خرید تور نوروزی

لطفاً موافقان مصوبه‌ی کنکوری شورای انقلاب فرهنگی پاسخ دهند!

فضل الله عرب، از مخاطبان انصاف نیوز، با اشاره به انتشار یادداشتی از موافقان مصوبه کنکوری شورای انقلاب فرهنگی، در یادداشت انتقادی درباره‌ی سیستم جدید کنکور نوشت:

اگر اعتقاد دارید این مصوبه عادلانه است لطفاً به ابهامات زیر پاسخ دهید و ما مخالفان مصوبه کنکوری شورا و مخالفان تأثیر قطعی معدل را قانع کنید. حالا که اعضای شورای انقلاب فرهنگی تمایلی به اقناع افکار عمومی ندارند و پشت درهای بسته و بدون مشورت با مجلس و کمیسیون آموزش طرح خود را مصوب و اجرایی کردند و به کسی پاسخگو نیستند لطفاً شما موافقان مصوبه جدید کنکور که در سایت‌ها کامنت می‌گذارید و مخالفان را منفعت‌طلب، مزدور (یا فریب‌خورده) مافیای کنکور خطاب می‌کنید لطفاً جواب دهید.

طبق نظر بعضی از اعضای شورای انقلاب فرهنگی «کنکور بد است» و بدترین چیز ممکن است و طبق این گزاره، پس «هر» چیز دیگری که جایگزین کنکور شود خوب است.

کار شورای انقلاب فرهنگی «سیاست‌گذاری» است نه قانون‌گذاری. طبق قانون اساسی قانون‌گذاری فقط به عهده مجلس است. شورای انقلاب فرهنگی با طرح مصوبه کنکوری جدید به وضوح وارد امر قانون‌گذاری شده است. این یک ایراد اساسی بود که دکتر احمد نادری (نماینده مجلس) هم به آن اشاره کرده است. این مصوبه غیر از ایراد اساسی بالا که به آن اشاره شد ایرادات محتوایی زیادی هم دارد که یادداشت نسبتاً طولانی پایین فقط به بعضی ازین اشکالات محتوایی اشاره کرده است، ممکن است خیلی ازین ایرادات مستقیماً متوجه شورای انقلاب فرهنگی نباشد اما وقتی یک قانون اشتباه و شتاب‌زده را به یک نهاد (سنجش، وزارت آ.پ و…) ابلاغ می‌کنید و او را موظف به اجرایش می‌کنید و آن نهاد از پس اجرای آن قانون به درستی بر نمی‌آید قانون‌گذار (در اینجا شورای انقلاب فرهنگی) هم بی‌تقصیر نیست و اتفاقاً تقصیر اصلی متوجه اوست که بدون توجه به توانمندی و امکانات نهادهای ذی ربط، این مسئولیت‌های سنگین را به آن‌ها محول کرده است.

اجرای دو کنکور در سال خیلی هم خوب است منتها به شرطی که پذیرش جداگانه داشته باشد. مثلاً یک کنکور در تیر برگزار شود و نتایج این کنکور ورودی‌های مهر دانشگاه‌ها را تشکیل دهند. پرونده این کنکور بسته شود و کنکور بعدی در ابتدای آذرماه برگزار شود و ورودی‌های بهمن دانشگاه‌ها، از این کنکور پذیرش شوند. به این طریق کسی عمرش تلف نمی‌شود و در صورت ناکامی در کنکور تیر فقط یک‌ترم (یا نیم‌سال) متضرر خواهد شد نه یک سال. اما مصوبه کنکوری شورا «یک پذیرش» از دو (سه یا چهار) کنکور متفاوت را مد نظر دارد. این داستان ایراد ریاضی دارد. نتایج آزمون‌هایی مثل تافل و آیلتس به این دلیل تاریخ انقضای دو ساله دارد که یک آزمون «حدنصابی» است، نه یک آزمون رقابتی. معتبر نگه داشتن نتیجه یک آزمون رقابتی آن هم به مدت دو سال از نظر ریاضی، آماری و بحث عدالت، ناممکن است. خود سازمان سنجش هم کنکور ۹۸ و ۹۹ را به اجبار و از روی اضطرار با دو نمونه سؤال (برای نظام قدیم و جدید) برگزار کرد و خیلی از داوطلبان نظام قدیم به سختیِ سطح سؤالات معترض شدند.

 آخر دی‌ماه هم بدترین زمان ممکن برای برگزاری کنکور سراسری است. درباره برگزاری بقیه آزمون‌ها در این تاریخ نظری ندارم اما برگزاری کنکورهای سراسری و به خصوص کنکور تجربی که پرجمعیت‌ترین کنکور کشور است در این تاریخ اشتباه است. خیلی از مناطق کشور ما سردسیر است. برف و بوران و لغزندگی جاده‌ها خطرناک است. برای خیلی‌ها ناممکن است که حتی خودشان را به حوزه برگزاری آزمون برسانند، تازه بماند که خیلی از حوزه‌ها مجهز به سیستم‌های گرمایشی مناسب نیستند.

موافقان مصوبه می‌گویند سؤالات امتحان نهایی راحت‌تر است، نیاز به معلم و مشاور و ویدئوی آموزشی و کتاب تست ندارد و کسب نمره در این امتحانات راحت‌تر از کنکور است! اگر قرار باشد سطح سؤالات آسان باشد و ۵۰ هزار نفر معدل بیست بگیرند پس ۳ هزار نفر برتر کنکور چگونه تفکیک شوند؟ مشکل از کنکور نیست، مشکل از جایی شروع می‌شود که شما ۷۰۰ هزار داوطلب دارید و ۳ هزار صندلی رشته‌های برتر! این عدد ۷۰۰ هزار و ۳ هزار است که تناسب ندارد و بی‌رحمانه است، نه کنکور. حتی اگر برای تفکیک داوطلبان کنکور مسابقه دوی سرعت هم برگزار کنید باز هم مؤوسساتی به وجود می‌آیند که داوطلبان را آماده این مسابقه کنند! وقتی بازار کار تعیین می‌کند کدام رشته ارزشمند است و همه داوطلبان کنکور دنبال یک سری رشته‌های خاص هستند هر آزمونی برگزار کنید مجبورید سطح دشواری آزمون را به قدری بالا ببرید که نفرات برتر تفکیک شوند. منتها اِعمال تأثیر قطعی معدل، دانش‌آموزانی که (به عنوان مثال) نمره کمتر از ۱۸.۵ آورده‌اند را از چرخه کنکور برای کسب رشته‌های برتر خارج می‌کند. برو بیست بگیر و بعد بیا! اگر ۱۰۰٪ پذیرش دانشگاه‌ها را به امتحانات آموزش و پرورش بسپارید باید این سؤالات به قدری سخت طراحی شوند که فقط ۱۰٪ داوطلبان موفق به اخذ دیپلم شوند! مثل میانگین درصدهای کنکور که زیر ۲۵٪ است. چون ساز و کار کنکور برای تفکیک دانش آموزان است و کارکرد دیگری ندارد. تصحیح امتحانات تستی چون با ماشین و بدون دخالت انسان انجام می‌شود هم هزینه‌اش کمتر است و هم حق کسی ضایع نمی‌شود. سلیقه مصحح در تصحیح دخیل نیست. حالا آموزش و پرورش برای اینکه ضریب اِعمال سلیقه در تصحیح برگه‌ها را کاهش دهد از سؤالات چهارگزینه‌ای یا جای خالی بیشتری در سؤالات استفاده می‌کند. یعنی یک کنکور، منتها در شکل و شمایلی دیگر! تازه ادعا کرده‌اند سؤالات امتحان نهایی چالشی‌تر طراحی خواهد شد تا «قدرت تفکیک» پیدا کند! همه این هزینه‌هایی که آموزش و پرورش می‌خواهد انجام دهد هم از داوطلبان اخذ خواهد شد!

حالا باز هم ادعا می‌کنید مصوبه کنکوری شورا، هزینه‌ها را کمتر کرده است؟

 تاریخ و هزینه ثبت‌نام در امتحانات ترمیم معدل هم در سراسر کشور متفاوت است! مدیریت ملوک‌الطوایفی همین نیست؟ این چه عدالتی است که دانش‌اموز A در یک شهرستان ۵۰۰ هزار تومان هزینه به وزارت آ.پ بدهد و دانش‌اموز B برای همان تعداد درس، یک میلیون و پانصد هزار تومان؟ این چه نظم و انضباطی است که در بعضی شهرها از ماه گذشته ثبت نام ترمیم معدل را شروع کرده‌اند و بعضی شهرها تاریخ ثبت نام را به بعد از ۱۴ فروردین موکول کرده‌اند؟ چه آش شله‌قلم‌کاری برای داوطلبان کنکور ۱۴۰۲ پخته‌اید؟

طی صحبتی که دیروز با یکی از دانش‌اموزان داشتم او گفت همه هم‌کلاسی‌هایش به دروس عمومی بی‌توجه شده‌اند، در کلاس‌های عمومی حاضر نمی‌شوند و فقط روی دروس اختصاصی تمرکز کرده‌اند. اگر این موضوع به زعم شما فقط یک ادعاست می‌توانید تحقیق میدانی انجام دهید!

دروس عمومی از کنکور تجربی حذف شده اما درس سخت زمین‌شناسی حتی برای رشته‌های درمانی هم دارای ضریب شده است و حالا برای این درس هم نیاز به کتاب نهایی دارید و هم کتاب تست! در کنکور ۱۴۰۲ دروس زبان و معارف و ادبیات و عربی سال دهم و یازدهم از پذیرش دانشگاه‌ها حذف شده است و معلوم هم نیست به چه دلیل! اما داوطلبی که می‌خواهد در کنکور ۱۴۰۲ پزشکی قبول شود باید زمین‌شناسی بخواند!

این حذف شدن ضرایب هم یکی از نقاط تاریک و بدون مطالعه این مصوبه است. الان کسی که می‌خواهد رشته زمین شناسی قبول شود باید بیشتر از درس زمین‌شناسی، زیست بخواند! چون طبق این مصوبه از حالا برای همه رشته‌ها، ضریب زیست ۴ است و ضریب زمین‌شناسی یک! در صورتی که تا سال قبل برای رشته زمین‌شناسی ضریب زیست دو بود و ضریب زمین‌شناسی چهار.

ادعای اعضای شورا برای این بند از مصوبه هم این بوده که این ضرایب، بچه‌ها را گیج کرده بود! به اعتقاد من نه تنها کسی گیج نشده بود بلکه به نحوه مطالعه داوطلب جهت می‌داد.

چرا حالا که سؤالات عمومی هم از دفترچه کنکور حذف شده هزینه ثبت نام کنکور از ۷۵ هزار تومان به ۱۳۰ هزار تومان رسیده است؟ واقعاً مصوبه کنکوری شورا آمده که هزینه‌ها را کمتر کند؟ کاغذ گران شده است؟ قبول. در عوض حجم دفترچه هم کمتر شده است. هزینه طراحی سؤال عمومی هم حذف شده است.

اگر شورای انقلاب فرهنگی قبولی یک داوطلب با معدل ۱۱ در رشته پزشکی را برنمی‌تابد می‌تواند برای این قبیل رشته‌ها حد نصاب معدل بگذارد. مثلاً بگوید برای تحصیل در این رشته‌ها باید حداقل معدل شما ۱۶ باشد. نه اینکه بی رحمانه پذیرش دانشگاه‌ها را منوط به تأثیر قطعی معدل کند تا همه دانش‌اموزان تلاش کنند نمره و معدل خود را به ۲۰ یا مرز ۲۰ برسانند! وقتی حتی ۰.۲۵ نمره تراز داوطلب را به طرز شدیدی افزایش یا کاهش دهد و «نمره» اینقدر مهم شود بساط تقلب و نمره‌فروشی و … گسترده می‌شود. تمام انتشاراتی‌های کنکور اگر قبلاً فقط کتب تست می‌فروختند حالا کتب ویژه امتحان نهایی هم می‌فروشند! می‌توانید وارد سایتشان شوید و بررسی کنید.

یک ویدئو از دکتر خدایی (رییس سابق سازمان سنجش) از سال ۹۷ وجود دارد که او در یک جلسه خطاب به حضار می‌گوید ما نتایج کنکور داوطلبان را یک بار «با» و یک بار «بدون» تأثیر قطعی معدل لحاظ کردیم و نتایج داوطلبان منطقه سه (یا کم برخوردار) بدون تأثیر قطعی معدل بهتر بود.

موافقان مصوبه می‌گویند مافیای کنکور و معلمان دروس عمومی بچه‌ها را فریب داده‌اند که این مصوبه به ضرر آن‌هاست. منظورشان از مافیای کنکور هم یک فعال آموزشی، یک انسان فرهیخته و دلسوز است که طی تمام این مدت که بچه‌ها در حال تلاش برای لغو مصوبه بوده‌اند از هیچ‌کدام از مؤسسات و انتشاراتی‌های کنکور صدایی درنیامد غیر از ایشان! البته این اتهام‌زنندگان پاسخ روشنی درباره این سؤال ندارند که چرا این شخص، سال ۹۵ و ۹۷ هم با تأثیر قطعی معدل مخالف بود! در حالی که آن سال‌ها با اِعمال تأثیر قطعی معدل می‌توانست هم کتاب تست بفروشد و هم کتاب ویژه امتحان نهایی!

لطفاً غیر از ایشان، فقط یک مدیر مؤسسه یا مدیر انتشارات نام ببرید که با مصوبه کنکوری جدید مخالفت کرده باشد. فقط یکی هم بگویید حل است!

با یک گشت و گذار در سایت‌های فروش انتشاراتی‌ها و کتاب کمک درسی و خرید محصولات کنکوری متوجه می‌شوید که چقدر سبد فروش آن‌ها به برکت مصوبه جدید کنکوری شورا، رنگارنگ و پربرکت شده است! دو کنکور در سال، دو بار جمع‌بندی، دو بار سمینار، کتب تستی برای کنکور، کتب امتحان نهایی برای امتحانات آموزش و پرورش و… و… . کنکور دی را خراب کردی؟ بیا دوباره پول بده تا در کنکور تیر موفق شوی! مؤسسات و انتشاراتی‌ها دیگر فرصت سر خاراندن ندارند. آموزش و پرورش هم اخیراً گفته کتاب‌های درسی دچار تغییر و تحولات بنیادین خواهند شد. تغییرات هرساله‌ی کتاب‌های درسی هم به کمک انتشاراتی‌ها خواهد آمد تا ویرایش جدید کتاب‌هایشان را مطابق متن جدید کتاب درسی وارد بازار کنند و حسابی پول به جیب بزنند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. سوالات سخت تر از گذشته و استرس بیشتر شده است بهتر بود پذیرش ها در دانشگاهها بیشتر می شد بنظر می رسد منبع درآمد زایی و تخلف زایی و استرس زایی شده من که فرزندم در دی شرکت کرده بود از روانی داغون شده

    28
    10
  2. عمومی کم اهمیت نشده و از طریق امتحان نهایی تاثیر گذار است اما برای رشته های پزشکی و مهندسی نکات تستی عربی و تاریخ ادبیات و … حذف شده که خیلی هم خوب است و فقط مافیای چاپ کتابهای کمک اموزشی تستی عمومی متضرر شده اند و فریاد سر داده ان که کجایید که دروس عمومی کم اهمیت شده اند.
    اتفاقا تمرکز بچه ها روی دروس اختصاصی بیشتر شده و این خوب است

    14
    29
  3. سلام ،گفتن ما و شما چه سودی دارد؟؟آیا آغایان گوششان بدهکار است ؟؟وقتی با پررویی و بی شرمی تمام میگویند این مصوبه عادلانه نیست و قرار هم نبوده که عادلانه باشد و هیچکس هم قادر به مقابله با آنها نیست آیا حرفی برای گفتن میماند؟؟زر و زور دستشان است و صدای هیچکس به جایی نمی رسد پس ….

    21
    6
    1. این قدر با روح و روان بچه ها بازی نکنید یا مصوبه هست یا نه اگه هست پس گیر ندهید تا بچچه ها با این روش عادت کنند وقتی شما مقاله مخالفت چاپ میکنید این خودش بیشتر با روح و روان بازی میکند پس اگر شما هم دلسوز هستید در این مدت چند. ماهه سکوت کنید پس از نتیجه آخر شهریور این مصوبه را نقد کنید نه الان که ذهن بچه ها درگیر کشمکش شما شود

      9
      13
      1. آخه وقتی کار از کار بگذره دیگه چه فایده ای داره؟!؟!؟ نمیدونم این چه نگاهیه که مردم و مسئولین ما دارن؛ حتی وقتی میدونند یه گندی زده شده میگن فعلا چیزی نگید…..بابا به پیر به پیغمبر جلوی ضررو از هر کجا بگیری منفعته…

        16
        5
  4. این قدر با روح و روان بچه ها بازی نکنید یا مصوبه هست یا نه اگه هست پس گیر ندهید تا بچچه ها با این روش عادت کنند وقتی شما مقاله مخالفت چاپ میکنید این خودش بیشتر با روح و روان بازی میکند پس اگر شما هم دلسوز هستید در این مدت چند. ماهه سکوت کنید پس از نتیجه آخر شهریور این مصوبه را نقد کنید نه الان که ذهن بچه ها درگیر کشمکش شما شود

    4
    12
  5. مثل اینکه ما دانش اموزا البته فقط ایران شدیم موش ازمایشگاهیتون نه؟ الان من مثلا نظر بدم ن این درست نیست این درسته اصلا همت میکنین بخونین چ برسه ب نظر ما احترام بزارین انجامش بدین؟ خیلیامون پشت کنکور میمونیم و کاری از دستمون بر نمیادفقط هر شبمون باید زجه و گریه کنیمو تمام سیستم بدنمون بریزه بهم و خانواده هامونم غصمونو بخورن شماهم ک ب پولاتون میرسین و میفرستین برای اقازاده هاتون درست نیس؟ کنکور کنکور کنکور خرشبم داره ب بدبختی میگذره وقتی میبینم ختی تمام رتبه های برتر هم باید حتما از مدترس استثنایی و بچه پولدار باشن سوال کنکور بخرن حتی دبیر ریاضی هم نمیتونه تا. الان ریاضیو صد بزنه ک رتبه های برتر متقلب میتونن بزنن برین خودتونو خر کنین روزای من کثافت شده دردامو به کی بگم اخه کسی اصلا ب حرفا ما دانش اموزا گوش نمیده فقط قراره پشت کنکور بپوسیمو اعصابمون و بدنمون تا آخر عمر مریض بشه

    15
    6
  6. لطفا اطلاعات نادرست منتشر نکنید!
    و از این طریق سوء استفاده نکنید و نتایج تحلیل اشتباه خودتان را به اسم دیگران نزنید!
    مجلس شورای اسلامی فقط قوانین عادی را تصویب می‌کند.
    و نهادهای دیگر بالا دستی قادر به تصویب قانون هستند.
    بخش‌های دیگر مطلبتان هم به همین سستی و ناکارمدی در تحلیل اوضاع است.

    7
    13
    1. از خودت چیز در نیار ؛ تو قانون اساسی اصن همچین چیزی که میگی نیومده….حتی خود معاون حقوقی رییس جمهورم حقو داده به مجلس

      5
      1
    2. قانون عادی و غیرعادی چیه؟
      شورای عالی انقلاب فرهنگی فقط سیاست گذاره و این کارش قانونی نبوده و صلاحیت ورود نداشته. کی گفته؟ معاون حقوقی ریس جمهور. و دیوان عدالت.

      5
      1
  7. از نویسنده ی این مطلب سپاسگزارم ، درد دل ما بچه های کنکوری به خوبی بیان کرد ولی حیف که گوش شنوایی وجود ندارد ، شما قبلا هم در سایت الف چنین
    مطلبی را نوشته بودید ولی متاسفانه مسوولین هیچ
    توجهی نکردند و به مسیر خود ادامه دادند .

    12
    6
  8. ما جلوی بی عدالتی می ایستیم.
    مصوبه شورا نه قانونی ست و نه عادلانه.
    در دراز مدت هم چنان هرج و مرجی در نظام آموزشی بسازه که حد نداره. همینجا باید جلوش گرفته بشه

    7
    2
  9. تورو خدا این قدر مصوبه جدید نیارین انقدر با آینده بچه ها بازی نکنین بزارین تمرکزشون رو درسشون باشه

  10. ۱- تنها دارایی مناطق محروم، کتاب درسی آموزش و پرورش است، پس تنها راه حل کم کردن فاصله نمره کنکور بین داوطلب فقیر و غنی، تاثیر قطعی امتحانات تشریحی است و اگر تاثیر معدل، مثبت باشد، فرد غنی با درصد تستی بالاتر، از فقیر جلو می‌افتد. پس فریاد دیده‌بان شفافیت و عدالت برای اینکه معدل، تاثیر مثبت داشته باشد به نفع افرادی است که دارای کلاس تست کنکور هستند. پس مصوبه شورا از وضع موجود بهتر است.
    ۲- امتحان تشریحی از عین کتاب آموزش و پرورش می‌آید و فریاد دیده‌بان مبنی بر ایجاد بازار کلاس تشریحی، جوکی خنده‌دار است.

    ۳- فریاد دیده‌بان مبنی بر اینکه مصوبه شورا باعث رقابت معدل تشریحی داوطلب پولدار تهران با معدل داوطلب منطقه محروم می‌شود کاملاً دروغ است، زیرا: بر اساس مصوبه سال ۶۱ شورا؛ قبولی در هر کد رشته بر اساس رقابت بین داوطلبانی است که منطقه آنها یکسان می‌باشد، پس در تست و معدل، بچه‌های منطقه ۳ با هم رقابت می‌کنند، بچه‌های منطقه ۲ با هم رقابت می‌کنند و بچه‌های منطقه یک (تهران، اصفهان، تبریز و مشهد) با هم رقابت می‌کنند – اگر این مصوبه شورا در سال ۶۱ نبود، مانند زمان قبل از انقلاب و فقط کنکور ۵۸، برای قبول شدن، همه داوطلبان در کل ایران باهم رقابت می‌کردند و قطعا بجز نفرات برتر مناطق ۲ و ۳، هیچ داوطلبی از مناطق ۲ و ۳ در رشته‌ای که الآن قبول می‌شوند، قبول نمی‌شدند ولذا ادعای دیده بان شفافیت و عدالت، دروغی آشکار است.

    ۴- پاسخ فنی به یک سؤال رایج: اگر در دو نوبت کنکور تستی، یک نفر در کنکور اولی و نفر دیگر در کنکور دومی نمره برابر کسب کنند، درحالیکه منطقه کنکور آنها یکسان است و بر حسب اتفاقی نادر، نمره معدل هر دو یکی باشد، اولویت قبولی در رشته یکسان، کیست؟ : اول باید تعیین کرد کدام کنکور سخت‌تر بوده. کنکوری سخت‌تر است که میانگین نمره درصد داوطلبان در آن کمتر است یعنی کنکوری سخت‌تر است که میانگین تراز داوطلبان بالاتر باشد. وقتی کنکور سخت‌تر مشخص شد، داوطلبی که در کنکور سخت‌تر، نمره بالاتری دارد اولیت زودتری برای قبولی دارد.
    ۵- پاسخ فنی به یک سؤال رایج: اگر یک نفر تا دو سال نمره تستی خود را ذخیره کند، آیا ظرفیت داوطلبان ۲ سال آینده را کم نکرده است؟ اگر مهمان شدن یا انتقال از دانشگاه پایین‌تر به بالاترین یا تغییر رشته بین دو دانشگاه، متوقف شود، ظرفیتی برای این داوطلبی که بخاطر سربازی مجبور شده، نمره کنکور خود را تا ۲ سال ذخیره کند، باقی می‌ماند درحالیکه ظرفیت پذیرش داوطلبان ۲ سال بعد بخاطر او کم نشده است. پس مصوبه شورا جلوی انتقال و مهمانی را می‌گیرد و به کسی که نمره آن کد رشته محل را دارد، این امکان را می‌دهد، پس به عدالت بسیار نزدیک‌تر است.

    ۶- اعضای دیده‌بان باید با عنوان واقعی خود در رادیو، تلویزیون روزنامه همشهری، شرق و… خبرگزاری فارس و… صحبت کنند. عنوان واقعی آنها موسسه کنکور…، معلم کنکور، ناشر کنکور، مدرسه غیرانتفاعی.. می‌باشد.

    ۷- مصوبه شورا می‌گوید، برای تعداد ترمیم معدل امتحانات تشریحی محدودیتی نیست ولی آموزش و پرورش تا کنون خلاف کرده است که این باعث کاهش استرس کنکور نمی‌شود. در این موضوع قطعاً باید رئیس جمهور پاسخگوی خلاف وزیر آموزش و پرورش باشد. پیشنهاد بنده این هست تا ۲ سال پس از فارغ التحصیلی دانش آموزان، متناسب با منطقه کنکور، هزینه تمام شده ترمیم را بپردازند تا هم داوطلبان و هم آموزش و پرورش دچار مشکل اجرای آزمون نشود و از طرف دیگر سایر داوطلبان ترمیم، با پرداخت مازاد هزینه ترمیم (با یک سود معقول) آموزش و پروش را از تنگنای اجرای ترمیم معدل به حسن اجرای ترمیم معدل تبدیل می‌کند به شرطی که کل دریافتی آموزش و پرورش معادل هزینه کل داوطلبان ترمیم معدل شود تا این وزارت‌خانه دچار انحراف نشود.

    ۸- مشکل امنیت کنکور تستی و معدل تشریحی، با این زیرساخت‌های موجود کشور، یکسان است و اتفاقا تقلب در کنکور تستی راحت‌تر است چون از شما دلیل جوابتان را نمی‌پرسند، ضمناً منتقل کردن جواب از طریق ابزار جاسوسی روی ورقه تشریحی، غیر ممکن است چون جواب، گزینه ۱، ۲، ۳، ۴ نیست. پس تنها راه، حفظ اصالت ورقه تشریحی داوطلبان است که به نظر من از طریق اسکن کردن ورقه در همان حوزه امتحان میسر است. تصحیح اسکن ورقه با ۱۰ مصحح رندوم، خطا را به شدت پایین می‌آورد.
    ۷- باید از اعضای حقیقی شورا مانند دکتر ایمان افتخاری، دارنده طلای جهانی ریاضی، که برای اولین بار امتیاز فرزندان اساتید را از طریق رأی ندادن در شورا، لغو کردند تشکر کنم.

    ۸- یک سؤال از همه دولت‌ها و مجلس‌های دوران انقلاب: در کجای دنیا و همین طور قانون اساسی خودمان آمده است که شماها می‌توانید در علم مهندسی یا … دخالت کنید؟ آیا وقتی خودتان بیمار می‌شوید از مجلس رأی گیری می‌کنید که چه درمانی انجام دهید؟ مثلاً کسی که استعداد شعر و رمان نویسی دارد ولی استعداد ریاضی ندارد باید در این مملکت رشته علوم انسانی نرود؟ یعنی پایه علوم انسانی، ریاضی است؟ یعنی کسی که استعداد فیزیک و ریاضی دارد ولی استعداد عربی ندارد، در این مملکت نباید به مهندسی برود؟ یعنی پایه مهندسی، عربی است؟

    ای عزیزان، عدالت باید در جهت استعداد باشد و الا باعث هدر دادن عمر جوانان می‌شود و در رشته‌ای فرغ التحصیل می‌شوند که استعداد آنرا ندارند و بیکار خواهند بود چون نوآوری ندارند. شما، دانش آموزی که در ادبیات مستعد هست را با کمک دروس عمومی به مهندسی فرستادید و هم مهندسی را تباه کردید که وضعیت خودرو سازان موید این مطلب است و هم ادبیات و دانش ایجاد داستان و کشش فرهنگی را نابود کردید. اگر ابزار رسانه در دست کسی بود که در خود ادبیات نوآوری نداشت آیا می‌تواند رمان یا نمایشنامه مناسب فیلم و سریال بسازد و آیا هزینه آن فیلم برمی‌گردد.

    یک سؤال مهم‌تر: آیا فقط آموزش خوب می‌تواند در ادبیات، فردوسی و در ریاضی میرزاخانی را به ارمغان بیاورد؟ یعنی استعداد چیز بی‌خودی است؟
    خواهشمند است دولت‌ها و مجلس‌ها، دست از دخالت در جزئیات علمی بردارند و اگر دغدغه عدالت دارند، آنرا در همان شورای انقلاب فرهنگی انعکاس دهند، چرا که از سال ۶۱، اعضای حقیقی شورا، هم بیشترند و هم اعتبار علمی غیر قابل خدشه‌ای دارند و هم، همیشه از همه سلایق سیاسی در آن بوده‌اند و هم متأثر از رأی انتخابات نبوده‌اند، ضمناً بدانند که عدالت آموزشی ۲ رکن دارد:

    شرط اولی آنست که، هر رشته تحصیلی، استعداد مورد نیاز خود را دارد و چیز دیگری جایگزین آن نیست، مثلاً در رشته مهندسی برق، ریاضیات و اندکی فیزیک و دیگر هیچ.

    شرط دومی آنست که در سال ۶۱ شورا آنرا به نفع طبقات محروم ایجاد کرد و آن سهمیه منطقه یک و ۲ و ۳، تا فقرا با ثروتمندان رقابت نکنند.

    اما یک سؤال، آیا آن شهری که در سال ۶۱، منطقه محروم ۲ بوده، هنوز هم سطح آموزشی محروم ۲ دارد، قطعاً خیر و قطعا برخی شهرها بخاطر گسترش امکانات رایگان آموزش باید از منطقه ۳ به ۲ و از منطقه ۲ به یک تغییر کنند و در این مورد آیا نمایندگان دغدغه ملی دارند یا حوزه انتخاباتی.

    5
    3
  11. چرا باید ۱۲ سال بری مدرسه و به قولی مدرسه بشه خونه دوم آدم بعد امتحانات نهایی تاثیر قطعی تو سرنوشت و کنکور نداشته باشه . دیگه انگیزه ای برای رفتن به مدرسه میمونه ؟ به طوری که شنیدم بعضی ها به جای مدرسه میرفتن یک مدرسه غیرانتفاعی به صورت صوری ثبت نام میکردن بعدبه آموزشگاه‌های کنکور میرفتن تا باهاشون کلا تست کار کنن و نکته تستی یاد بگیرن چون امتحانات نهایی تاثیرقطعی تو کنکورشون نداشت.
    این مافیای کنکوری هم که به قول شما تنها معترض هست نمیدونم کیه ولی شاید بیشتر از بقیه منافعش به خطر افتاده مثلا دیگه کسی کتاب‌های به درد نخورشو نمیخره و رو دستش باد کرده . یا شاید پشتش به کسی گرمه و حمایتش میکنه . یا شایدم اون قدر سواد و تسلط تو اون رشته رو نداره که بره به بچه های علوم انسانی تخصصی درس بده .وگرنه هرکسی تو یک رشته درسی مدتی مطالعه کنه و تست بزنه میشه علامه دهر.

    1
    5
  12. ما داوطلبان کنکور نه تنها باید استرس کنکور و معدل رو میداشتیم، بلکه باید اضطراب مصوبه ها و تصمیمات ناسنجیده راجع به کنکور رو هم تحمل میکردیم. هر روز یه تصمیم جدید می‌گرفتن و بعدش تکذیب میکردن، و در آخر چنین تصمیم ناعادلانه ای گرفتن که ای کاش این همه جلسه گذاشتن و فکر کردن به تصمیم درستی راجع به کنکوری های ۱۴۰۲ ختم میشد که البته نشد !! _درمورد ترمیم معدل هم که اصلا معلوم نبود داستان چیه
    و اینکه اگه مصوبه باقی بمونه باید برای کسانی که می‌خوان چند سال پشت کنکور سراسری بمونن هر سال جداگانه فرصت ترمیم داده بشه در غیر این صورت حقشون خیلیی ضایع میشه و نمیتونن قید کنکور رو که بزنن!!!! آثار مخربش قطعا بعد از اینکه کنکور دادیم همین امسال آشکار میشه
    امیدوارم تا حدی عدالت برقرار بشه … لااقل برای سال ۱۴۰۳
    ما کنکوریای ۱۴۰۲ که به فنا رفتیم و بیچاره شدیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا