چریک گفتوگو؛ درباره مرد مبارزه برای مفاهمه
سرویس فرهنگی، انصاف نیوز: کتاب «چریک گفتوگو» درباره زمانه و کارنامه هادی خانیکی، روزنامه نگار، مدرس دانشگاه و سیاستمدار اصلاح طلب به همت حسین گنجی منتشر شد.
هادی خانیکی، از آن دست چهرههاست که برای پیادهکردن الگوی مطلوب حکمرانیاش، اسلحه برداشت و به مبارزه پرداخت اما پس از استقرار جمهوری اسلامی و عبور از دهه تثبیت، بر نهادسازی برای «حاکمیت قانون» متمرکز شد. او چه هنگامی که فرهنگسازی از طریق روزنامهنگاری را انتخاب کرد، چه زمانی که کسوت استادی دانشگاه را بر تن و نسلی از دانشجویان ارتباطات را به ثمر رساند و چه وقتی که کنش سیاسی در قالب تشکیلات و حزب را پی گرفت، بر «مشی گفتوگو» پایدار ماند.
خانیکی در میانه نبرد با سرطان تن است اما بیشتر از رنجوری تن، نگران بیماریهای وطن است و راه نجات را نشستن روبهروی هم و گفتوگو در شرایط برابر، گفتوگوی بدون پیششرط میداند. در فرازی از گفتوگوی بلندش در همین کتاب، گفته است: «همیشه این خطر وجود دارد که گفتوگو در نظر بخشی از جامعه، به یک پدیدهی ناکارآمد تبدیل شود؛ من فکر میکنم اگر روی ضعفها کار کنیم و ظرفیتها را بشناسیم و مصداقهای موفق گفتوگو را دنبال کنیم، راهِ امثال من، چه در سنین پیری و چه در سنین جوانی، روشنتر میشود که: تفنگت را زمین بگذار…»
به گزارش انصاف نیوز، حسین گنجی، روزنامهنگار و مولف کتاب، زمانه و کارنامه هادی خانیکی را در چهار فصل سامان داده است؛ یک فصل از کتاب به گفتوگویی بلند با خانیکی اختصاص دارد. در فصلی دیگر، روش و منش او در میزگردی به نقد کشیده شده است. در فصل سوم، دیگرانی که سوژه کتاب را میشناسند و به نوعی با او سروکار داشتهاند، از خلوت و جلوت با او بودن گفتهاند و فصل آخر نیز زندگی خانیکی را در قالب تصویر روایت میکند.
کتاب، چه آنجا که از زبان خانیکیست و چه آنجا که درباره اوست، مخاطب را به این نتیجه میرساند که او عمیقا به «معجزه گفتوگو» باور دارد و میتوان مرد مبارزه برای مفاهمهاش خواند.
کتاب «چریک گفتوگو» توسط انتشارات طرحنو روانه کتابفروشیهای سراسر کشور شده است.
انتهای پیام