خرید تور نوروزی

ماهی کیلکای خشک طعم دار تنقلات جدید ایرانیها

قائم مقام بخش تحقیقات فرآوری آبزیان پژوهشکده تحقیقات آبزی پروری کشور از تولید تنقلات خشک شیلاتی از ماهی کیلکای دریای خزر در این مرکز خبر داد.

قربان زارع گشتی روز یکشنبه در مصاحبه با ایرنا اظهار کرد: ماهی کیلکا از نظر دارا بودن میزان پروتئین و اسیدهای چرب غیر اشباع امگا 3 بسیار با ارزش است.

وی خاطرنشان کرد : به منظور افزایش میزان مصرف انسانی این ماهی در جامعه بخصوص برای قشر جوان و نوجوان، برای نخستین بار کیلکای خشک طعم دار در بخش تحقیقات فراوری آبزیان پژوهشکده تولید شد.

زارع ، از مزایای این محصول را علاوه بر ارزش غذایی بالا در مقایسه با سایر تنقلات معمول در صنایع غذایی کشور، ماندگاری بسیار خوب در دمای معمولی محیط عنوان کرد.

وی تصریح کرد : در این تحقیق چهار نوع محصول به صورت کیلکای خشک طعم دار نمکی ، کیلکای خشک طعم دار سرکه ای ، کیلکای خشک با طعم سس گوجه فرنگی و کیلکای خشک با طعم خردل تولید شده است .

به گفته وی این محصول در سطح نیمه صنعتی تولید شده و در صورت سفارش برای بخش خصوصی کشور آماده تولید در سطح صنعتی است .
زارع خاطرنشان کرد: این محصول مورد ارزیابی توسط کارشناسان قرار گرفته و از نظر ذائقه پسندی برای ذائقه داخل کشور مناسب است .

وی با اشاره به صید سالانه بین 25 تا 30 هزار تن کیلکا در گیلان گفت : با توجه به قیمت پایین ماهی کیلکا محصول نهایی تولید شده به صورت تنقلات خشک غذایی از قیمت پایینی برخوردار است .

وی افزود: در حال حاضر حدود 90 درصد ماهی کیلکا به مصرف غیر انسانی و تولیداتی نظیر پودر ماهی برای خوراک طیور می رسد در حالی که ارزش غذایی این ماهی بسیار بالا و قیمت آن مناسب است.

قائم مقام بخش تحقیقات فرآوری آبزیان پژوهشکده تحقیقات آبزی پروری کشور در خاتمه گفت : با انجام این فرآوری امکان قرار گرفتن حجم زیادی از ماهی مفید و با ارزش کیلکا در سبد روزانه مردم بوجود آمده است .

به گزارش ایرنا، ماهی کیلکا یکی از مهم ترین انواع ماهی های دریای خزر بشمار می رود .

ماهی کیلکا با جثه بسیار کوچک (به طول متوسط 7 تا 10سانتی متر و وزن 7 تا 10 گرم) سرشار از پروتئین، ویتامین و کلسیم است .

تاکنون سه گونه ماهی کیلکا آنچووی ، چشم درشت و ماهی کیلکا معمولی در دریای خزر گزارش شده است.

ماهی کیلکا در طول روز به صورت گله متراکم یافت می شود و با تاریک شدن هوا پراکنده می گردند.

فرمانده شناورهای صید کیلکا قبل از تاریک شدن هوا با استفاده از دستگاه ماهی یاب عملیات تعقیب گله های ماهی کیلکا را انجام می دهد.

از آن جایی که ماهی کیلکا در عمق معینی زندگی می کند؛ در نتیجه برای صید آن ها لامپ الکتریکی باید مستقیماً در عمقی قرار بگیرد که ماهیان در آن عمق به سر می برند.

ماهیان به دنبال نور لامپ حرکت می کنند و توسط تورهای قیفی مانند به دام می افتند.

به طور معمول میزان صید در هر نوبت بین 200 تا 300 کیلوگرم است ، ماهی کیلکا علی رغم جثه کوچک خود، از نظر ارزش و ترکیب مواد غذایی در ردیف مابقی ماهی ها و حتی در بعضی از موارد نسبت به گوشت قرمز دارای مزیت و برتری بیشتری است.

مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان سال 1381 افتتاح شد ، هدف از ایجاد این مرکز معرفی تکنولوژی نوین فرآوری ماهی و سایر آبزیان در ایران است، در این مرکز بطور خاص برنامه های تحقیق و ترویج تکنولوژی فرآوری های نوین و بسته بندی ماهی و همچنین روشهای کنترل کیفیت و آموزش به صاحبان صنایع در نظرگرفته شده است.

این مرکز با برخورداری از پیشرفته ترین خطوط تولید، آزمایشگاههای تخصصی و با بهره مندی از توان علمی و فنی متخصصان و کارشناسان صاحب نام کشور به عنوان یکی از مراکز تابعه موسسه تحقیقات شیلات ایران سازماندهی شده و تحت نظارت و مدیریت این موسسه خدمات علمی و فنی خود را ارائه می کند.

انتهای پیام

بانک صادرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا