خرید تور تابستان

علی‌اکبر گرجی: مردم از بازی های حاکمیت، عبور کردند / ای مسئولان کار را به جایی رساندیدند که جوانان از زندگی ناامید شده اند + فیلم

دیدار نیوز نوشت: حوادث اخیر بهانه‌ای شد تا دیدار در سلسله گفتگو‌هایی با جامعه شناسان و استادان دانشگاه در قالب برنامه‌ای به نام “اصل ۲۷” این اتفاقات را واکاوی و راه حل‌هایی برای برون رفت از آن بیابد؛ نهمین مهمان این برنامه علی اکبر گرجی، رئیس انجمن حقوق اساسی ایران و استاد دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی بود.


دیدارنیوزـ نسرین نیکنام: حوادث اخیر بهانه‌ای شد تا دیدار در سلسله گفتگو‌هایی با جامعه شناسان و استادان دانشگاه در قالب برنامه‌ای به نام “اصل ۲۷” این اتفاقات را واکاوی و راه حل‌هایی برای برون رفت از آن بیابد؛ نهمین مهمان این برنامه دکتر علی اکبر گرجی، رئیس انجمن حقوق اساسی ایران و استاد دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی بود و با او اتفاقاتی که طی سال های اخیر منجر به بروز انقلاب های مختلف در ایران شده بود را بررسی کرده و در نهایت به احقاق حق مردم در حوادث اخیر پرداختیم.

این استاد دانشگاه در ابتدای صحبت هایش به این اشاره کرد که مردم ایران از همان زمان قاجار بویژه دوران ناصرالدین شاه مطالبه دیده و شنیده شدن، مطالبه کرامت انسانی، حق آزادی، رفاه زندگی نرمال داشتند، اما نادیده گرفته شد.

اینطور که رئیس انجمن حقوق اساسی ایران می گوید: در دوران قاجاریه علیرغم اینکه گاهی اوقات به حرف بزرگان یا مستشار الدوله  گوش می دادند اما در عمل به ساختاری روی می آورند که از اساس آن ساختار قدرت را متحول نمی کرد.

گرجی ادامه می دهد که نتیجه این بی توجهی و بی اعتنایی به انفجاری بزرگ به اسم انقلاب مشروطه تبدیل شد؛ از طرفی مردم احساس می کردند برخی کشورها و آمریکا حرمتی برای حاکمیت ایرانی قائل نیستند و حضور گسترده مستشاران سیاسی در ایران به معنای تحت سلطه بودن کشور است از این رو این حس برای ایرانی جماعت که سرش همیشه بالاست حتی بالای دار حس ناخوشانیدی بود.

این استاد دانشگاه به این تاکید بر اینکه حاکمیت با رفتارش بدیهی ترین خواسته های مردم را هم زیر سوال برده، می گوید: در جامعه ای که وکیل دادگستری اش اعلام کرد که من در چارچوب نقد می کنم و می نویسم اما پروانه وکالتش باطل می شود، یعنی قرار نیست نه حرفی زده و نه حرفی شنیده شود.

مدیر مسوول مجله حقوق اساسی، مسئولان کشور را مخاطب قرار می دهد و می گوید: شما کار را به جایی رساندیدند که جوانان از زندگی ناامید شده اند و این گناه نابخوشدنی است، از سوی دیگر در حالیکه ایران بی تردید جز پانزده کشور ثروتمند دنیاست و ثروتی که ایران دارد از کشورهای دیگر خیلی بیشتر است.

او می افزاید: اما چه کردید با این همه ثروت و دارایی های خدادادی که استاد دانشگاه این مملکت زیر خط فقر زندگی می کند؛ اسم اینکار جنایت، نادانی و نابلدی در حکمرانی است و به جای جبران به دنبال این هستید که به هر فرد کاربلد انگ بزنند و برایش پرونده سازی یا او را مچبور به کوچ یا عزلت نشینی کنید.

به گفته گرجی، مردم از بسیاری از بازی هایی که حاکمیت برایشان ترتیب داده عبور کردند، شاید سکوت کرده باشند اما این سکوت به معنای این نیست که راضی شدند؛ کاسه صبر مردم لبریز شده است.



این استاد دانشگاه خطاب به مسئولان کشور می گوید: بیاید فداکاری کنید و از مواضع خود کوتاه بیاید؛ در عرصه سیاست لجبازی بدترین کار ممکن است و زیرا با یکدندگی همه چیز سیاست از بین می رود.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا