خرید تور نوروزی

اخبار مختلف کنفرانس مونیخ

از سخنرانی زلنسکی تا ادعای علی اف درباره حمله به سفارت و اظهارات علی نژاد درباره مجاهدین خلق و...

ایرنا نوشت: وزرای امور خارجه آمریکا و سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان روز شنبه در حاشیه دومین روز از اجلاس امنیتی مونیخ دیدار و درباره ایران گفت‌وگو کردند.

به گزارش ایرنا از تارنمای وزارت امور خارجه آمریکا، دیپلمات‌های ارشد چهار کشور در بیانیه مشترکی بار دیگر ادعاها و اتهامات درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران را تکرار و خواستار اجرای تعهدات هسته ای ایران شدند.

در این بیانیه آمده است: آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، امروز با کاترین کولونا، وزیر امور خارجه فرانسه، آنالنا باربوک، وزیر امور خارجه آلمان و جیمز کلورلی، وزیر امور خارجه بریتانیا در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ دیدار کرد. آنها بر نگرانی خود در مورد تشدید تنش هسته ای ایران و عدم همکاری این کشور با آژانس بین المللی انرژی اتمی تاکید کردند و از ایران خواستند مسیر خود را تغییر دهد.

این درحالیست که ایران پس از امضای برجام در سال ۱۳۹۴ با هدف لغو تحریم های ظالمانه، به عنوان کشوری مسئولیت پذیر، تعهدات خود را بدون عیب و نقص اجرا کرد و این مساله در ۱۶ گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی مورد تائید قرار گرفت. اما پس از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید در ژانویه ۲۰۱۷ (دی ماه ۱۳۹۵) و پس از چند اقدام مقدماتی، نهایتاً با اتخاذ مواضع مغایر با مفاد برجام، با خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از آن در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۸ می ۲۰۱۸)، در دو مرحله تحریم‌های ثانویه آن علیه ایران بازگردانده شد.

اجرای نامتوازنِ این توافق از یک طرف و فشارهای ناشی از اعمال و تشدید تحریم‌های یکجانبه آمریکا از طرف دیگر، باعث شد تا یکسال پس از خروج آمریکا از برجام، شورایعالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تصمیماتی در راستای متوقف کردن گام به گام اجرای اقدامات داوطلبانه تعهدات هسته‌ای با اعطای فرصت‌های ۶۰ روزه به دیپلماسی، اتخاذ کند.

ایران تا یک سال پس از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده می‌دادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران می‌کنند، فرصت دهد تا برای تحقق این وعده تلاش کنند. اما با توجه به اینکه کشورهای اروپایی به وعده‌هایشان عمل نکرده‌اند، در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش داد. کاهش تعهدات ایران بر اساس مفاد توافق هسته‌ای برجام صورت گرفت.

در ادامه بیانیه وزارت امور خارجه آمریکا دیپلمات‌های چهار کشور به تکرار اظهارات مداخله‌جویانه در امور داخلی ایران و ادعای بی‌پایه‌واساس مشارکت نظامی ایران و روسیه در جنگ اوکراین که بارها از سوی مقامات کشورمان رد شده است، پرداخته و آمده است که طرف‌ها «توافق کردند تا به هماهنگی نزدیک رویکرد خود در قبال فعالیت های بی ثبات کننده رژیم ادامه دهند.»

جمهوری اسلامی ایران پیشتر نسبت به تبعات رفتارهای مداخله‌جویانه غرب هشدار داده و تصریح کرده است که این قبیل اقدامات بی‌پاسخ نخواهد ماند

الهام علی اف رئیس جمهور باکو در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ درباره حمله به سفارت این کشور در تهران گفت: در آن ۳۰، ۴۰دقیقه ای که این تروریست داخل سفارت بود خلع سلاح نشد. در طول این مدت ماشین های نیروهای امنیتی و پلیس می آمدند و می رفتند ولی به این مرد اجازه دادند که دوبار وارد سفارت شود و یک افسر امنیتی ما را بکشد و دونفر دیگر را زخمی کند.

علی‌اف رئیس‌جمهوری باکو بار دیگر مدعی تروریستی بودن حمله به سفارت این کشور در تهران شد.

به گزارش «انتخاب»؛ الهام علی اف رئیس جمهور باکو در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ درباره حمله به سفارت این کشور در تهران گفت: در آن ۳۰، ۴۰دقیقه ای که این تروریست داخل سفارت بود خلع سلاح نشد. در طول این مدت ماشین های نیروهای امنیتی و پلیس می آمدند و می رفتند ولی به این مرد اجازه دادند که دوبار وارد سفارت شود و یک افسر امنیتی ما را بکشد و دونفر دیگر را زخمی کند.

وی در ادامه گفت: اگر شجاعت یکی از کارمندان ما نبود که توانست با دست خالی این تروریست را خلع سلاح کند شاید ده ها نفر از جمله خانواده های دیپلمات های آذربایجانی و بچه هایی که آنجا زندگی می کردند در این حمله کشته می شدند.

الهام علی اف بیان کرد: درخواست تحقیق فوری و شفاف داریم. اینکه دقیقا بعداز این اقدام تروریستی رسانه های ایران با این تروریست مصاحبه کردند نشان می دهد او آن کسی است که توسط یکی از شاخه ها و نهادهای وابسته فرستاده شده است.

وی افزود: مطلب عجیب دیگر این بود که دو روز بعد از حادثه اعلام شد که این فرد مشکل روانی دارد، چطور این قدر سریع به این نتیجه رسیدند؟ این اقدامی است برای حمایت از او در مقابل دادرسی.

او در پایان خاطر نشان کرد: ما از ایران می‌خواهیم که تحقیق کند این تروریست باید مجازات شود اما مهمتر از آن کسانی هستند که او را فرستاده اند، آنها هم باید مجازات شوند.

آفتاب نیوز نوشت: کنفرانس امنیتی مونیخ روز جمعه ۱۷ فوریه (۲۸ بهمن) با سخنان ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین آغاز به کار کرد.

زلنسکی در اظهارات خود خواستار سرعت گرفتن تلاش‌ها برای کمک به اوکراین شد و گفت: «ما باید عجله کنیم. ما به افزایش سرعت در توافق‌ها و تحویل تجهیزات نیاز داریم تا جلوی روسیه را بگیریم.»

رئیس جمهوری اوکراین که از طریق تماس ویدئویی در این جلسه حاضر شده بود، اضافه کرد: «مسئله فقط این نیست که اوکراین باید ببرد. مسئله این است که جالوت باید ببازد و هیچ جایگزینی به جز پیروزی اوکراین در این جنگ وجود ندارد.» جالوت، نام شخصیتی منفور است که در جنگ با قوم طالوت، به دست داوود پیامبر کشته شد.

ولودیمیر زلنسکی همچنین با اشاره به استفاده روسیه از پهپاد‌های ایرانی مدعی شد: «در حالی که ما در حال مذاکره برای جت‌های جنگنده هستیم، کرملین ایران را متقاعد کرده است که پهپاد‌های مرگبار به روسیه بفرستد. کرملین آماده است بهای آن را بپردازد، نه فقط با پول؛ بلکه با اورانیوم ۹۲ درصد غنی‌شده. من مطمئن هستم که هیچ‌کسی در اینجا حاضر نیست این ریسک را بپذیرد.»

اظهارات آقای زلنسکی در حالی بیان می‌شود که پیشتر بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان، گفته بود کنفرانس امسال تحت‌الشعاع تهاجم روسیه به اوکراین، قرار خواهد داشت. مقامات و تحلیلگران غربی بر این باور هستند که این درگیری با ورود به دومین سال خود در هفته آینده به مرحله حساسی نزدیک می‌شود.

پیستوریوس گفت که جنگ اوکراین «فقط یک نزاع اروپایی نیست»، بلکه پیامد‌هایی فراتر از قاره سبز دارد. اقتصاد‌های سراسر جهان از تأثیر جنگ بر عرضه غلات، قیمت انرژی و تورم متحمل خسارت شده‌اند.

اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، نیز در سخنان خود که پس از آقای زلنسکی ایراد شد، از کشور‌هایی که می‌توانند به اوکراین تانک تحویل دهند خواست «واقعاً این کار را انجام دهند.»

شولتس وعده داد که یک «کارزار فشرده» را برای ترغیب متحدان غربی جهت اقدام در این باره هدایت کند. صدراعظم آلمان افزود چشم‌انداز جنگ در اوکراین به گونه‌ای است که این نزاع «می‌تواند برای مدت طولانی ادامه یابد.»

اوکراین برای مقابله با حمله روسیه به سلاح‌های غربی وابسته است. کشور‌های غربی تا کنون در کنار این کشور قرار داشته‌اند، با این حال آقای زلنسکی می‌گوید غرب در برخی مواقع در برآورده کردن درخواست‌های او کند عمل کرده است.

کی‌یف، پس از دریافت وعده‌های کشور‌های غربی برای تانک و مهمات بیشتر، اکنون چشم خود را به جت‌های جنگنده دوخته است. با این حال تا کنون کشورها، عمدتا از بیم بالا رفتن تنش بیشتر با روسیه، از ارسال این دست تسلیحات به اوکراین خودداری کرده‌اند.

قرار است کامالا هریس، معاون رئیس جمهور ایالات متحده، نیز به همراه به رهبران فرانسه و بریتانیا در کنفرانس مونیخ سخنرانی کند.

کنفرانس سال گذشته درست چند روز قبل از اعزام نیرو‌های روسیه به اوکراین برگزار شده بود و خانم هریس در آن زمان با هشدار نسبت به تهاجم قریب‌الوقوع مسکو گفته بود «از زمان پایان جنگ سرد، هیچگاه این مجمع تحت چنین شرایط وخیمی تشکیل نشده است.»

حدود ۴۰ رئیس دولت و همچنین سیاستمداران و کارشناسان امنیتی از تقریباً ۱۰۰ کشور جهان در کنفرانس سه روزه امنیتی مونیخ در آلمان شرکت دارند.

همچنین در پی اعتراضات اخیر ایران، برخلاف گذشته برای کنفرانس امسال از هیچکدام از مقام‌های رسمی دولت ایران جهت شرکت دعوت به عمل نیامده و مسئولین جلسه این بار از چهره‌های اپوزسیون جمهوری اسلامی شامل رضا پهلوی، مسیح علی‌نژاد و نازنین بنیادی برای شرکت در این نشست دعوت کرده‌اند.

برگزارکنندگان کنفرانس همچنین پس از تهاجم مسکو به اوکراین، برای اولین بار در دو دهه گذشته به جای مقامات روسیه از فعالان اپوزسیون این کشور دعوت به عمل آورده‌اند.


ایسنا نوشت: در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ، معاون رئیس‌جمهوری آمریکا درباره “تهدیدات چین” با رئیس‌جمهوری فرانسه و صدراعظم آلمان گفت‌وگو کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، کاخ سفید در بیانیه‌ای اعلام کرد: کامالا هریس، معاون رئیس‌جمهوری آمریکا درباره تهدیدات چین از جمله اهمیت حفظ نظم قانون‌محور جهانی، گفتگو کرد و توافق کرد تا همسو باشد.

دیدارهای معاون رئیس‌جمهوری آمریکا با رهبران اروپایی که در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ انجام شد، در حالی روی داد که واشنگتن و پکن بر سر ماجرای بالون‌ها درگیر هستند.

کامالا هریس از عملکرد آمریکا در ساقط کردن بالن چینی و سه شیء ناشناس پرنده دیگر در هفته‌های اخیر دفاع می‌کند.

هریس گفت: بالون باید ساقط می‌شد، چون مطمئن بودیم که چین از آن استفاده می‌کند تا از مردم آمریکا جاسوسی کند.


منبع: فرهیختگان

در توضیح این ویدیو در فرهیختگان امده است

 «خبرنگاری در مورد آینده روابط ایران با ‌باکو⁩ در یک مصاحبه سوالی از رضا پهلوی می‌پرسد و او در جواب می‌گوید:  آینده روابط‌مان درخشان، باید با هم مشکلات زیست محیطی و آب و پناهندگان را حل کنیم!

احسان موحدیان، استاد دانشگاه علامه در پاسخ رضا پهلوی به این سوال نوشت: فکر کنم نمیدونه باکو کجای دنیاست و مشکلات ایران با باکو ژئوپلتیک و ژئواکونومیکه و فراتر از حکومت‌هاست!»

منبع فرهیختگان

در توضیح این خبر نیز امده است:

مسیح علی‌نژاد در طی نشستی در کنفرانس مونیخ با حضور مخالفان جمهوری اسلامی درباره  سازمان منافقین گفت: آنها نماینده ملت ایران نیستند.


همشهری نوشت:

کنفرانس امنیتی مونیخ در این روزها و بویژه در شرایط حساس کنونی، در حال از دست دادن فرصت برای اثبات خود به عنوان یک فُروم بین المللی پیشرو در بحث در خصوص مسائل امنیتی برای دستیابی به صلح در جهان است. https://d-117136324388628282.ampproject.net/2301261900000/frame.html

بطور سنتی این رویداد می بایست بحران های بین المللی همانند جنگ اوکراین، و یا موضوعات بین المللی مهم، مانند احیای برجام، که درآن رفع تحریم ها در قبال نظارت بر برنامه اتمی ایران مدنظر قرار گرفته شده است را در یک فضای باز  و در مسیر حل و فصل، در قالب گفتگو به بحث و تبادل نظر بگذارد. 

اما اکنون شاهد آن هستیم که از روسیه و ایران اصلا دعوت به عمل نمی آید.

برخلاف یک مراسم دیپلماتیک که در آن بنا به خواسته میزبان، دعوت هایی شخصی ارسال و یا مهمانانی با دلایلی مشخص و طبیعتا خارج از عرف دیپلماتیک از لیست به اصطلاح خط می خورند، تا از این طریق یک حرکت نمادین از سوی میزبان صورت پذیرفته باشد، یک کنفرانس امنیتی با سابقه ای طولانی، همانند کنفرانس امنیتی مونیخ جای مناسبی برای «سیاست کاری های نمادین»نیست. 
با پس گرفتن دعوت از مهمانانی خاص نه تنها وجهه این کنفراس در صحنه بین الملل دچار آسیبی جدی می شود، بلکه «فرهنگ بحث و جدل» که از نمادهای نظام سیاسی در آلمان محسوب می شود، نیز زیر سؤال می رود. 

آنچه از «هتل بایریشر هوف» انتظار می رود یک بحث و گفتگوی جدی با و میان مواضع مختلف موجود در دنیای سیاست خارجی است، بویژه رویارویی با مواضع آن کشورهایی که بخش بزرگی از راه حل را در چالش های امنیتی کنونی در سیاست جهانی، شکل می دهند. 

اینکه با این رفتار دیدگاه واقع بینانه در برخورد با آنچه در جهان می گذرد، کاملاً مغفول می ماند، بسیار دلسرد کننده می نماید.

کنفرانس امنیتی مونیخ هیچگاه «بی طرف» نبوده و همواره نام «فراآتلانتیک» را با خود به همراه داشته، اما با این وجود اغلب در این کنفرانس پلتفرمی برای مباحث جدی در اختیار نمایندگان کشورهای مختلف قرار می گرفته است. 

اما این بار، رویداد امسال بیشتر شبیه نشست های سالانه یک حزب است که در آن اغلب حضار و مدعوین کم و بیش یک نظر مشابه را نمایندگی می کنند و قرار است از این فرصت برای نمایش انسجام خود استفاده کنند، انسجامی که در حال حاضر و در «رقابت سیستمی» امروز، از سوی صحنه گردانان ضروری تلقی شده است. 

این مسئله بی شک به عمیق تر شدن دوقطبی در جهان سیاست خارجی می انجامد و نمی تواند جلوه ای از فضای جهان کنونی که درآن صلح بیش از هر زمانی متزلزل شده است، باشد.
با نگاه به موضع نقادانه ای که سیاست خارجی آلمان در ماه های اخیر در قبال ایران و روسیه از خود نشان داده است، قبل از بروز این حرکت هم بسیار محتمل بود که مدیران کنفرانس امنیتی مونیخ، متأثر از سیاست رسمی یادشده، این دو کشور را کنار بگذارند. 

اگرچه طرف ایرانی نیز به احتمال فراوان، وقوع این رفتار را بسیار محتمل می دانسته است، اما علی الظاهر باز هم کورسوی امیدی برای پیروزی دیپلماسی وجود داشته است. 
از سر طنز می توان اینگونه گفت: هوشمندانه تر و در عین حال دیپلماتیک تر این بود که برگزارکنندگان، تنها ساعاتی قبل از شروع کنفرانس، دعوت خود را پس می گرفتند و آنها را از لیست کنار می گذاشتند. در این صورت سیاست کاری نمادین شان کامل تر می بود!

اکنون این خطر جدی وجود دارد که دیگر هیچ مانعی در مقابل افراد پشت پرده این تصمیم برای تبدیل این کنفرانس به صحنه نمایش تک بعدی، استدلال های یکسویه و کف و سوت برای یکدیگر، وجود ندارد.

گزارش 2023 کنفرانس امنیتی مونیخ نیز به وضوح بیانگر تناقضات «غرب» است. از طرفی اینگونه القا می گردد که بدنبال خلع سلاح (هسته ای) هستیم، ولی همزمان در راستای سیاست های  «چرخش دوران»تسلیح گسترده ای صورت می پذیرد و از این موضوع ابراز خوشحالی می گردد که «قدرت های اتمی دموکراتیک» در شرایط کنونی اهتمام خود بر بازدارندگی هسته ای را مورد تاکید قرار می دهند. 

این موارد تناقضاتی هستند که واقعیت امروز را شکل داده و بسیاری را در دنیای امروز، به یافتن مسیرهای جایگزین ترغیب کرده اند.

اینکه از یک نظام ارزشی خاص از این طریق استفاده ابزاری شود که تعهد به معیارهای خود آن نظام تنها در صورت برآورده شدن منافع صورت پذیرد، نیز واقعیتی است که روز به روز بیشتر کنجکاوی افکار عمومی را بر می انگیزد. 

کشورهایی نظیر ایران در چنین فضایی بدنبال یک سیاست خارجی پویا هستند تا بتوانند بوسیله آن از خود در مقابل سیاست تحریمی چندین ساله دفاع کنند، سیاستی که برگرفته از خودبرتربینی «دموکراسی غرب» است. 

دیدار رسمی رئیس جمهور ایران از چین در این هفته خود نشانه و اشاره ای است به همین موضوع.

لذا میتوان از این رفتار، یعنی خارج کردن از لیست مهمانان کنفرانس امنیتی مونیخ،  به عنوان یک خودانزوایی از ترس روبروشدن با این واقعیت ها تعبیر کرد.

بدون دیپلماسی و گفتگو – و با سلاح و تحریمِ بیشتر که صدالبته هرگز- مسائل امنیتی حل شدنی نیستند. 
امنیت از طریق گفتگو، و نه از طریق سیاست کاری های نمادین محقق می گردد.


اعتمادآنلاین نوشت: در مونیخ، در نشست سالانه امنیتی مونیخ، چند چهره‌ی اپوزیسیون، ازجمله رضا پهلوی و مسیح علی‌نژاد، در یک پنل با باب منندز، سناتور ارشد آمریکایی نشست مشترکی داشتند.

اما کنعانی، سخن‌گوی وزارت خارجه جمهوری‌اسلامی، این چهره‌های این اپوزیسیون را دلقک خواند.


اکوایران: به گفته وزارت امور خارجه آمریکا، رئیس جمهور آذربایجان و نخست وزیر ارمنستان قرار است در حاشیه کنفرانس مونیخ به همراهی آنتونی بلینکن، با یکدیگر دیدار کنند.

دیدار سه‌جانبه آمریکا، ارمنستان و آذربایجان در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ

وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد رهبران ارمنستان و آذربایجان قرار است امروز برای اولین بار از ماه اکتبر، در مذاکرات سه جانبه با آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در مونیخ دیدار کنند.خرید هاست، خرید سرور مجازی، سرور اختصاصی، ثبت دامنهمشاهدهتبلیغ

تنش ها بین این دو کشور قفقاز جنوبی بر سر انسداد دو ماهه کریدور لاچین، تنها مسیر زمینی که به ارمنستان امکان دسترسی مستقیم به منطقه مورد مناقشه قره باغ را می‌دهد، تشدید شده است.

وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که بلینکن عصر روز شنبه با نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان و الهام علی اف رئیس جمهور آذربایجان دیدار خواهد کرد. این سیاستمداران در کنفرانس امنیتی سه روزه مونیخ شرکت می‌کنند.

پاشینیان این هفته گفت که ارمنستان پیش نویس پیشنهادی خود برای حل و فصل صلح را به آذربایجان ارسال کرده است.

قره باغ در سطح بین المللی به عنوان بخشی از آذربایجان شناخته شده است، اما 120 هزار نفر جمعیت آن عمدتاً ارمنی هستند و در اوایل دهه 1990 در اولین جنگ ارمنستان و آذربایجان، از باکو جدا شد.

افراد غیرنظامی آذری که خود را فعال محیط زیست معرفی می‌کنند، از 12 دسامبر در کریدور لاچین در مقابل نیروهای حافظ صلح روسی قرار گرفته‌اند.

Russian-peacekeepers-Karabakh

ایروان می گوید که معترضان با حمایت دولت دست به انسداد کوریدور زده اند. باکو مسدود کردن این جاده را رد می‌کند و می‌گوید که برخی کاروان‌ها و کمک‌های ارسالی امکان عبور دارند.

دیدار روز شنبه اولین دیدار رودرروی دو رهبر از اواخر اکتبر خواهد بود، زمانی که ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه میزبان مذاکرات در شهر سوچی در دریای سیاه بود. نشست برنامه‌ریزی شده این دو در 7 دسامبر در بروکسل لغو شد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

  1. این هم از سیاست خارجی این دولت فشل ناکارآمد ، خودمون رو گذاشتیم گوشه رینگ هرکس میرسه چند تا مشت میزنه و رد میشه . واقعا دعوت از اپوزیسیون کار بجایی بود . شاید اونا بهتر بتونن از حقوق ایران دفاع کنن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا