با وجود مخالفت ها «چمشیر» آبگیری شد
آرمان ملي نوشت: روز گذشته در حالي که برخي رسانهها مثل ايسنا از آغاز آبگيري سد چمشير دادند و گفتند آبگيري سد «چمشير» در شهرستان گچساران در استان کهگيلويه و بويراحمد آغاز شد و ويدئوهايي هم از آن منتشر کردند. يک نماينده مجلس گفت: «مجلس انقلابي زير بار تصميم ضد محيط زيستي نميرود و در صورت آبگيري سد چمشير، از ماده 234 آييننامه داخلي استفاده ميکنيم.»رسانهها همزمان با انتشار اين خبر نوشتند که پيشتر آرش مصلح، مديرعامل شرکت آب منطقهاي استان کهگيلويه و بويراحمد گفته بود: آبگيري سد چمشير گچساران منوط به تاييد کميته آبگيري است و سد چمشير گچساران تاکنون آبگيري آزمايشي هم نشده است. در حاليکه صبح روز گذشته برخي رسانهها به نقل از مديرعامل شرکت آب منطقهاي استان کهگيلويه و بويراحمد از آبگيري آزمايشي چمشير خبر داده بودند و اعلام شده بود اين سد در سفر رئيسجمهور به اين استان، آبگيري رسمي خواهد شد.
اگر برخي تصميم گيرندهها محاکمه ميشدند حالا شاهد آبگيري نبوديم
اما روز گذشته، مجتبي يوسفي، عضو کميسيون عمران و نماينده مردم اهواز در مجلس با اشاره به انتشار خبرهاي ضد و نقيض درباره آبگيري سد چمشير به ايلنا گفت: متأسفانه در کشورمان برخي مديران هزينه تصميم گيريهاي نادرست خود را نميدهند، به نحوي که اگر در سالهاي گذشته، يک مدير به دليل کوتاهي در مهار گراني ارز، گران شدن خودرو و همچنين بيکيفيت بودن برخي خودروها و اجراي پروژههاي غيرکارشناسي و ضد محيط زيستي مثل سد گتوند، طرحهاي مخرب انتقال آب از سرشاخههاي کارون، سوءمديريت در تامين حقابه تالابهايي مانند شادگان، هورالعظيم و درياچه اروميه احضار و با استفاده از ابزارهاي نظارتي محاکمه ميشدند، امروز شاهد اصرار وزارت نيرو براي آبگيري سد چمشير نميبوديم. او افزود: در حالي وزارت نيرو براي آبگيري سد چمشير اصرار دارد که بعضي اعضاي هيات دولت با آبگيري اين سد مخالف هستند و سازمان محيط زيست آبگيري چمشير را مترادف نابودي محيط زيست در آن منطقه و اراضي پايين دست آن دانسته است. همچنين کارشناسان محيط زيست تاکيد دارند که در صورت آبگيري چمشير، رودخانه زهره حتي بيش از رودخانه کارون در زمان آبگيري سد مخرب گتوند شور خواهد شد، اين در حالي است که در زمان احداث گتوند، نه تنها ميلياردها تومان از بودجه عمومي کشور صرف شد، بلکه اين سد باعث شد بخشي از اراضي منطقه به نمکزار تبديل شود و بخشي از آب کارون به عنوان مهمترين رودخانه جنوب غرب کشور شور شود و حالا بايد ميلياردها تومان هزينه شود تا مناطق اطراف سد گتوند و رود کارون به شرايط طبيعي خود بازگردند که البته از نظر اکوسيستمي هيچ گاه اين هدف محقق نخواهد شد.
از وزارت نيرو اصرار از برخي نمايندهها انکار
نماينده مردم اهواز در مجلس در بخش ديگري از صحبتهاي خود گفت: در حال حاضر نه تنها سازمان حفاظت محيط زيست با احداث سد چمشير مخالفت کرده است، بلکه شرکت ملي مناطق نفتخيز جنوب نيز اعلام کرده که در لايههاي پايين مخزن اين سد، منابع نفت و گاز وجود دارد که هنوز استخراج نشده است و ما ميتوانيم اين منابع را براي آيندگان نگه داريم و از آن به عنوان ذخاير بين نسلي نفت و گاز کشور استفاده کنيم. همچنين وزارت ميراث فرهنگي نيز به دليل ارزش تاريخي برخي محوطههاي باستاني اطراف مخزن سد چمشير با آبگيري اين سد مخالفت کرده و نهادهاي پژوهشي مختلف از جمله مرکز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي نيز آبگيري چمشير را به زيان شرايط زيست محيطي منطقه دانستهاند. يوسفي ادامه داد: با وجود اين مخالفتها، مشخص نيست که چرا وزارت نيرو اين همه براي آبگيري سد چمشير اصرار دارد و اگر لازم باشد، حتما مجلس از ابزارهاي نظارتي خود در اين زمينه استفاده خواهد کرد و همين طور که در حال حاضر کميسيون اصل 90 به اين مساله ورود پيدا کرده و صريحا با آبگيري چمشير مخالفت کرده است.
چشم خود را روي تصميمات نادرست دولت نميبنديم
عضو کميسيون عمران مجلس، تاکيد کرد: درست است که ما با بخشهايي از اقدامات دولت سيزدهم موافقيم و از اين دولت تقدير ميکنيم، اما چشم خود را روي برخي تصميمات نادرست نميبنديم و معتقديم نبايد در اين دولت از مديراني استفاده شود که با تصميمات نابجاي خود براي دولت و مردم هزينه ايجاد ميکنند و به منابع ملي، ذخاير محيط زيستي و منافع عمومي کشور لطمه وارد ميکنند. بنابراين اگر سد چمشير آبگيري شود، از اين اقدام ضد محيط زيستي جلوگيري ميکند. او گفت: حتي اگر دولت با وجود مخالفتهاي مجلس سد چمشير را آبگيري کند، استفاده از ماده 234 ميتواند دستگاه اجرايي را ناچار کند که به دستگاه قضائي در خصوص اين اتفاق پاسخ بدهد و اميدواريم مديران وزارت نيرو در آن روز پاسخي به پيشگاه مردم درباره تبعات آبگيري چمشير داشته باشند.
انتهای پیام
با سلام
یعنی تمام مسعولین این چند سالی که سد چم شیر در حال ساخت بود خواب تشریف داشتن که این همه سرمایه مملکت در این پروژه هزینه شد حالا بیدار شدن و فریاد وا مصیبتا سر می دهند اگر کار کارشناسی شده نبود چرا اجازه ساخت سد داده شده و این همه هزینه شد.چطور حالا همه کارشناس شدن کی و کی باید جواب این ندانم کاریها را بده.