از کفن پوشی تا طومار نویسی بر روی تریبون مجلس
مطهره شفیعی در آرمان ملی نوشت: طومار ضدبیحجابی «پایداریها» از جایگاه هیاترئیسه مجلس «آویزان» شد. حجتالاسلام محمدتقی نقدعلی در جلسه علنی یکشنبه مجلس و پس از پایان نطق میان دستور خود، طوماری را از جایگاه هیاترئیسه آویزان کرد. نماینده خمینیشهر در خصوص محتوای این طومار، بیان کرد: در سطح کشور و در شهرهای مختلف در اعتراض به کمکاری مجلس، دولت، قوهقضائیه و نهادهای فرهنگی در حوزه حجاب طومارهایی تهیه شده و به امضای مردم رسیده است. اکنون این طومار نیز نسخهای از همان است که مقابل جایگاه هیاترئیسه قرار داده شده است. محمدعلی نقدعلی با گلایه از افزایش قیمت سکه گفت: ای مجلس، ای قوهقضائیه و ای دولت؛ آیا وقت آن نرسیده که چهار نفر از انگلهایی که در فضای اقتصادی خون مردم را در شیشه میکنند در ملأ عام و در اسرعوقت به دار مجازات بیاویزیم؟ به خدا اگر چنین کنیم و مفسدان اصلی اقتصادی را همانند محاربین اغتشاشات به دار مجازات بیاویزیم، امید و اعتماد جدید در دل مردم ایجاد خواهد شد و تورم کنترل میشود. او به موضوع حجاب نیز اشاره کرده و از طومارهایی با صدهزار نفر برای مبارزه با بیحجابی اظهارکرد: حجاب قانون کشور است و هیچ توجیهی برای قانونشکنی قابل قبول نیست. چرا که دشمن حجاب را بهعنوان سنگر اول در نظر گرفته است. اگر نیاز به قانون است قانون آن را مصوب کنیم. قوهقضائیه و 23 دستگاهی که در حجاب کوتاهی کردید بیایید سامانه ناظر را راهاندازی کنید. چه توجیهی وجود دارد آدمی که از نظام حقوق میگیرد حجاب را رعایت نکند؟ هر کسی کوتاهی کرد و در هنجارها قصور کرد او را عزل کنید. چندی قبل هم حسین جلالی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در خصوص مراحل برخورد با بدحجابی و بیحجابی گفته بود: ممکن است حساب بانکی فرد بیحجاب مسدود شود. اما علی صالحآبادی، رئیسکل بانک مرکزی فورا اعلام کرد: «به هیچوجه موضوع (مسدودی حساب بانکی افراد بیحجاب) صحت ندارد و شبکه بانکی طبق روال گذشته در حال ارائه خدمات به هموطنان عزیز است.»
از آتش به برجام تا کفنپوشی
18 اردیبهشت 97 رئیسجمهور آمریکا اعلام کرد که آمریکا از برجام خارج میشود و فردای آن روز، حجتالاسلام والمسلمین ذوالنور، عضو فراکسیون نمایندگان ولایی بههمراه تعدادی دیگر از نمایندگان با فریاد مرگ بر آمریکا پرچم این کشور و برجام را آتش زدند. آنها فریاد میزدند برجام را آتش زدید ما هم پرچم شما را آتش میزنیم و مجددا فریاد مرگ بر آمریکا را سر دادند. محسن کوهکن هم با توجه به خروج آمریکا از برجام، با در دست گرفتن این توافقنامه مقابل جایگاه هیاترئیسه مجلس بههمراه سایر نمایندگان آن را به آتش کشید. 8 دیماه 88 هم نمایندگانی که بعدها عضو جبهه پایداری شدند یا با آنها همسو بودند کفنپوش شدند. در آن روز نمایندگان مجلس با شعار «یاحسین یاحسین» و «مرگ بر ضدولایت فقیه» ساختمان بهارستان را ترک کردند و راهپیمایی خود را از مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی و در خیابانهای اطراف آن آغاز کردند. حسین فدایی، نماینده مردم تهران که دبیرکلی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی را نیز برعهده دارد در مقابل درب شمالی ساختمان مجلس اسلامی ایستاده بود و در بین نمایندگان کفن توزیع میکرد بهگونهای که نمایندگان کفنپوش در این راهپیمایی شرکت کردند. پیش از این هم در 19 آذرماه حجتالاسلام محمدتقی نقدعلی؛ عضو پایداری درباره اعدام محسن شکاری گفت: «این پرونده هم هیچ موضوع کارشناسی وجود نداشته و قاضی در لحظه و خیلی هم درست حکم داده است و این حکم را برای اثرگذاری مجازات در جامعه میدانیم و امیدواریم در پروندههای آتی نیز ضمن رعایت قوانین سرعت را هم در نظر بگیرند چرا که جامعه تشنه برخورد با اغتشاشگران است.»
جبهه پایداری در آتش اختلاف
نام جبهه پایداری با حاشیه گره خورده است. این جریان پس از وقایع انتخابات ریاستجمهوری ایران (۱۳۸۸) و خانهنشینی 11 روزه محمود احمدینژاد و مطرح شدن جریان انحرافی در مردادماه سال ۱۳۹۰ با برگزاری همایشی در حسینیه الزهرا سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی رسما اعلام موجودیت کرد. پس از درگذشت مصباح یزدی عملا ساختار جبهه پایداری نیز تغییر کرد. با این حال این گروه همچنان نامی بحثبرانگیز است و بسیاری از اتفاقات خبرساز صحنه سیاست داخلی ایران به نامش نوشته میشود. جریانی که رهبر معنوی آن مرحوم آیتا… مصباح یزدی بود و شاگردان ومریدانش که تکلیف خود را پایدارکردن ارزشهای اسلامی بر مبنای تعریف خودشان تعیین کرده بودند، نام پایداری را انتخاب کردند. این جریان ساکن یک طبقه از ساختمان اصولگرایی بود اما بهتدریج سبب نارضایتی سایر ساکنان شد و طیفهای دیگر جریان اصولگرایی به انتقاد از پایداریها پرداختند. برخی اعضای سابق این جبهه هم تمایلی نداشتند تا اقدامات طیف تندروی این جبهه به نام آنها تمام شود مانند قاضیزاده هاشمی. سال 92 سخنگوی جبهه پایداری اعلام کرد: «قاضیزاده هاشمی، عضو جبهه پایداری نیست. مدت کمی سخنگو بوده و بعدها از این سمت برداشته شده است» پیش از او هم احمدینژاد که او را عامل اصلی تشکیل جبهه پایداری مینامیدند، حذف شد و مصباح یزدی رهبر معنوی گفته بود: «ما هر کسی را تا مادامی که در مسیر اسلام کار میکند، حمایت میکنیم، طرفداریاش میکنیم، هر وقت منحرف شد، ما هم از او جدا میشویم… اعمال و رفتار امروز احمدینژاد را تأیید نمیکنم چون اکنون یک حالت انحرافی در او میبینم.» در انتخابات 1400 هم جریان پایداری با پشتکردن به سعید جلیلی از رئیسی حمایت کردند. حمایت جبهه پایداری از سیدابراهیم رئیسی در حالی صورت گرفت که آنها در سال ۹۲ کاندیدای اصلح خود را «سعید جلیلی» عنوان و از او حمایت کرده بودند، بنابراین جلیلی هم از دایره افراد نزدیک به جبهه پایداری حذف شد.
انتهای پیام