سخنگوی ستاد امر و نهی: آزادی محدود به روسری نمیماند!
آسیه توحیدنژاد، انصاف نیوز: مصاحبه با سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر با تناقض این گفتهاش که «از حجاب کوتاه نمیآییم» و وضعیت فعلی حجاب و پایان گشت ارشاد شروع شد.
حجت الاسلام سیدعلی خانمحمدی در مصاحبهی یک ساعته با انصاف نیوز در این مورد چنین توضیح داد که کوتاه آمدن حکومت در حد «حجاب سر» مسائل را حل نمیکند و خواستهها بسیار فراتر از روسری هستند. او در اثبات این امر به پرچم همجنسگرایی که در اعتراضات دیده شده بود اشاره کرد.
او چهارشنبه، 19بهمن، در غرفهی انصاف نيوز در نمایشگاه تولیدات فضای مجازی، به گفتوگو نشست که فایل صوتی كامل را میتوانید در کانال تلگرامی [لینک] و فیلم کاملش را نیز در پایین همین خبر ببینید. موضوع اصلی این مصاحبه حجاب اجباری بود.
سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر همچنان بر این جملهاش تاکید میکرد که از حجاب کوتاه نمیآییم ولی آن را مستلزم کار فرهنگی میدانست و بر این باور بود که سازمانهای مربوطه از جمله صداوسیما علیرغم بودجههای خوبی که دریافت میکنند در این زمینه کم کاری کردهاند.
خانمحمدی عدهای که مخالفت خود با حجاب را در این چند ماه ابراز کردهاند نیازمند اقناع از طریق کارهای فرهنگی و در درجهی دوم برخوردهای قانونی میدانست.
در این مورد بیماری کرونا را مثال میزد که فقط کار فرهنگی در رعایت مردم موثر نبوده است: «همه به این نتیجه رسیدند که بايد برخورد سلبی هم داشته باشیم».
خانمحمدی از طرح جامع عفاف و حجاب گفت که به باور او، «کرامت زن هم در این طرح حفظ میشود».
او دربارهی امکان تغییر قانون با توجه به خواست مردم هم گفت قانون اساسی که با توجه به اکثریت مسلمان کشور نوشته شده شامل این قانون است.
خانمحمدی مخالفین حجاب را عدهی قلیلی میداند که در هر جای دنیا در برابر هر قانونی ممکن است وجود داشته باشند.
او «تناقضات و دو قطبیهای موجود در مسئولان و توجیه نبودن آنها» را مشکل اصلی میداند و در توضیح این مورد بدون اسم بردن به حرفهای اخیر عزت الله ضرغامی دربارهی حجاب اشاره کرد.
آقای خانمحمدی در مورد وعدههایی که در ابتدای انقلاب در مورد حجاب داده شده بود از جمله تیترهای پررنگی که از مرحوم آقای طالقانی تکرار میشد که «در مورد حجاب اجباری در کار نیست»، گفت اندیشمندان مختلف نظرات مختلفی در آن زمان ارائه دادهاند و در مقابل آقای طالقانی افرادی بودهاند که فکر میکردند در بحث حجاب چه بسا باید سختگیرتر باشیم.
سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر دربارهی برخی محدودیتها گفت: اگر امروز بیایند به من بگویند که این فضای مجازی باید فیلتر بشود اولین نفر من اعتراض میکنم و میگویم که دسترسی آزاد به اطلاعات باید برقرار باشد ولی وقتی آسیب آن مطرح میشود موضوع متفاوت میشود. امروز آسیب امنیتی که دو تا پلتفرم اینستاگرام و واتساپ برای کشور داشتند، شورای عالی امنیت ملی تصویب کرد که این دو پلتفرم تا آن موقعی که نمایندگی معرفی کنند و دسترسی به ما بدهند فیلتر بمانند، حرف درستی است.
او در مورد عدهای که به حجاب اعتقادی ندارند و به باور او اقلیت جامعهی ما هستند میگوید قصدی برای تنگ کردن فضا برای اینها وجود ندارد اما این حدود قانونی پوشش در کشور ماست، همانطور که در کشورهای دیگر پوشش وجود دارد.
خان محمدی ترکیب حجاب اجباری را همانند چراغ قرمز اجباری میدانست و این دو را با هم قیاس میکرد.
خان محمدی باور نداشت که حجاب اجباری در ایران بدل به وسیلهای برای ریاکاری مردم شده است ولی به الزاماتی مثل اجباری بودن پوشش چادر در بعضی بیمارستانها یا دادگاهها انتقاد داشت: «ما به شدت مخالف پوشیدن چادر بر سر زنان متهم هستیم. اصلا قداست چادر را زیر سوال میبریم. چرا باید چادر بر سر یک خانم متهم کنیم؟!»
سخنگوی ستاد امر به معروف میگفت این ستاد از هر دو سو مورد هجمه است و حتی خودش که اظهار مخالفت با گشت ارشاد کرده فراجا از او گلایه کرده است!
یکی از خبرنگاران حاضر خطاب به خان محمدی پرسید که چطور با وجود این کشته شدههای چند ماه اعتراضات، او تمام خواستههای این جنبش را فقط به همجنسگرایی محدود میکند؟ علاوه بر این کار فرهنگی در مورد ارزشهای حجاب را در چنین فضایی که اجباری بودن آن بیشتر مطرح است بعید میدانست.
خان محمدی تکذیب کرد که چنین حرفی زده باشد یا چنین منظوری داشته باشد. او قبول داشت که با توجه به حضور پررنگتر گشت ارشاد در خیابانها نارضایتیهایی به وجود آمده و امکان دارد حتی یک زن چادری هم با این برخوردها مخالفت کند اما نمیتوان از چارچوبها گذر کرد و آزادی محدود به روسری نمیماند.
خان محمدی در مورد امکان داشتن یا نداشتن برگزاری رفراندوم در مورد حجاب هم گفت: رفراندوم نیاز ندارد که!
او در مورد حجاب اجباری باز هم مثال قوانین راهنمایی و رانندگی را زد و گفت نمیتوان اجباری یا غیراجباری بودن آن را مطرح کرد. خان محمدی میگفت نمیشود هر روز یک رفراندوم برگزار كرد.
یکی از مردم تماشاگر مصاحبه هم در پایان گفت که مسئلهی اصلی مردم اقتصاد است؛ تشویق به فرزندآوری و سایر مسائل بدون پول ممکن نیست!
انتهای پیام
برخی مطالب حاج آقاصحیح وبرخی دیگر با جرح وتعدیل قابل قبول است اینکه حجاب ازمحدوده سرفراترخواهد رفت کاملا صحیح است بسیاری از خانمها متاسفانه ازانعطاف فضا سوء استفاده می کنند وبا پوششهای تحریک آمیز فضای جامعه را آلوده به نمایش تن ورقابت در شهوت پراکنی می کنند وگرنه کسی ازدیدن۴تارمو تحریک نمی شود امااینکه کارفرهنگی می طلبد حرف غلطی نیست لیکن کار فرهنگی لزوما منقطع ازشرایط اقتصادی ومقوله اقامه عدل درجامعه نیست. ازمصادیق کار فرهنگی یکی این است که بمردم حق دهی معترض باشند وازاعتراض وحشت نکنی واکیداً خونی تباه نشودتا تدریجااین حق اعتراض مدنی نهادینه شود ومردم با ابراز نظر خواسته هایشان را مطرح وبه گوش مدیران برسانند وآب هم ازآب تکان نخورد تا الان هم ترس عامل تباهی خونهاشدبگذار چند بانک وماشین هم نابود بشه این آفتش از نابودی تعدادی انسان بسیاربسیار کمتراست بعدچندبار انعطاف اگر ادامه پیداکرد خشونت توجیه پذیرتراست تا اینکه بادادن چندشعار حوادث غیرقابل جبران رخ دهد.(فأعتبروا یا أولی الأبصار)
حق دارید پای حجاب بایستید چونکه غیر از همین حجاب نیم بند چیز دیگری از محتوای بلند اسلام مثل قسط عدل داد عدم تبعیض برابری ، برادری ، حسن ظن ، حسن نیت باقی نمانده
حجاب هم که فروبریزد چیزی برای مدعیان اسلامی بودن باقی نمیماند حجاب در حقیقت پوسته ای است که تمام کاستی ها را پوشانده
وزارتخانه ای هم تاسیس کنید البته برای اشتغال!
میشه بفرمایید شغل این آخوند چیه؟! این اقای اتوکشیده، نون بازوش رو از کجاش درمیاره؟!!!
حضرت سقط الاسلام والمسلمین خان محمدی، اینقدر به مردم و بانوان ایران زمین توهین نکنید! زنان این مملکت، همان مادر، خواهر، همسر و دختر شما ، یا برادر شما، یا بستگان درجه یک و دورتر، یا دوستان، یا همکاران و آشنایان و … شما هستند! چرا مطالبات آنها را به مسائل جنسی و لخت شدن و … تقلیل و تنزیل میدهید!!!؟ این نشان میدهد که مسئولانی در مدیریت جامعه و تامین حداقلی از رفاه و آسایش و زندگی برای مردم عاجز و ناتوانند؛ و لذا بهانه گیری و بهانه جویی میکنند تا اذهان را به انحراف بکشانند، اما زهی خیال باطل! مردم دستتان را خوانده اند.
دل خوش سیری چند؟ اگر دغدغه نان داشتی و روزانه مجبور بودی 10 ساعت خانواده ات را نبینی، مانند دیگران فکر می کردی. نمی دانی کار کردن در گرمای 40 تا 50 درجه و سرمایی که استخوان هایت را می سوزاند یعنی چه؟
اگر حکمرانان سواد مدیریت کشور را داشتند این حاشیه ها را نمی چسپیدند و این همه نهاد و بنیاد و سازمان دولتی با هزینه و دسترنج مردم این سرزمین مثل قارچ رشد نمی کرد تا شما از دسترنج این آدمیان سود نمی بردید.
بیش از 40 سال زندگی مردم این سرزمین -برای ندانم کاری هایتان- عقب انداخته اید و جالب این که طلب کار هم هستید.
امیدوارم انصاف نیوز این را نشر دهد.
هر موقع کم می آورید می گویید باید کار فرهنگی می شده و دیگرانی هستند که وظیفه اشان این بوده که انجامش ندادند ، آقای محترم فرهنگ ، انتخاب شیوه زیست مردم است ، نمی توانی بجای مردم تصمیم بگیرید ، اگر محتوایی دارید ارائه کنید ، نهایتا مردم انتخاب می کنند .
اصل حجاب توسط علما در قرن ها پيش پايه ريزى شده ربطى به دين ندارد, در کتاب مقدس صريحا در باره اش گفته نشده اين قانون شرع و از فروع دين است که مى توان آن را اصلاح نمود.
به نام خدا
درخواست انتشار بیانیه مشترک معتدلیون جناح های کشور با محور حسن روحانی-سید محمد خاتمی-علی لاریجانی در مورد نحوه ی حکمرانی ناکارآمد دولت دکتر رییسی و مجلس تعطیل اصولگرایان افراطی را برای ایجاد اجماع در داخل بین مردم و سیاستمداران معتدل با مشی میانه روی در برابر براندازان خارجی و افراطیون داخلی خواستاریم.
در مورد مسئله حجاب نیز باید گفت فقط برداشتن روسری بی حجابی و کشف حجاب نیست و اصل رعایت حجاب مانتو و شلوار آزاد و گشاد است و کسانی که با دیدن مو زن تحریک میشوند توصیه کنید که قرص اعصاب سرترالین 100 را تحت نظر پزشک روانپزشک مصرف نمایند تا قوای جنسی آنان کاهش یابد زیرا حکمت حکم حجاب نیز جلوگیری از روابط نامشروع است.
برداشتن روسری کم حجابی است نه بدحجابی و کشف حجاب و بی حجابی.
با تشکر
جدای از پاسخهای تکراری و خسته کننده، چقدر پرسشها ضعیف بود. یک پرسش خیلی ساده از این آقا می توانست بحثی بسیار مهمتر را باز کند. اینکه ستاد امر به معروف و نهی از منکر چه کارنامه و عملکردی در زمینه بازخواست از مسئولان نالایق کشور در رابطه با فساد و ناکارآمدی در حوزه های مختلف داشته است؟ و مهمتر اینکه امر به معروف و نهی از منکر اتفاقا می بایست از سوی مردم صورت بگیرد در قبال مسئولان. ما باید این آقا و همکارانش را مورد شماتت و سوال قرار دهیم که چرا مزاحمت و دخالت در امور ملت را نهادینه سازی کرده اید که برای آن از جیب همین ملت هزینه می کنید.