواهد شد.
انتهای پیام