جمع بندی توییتری و توییت های تحلیلی خبری در هفته گذشته
حسین سلاح ورزی نوشت:
رشد اقتصادی پایدار مبتنی بر افزایش بهرهوری نیازمند بازمهندسی زنجیره ارزش فعالیتهای اقتصادی توسط کارآفرینان و همراهی و همدلی صاحبان سرمایه در این مسیر با ایشان است.
در وضعیت فعلی کشور مهمترین عامل افتراق میان کارآفرینان و صاحبان سرمایه الگوی حکمرانی اقتصادی است.
عباس عبدی، روزنامهنگار پیشکسوت در توییتر خود نوشت: تنها راه کشف حقیقت، مجاز بودن خبرنگاران برا حضور در مدارس دچار مشکل و گفتگوی آزاد با همه افراد است.
احسان بداغی نوشت: وزارت کشور و سازمان پدافند غیرعامل برای کشف علل #مسمویت_دانش_آموزان و مقابله با آن مسئولیت مستقیم دارند. سند اثبات این ادعاها چیست؟ بر اساس کدام بررسی دقیق و فنی به این نتیجه رسیدهاند؟ چرا با سند متقن مردم را قانع نمیکنند؟
رضا وثوقی نوشت: این توئیتهای دوستان عزیزم، پیام و حامد بسیار تامل برانگیز است. ما تقریبا به عصر جوامع اولیه یا عصربیدولتی بازگشتهایم،جوامعی که در فقدان دولت مرکزی مقتدر،خودشان امنیت قلعه و محله و مسیر تردد اهالی و کاروانها را تامین میکردند(مثل دهه۱۲۹۰ تا۱۳۰۰ شمسی)،چه شد که ما به اینجا رسیدیم؟
محمدعلی ابطحی نوشت: ما را به سخت جانی زنان این گمان نبود.
خسته نباشید
روزجهانی زن مبارک همه تان
علی شریعتی، فعال اقتصادی عضو اتاق ایران و عراق نوشت: امروزشنیدم عزیزانی در حال تقسیم پستهای اتی #اتاق_بازرگانی_ایران هستند!
بزرگوار آن محفلی که مدعی رای از آن هستید یک دورهمی هم نیست! ما میگیم زدین …
هادی سامع نوشت: اتفاقی نادر در #دولت: وزیر عذرخواهی کرده؟!
علی احمدنیا نوشت: محمد باقر کجایی که ببینی به صورت انقلابی پراید شده ٣۵٠ میلیون به لطف مدیریت همفکران خودت :))))
روزبه علمداری نوشت: هنوز هیچکس سند/ شاهد/ قرینهای در خصوص عاملان #مسمومیت_سریالی ندارد، اما یک اتفاق، تکراری است: تلاش وافر صداوسیما و اصولگرایان برای عادی جلوه دادن اوضاع.
تا کجا؟ تا جایی که خدای نکرده کار به اتفاقات ناگوارتر بکشد!
اکرم احقاقی نوشت: رییس پدافند غیرعامل:«#مسمومیت_دانش_آموزان_دختر فقط از دست همان گروهکی بر میآید که پیشتر دستش به خون هفده هزار نفر از مردم ایران آغشته است»
اگر واقعا این طور است باید در پدافند غیر عامل و نهادهای مرتبط را گل گرفت که به راحتی این گروهک میتونه در کشور مانور بده و عملیات کنه
حامد شمس نوشت: فرض ما بر این است که دولت نداریم. با مدیر مدرسه دخترها به توافق رسیدیم از نگهبانان شهرک خودمان برای مراقبت از مدرسه استفاده کنیم.این به معنی به صفر رسیدن تهدید نیست ولی چاره نداریم .اکثریت به تعطیلی مدرسه رای دادند ولی استدلال ما را پذیرفتند که تعطیلی مدرسه به نفع تفکر داعشی است
محمد حسن نجمی نوشت: ادبیات دبیر شورای اطلاعرسانی دولت انقلابی!
«وزیر خارجه گیسبریده بلژیک»
اینها هنوز باور نکردن مقام رسمی هستند و فکر میکنند، ادبیات سایبریها، ادبیات عادی است!
حاجی درسته که نباید اونجا باشی ولی بالاخره بار خورده و اونجایی الان!
Chatgpt یکی از پرتکرار ترین بحث ها بین اقتصادی ها و اکوسیستمی ها بود.
علی جعفریان نوشت:
حجم #دروغ در رسانههای همسو و #صدا_سیما در موضوعات مختلف به حدی است که هیچ راستی هم باورپذیر نیست؛ اگر راست باشد!
و امان از #وقاحت بجای پاسخگویی.
#امنیت که روزی برگ برنده بود کجا است؟
یا نمیخواهند یا نمیتوانند که هر دو فاجعه است با آنهمه ادعا.
عبدالله رمضان زاده نوشت:
در جنایت مسمومیت دختران دانش اموز: آیا از سلاح بیولوژیک استفاده نشده؟ آیا مردم (خانواده ها) نترسیده اند؟ پس چرا کسی از تعقیب این محاربین سخن نمی گوید؟ منتظر فاجعه بزرگتر هستید؟ به مردم بگویید در کشور چه خبر است!
او در توییت دیگری نوشت: هیچ دشمن خارجی قادر نبود چنین ویرانگر کشور باشد
محمد فاضلی در چند توییت جداگانه نوشت: حکمرانان مملکت اگر «به جای/با» همه کارهایی که انجام دادهاند، اعتماد تولید کرده بودند، ما مردم و خودشان حال و روز بهتری داشتیم. وقتی برای اعتماد نهادی ارزش قائل نیستند، باید هم حال و روزمان همین باشد. اگر تولید اعتماد هدف بود، جهان را متفاوت میدیدند و کارهای دیگری میکردند.
جناب آقای سلاجقه، رئیس سازمان حفاظت محیطزیست! مرحمت کنید مطالعات پشتیبان و گزارش ارزیابی تأثیر محیطزیستی این طرح کاشت یک میلیارد درخت را منتشر کنید. این طرح کجا و توسط چه نهادی مطالعه و اثرات و ملزومات آن برآورد شده است؟
امروز از کسی شنیدم: «سیاستمداران ایرانی بیشتر جواب دارند تا سؤال.» به گمانم صرفنظر از اینکه چه کسی گفته، عبارت عمیقی است. اولویت یافتن سؤال بر جواب برای هر بهبودی ضرورت دارد. بدتر اینکه گاه سیاستمدار ایرانی میگوید جوری سؤال بپرسید که جوابش ایده و گفته من باشد.
هیچ گربهای را میشناسید که به اندازه پیروز نمادین شده باشد؟ هیچ گربهای این همه ایرانی را به یاد اهمیت و ارزش محیطزیست انداخته بود؟ پیروز با زندگی و مرگش، چه نقاشی نمادینی از نگرانی برای ایران – گربه روی نقشه جهان – و محیطزیست آن خلق کرد. پسر بدرود، ده ماه عمرت چه پرارزش بود.
حسن بهشتی پور نوشت: یوز ایرانی یک نماد برای همبستگی ایرانی است. بحث حیوان دوستی، حفاظت از محیط زیست و غیره همه سر جای خودش درست. اما مرگ پیروز از آن جهت مهم است که یکی از نمونه های عینی و زیبای نماد یوز ایرانی تلف شد. از این جهت موضوع خیلی مهم است. قدری به مدیریت خود بیندیشیم و پاسخگو باشیم .
کسانی که به تقابل شرق و غرب امید واهی دارند به این آمار توجه کنندتجارت کالاها بین آمریکا و چین در سال 2022 به رکورد 690 میلیارددلار رسیده است. یعنی تقریباً 2 میلیارد دلار در روز و از نظر فروش صادرات،آمریکا بهترین شریک تجاری چین به شمار میرود. نوعی تعامل برسرمنافع مشترک و رقابت.
ابراهیم اسکافی نوشت: #سیدجواد_طباطبایی درگذشت. بسیاری بر او جفا کردند. از #قومگرایان و #تجزیهطلبان انتظاری جز این نبود اما بخش زیادی از نیروهای چپگرا نیز به اشتباه او را به فاشیسم منتسب میکردند و خصم خودشان میدانستند، اما حقیقت این بود که او را با هیچ وصلهای نمیشد به #فاشیسم چسباند.
محمد درویش نوشت: خوش به حال قوچها که نگرانیشان فقط از پلنگهای آلمه یا شکست در رقابت بر سر جفتگیری با دلبر است! اینجا باید نگران مسمومشدن فرزندان در مدرسه، سفر گروسی، سقوط ریال و زیستن در شهری با ۱۶ گسل فعال باشیم که بالاترین نرخ فرونشست در بین پایتختهای جهان را هم دارد!
حتی در تلخترین و آخرالزمانهترین رمانهای مشهور جهان هم چنین کابوسی را کسی تصور نکرده بود! چگونه یک عده آدمنما در بین ما نفس میکشند و حاضرند دست به چنین جنایتی علیه دخترکان معصوم یک سرزمین بزنند؟ این چه مرام فکری وحشتناکی است که هر عملی را مباح میسازد؟
یکی از قدیمیترین و آلایندهترین کارخانههای سیمان ایران در شیراز در اردیبهشت ۱۳۹۳ قرار شد حداکثر ۴۸ ماهه از شهر خارج و بهروزرسانی شود. اینک ۴۸ ماه دیگر از پایان آن ضربالعجل گذشته و همچنان میآلاید هوای پاک شیرازیها را! خداراشکر که البته تحریمها بیاثرند!
از سد چمشیر خبر میرسد که حدود یکماه پس از آبگیری، شوری آب رودخانه زهره دستکم دوبرابر آن چیزی شده که معمولاً در این زمان و با توجه به بارندگیها باید شاهدش میبودیم. این یعنی اگر به سرعت آبگیری را متوقف نکنند، با گرمتر شدن و کاهش آورد زهره، باید شاهد یک فاجعه در هندیجان باشیم!
ادواردو مِندوآ، رهبر کنفدراسیون مردمان بومی اکوادور، به ضرب گلوله از پا درآمد. او مخالف دولت مرکزی و کمپانیهای نفتی در حفر چاههای نفتی جدید در زمینهای اجدادیاش بود. تلختر آنکه اکوادور نخستین کشوری در جهان است که در سال ۲۰۰۸ «حقوق طبیعت» را در قانون اساسیاش ثبت کرد
علیرضا شهرداری قاطی این بازی نبود … وقتی دید که دو داداشِ پیروز رفتند، داوطلبانه آمد تا چراغ امید را روشن نگه دارد؛ قدرش را بدانیم، شریک غم بزرگش باشیم و نمک نپاشیم.
عادل طالبی نوشت: با تشکر از شبکۀ محترم افق و دعوت از کارشناسان فوق متخصص بابت پیگیری موضوع و برطرف کردن مشکلاتِ ذهنیِ منِ پدرِ دو فرزند. خیالم راحت شد. پس مشکل دماغِ دخترم است. خدا رو شکر.
علی شریعتی نوشت: ازصبح از راه دور جویا سلامت دخترم هستم نهایتا گفت با توجه به مشکل ایجاد شده جهت مدرسه مجاورشان ،فردا تعطیل (غیررسمی )شدند ! کاش مسولینی که فرزندانشان در #کانادا #آمریکا #انگلستان هستند از تجربه فرزندانشان برای رعیت بگویند!!!
کیانوش جهانپور نوشت:
نگران نباشید! نمک بخورید
دوای هفت درد اون روغن بنفشه هم در حال تست است
او همچنین نوشت: مقاله ژورنال Psychology today؛ روانشناسی و راز #مسمومیت دختران مدرسه ای درباره «مسمومیتهای جمعی» دانشآموزان ایرانی، آیا تاریخ تکرار میشود؟ در تمام این موارد، دختران جوان که تحت فشارهای فوقالعاده و بدون فرصت جبران بوده اند، در پسزمینه آشفته سیاسی پس از جلب توجه کسی به بویی نامتعارف، از یک وضعیت مرموز که معمولاً به گاز سمی نسبت داده میشد، بیمار شدند. چه چیزی محتملتر است: اینکه دانشآموزان پس از 3 ماه و نیم هدف حملات شیمیایی بودهاند که هیچ مدرکی برای آن وجود ندارد یا اینکه آنها از علائم روانزای ناشی از استرس، رنج میبرند – وضعیتی که شاید برای هزاران سال مستند شده است. کدامیک دختران جوان تحت استرس شدید و طولانی مدت را اول هدف می گیرد؟ 4 مارس، 2023 توسط Robert Bartholomew Ph.D. Reviewedby Gary Drevitch
صادق زیباکلام نوشت: دخترم باتفاق یکصد تن از والدین دیگر امروز برای اعتراض به آموزش و پرورش میرفتند.تمام مدت که ماجرای امروز را میگفت ساکت بودم.گفت بابا به چی فکر میکنی؟گفتم مطمئنم این اقدامات از بیرون نظام نیست.منتهی اگر نظام نمیخواست دختران بمدرسه بروند پس چگونه دانشجویان دختر از پسر بیشتر شده.
برخی از سینماگران داخل و خارج اتهاماتی را به کارگردان «ا.ط» درباره تعرض جنسی وارد کرده اند و حسابهایی به آنها پرداخته اند.
سید حسین موسویان نوشت
معادله #فساد اقتصادی:فساد = انحصار+صلاحدید+عدم پاسخگوییهرجا و هرزمان که در معاملات اقتصادی، تصمیم گیری براساس #انحصار و #صلاحدید و عدم #پاسخگویی باشد؛ #فساد قطعی است
حجت مرتجی نوشت گوشت قرمز تیتر یک ۲ #روزنامه سراسری بود. #سازندگی ارگان #حزبکارگزاران و #صبحنو نزدیک به #قالیباف.اما سازندگی توقیف شد. در شماره ۲۳ بهمن اولین جمله #منتجبی سردبیر سازندگی در سرمقاله خود این بود:«هیچ کس تصور این که روزنامه وارد سال ششم بشود، نداشت». سال ششم ۶ شماره ادامه یافت
برخی از حساب های کرابری اپوزیسیون طی چند روز گذشته نشست هایی در اندیشکده ها و پارلمان ها شرکت کردند که میتوان به حضور رضا پهلوی در پارلمان اروپا و همچنین موضع گیری مخالف حامد اسماعیلیون درباره مجاهدین خلق میتوان اشاره کرد.
علی صمدزاده نوشت: حالا دیگر روز میلاد به شب رسیده و باید به یاد آورد که امروز سالروز شهادت فرمانده بینظیر، رشید، غیور و محبوب لشگر ۲۷ محمد رسول الله(صلی الله علیه و آله و سلم)، #شهید_حاج_محمد_ابراهیم_همت بود؛ رضوان الله علیه.
برخی کاربران شبکه اجتماعی از جمله طیف مخالف جمهوری اسلامی به دیدار برنارد لوی مسیح علی نژاد و گلشیفته فراهانی واکنش های عمدتا تندی نشان داده اند.
کاربران حوزه استارت آپی از خروج یکی از هم بنیانگذاران تپسی از هیئت مدیره این شرکت خبر دادند
سید یاسر جبرائیلی فعال انقلابی نوشت: اقتصاد ایران، از این جهت که کالاهای انحصاری(نظیر محصولات پتروشیمی و فلزات) بهجای قیمتگذاری دولتی، در بورس کالا به حراج گذاشته میشوند تا به بالاترین قیمت به متقاضیان پرشمار فروخته شوند، یک نمونه نادر است که میتواند کاندیدای ثبت در رکوردهای گینس باشد. #نه_به_نئولیبرالیسم
بله مردم بزرگوار ایران! با افزایش قیمت دلار، قیمت مصالح ساختمانی نیز سر به فلک میکشد. چرا؟ چون مواد اولیه مصالح ساختمانی از در و پنجره و شیرآلات گرفته تا سیمکشی و آهن آلات و… همه بر اساس نرخ دلار قیمتگذاری شده و به تولیدکنندگان داخلی فروخته میشود. #نه_به_نئولیبرالیسم
پیام برازجانی نوشت: مارکس و مائو و استالین و کاسترو کیلویی چند، برید کنار رفیق #یاسر_جبرائیلی اومده!
علی علیزاده، اصولگرای ساکن لندن نوشت: دو هفته پیش آقایان مدنی زاده و جبراییلی را برای مناظره به جدال دعوت کردیم. متاسفانه مدنی زاده پاسخی نداد. حالا در جدال برای میزبانی مناظره نیلی و جبراییلی اعلام آمادگی میکنیم. امیدوارم آقای نیلی تن به این مناظره بدهد تا فرق نگاه طرفداران و منتقدان نئولیبرالیسم برای جامعه مشخص شود
حسین امیرعبداللهیان نوشت: واكنش مداخلهآمیز برخی مقامات غربی به موضوع مسموميت مشكوك دانشآموزان عزیز دختر ایرانی، تداوم جنگ ترکیبی دشمن است. دستگاههای ذیربط کشور در حال پیگیری جدی و بررسی دقیق ابعاد آن هستند. ملت بزرگ ایران اشک تمساح را بخوبی می شناسد!
هادی بیگی نژاد نوشت: همیشه این شائبه وجود داشته که #درآمدهای_نفتی در کشور محرمانه است، یا با عبارتهایی چون #تاریکخانه_نفت معرفی میشد. امروز #مجلس مصوب کرد که تمام درآمدهای نفت، گاز و زنجیره آنها با سهم توزیعی تمام ذینفعان، بصورت #شفاف به مجلس گزارش شود. #شفافیت
مالک شریعتی با انتشار عکس پیروز و توییتی از صفحه رضا پهلوی از منبع ایندیپندنت فارسی نوشت:
با جستجوی کلمات “پیروز و امید” در فضای مجازی، به راحتی فهم میشود که #پیروز از ابتدا یک سناریو در ابرپروژه جنگ رسانهای چندماه اخیر در حمله به #امید ایرانی بوده. محیط زیست قبلا ابزار ضدامنیتی بود و اینک ابزار ضداجتماعی. ماجرای #مسمومیت_دانشآموزان نیز قطعه دیگری از همین پازل است.
انتهای پیام