خرید تور تابستان

کارنامه انقلاب در اقتصاد

محمدصادق جنان‌صفت در جهان صنعت نوشت:
نوشته حاضر نمی‌خواهد داوری کرده و چیزی را اثبات یا نفی کند و تنها یک پیشنهاد است. این پیشنهاد اما بسیار بااهمیت است و پاسخ کارشناسانه و علمی به آن می‌تواند در داوری‌ها و روشنگری شهروندان ایرانی و نیز کسانی که در بیرون از مرزها هستند موثر باشد.
پیشنهاد این است که ارزیابی دقیق و بدون لکنت‌زبان و هراس از پیامدهای نتایج به‌دست‌آمده از کارنامه انقلاب در اقتصاد به معنای عام آن صورت پذیرد. بدیهی است این ارزیابی نمی‌تواند از سوی گروه‌ها، افراد و نهادهایی باشد که هرگز تصور نمی‌کنند احتمال ناکامی انقلاب در برخی حوزه‌ها وجود دارد و باور دارند انقلاب اسلامی در همه حوزه‌ها و در هر بخشی از فعالیت‌ها یکسره پیروز و کامیاب بوده و هست. از سوی دیگر نمی‌توان کار ارزیابی و بررسی نتایج و پیامدهای انقلاب بهمن ۱۳۵۷ در اقتصاد را به دست گروه‌هایی از کارشناسان و اقتصاددانانی داد که نگاه مثبتی به کارنامه انقلاب در این حوزه ندارند و باور دارند نتایج یکسره شکست است که در اقتصاد دیده می‌شود.
بنابراین پیشنهاد می‌شود یک گروه بزرگ از اقتصاددانان و کارشناسان وفادار ایدئولوژیک به انقلاب که دارای دانش و بینش علمی اقتصاد هستند و نیز اقتصاددانانی که آنها نیز در این ۴ دهه در نهادهای دولتی شاغل بوده‌اند و نیز اقتصاددانان ایرانی که خارج از ایران بوده‌اند، اما همیشه تحولات اقتصاد ایران پس از پیروزی انقلاب ۱۳۵۷ را دنبال کرده‌اند، تشکیل شود و همه اطلاعات در اختیار آنها قرار گیرد. این گروه می‌توانند در یک دوره زمانی تعیین‌شده و با استفاده از دانش روز اقتصاد جهان و نیز تحولات این سال‌ها بررسی را انجام داده و نتایج آن را در اختیار افکار عمومی و نیز اداره‌کنندگان جامعه و نیز هر جریان و گروه سیاسی قرار دهند. اگر این اتفاق یک بار رخ ندهد، داوری‌های شهروندان با استفاده از اطلاعات منتشرشده از سوی رسانه‌های برون‌مرزی شکل خواهد گرفت، یا اینکه از زبان شهروندانی روایت خواهد شد که اکثریت آنها از کارنامه انقلاب در اقتصاد رضایت ندارند.
پایه ارزیابی‌های کارشناسانه از کارنامه انقلاب اسلامی بهمن ۱۳۵۷ می‌تواند نخست با مطابقت دادن وعده‌های رهبری انقلاب و انقلابیون به قدرت‌رسیده با واقعیت‌های شرایط شهروندان انجام شود. پرونده وعده‌های داده‌شده رهبری انقلاب اسلامی باز است و می‌توان با مراجعه به آنها داوری کرد. یک راه دیگر برای بررسی کامیابی یا ناکامی انقلاب اسلامی در حوزه اقتصاد مقایسه روندهای شاخص‌های کلان اقتصاد در سال‌های ۱۳۳۰ تا ۱۳۵۷ با ۴۳ سال سپری‌ شده است. راه دیگر می‌تواند مقایسه تحولات اقتصادی در دیگر کشورها با رخدادها و اطلاعات پایه‌ای نظام جمهوری اسلامی با آنها باشد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا