خرید تور نوروزی

بهارستان و استعفای سریالی؟

 مطهره شفيعي در آرمان ملی نوشت: الياس نادران در جلسه علني ديروز (يکشنبه 11 ديماه) مجلس شوراي اسلامي طي تذکري خطاب به رئيس مجلس گفت: استعفايم را تقديم هيأت‌رئيسه کرده‌ام، از شما تقاضا مي‌کنم که آن را قرائت کنيد. وي خاطرنشان کرد: طبق آيين‌نامه داخلي مجلس، هيات‌رئيسه موظف است تقاضاي استعفا را قرائت کند و اجازه تفسير ندارد. نادران درباره دلايل استعفاي خود گفت: طي نطقي دلايل استعفايم را تشريح مي‌کنم.

چرا استعفا داد؟

گمانه‌هاي مختلفي درباره دليل اين تصميم نادران و اعلام ناگهاني آن مطرح مي‌شود، اما هيچکدام قابل تاييد نيست. آنچه بيش از همه به‌عنوان دليل اين استعفا ذکر شد، انتقادات او به هيات‌رئيسه مجلس است. نادران به سوال ايسنا درباره علت استعفايش پاسخ نداد و تنها به اين جمله کفايت کرد که دليل را در زمان نطق خود بيان مي‌کند؛ ظاهرا اشاره او به زماني است که در يکي از جلسات علني مجلس و بعداز اعلام وصول استعفايش به او داده مي‌شود تا درباره دلايل استعفا به نمايندگان توضيح داده و از مجلس راي بگيرد. البته شنيده‌ها از برخي نمايندگان مجلس حاکي از اين است که نادران در انتقاد از عملکرد هيات‌رئيسه مجلس استعفا داده و موضوعي درباره حضور او در دولت مطرح نيست. علاوه بر اين، نادران استعفاي خود را چند هفته پيش به هيات‌رئيسه داده که با توجه به اعلام وصول نشدن آن، اين تقاضا را مجددا در نامه‌اي به رئيس مجلس اعلام کرده است. ايرنا هم نوشت: يکي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در گفت‌وگو با ايرنا در مورد علت اين استعفا گفت: نادران نماينده تهران به نحوه اداره و مديريت مجلس از سوي هيات‌رئيسه اعتراض دارد و ادامه اين روند موجب درخواست استعفاي وي شده است. طبق آيين‌نامه داخلي مجلس، تقاضاي استعفاي نمايندگان بايد به‌صورت کتبي تقديم هيات‌رئيسه مجلس شده و سپس اعلام وصول شود تا در دستور کار رسيدگي مجلس قرار گيرد. قبول استعفا از نمايندگي با راي اکثريت نمايندگان مجلس امکان‌پذير است. از سوي ديگر خبرنگار بولتن‌نيوز در همين زمينه و دلايل استعفاي وي با يکي از نمايندگان شاخص مجلس گفت‌وگو کرده است. وي بيان داشت: آقاي نادران حدود 2 ماه پيش استعفاي خود را تحويل هيأت‌رئيسه مجلس داده و پيگير بود تا استعفايش اعلام وصول شود. وي در خصوص دليل استعفاي نادران افزود: آقاي نادران مي‌گويد ما در مجلس مثمرثمر نيستيم و کارايي لازم را نداريم و بهتر است از مجلس خداحافظي کنيم. اين نماينده تصريح کرد که هيأت‌رئيسه مجلس تاکنون استعفاي وي را اعلام وصول نکرد، اما با توجه به علني شدن موضوع، درباره آن تصميم مي‌گيرد.

ناکامي در رسيدن به رياست

در فصل بهار بود که الياس نادران با انتشار نامه‌اي خطاب به نمايندگان و توزيع آن در صحن علني مجلس، براي رياست مجلس در انتخابات هيات‌رئيسه اعلام نامزدي کرد. وي در اين نامه انتقاداتي را در مورد رياست قاليباف بر مجلس مطرح کرده و تعهداتي به نمايندگان در صورت انتخاب براي رياست مجلس داده است. او از چهره‌هاي مشهور اصولگرايي است که به‌غيراز مجلس يازدهم سابقه سه دوره نمايندگي مجلس را در کارنامه خود دارد. او هم مانند ديگر اصولگرايان از منتقدان حسن روحاني بود. نادران در مجلس نهم عليه رضا فرجي دانا، وزير وقت علوم سخنراني کرد. نادران در جريان انتخابات رياست‌جمهوري سال 96 هم به‌عنوان يکي از گزينه‌هاي اصولگرايان مطرح شد. نادران به‌عنوان نماينده مجلس يازدهم قصد داشت رياست قاليباف بر مجلس را به چالش بکشد که موفق نشد.

حضور نادران در دولت؟

برخي اين گمانه را مطرح مي‌کنند که نادران قصد ورود به دولت را دارد اما از نطق‌هاي او چنين گمانه‌اي بعيد به‌نظر مي‌رسد. او در سال گذشته خطاب به رئيسي گفته بود: «رئيس‌جمهور محترم به‌صراحت اعلام کند که مسئوليت اقتصاد کشور در دولت با کيست؟ راهبردها و نقاط کليدي خط‌ مشي اقتصادي کشور را چه کسي تعيين مي‌کند؟ به‌شدت از پراکندگي آقايان نگرانيم.»

استعفاي عزيزي چه شد؟

23 آذرماه بود که علي نيکزاد، نايب‌رئيس مجلس شوراي اسلامي در جلسه علني مجلس با اشاره به درخواست استعفاي ابراهيم عزيزي، نماينده کرمانشاه گفت: «آقاي ابراهيم عزيزي، نماينده کرمانشاه با سابقه حضور در مجلس، شوراي نگهبان و دولت و فرزند شهيد است. دولت رايزني‌هاي زيادي با او کرده و به يک توافق با رئيس‌جمهور رسيده است. ايشان استعفاي خود از مجلس را به‌رغم ميل باطني‌شان تقديم کرده است.» عزيزي هم در استعفايش نوشت: «احتراما با توجه به‌نظر رئيس‌جمهور مبني بر خدمت در دولت، به همين دليل استعفا از نمايندگي مجلس شوراي اسلامي تقديم مي‌گردد.» ظاهرا قرار بود عزيزي در جايگاه معاون پارلماني بر کرسي سيدمحمد حسيني بنشيند، نکته قابل تامل آنجا بود که سيدمحمد حسيني صبح روز چهارشنبه 23 آذر در حاشيه جلسه هيات دولت گفته بود: «احتمال تغيير برخي اعضاي هيات دولت را تکذيب مي‌کنم.» يعني او برکنار نمي‌شود. در نهايت 5 ديماه اعلام شد موضوع استعفاي ابراهيم عزيزي، نماينده کرمانشاه به‌علت درخواست تعدادي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي مبني بر اينکه از ظرفيت‌هاي اين نماينده در مجلس شوراي اسلامي استفاده شود، منتفي و از دستورکار مجلس شوراي اسلامي خارج شد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

  1. قالیباف و نادران و خیلی ها یک دغدغه مشترک دارند. افزودن بر عمر تمام شده سیاسی خود با جلو انداختن ثبت رسمی پایان محتوم عمر سیاسی طرف مقابل.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا