خرید تور نوروزی

افزایش تولید دست‌سازه‌های هنری با افتتاح کارخانه مس آقاجانی

رپورتاژ آگهی

رشد صنایع‌دستی گامی موثر در مسیر پیشبرد اهداف اقتصادی و فرهنگی ایران است که به وسیله هنرمندان و صنعتگران انجام می‌شود. شرکت صنایع‌دستی آقاجانی با هدف افزایش توان تولید و صادرات صنایع‌دستی اصفهان و تنوع‌بخشی به صنعت زیرساخت‌های مسی، کارخانه مس آقاجانی را افتتاح کرد.

صنایع‌دستی به‌دلیل تاریخچه پربار و دیرینه در ایران می‌تواند یکی از گام‌های اساسی و مهم در رشد و توسعه اقتصادی کشور شمرده شود. این صنعت نه‌تنها به‌عنوان بستری برای انتقال مفاهیم فرهنگی محسوب شده، بلکه راهی کارآمد و به‌صرفه برای درآمدزایی و افزایش اشتغال است.

ظرفیت و بستر تولید صنایع‌دستی در ایران بسیار گسترده بوده و بر اساس معیارهای متعددی همچون فرهنگ و هنر بومی هر منطقه، دسترسی و ابزار و مواد اولیه، ذوق و خلاقیت فکری هنرمندان هرکجای ایران مخلوق منحصر به خود را خلق می‌کند. در شرایطی که ارزهای خارجی و قیمت سکه در نوسان لحظه‌ای بوده، رونق صنايع‌‌دستي با کمترین سرمايه اولیه موجب اشتغال در شهرها و به ویژه روستاها مي‌شود و منبع درآمد مهمي براي خانوارهاي شهری و روستايي ايجاد مي‌كند.

اصفهان به‌عنوان یکی از شهرهای خلاق صنایع‌دستی که به ثبت جهانی رسیده است و بیش از 300 رشته هنری فقط در نصف‌جهان به منصه ظهور پیدا کرده و به ثبت بین‌المللی رسیده است، می‌تواند ایران را از مرحله درآمدهای وابسته به نفت دور کرده و با اتکا به ظرفیت تولید و صادرات صنایع‌دستی در مسیر اقتصاد غیروابسته و توسعه پایدار ثروت‌آفرینی کند.

اغلب صنایع‌دستی اصفهان و سایر شهرها بر پایه عنصر فلز مس تهیه می‌شود و معادن بزرگ مس نیز در ایران واقع شده است، با این اوصاف می‌توان نتیجه گرفت که این فلز گرانبها نقش مهمی در توسعه و پیشبرد اهداف هنری و اقتصادی در صنعت هنرهای دست‌ساز دارد.

استفاده از فلز مس دست هنرمندان را برای تولید زیرساخت‌های مختلف باز گذاشته و به آن‌ها اجازه می‌دهد متناسب با ذوق و نیاز خود به این فلز فرم بدهند. ناگفته نماند که عدم توجه ویژه به این عرصه باعث شده است که در زمینه تولید زیرساخت‌های مسی چندان تنوع محصولی وجود نداشته باشد و بازار صنایع‌دستی با محصولاتی تقریباً یک‌شکل و هم‌اندازه اشباع شود.

افزایش تولید دست‌ساخته‌های هنری با افتتاح کارخانه مس آقاجانی

در سال‌های اخیر یکی از دغدغه‌های بزرگ هنرمندان و صنعتگران فعال در زمینه تولید صنایع‌دستی، تامین مواد اولیه به‌خصوص زیرساخت‌های مسی محصولات بود. در کنار این معضل عدم تنوع طراحی زیرساخت‌ها نیز باعث شد محصولات نهایی با یکدیگر تفاوت چندانی در ظاهر نداشته باشند و میل به خرید مشتریان نیز کاهش پیدا کند و به‌دنبال خرید محصولات وارداتی باشند.

شرکت صنایع‌دستی آقاجانی، به‌عنوان بزرگ‌ترین خط تولید محصولات فیروزه‌کوب در ایران و خاورمیانه با هدف رفع این مشکل با اتکا به توان داخلی خود و استفاده از ظرفیت‌های بومی استان اصفهان فاز اول «کارخانه مس آقاجانی» را راه‌اندازی و افتتاح کرد.

این شرکت که از سال 1384 به‌طور مستمر در مسیر تولید صنایع‌دستی فعال بوده، اولویت خود را بر صادرات هنرهای دستی اصفهان گذاشته است. هنرمندان شاغل در این شرکت با استفاده از خلاقیت و نوآوری خود توانستند در طول مدت فعالیتشان تعداد و تنوع زیرساخت‌های صنایع‌دستی تولیدی خود را از 4 نوع به بیش از 160 نوع زیرساخت برسانند.

شرکت صنایع‌دستی آقاجانی فعل خواستن را به‌شکلی ویژه صرف نموده و اکنون برای تولید محصولات فیروزه کوبی، الماس و تراش، گل‌ومرغ و الماس تراش خود زیرساخت‌های اختصاصی را در کارخانه مس آقاجانی به تولید می‌رساند.

این کارخانه با هدف افزایش تولید و اشتغال‌زایی در مکانی به مساحت 2 هزار متر در شهر دولت‌آباد از توابع استان اصفهان ایجاد شده است. ظرفیت تولید این کارخانه  روزانه 2 تن بوده است، که به اشتغال جوانان و توسعه و پیشرفت استان اصفهان کمک شایانی می‌کند.

صنایع‌دستی آقاجانی در جهت نیل به خودکفایی در تولید صنایع‌دستی کلیه فرایندهای مربوط به تولید زیرساخت ظروف صنایع‌دستی خود را از مرحله ورود شمش‌های مس، نَوَرد، برش، آنیل و قالب‌دهی در کارخانه مس آقاجانی انجام داده سپس ورق‌های مسی آماده را برای تولید زیرساخت و اجرای تزیینات به کارخانه صنایع‌دستی آقاجانی منتقل می‌کند.

برای حمایت از صنایع‌دستی داخلی و رشد اقتصاد پایدار ایران باید به سمت خرید کالاهایی رفت که هم‌طراز با نمونه‌های خارجی و حتی بهتر از آن‌ها در کشور خودمان به تولید می‌رسد. فروشگاه اینترنتی صنایع‌دستی آقاجانی کلیه محصولات خود را با استانداردهای ملی و جهانی تولید کرده و با ضمانت‌نامه کتبی به فروش می‌رساند.

خرید از هنرمندان داخلی به افزایش اشتغال کمک شایانی می‌کند و صادرات هنرهای دستی، ارزآوری را برای ایران به‌همراه دارد. در سالی که به نام “تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین” نام‌گذاری شده است باید به سراغ برندهایی رفت که برای اعتلای ارزش‌های فرهنگی و هویت ایرانی تلاش می‌کنند.

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا