خرید تور تابستان ایران بوم گردی

ادعای محسن رضایی: مخالفت هاشمی با انتشار حکم امام برای تشکیل نیروهای سه‌گانه سپاه

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهارداشت: هاشمی با انتشار حکم امام برای تشکیل نیروهای سه گانه سپاه مخالف می‌کرد که با ابلاغ این مخالف به امام ایشان خطاب به هاشمی گفت «شترسواری دولا دولا نمی‌شود».

به گزارش خبرگزاری فارس، سردار سرلشکر محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، طی یادداشتی تاریخچه صدور فرمان حضرت امام درخصوص تجهیز سپاه به نیروهای سه‌گانه زمینی، هوایی و دریایی را تشریح کرد. متن یادداشت به این شرح است:

مقام معظم رهبری، در شرفیابی فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، (روز یکشنبه 28 شهریور 95) ضمن تاکید بر جایگاه برجسته سپاه در نظام و ارائه رهنمودهای حکیمانه و راهگشا در امر دفاع و امنیت کشور، از تدبیر حضرت امام در تاسیس نیروهای سه‌گانه زمینی، هوایی و دریایی سپاه، به عنوان یک تدبیر راهبردی یاد کرده و آن را مورد تمجید قرار دادند. فکر کردم مناسب است تاریخچه‌ای از صدور فرمان حضرت امام را مرور کنیم:
مدتی بود که در بحبوحه جنگ، زمزمه‌هایی مبنی بر انحلال تیپ و لشکرهای سپاه به گوش می‌رسید. روزی فرزند حضرت امام، مرحوم حاج احمد آقا در تماس تلفنی با حقیر گفتند: «نامه‌ای برای حضرت امام بنویس و از ایشان تأسیس نیروهای سه‌گانه‌ی زمینی و هوایی و دریایی سپاه را درخواست کن. امام نظر دارند که سپاه به نیروهای سه‌گانه مجهز شود».

هم بسیار خوشحال شدم و هم تعجب کردم. چرا که ما در سپاه، به دنبال تثبیت یک نیروی زمینی و یک سازمان دریایی و هواییِ متوسط بودیم. از سوی دیگر، از برداشت و عکس‌العملِ برادران ارتش هم در این خصوص نگران بودم ضمن اینکه اجرای چنین حکمی، امکانات، نیاز داشت که در اختیار دولت و مسئولان کشور بود و چون آنها ابهام داشتند معلوم نبود حکم حضرت امام، در اجرا، چه سرنوشتی پیدا خواهد کرد.

لذا در تاریخ 15 شهریور 64 در نامه‌ای خدمت حضرت امام، تأسیس سه سپاه زمینی، هوایی و دریایی را درخواست کردم. یازده روز بعد در 26 شهریور 64، حضرت امام، فرمان تشکیل نیروهای سه‌گانه‌ی سپاه را صادر فرمودند.

بعدها حاج احمد آقا نقل کردند که حضرت امام، فقهای محترم شورای نگهبان را احضار کرده و فرمودند: «می‌خواهم به سپاه، دستور تأسیس نیروهای سه‌گانه را بدهم. بررسی کنید که آیا وفقِ قانون اساسی هست؟» و حضرت امام خطاب به فقهای محترم شورای نگهبان افزوده بودند که «البته اگر شما مخالف هم باشید من این کار را خواهم کرد.»

یکی از فقهای محترم شورای نگهبان نیز برای حقیر نقل کردند که پس از شرفیابی به محضر حضرت امام، جلسه‌ای تشکیل دادیم و استناد قانون اساسی مبنی بر موافقت با این نظر را خدمت حضرت امام تقدیم داشتیم.
اینگونه بود که حکم حضرت امام به فرمانده سپاه مبنی بر تشکیل نیروهای سه‌گانه؛ جهتِ انعکاس در صداوسیما به رادیو و تلویزیون داده شد که در اخبار سراسری رادیو در ساعت 14 همان روز قرائت شود.

در این اثنا حاج احمد آقا در تماس تلفنی با حقیر گفتند جناب آقای هاشمی رفسنجانی با انتشار و علنی شدن این حکم مخالف‌اند و می‌گویند «خوب است این حکم در دستمان باشد و منتشر و علنی نشود تا اگر…» مرحوم حاج احمد آقا نظر حقیر را در این مورد جویا شدند گفتم: «این نحو برخورد کردن با انتشارِ حکم، مناسب نیست. چراکه خبرِ آن درز پیدا می‌کند و برادران ارتش، تصور می‌کنند که این موضوع، برنامه‌ای است پنهانی برای انحلال ارتش و طبعاً به روحیه آن‌ها لطمه وارد می‌سازد.» که البته جناب آقای هاشمی این نظر را به آقای محمد هاشمی رئیس وقتِ صداوسیما هم گفته بودند، که آقای محمد هاشمی در پاسخ، اظهار داشته بود: «حاج احمد آقا باید بگویند.» آیت‌الله هاشمی هم هرچه به دنبال حاج احمد آقا گشته بود او را پیدا نکرده بود.

به هر حال حاج احمد آقا نظر آقای هاشمی و حقیر را خدمت حضرت امام منتقل کردند و پس‌ازآن، تماس گرفتند و گفتند که امام فرمودند: «شتر سواری دولا دولا نمی‌شود. حکم را منتشر کنید.» به این ترتیب در ساعت 14 حکم از رادیو قرائت شد.

بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای محسن رضایی، فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران
با توجه به اینکه در اصل 150 قانون اساسی ادامه نقش سپاه در نگهبانی از انقلاب و دستاوردهای آن تصریح شده است، و نظر به آنکه انجام این نقش بدون آمادگی کامل سپاه از جهت تجهیزات و آرایش جنگی و فنون دریایی، زمینی، هوایی امکانپذیر نیست، شما مأموریت دارید هرچه سریعتر سپاه پاسداران را مجهز به نیروهای زمینی، هوایی، دریایی قوی نمایید، تا در موارد لازم با همکاری و هماهنگی با ارتش جمهوری اسلامی از مرزهای زمینی، دریایی، هوایی کشور حفاظت نمایند.

انتهای پیام/
26 شهریور 1364

روح الله الموسوی الخمینی

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

    1. معمولا امام خیلی اصرار به رعایت قانون داشتند . همه را موظف می کردند که از قوانین مدون کشور تبعیت کنند . و این مطلب هم خاطره گویی است و جزء اسنادی نیست که بشود روش بحث کرد باید دید دیگران چه عکس العملی نشان می دهند اما کتاب خاطرات آقای هاشمی چاپ شده و در دسترس همگان است می شود برای صحت و سقم این مطلب به آنجا هم مراجعه کرد . خدا آگاه به نهان همگان است .

  1. برادر محسن وقتی وارد عرصه سیاست شد میانه روی پیش کرد که البته فایده ای نداشت و نتوانست رئیس جمهور بشه، حالا دیگه به میانه روی نیاز نیست و میتونه خودش باشه.

  2. روح مرحوم امام و همگى شهدا شاد. دوستانيكه متولد دهه چهل و پنجاه هستند دقيقا يادشون مياد كه بنيانگذار انفلاب از كاريزماى عجيبى برخوردار بودند، ابهت ايشان چنان بر قواى سه گانه سايه انداخته بود كه هيچ احدالناسى – با هر رتبه و مقامى- به خودش اجازه نميداد در موضوع مرتبط يا غير مرتبطى كارشكنى كنه و يا بخواد نظر خودشو اجرا كنه، يا اينهمه بد اخلاقى و بى تقوائى كه امروزه در عرصه سياست ما موج ميزنه سر سوزنى وجود نداشت، مگر كسى جرات داشت نسبت به موضوع يا شخص خاصى- ولو مخالف امام- إظهار نظر بيجا يا فحاشى كنه ؟ براى امام فرقى نداشت كه طرف مظلوم دوستش باشه يا دشمن، جانانه ازش دفاع ميكرد ، با اون همه ابهت و همچنين عشق و علاقه عجيبى كه مردم به امام داشتند امكان نداشت به قدر يك خردل از قانون تخطى كنه، هميشه مجلس را در راس امور معرفى ميكرد و سعى عجيبى داشت كه اعمال و رفتار و حتى گفتارش مطابق قانون باشه و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا