خرید تور نوروزی

فشار بر ایرانیان میانه‌رو در خارج کشور

نگار مرتضوی روزنامه‌نگار ایرانی مقیم آمریکا، که مشی میانه رو داشته و از حسن روحانی در انتخابات‌های ۹۲ و ۹۶ حمایت کرده بود، در واکنش به حملاتی به خود، می‌گوید که ادعای سفرش در دوره‌ی باراک اوباما دروغ است. او از فشارها علیه خود می‌گوید.

به گزارش انصاف نیوز، مرتضوی در صفحه‌ی شخصی خود نوشت: «مدتهاست که اطلاعات کذب و دروغ‌های زیادی درباره من و دیگر خبرنگاران تبعیدی منتشر می‌شود. از جمله به دروغ می‌گویند اسنادی منتشر شده که نشان می‌دهد من در دوره باراک اوباما مخفیانه به ایران سفر کردم. به عنوان سند هم وبسایتی را هم ضمیمه می‌کنند که در آن کوچکترین اسمی از من نیامده. نمیدانم این دروغ‌‌های شاخدار و اطلاعات کذب را با چه هدفی منتشر می‌کنند. اما حقیقت این است که من ۱۴ سال است که در تبعید زندگی کرده‌ام و از سال ۸۸ به ایران سفر نکردم».

او در مقطعی گزارشگر صدای آمریکا بود که پس از اعلام حمایت از روحانی در سال ۹۲، از آن شبکه کنار گذاشته شد. همچنین در ابتدای آغاز به کار شبکه‌ی ایران اینترنشنال با آن همکاری می‌کرد اما پس از اعتراض‌هایی در شبکه‌های اجتماعی به مشی آن شبکه، مرتضوی از آن استعفا داد [لینک]. او در زمان توافق هسته‌ای (برجام) یکی از حامیان آن بود [لینک].

نگار مرتضوی در آبان ماه یعنی یک ماه پس از شروع اعتراضاتی که از اواخر شهریورماه تا اواخر آذرماه ادامه داشت، از حملاتی به خود خبر داده بود که در شبکه‌های اجتماعی مشابه آن علیه میانه‌روهای دیگری هم گزارش شده بود. او گفته بود «کارشناسان فضای مجازی پس از بررسی دقیق این حملات به من اطلاع دادند که این حمله‌های آنلاین کاملا هدفمند و هماهنگ شده و بخشی از یک کمپین گسترده است که با منابع بسیار زیاد دولتی، در حال پرونده سازی و تخریب من و بعضی دیگر از خبرنگاران داخل و خارج کشور است».

به‌نظر می‌رسد اشاره‌ی او به دولتی که پشت حملات است، عربستان سعودی و دیگر کشورهایی باشد که در اعتراضات امسال و اتفاقات سال‌های ۹۶ و ۹۸ نیز با نیروهای میانه‌رو در رسانه‌های دولتی خودشان یا رسانه‌های مورد حمایتشان، حمله کرده بودند.

مرتضوی در آبان ماه ۱۴۰۱ نیز در صفحه‌ی شخصی خود در واکنش به حملات اپوزسیون به ایرانی‌هایی که مشی میانه‌روانه‌ای در این سال‌ها داشته‌اند، نوشته بود:

«جمله‌های تکه تکه شده‌‌ای از مصاحبه‌های طولانی من در طول سالهای مختلف را به سبک برنامه ۲۰:۳۰ صدا و سیما طوری پشت سر هم چیده‌اند که معنی حرف‌هایم را عوض کنند و به قصد تخریب من در فضای مجازی پخش ‌کنند. این ویدیوها را گروه‌های شناخته شده‌ای ساخته‌اند که مدتهاست به طور هدفمند و منسجم در حال اتهام‌زنی و پرونده‌سازی برای خبرنگاران داخل و خارج هستند، با هدف تخریب رسانه‌ها و ایجاد فضای بی اعتمادی بین مردم و منع اطلاع رسانی دقیق و حرفه‌ای درباره اتفاقات ایران. من سالهاست که به عنوان خبرنگار و تحلیلگر با رسانه‌های مختلف فارسی از جمله صدای آمریکا و بی‌بی‌سی، و با رسانه‌های بین‌المللی از جمله ایندیپندنت، سی ان ان، رادیو ملی آمریکا و بسیاری رسانه‌های دیگر همکاری کرده‌ام. دو سال هم هست که مجری و تهیه کننده ایران پادکست هستم و به زبان انگلیسی درباره مسائل سیاسی و اجتماعی ایران با کارشناسان مختلف مصاحبه می‌کنم و برنامه می‌سازم. همیشه تمام تلاشم را کرده‌ام که در هر شرایطی حامی مردم و صدای بی صدایان باشم و در فعالیتم تا حد ممکن حرفه‌ای و دقیق و صادق باشم. حتما مثل هر خبرنگار و رسانه‌ای در کارم اشتباهاتی هم داشته‌ام که همیشه سعی کردم با توجه به نقدهای منصفانه و سازنده، اشتباهاتم را رفع کنم و کارم را بهتر و دقیق‌تر انجام دهم. اما هرگز ذره‌ای در راستای منافع هیچ دولت و حکومتی کار نکرده‌ام و همیشه منتقد سیاست‌های غلط هر دو کشورم، ایران و آمریکا، بوده و هستم. اتفاقا برای فعالیت مستقل و تفکر انتقادی‌ام نسبت به سیاست‌های هر دو دولت ایران و آمریکا هم هزینه کاری و شخصی بسیار زیادی پرداخت کرده‌ام. به دلیل کار و فعالیت‌های رسانه‌ای و تفکر مستقل و انتقادی‌ام بیش از ۱۳ سال است که در تبعید و فشار از طرف حکومت ایران بر خودم و عزیزانم‌ زندگی می‌کنم. اتهام هر گونه نزدیکی یا همکاری با حکومت ایران درباره من یک در‌وغ بسیار بزرگ و خطرناک است که مدتهاست امنیت من و عزیزانم را به خطر انداخته است. کارشناسان فضای مجازی پس از بررسی دقیق این حملات به من اطلاع دادند که این حمله‌های آنلاین کاملا هدفمند و هماهنگ شده و بخشی از یک کمپین گسترده است که با منابع بسیار زیاد دولتی، در حال پرونده سازی و تخریب من و بعضی دیگر از خبرنگاران داخل و خارج کشور است».

فشارها بر این طیف از فعالان رسانه‌ای و سیاسی که میانه‌روی می‌کرده‌اند و از منابع ایران و ایرانی دفاع می‌کردند، پس از شروع اعتراضات سه ماهه بسیار افزایش داشته است؛ ازجمله به کسانی که عضو نایاک یا کسانی که با آن همسو و یا نزدیک بوده‌اند.

شورای ملی ایرانیان آمریکا یا به اختصار «نایاک»، از عدم جنگ با ایران دفاع می‌کند و از توافق هسته‌ای ایران پشتیبانی کرده است. نشریه دهیل (The Hill) کنگره کار نایاک در حمایت از توافق هسته ای ایران را یکی از «پیروزی‌های بزرگ لابیگری در سال ۲۰۱۵» خواند.

شبکه‌ی ماهواره‌ای ایران اینترنشنال منتسب به عربستان سعودی، بارها موج‌هایی را علیه این دست از ایرانیان خارج کشور به راه انداخته است؛ بازتاب این حملات در شبکه‌های اجتماعی دیده می‌شود.

یکی از ایرانیان مقیم آمریکا که برای کاهش تحریم‌ها تلاش می‌کرده است دو ماه پیش در پاسخ به انصاف نیوز برای مصاحبه‌ای از وضعیت تحریم‌ها، با نگرانی بسیار از مصاحبه امتناع کرد. به‌نظر می‌رسد نگرانی‌ها از جنس چیزی است که خانم مرتضوی در صفحات شخصی خود به آنها اشاره کرده است.

یک ایرانی مقیم کانادا نیز به انصاف نیوز گفت: این قصه‌ای که «نایاکی» فحش شد شاید تلخ‌ترین قصه‌ی روزگار باشد. با این که نایاک موسسه‌ی ایرانی‌های آمریکاست اما به عنوان فحش به باقی ایرنیانی از جنس ما هم گفته می‌شود. این نوع تخریب که نایاکی می‌خوانند خیلی وحشتناک و عجیب است.

او گفت که میانه‌روها که با اپوزسیون مخالف جمهوری اسلامی همراه نیستند، به شدت روزگار تلخی را در فضای سیاسی شکل گرفته در خارج کشور می‌گذرانند. «نمی‌دانید که این دفعه چه به ما گذشت. اصلا با فشارهای زمان ترامپ هم قابل مقایسه نبود».

انصاف نیوز برای تهیه‌ی گزارشی از انواع فشارها، چگونگی آنها و سرنخ‌هایی از منشاء این فشارها، می‌خواهد که اگر کسی اطلاعاتی در این باره دارد آن را به این آدرس ensafnews@gmail.com ایمیل کنند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. یادمه روزی که برجام قرار بود امضا بشه ما همگی خیره به تلویزیون بودیم و خوشحال ازین که وضعمون کمی بهتر میشه.
    خوشحالیمون از موفقیت ظریف یا رای دادن به روحانی یا حتی خاتمی صرفا رای بین بد و بدتر بود
    اما الان وضعیت متفاوت شده آبان ۹۸ اتفاق افتاده و حوادث امثال. بسته شدن کامل انتخاب بین بد و بدتر و فقط اومدن بدتر در نتیجه اقدامات شورای نگهبان
    و ما دیگه واقعا بریدیم. منی که سال ۹۶ رفتم تو خیابون و خوشحال بودم از اومدن روحانی سال ۹۸ عکسش رو پاک کردم …
    الانم هر کی بخواد دم از اصلاح این ها بزنه ، میانه روی کنه یا وسط بازی در خون های ریخته شده در این سه سال، در اشک ریختن مردم ضعیف تر زیر بار تورم در این آلودگی هوا و ناکارامدی دولتمردای دولت انقلابی شریکه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا