منتجبنیا پس از دیدار با کروبی: مهمتر از انتخابات سال آینده، مشکلات جاری مردم است
رسول منتحبنیا، فعال سیاسی اصلاح طلب، پس از دیدار با مهدی کروبی در حصر خانگی، بدون اشاره به مواضع او، دربارهی انتخابات سال آینده گفت: مهمتر از انتخابات سال آینده مشکلات جاری مردم است. تا زمانی که این مسائل مردم حل نشود انتخابات بحث جالبی برای مردم نیست.
منتجبنیا در گفتوگو با انصاف نیوز گفت: الآن باید فاصلهی بین مردم و حکومت را حل کنیم و اعتمادی که از دست رفته را بازگردانیم. مردم قرار است انتخاب کنند؛ مسئولین که قرار نیست انتخاب کنند. نظام و دموکراسی براساس رای مردم است وقتی اکثریت مردم نارضایتی دارند باید این نارضایتیها را حل کرد.
دبیرکل حزب جمهوریت، خطاب به کسانی که حالا برای انتخابات سال آینده در حال فعالیت هستند گفت: از بعضی از دوستانم که در این امر از حالا شروع به فعالیت کردهاند و برای سال آینده و انتخابات برنامهریزی میکنند ضمن اينكه تشكر ميكنم بابت حس تكليف اينها از ايشان ميخواهم ابتدا به دنبال حل مشكلات مردم و برطرف كردن اين شكاف به وجود آمده باشند. بلاخره قرار است از مردم دعوت كنيد براي شركت در اين انتخابات؛ كدام مردم؟! اقليتي كه به هر دليل هميشه پاي صندوقهاي راي هستند؟! یا اکثریتی که الان جزو معترضین هستند؟!
او در این باره گفت: این اکثریت معترض نیاز به گوش شنوا دارند. اگر این اتفاق افتاد مردم خودشان میآیند و شرکت میکنند اما اگر این اعتراضات باقی بمانند آنوقت دیگر نمیتوان مردم را دعوت کرد و مردم هم نمیآیند. در این صورت انتخابات باز هم انتخابات حداقلی میشود که اینها همیشه و در هر صورتی هستند ولی در مقیاس 85 میلیون نفر اقلیتند. ما باید اکثریت را با نظام همراه کنیم و همراه کردن اینها هم با دستور و رهنمود ممکن نیست بلکه با شنیدن حرفهایشان ممکن میشود.
منتجبنیا به آزادی گستردهی بازداشتیهای اعتراضات اخیر اشاره کرد و گفت: همین عفو زندانیان گرچه صد درصد نبوده ولی خیلی میتوانست برای مردم مفید باشد و برایشان شادی ایجاد کند. از کارهایی که شکاف آفرین است باید پرهیز کرد.
او همچنین در مورد مسائل اقتصادی و اجتماعی حال حاضر و معضل یکپارچگی حاکمیت گفت: کسی نمیتواند نارضایتیهایی که خصوصا از جانب قشر ضعیفتر وجود دارد را انکار کند. بحث این است که چه باید کنیم. یک زمانی ما فرصت انتخاب و گزینش یک راهحل را داشتیم؛ دست ما هم باز بود و امید بیشتری هم برای حل مسائل بود. الآن اما دست ما کوتاه و خرما بر نخیل است. آقایان قوای سه گانه را یکدست کردهاند و افتخار هم میکنند به اینکه کشور یکپارچه شده است. اینان توجه ندارند این یگپارچگی به معنای حذف اکثریت نخبگان و اکثریت مردم و روی کار آوردن اقلیتی است که بسیاری از آنها سابقهی اجرایی یا صلاحیت ندارند. این یکدستی حکومت افتخار نیست بلکه نقطعه ضعف است. این ننگی است که در تاریخ میماند که مجموعهای با استفاده از قدرتی که در دست داشتند اکثریتی را کنار زدند و اقلیتی را حاکم کردند. در این شرایط راه حل پیدا کردن بسیار دشوار است زیرا که کارها به دست همان اقلیت است؛ به دست افرادی است که خودشان مشکل را به وجود اوردهاند.
او در پاسخ به این پرسش انصاف نیوز که «شنیدهها حاکی از این بود که قرار بوده بیانیهی آقای موسوی را آقای کروبی هم امضا کنند. بحثی در این مورد نشد؟»، گفت: خیر، آقای موسوی نظر خود را دادهاند و بیان کردهاند. پیش از این گاهی بیانیههای مستقل و گاهی هم بیانیههای مشترک میدادند. من فکر میکنم میرحسین موسوی نظر خودشان را دادند و منتظر امضای آقای کروبی هم نماندند. در این مورد بحثی هم نشد.
منتجبنیا دربارهی شخصیت مهدی کروبی گفت: ما در صحنههای مختلف در کنار یکدیگر بودهایم و همکاری داشتهایم. متاسفانه به دلیل محصور شدن ایشان و طولانی شدن این دوره ارتباطمان خیلی کم شده بود. آقای کروبی قبل و بعد از پیروزی امین امام بودند. یکی از مقامات قضایی بعد از انقلاب در توصیف اعتماد امام به ایشان گفته بود اعتمادی که امام به ایشان به خصوص در امور مالی و مردمی داشت به هیچکس نداشت.
به گفتهی منتجبنیا در این دیدار حسن کریمی، معاون وزیر ورزش و جوانان دوران روحانی، سردار سیدجواد موسوی و خانوادهی کروبی هم حضور داشتهاند. او در تمام طول مصاحبه اصرا داشت که نمیخواهد از آقای کروبی نقل قول مستقیمی کند.