خرید تور نوروزی

رای ممتنع ایران و چین به قطعنامه سازمان ملل درباره جنگ اوکراین و روسیه / سوریه و بلاروس رای منفی دادند

جمهوری اسلامی ایران به همراه کشور چین و ۳۰ کشور دیگر به قطعنامه غیرالزام‌آور محمع عمومی سازمان ملل که از روسیه خواسته است به درگیری‌ها در اوکراین پایان دهد، رای ممتنع دادند.

رای ممتنع ایران و چین به قطعنامه غیرالزام‌آور سازمان ملل درباره روسیه و اوکراین

به گزارش خبرنگار ایرنا، در یازدهمین نشست اضطراری مجمع عمومی سازمان ملل که به درخواست اوکراین و غرب تشکیل شد، قطعنامه ای در مورد صلح در اوکراین و خروج نیروهای روسیه در دو روز به بحث و بررسی گذاشته شد که این قطعنامه با ۱۴۱ رای موافق، هفت رای مخالف و ۳۲ رای ممتنع عصر پنجشنبه به وقت محلی (۴ اسفند ۱۴۰۲- ۲۳ فوریه ۲۰۲۳ )  تصویب شد.

قطعنامه‌های مجمع عمومی سازمان ملل متحد بر خلاف قطعنامه‌ های  شورای امنیت الزام‌آور نیستند. روسیه در شورای امنیت سازمان ملل یکی از پنج کشوری است که از حق وتو برخوردار است.

هفت کشوری که به این قطعنامه رای منفی دادند، علاوه بر خود روسیه، کشورهای سوریه، بلاروس، نیکاراگوئه، مالی ، اریتره و کره شمالی بودند.

جمهوری اسلامی ایران، چین، کوبا، پاکستان، هند ، ویتنام، زیمباوه، ازبکستان، تاجیکستان، قزاقستان، اوگانادا، توگو، آفریقای جنوبی، سودان، سریلانکا، نامیبیا، اتیوپی ، بنگلادش و الجزایر از جمله ۳۲ کشوری بودند که به این قطعنامه رای ممتنع دادند

در دو روز برگزاری این نشست مجمع عمومی سازمان ملل، وزیران خارجه و دیپلمات‌های بیش از ۷۵ کشور نظرات خود را درباره جنگ اوکراین بیان کردند.

معاون نمایندگی ونزوئلا در سازمان ملل به نمایندگی از ۱۶ کشور از جمله ایران در این جلسه سخنرانی کرد و گفت همه کشورها باید از منشور سازمان ملل تبعیت کنند.

این مقام دولت ونزوئلا تصریح کرد کشورهایی که به قطعنامه‌های گذشته درباره روسیه رأی ممتنع یا مخالف داده‌اند با اقدامات تفرقه‌افکنانه در مجمع عمومی مخالف هستند.

معاون نماینده چین در سازمان ملل نیز گفت: ما از همگرایی روسیه و اوکراین و از سرگیری گفت‌وگوهای مستقیم میان آنها در اسرع وقت حمایت می‌کنیم. آنها باید نگرانی‌های مشروع خود را پای میز مذاکره بیاورند و با مشخص کردن گزینه‌های عملی، به اتمام بحران و احیای مجدد صلح فرصت بدهند.

دای بینگ، معاون سفیر چین در سازمان ملل گفت که یک سال پس از جنگ اوکراین “حقایق صریح نشان می دهند که ارسال تسلیحات صلح را به ارمغان نمی آورد.”

معاون سفیر چین در سازمان ملل روز پنجشنبه در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد افزود: ریختن بنزین روی آتش فقط تنش ها را تشدید می کند. طولانی شدن و گسترش درگیری تنها باعث می شود مردم عادی بهای سنگین تری بپردازند. ما آماده ادامه ایفای نقش سازنده در حل و فصل بحران اوکراین و ایجاد صلح در اولین زمان هستیم.


نماینده چین تاکید کرد: سلاح های هسته ای قابل استفاده نیستند و نمی توان در یک جنگ هسته ای جنگید. همه طرف ها باید علیه استفاده یا تهدید استفاده از سلاح های هسته ای با یکدیگر متحد شوند، از گسترش سلاح های هسته ای جلوگیری و از بحران هسته ای اجتناب کنند.

سفیر و نماینده دائم روسیه در سازمان ملل گفت: روسیه  رویدادها پیرامون اوکراین را جنگی با  تمام غرب  برای بقای خود می داند.

واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد روز پنجشنبه در دومین روز از نشست ویژه مجمع عمومی سازمان ملل متحد درباره اوکراین گفت: که کشورهای غربی از سال ۲۰۱۴ اقدام به ایجاد و تقویت یک رژیم متخاصم در نزدیکی مرزهای روسیه کردند.

او گفت: در مورد روسیه باید بگویم که ما همه تحولات را جنگ با غرب برای بقا، برای آینده کشورمان، برای فرزندانمان، برای هویت خود می بینیم.

سفر روسیه ادامه داد: به دلیل افشاگری های تعدادی از رهبران سابق غربی، اکنون شکی باقی نمانده است که تحت پوشش توافقنامه مینسک مصوب شورای امنیت سازمان ملل، غرب عمدا اوکراین را برای جنگ علیه روسیه آماده می کرد.

به گزارش ایرنا، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو – کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد.

آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریم‌های گسترده‌ای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کی‌یف ارسال کرده‌اند.

ایالات متحده بر اساس آمارها از زمان آغاز جنگ میان روسیه و اوکراین در پنجم اسفند سال گذشته تاکنون، حدود ۶۸ میلیارد دلار به کی‌یف کمک نظامی و مالی کرده است. دولت بایدن حتی در شرایطی که روسیه پیشنهاد آتش بس موقت را مطرح و سازمان ملل از آن استقبال کرده بود، وعده ارسال حمایت‌های نظامی و تسلیحاتی را داده بود که به اعتقاد تحلیلگران نشانه تمایل واشنگتن برای ادامه درگیری‌ها و تشدید تنش‌ها در اوکراین است.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا