سفرهها خالی، رسانهی دولت نگران تورم در غرب!
سرویس اقتصادی، انصاف نیوز: در حالی که گزارش مرکز آمار ایران نشان میدهد در دی ماه نرخ تورم اقلام خوراکی به مرز 70 درصد رسیده و سفرههای مردم کوچکتر از همیشه شده است، رسانه وابسته به دولت نگران افزایش قیمتها در اروپا و آمریکاست.
به گزارش انصاف نیوز، مرکز آمار ایران شاخص بهای مصرفکننده در دی ماه را منتشر کرد که نشان میدهد هم تورم نقطهای، هم تورم ماهیانه و هم تورم سالانه افزایشی بوده است. بر اساس این گزارش، نرخ اقلام خوراکی در دی ماه امسال، 69/2 درصد بیشتر از نرخ اقلام خوراکی در دی ماه سال 1400 بوده و تورم کل نقطه به نقطه نیز از مرز 51 درصد فراتر رفته است.
بر اساس این گزارش، تورم سالیانه برای خانوارهای شهری 45/5 درصد و برای خانوارهای روستایی 50 درصد بوده است. خانوارهای ایرانی در سال منتهی به 30 دی امسال، تورم 46/3 درصدی را تجربه کردهاند که از تورم سالیانه منتهی به 30 آذر ماه، نزدیک به 3 درصد بیشتر شده است. در مورد همین شاخص، محاسبات مرکز آمار از تورم 65 درصدی برای اقلام خوراکی خبر میدهد.
شاخص قیمت مصرفکننده در دی ماه، از سرعتگرفتن رشد قیمتهای ماهانه خبر میدهد. در حالیکه رشد قیمتها در آذر نسبت به آبان گذشته به 2 درصد نمیرسید، در دی نسبت به آذر از 4 درصد بیشتر شده است. به عبارت دیگر تورم ماهانه در دی ماه، بیشتر از 2 برابر رشد کرده است.
در گزارش اخیر مرکز آمار فرازی وجود دارد که جلب توجه میکند چون نشان میدهد تهیه پرمصرفترین اقلام خوراکی برای مردم تا چه میزان گران تمام میشود: «در گروه عمده خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل، مربوط به گروه سبزیجات (پیاز، بادمجان و کاهو) و گروه انواع گوشت (گوشت گوسفند، گوشت گاو یا گوساله و انواع ماهی) و گروه میوه و خشکبار میباشد. در گروه عمده کالاهای غیرخوراکی و خدمات، گروه حمل و نقل (انواع اتومبیل سواری)، گروه هتل و رستوران (انواع غذاهای سرو شده در رستوران) و گروه بهداشت و درمان (انواع دارو) بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند.»
گزارش مرکز آمار از شاخص قیمت مصرفکننده به تفکیک استانها هم از واقعیتهای تکاندهنده خبر میدهد از جمله اینکه اغلب استانهای محروم کشور، تورمی بالاتر از نرخ میانگین تورم سالانه در کشور را تجربه کردهاند.
به گزارش خبرنگار انصاف نیوز، استانهای لرستان، آذربایجان غربی، ایلام و قزوین تورم 50 درصدی و بالاتر داشتهاند. ساکنان استانهای محرومی مانند اردبیل، چهارمحال و بختیاری، کرمان، سیستان و بلوچستان، کردستان و کهگیلویه و بویراحمد نیز بیشتر از متوسط کشور تحت فشار گرانی بودهاند.
روستاییان استانهای قزوین، هرمزگان، کرمان، آذربایجان غربی، سیستانوبلوچستان، لرستان، قم، چهارمحال و بختیاری و اردبیل هم تورمی بیش از میانگین خانوارهای روستایی را تجربه کردهاند.
خبرگزاری دولت نگران گرانی در غرب
در حالی که فشار گرانی بر گرده مردم در گزارشی رسمی چنین انعکاس آشکاری دارد، خبرگزاری دولت که توسط نزدیکترین چهرهها به ابراهیم رئیسی اداره میشود، بیش از مردم کشور نگران اهالی انگلستان و فرانسه و آلمان و آمریکاست.
برای اثبات نگرانی مدیران ایرنا در مورد گرانیهای همه کشورهای دنیا به جز ایران! کافیست نگاهی به فهرست منتخبی از اخبار خبرگزاری جمهوری اسلامی در دی ماه (که تورم ماهیانه دو برابر شده است) بیاندازیم:
- افزایش ۴ درصدی شاخص بهای مصرفکننده ماه دسامبر در ژاپن (سی دی)
- وقتی تورم بی سابقه، آمریکاییها را وادار به تعویق درمان بیماری میکند (بیست و هشتم دی)
- افت جزئی تورم/ تداوم مواجهه مردم انگلیس با چالشهای مالی (بیست و هشتم دی)
- گرانی ۳ تا ۴۸ درصدی قیمت ۱۲ ماده غذایی در بازار جهانی+ جزئیات (بیست و هشتم دی)
- بانک مرکزی کانادا: اکثر شرکتهای کشور در سال جاری با رکود اقتصادی مواجه میشوند (بیست و هفتم دی)
- انگلیس گرانترین کشور اروپایی برای زندگی (بیست و دوم دی)
- سیر نزولی شاخص خردهفروشی در انگلیس ۲۰۲۳ (بیستم دی)
- قیمت سوخت همچنان باعث رکود اقتصادی در آلمان (بیستم دی)
- نگرانی تولیدکنندگان انگلیسی از قطع برق کارخانجات در زمستان (نوزدهم دی)
- بیثباتی و آیندهای نامطمئن در انتظار جهان در سال ۲۰۲۳ (نوزدهم دی)
- افزایش تورم؛ چالش اصلی نخست وزیر انگلیس (هجدهم دی)
- فروش خودرو در انگلیس به پایینترین حد در ۳ دهه گذشته رسید (پانزدهم دی)
- رکوردزنی بهای مواد غذایی در انگلیس (چهاردهم دی)
- تورم در آلمان به بالاترین سطح در ۷۰ سال گذشته رسید (چهاردهم دی)
- سال سخت اقتصاد جهان با تورم دردناک گذشت/ تورم در ۲۰۲۳ جای خود را به بیکاری میدهد؟ (سیزدهم دی)
- سونامی ورشکستگی در سوئد (سیزدهم دی)
- حال ناخوش اقتصاد ترکیه/ شکسته شدن رکورد ۲۵ ساله تورم (سیزدهم دی)
- تاثیر رکود اقتصادی بر قیمت ملک در انگلیس (دهم دی)
- افزایش تعطیلی کسبوکارها در انگلیس طی سال ۲۰۲۲ (نهم دی)
- بحران انرژی در اروپا؛ غرب در سیاهچاله رکود و تورم (هفتم دی)
- بحران هزینههای زندگی و تشدید فقر میان پناهجویان انگلیس (ششم دی)
- مشاور دولت آلمان: نرخ تورم تا ۲ سال آینده بالا می ماند (چهارم دی)
- ۲۰۲۲، انگلیس در بحران (چهارم دی)
- در آستانه کریسمس: جیب آمریکاییها خالیتر شده است (سوم دی)
- پیشبینی بایدن برای سال ۲۰۲۳ آمریکا: فراز و نشیب بیشتر اقتصادی (دوم دی)
- نخست وزیر انگلیس: بزرگترین چالش کشور تورم است (دوم دی)
به نظر میرسد این حجم از تولید محتوا درباره تورم و گرانی و بیکاری در اروپا و آمریکا و دیگر نقاط جهان توسط خبرگزاری دولت، در شرایطی که تورم همواره بالای کشور به ارقام بیسابقهای رسیده، چندان مخاطبی پیدا نکند.
انتهای پیام
به اقليت طرفداران خود نشون ميدن که خارجى ها زندگى سختى دارند چون ممکنه که اينها رو هم از دست بدن
این واقعیت داره….ماها که اروپا می ریم میدونیم درسته
حسین بازجو، یه (گفتم گفت) ی در این باره توی روزی نامه ات بنویس بینیم!!
چون بعضی مسولان داعیه رهبری جهان را در سر دارن ‘ ازهمین حالا وضعیت اقتصادی کشورها را رصد میکنند اگر روزی امریکا واروپا افول کردند وقرارشد جهانی را اداره کنند تورم کشورهای تحت کنترل به نقطه بحران نرسد ومثل ایران بتوانند تورم را تحت کنترل قراردهند تاسهروندان ان کشورها ازبی لیاقتی انها گله یااغتشاش!! نکنند.
مسئول این تورم که سیاست غلط دولت قبله ولی جای تعجب اینجاست که کسایی که تاحد مرگ برای دولت قبلی تبلیغ می کردن حالا نمی خوان مسئولیتش رو بپذیرن سؤال اینجاست که رضاکیانیان برای حسن روحانی هم چنین نامهای نوشت؟