5 ابزار مهم کسبوکارهای اینترنتی
رپورتاژ آگهی
5 ابزار مهم کسبوکارهای اینترنتی به دستهای از ملزومات یا پیشنیازهای مهم برای فعالیت در اینترنت اشاره دارد که وجود آنها برای آغاز به کار استارتاپهای آنلاین و پولساز، ضروری است.
این ابزارها مسیر رسیدن به موفقیت و پیشرفت را کوتاه و هموارتر نموده و به مدیران آنها در دستیابی به اهداف موردنظرشان کمک میکند. بنابراین هر کسبوکاری، صرفنظر از تواناییهای فردی و خدمات یا محصولاتی که ارائه میدهند، بایستی آشنایی کامل و دقیقی نیز از این ابزارها داشته باشند. به این صورت میتوان از اتلاف زمان و هزینه در جریان راهاندازی یک تجارت اینترنتی، جلوگیری نمود.
سئو یکی از مهمترین ابزارهای کسب و کارهای اینترنتی در دنیاست. اگر می خواهید بدانید سئو چیست و چه کاربردی دارد حتما صفحه آموزش سئو در وبسایت سئو پرشین را مشاهده کنید.
البته این تنها در شرایطی است که یک برنامه هدفمند و بلندمدت برای استفاده از گوگل به عنوان یک ابزار رایگان و بسیار کاربردی داشته باشید. درواقع تمام کسبوکارهای حوزه تجارت الکترونیک با بهرهگیری از این ابزار و درک الگوریتمهای آن میتوانند توسعه و موفقیت خود را در بستر وب و فضای آنلاین تضمین کنند.
با ما همراه باشید تا در ادامه به معرفی این 5 ابزار مهم کسبوکارهای اینترنتی بپردازیم.
سیستم مدیریت محتوا (CMS)
یکی از مهمترین و اصلیترین ابزارها برای توسعه هر کسبوکار اینترنتی، استفاده از یک سیستم مدیریت محتوا است که به واسطه آن میتوان تجارتی بهروز با امکانات و قابلیتهای متنوع را مدیریت کرد. درواقع برای راهاندازی یک وبسایت و پس از تهیه هاست و دامنه، نصب سیستم مدیریت محتوای کارآمد باید در اولویت برنامههای هر کسبوکاری قرار بگیرد. از همینرو، در حال حاضر وردپرس به لحاظ برخورداری از سرعت و امنیت بالا و همچنین پشتیبانی بسیار مطلوب، بهترین سیستمی است که میتوان پیشنهاد داد. گفتنی است، پلاگینها و قالبهای متنوع این CMS و امکانات گسترده و مهمی که در اختیار کاربر قرار میدهد موجب گردیده است که وردپرس به یکی از ۵ ابزار مهم کسبوکارهای اینترنتی تبدیل شود.
وردپرس محبوب ترین سیستم مدیریت محتوای دنیاست و بیش از ۴۰ درصد سایت ها با وردپرس ساخته می شوند. آموزش وردپرس را بصورت رایگان در سایت سئو پرشین ببینید.
گوگل آنالیتیکس (Google Analytics)
دومین ابزار برای کمک به پیشرفت کسبوکارهای آنلاین، گوگل آنالیتیکس است که از آن با هدف ارزیابی ترافیک وبسایت استفاده میشود. به بیان سادهتر، Google Analytics اطلاعات و جزئیاتی از تعداد کاربرانی که به صفحه تجاری شما هدایت شدهاند را ارائه میدهد. بنابراین شما دادههای آماری مناسبی از بازدیدکنندگان سایت خود به دست میآورید که از آنها میتوانید در جهت شناخت مخاطبانتان و برنامهریزی بهتر برای کسبوکار خود بهرهبرداری نمایید. درواقع میتوان گفت که وجود چنین ابزاری، بیانگر آن است که آیا استراتژی بازاریابی شما دارای تأثیرگذاری لازم بر بازار هدف بوده یا خیر!
آموزش گوگل آنالیتیکس به شما کمک می کند که بتوانید این ابزار مهم را یاد بگیرید.
با استفاده از این ابزار آماری، شما قادر خواهید بود نوع فناوری مورداستفاده کاربران خود برای ورود به سایت را نیز شناسایی کنید. به این ترتیب درمییابید که افراد بیشتر از طریق چه دستگاهی و توسط چه سیستمعامل یا مرورگری از وبسایت شما بازدید میکنند.
گوگل آنالیتیکس از آنجایی جزء ۵ ابزار مهم کسبوکارهای اینترنتی شناخته میشود که به شما نشان میدهد منبع ترافیک هدایتشده به صفحه شما از کدام وبسایت، شبکه اجتماعی و یا موتور جستجو هستند. ضمن آنکه این امکان وجود دارد که کلمات کلیدی جستجو شده توسط آنها را نیز بررسی و درک کاملی از رفتار کاربران و مخاطبان خود به دست آورید.
سرچ کنسول (Google Webmaster Tools)
اگر شما نیز بهتازگی در بستر اینترنت، یک فعالیت تجاری را راهاندازی نموده و قصد توسعه آن را دارید، توصیه میشود که از گوگل وبمستر تولز غافل نشوید. این ابزار یک سرچ کنسول است و فرصتی را در اختیار شما قرار میدهد که نحوه عملکرد وبسایت خود را برای شناسایی در موتور جستجو بررسی کنید. به این صورت که، اگر شما تمام قواعد و الگوریتمهای تعیینشده برای رتبهبندی یک سایت را به دقت اجرا کنید، کاندیدای دریافت پاداش از سوی گوگل خواهید بود و به راحتی در فهرست جستجوی کاربران قرار میگیرید. بر این اساس Google Webmaster Tools با ارائه تنظیماتی تخصصی و کاربردی، هر نوع عامل و اشتباهی که مانع از رسیدن وبسایت شما به چنین جایگاهی میشود را شناسایی میکند.
این سرچ کنسول که در زمره ۵ ابزار مهم کسبوکارهای اینترنتی قرار دارد علاوهبر کمک به تجزیهوتحلیل ترافیک جستجو و اطلاع از روند کشف وبسایت شما توسط کاربران، دارای امکانات و قابلیتهای متنوع دیگری نیز هست که از آن میتوانید برای موفقیت کسبوکار خود و جلوگیری از بروز برخی اشتباهات بهره ببرید.
نرمافزار (Netpeak spider)
شما در هر مرحلهای از پروسه راهاندازی یک کسبوکار که باشید به این ابزار نیاز دارید. این نرمافزار کم و کاستیهای وبسایتتان را گوشزد نموده و به شما در رفع ایرادات موجود کمک زیادی میکند. درواقع به این طریق میتوانید تمامی کانالهای ورودی مخاطبان خود را بهطور مداوم بررسی کنید و اطمینان داشته باشید که هیچ موردی مسیرهای هدایت کاربران به سایت شما را مختل نمیکند.
بر این اساس اگر مسئلهای در این رابطه ایجاد شود، Netpeak Spider بهسرعت گزارش میدهد تا بتوانید آن را برطرف کنید. از طرفی شما توسط این پلتفرم میتوانید نقشه XML سایتتان را نیز تهیه و در Webmaster Tools سایت خود ذخیره کنید. سایر کاربردهای نرمافزار Netpeak spider که یکی از ۵ ابزار مهم کسبوکارهای اینترنتی به شمار میرود، از قرار زیر است:
- شناسایی فاکتورهای مهم بهینهسازی وبسایت
- آشنایی با پارامترهای موتورهای جستجو
- تجزیهوتحلیل لینکهای داخلی ورودی و خروجی
- ارائه منبع صفحه و هدرهای HTTP
- آنالیز صفحات، عناوین، توضیحات متا، هدرهای H1 و…
- برخورداری از یک پنل کاربری فوقالعاده
- امکان ارائه گزارش نهایی در فایل اکسل
ابزارهای تحلیل سایت
آخرین مورد از معرفی ۵ ابزار مهم کسبوکارهای اینترنتی را بهصورت یک مجموعه با عنوان ابزارهای تحلیل یا آنالیز سایت، بررسی خواهیم کرد. هرکدام از این ابزارها از یک جنبه بهخصوص، سایت را مورد ارزیابی قرار میدهند. مثلاً برای بررسی سرعت یک وبسایت و اطمینان از بهینه بودن کدها، نرمافزار GTMetrix مناسب و کارآمد است. اما در صورتیکه به اطلاعاتی از کاربران خود مانند زمان ورود و خروج از سایت و یا کلیکهای آنها نیاز داشته باشید، میتوانید از ClickHeat استفاده کنید. با کمک دو برنامه کاربردی Check My Site و Checkup Tools نیز این امکان وجود دارد که وضعیت سئو کلی سایت خود را مورد ارزیابی دقیق قرار دهید و در راستای بهبود رتبه آن در فهرست نتایج گوگل تلاش کنید.
البته ذکر این نکته خالی از لطف نیست که تعداد ابزارهایی که برای مشاغل حوزه تجارت آنلاین، مفید و موث