خرید تور نوروزی

ادامه مقاومت سایپا علیه تولید خودروی ارزان

هیرش سعیدیان، روزنامه‌نگار در گزارش ارسالی به انصاف نیوز نوشت: شکل‌گیری خودروساز سوم که بتواند خودروی پرتیراژ ارزان قیمت تولید کند، سالهاست که به دلیل نارضایتی از محصولات نه چندان با کیفیت و گران قیمت ساکنین خودروساز جاده مخصوص به یک مطالبه‌ی عمومی و ملی تبدیل شده است، اتفاقی که نفوذ قابل توجه سهامداران و ذینفعان خودرو سازی در ایران سدی مؤثر در جلوگیری از شکل گیری آن بوده است.

سفر نعمت‌زاده به پاریس و انعقاد قرارداد میان ایدرو و شرکت خودرو سازی رنو با توجه به مفاد قرارداد مدتی است امید کم رمق ناظران صنعت خودرو سازی در ایران را جانی دو باره بخشیده است.

طبق این قرارداد یک شرکت جوینت ونچر برای تولید محصولات مشترک ایجاد خواهد شد که 40 درصد سهام آن متعلق به ایدرو و 60 درصد آن متعلق به رنو خواهد بود. آورده سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در این همکاری مشترک، سایت خودروسازی بن‌رو خواهد بود و رنو نیز نسبت به انتقال تکنولوژی و سرمایه‌گذاری اقدام خواهد کرد. ظرفیت اولیه‌ی تولید کارخانه‌ی مشترک رنو و ایدرو سالانه 150 هزار دستگاه تعیین شده است. برخی از کارشناسان گفته‌اند که این رقم در فاز ابتدایی طرح ممکن است تا 300 هزار خودرو نیز افزایش یابد.

مستقل بودن این شرکت مشترک از دو خودروساز سایپا و ایران خودرو یکی از نقاط بارز این قرارداد است. اما ممتازترین وجه این قرارداد تولید خودروی پرتیراژ با قیمت زیر 30 میلیون تومان بل نام احتمالی کوئید است، این خودرو هم اکنون به صورت آپشنال (کولر و ABS) در کشور برزیل با قیمت تقریبی 24 میلیون تومان تولید می‌شود که با توجه به شباهت هزینه‌های پایه‌ای دستمزد و تولید در دو کشور انتظار می‌رود که این خودرو در ایران نیز با همین قیمت تولید شود. این اتفاق البته می‌تواند تا تولیدات گران قیمت و بی کیفیت سایپا و در صدر آن خودرو پراید را با چالش اساسی مواجه کند.

هراس سایپا از تولید خودرو ارزان قیمت

این تیتر برخی رسانه‌ها در تاریخ 12 مهر ماه 1395 متاسفانه درست از آب درآمد! گزارش مزبور به احتمال فشار و لابی جاده‌ی مخصوص با شرکت فرانسوی برای جلوگیری از ارزان فروشی و متقاعد کردن رنو برای گران فروشی پرداخت. در اینباره «پیمان کارگر»، مدیر منطقه‌ی خاورمیانه‌ی شرکت رنوی فرانسه گفت: متاسفانه خودروساز ایرانی برای گرانفروشی به ما فشار می‌آورد. او بدون اشاره به نام سایپا اظهار داشت که در روزهای اخیر فشارهای زیادی به وی وارد آمده تا از بستن قیمت پایین خودروی تولیدی جلوگیری شود. هم اکنون بازار خودروی ایران شاهد ورود خودروهای جدید است، در دوران تحریم اما حضور خودروهای چینی در بازار ایران پررنگ بود. هر چند می‌توان در مورد کیفیت خودروهای چینی صحبت کرد و انتقادات زیادی را مطرح کرد، اما به هر صورت فضای بعد از برجام تنوعی را در نوع خودروهای وارده به ایران به‌وجود آورده است که به مشتریان ایرانی می‌گوید که اکنون فقط خودروهایی که در ایران می‌توانند بخرند، خودروهای قبلی نیست و تنوع بسیار بیشتر شده است. این مساله موجب می‌شود که توقع مشتری بالاتر برود و این خیلی خوب است. وقتی توقع مشتری بالا می‌رود، عملاً رقابت باید بیشتر شود و رقابت بیشتر میان خودروسازان خارجی و داخلی بر این جنبه متمرکز می‌شود که چگونه باید به توقع مشتری پاسخ داد.

با کوئید بازی می‌شود!

پیمان کارگر نماینده‌ی شرکت رنو در ایران گفت: باید به صراحت گفت تا دستمان بازتر نباشد، کوئید را نمی‌آوریم چراکه اگر غیر از این باشد، با آن بازی می‌شود. برخی می‌خواهند این خودرو را گران و ارزان کنند، کوئید می‌خواهد روی خودروهای دیگر اثرگذار باشد و روی قیمت آن با رقبا مسابقه بگذاریم و در رقابت، آن‌ها را کنار بزنیم. این قسمت از سخنان نماینده‌ی رنو در ایران ظاهراً به مذاق سایپایی‌ها چندان خوش نیامده است و از هم اکنون جنگ رسانه‌ای مرسوم علیه رنو و محصول احتمالی آن شکل گرفته است، بی کیفیت بودن محصولا رنو، خارجی بودن این شرکت و مقابله‌ی آن با تولید ملی و بومی محورهای این جنگ رسانه‌ای است.

700 هزار واحد خودرو، ظرفیت خالی کشور

ظرفیت تولید خودرو در کشور حداقل 2 میلیون خودرو است که اکنون تنها 1 میلیون و 300 هزار خودرو تولید می‌شود. بازی شرکت‌هایی مانند سایپا با ظرفیت خالی 700 هزار خودروی موجود در بازار برای بالا نگه داشتن قیمت محصولاتی مانند پراید که مسوولین کشوری بارها از نقش پر رنگ آن در تصادفات جاده‌ای گفته‌اند، نکته‌ای است قابل تأمل. با توجه به این نکته که خودروی کوئید نیز در بهترین حالت کیفیتی هم سنگ پراید خواهد داشت باید دید که آیا تلاش‌های سایپا برای از بین بردن نقطه‌ی قوت این محصول که قیمت پایین آن است به بار خواهد نشست یا خیر. مسوولین شرکت سایپا در تماس با این شرکت حاضر به پاسخگویی نبودند. یکی از مدیران این شرکت پراید را «خودروی ایده آل خانواده» و خودرویی «استاندارد» خواند. رحیم شایان کارشناس خودرو در این باره می‌گوید: مسوولین وزارت صنایع بر دوراهی مهمی قرار گرفته‌اند، آن‌ها باید ثابت کنند که نقش داور بی طرف و مدافع منافع مردم را ایفا می‌کنند و نه مدافع همیشگی سایپا. با توجه به این مورد که شرکت فولکس واگن برای اقدامی به مراتب نازل‌تر (دستکاری در نشانگر میزان آلایندگی) مجبور به پرداخت میلیاردها دلار غرامت شد، سؤال این است که چرا در کشور ما شرکتی همچون سایپا تا این حد در مدیریت سودجویانه‌ی بازار و اقدامت اینچنینی دست باز عمل می‌کند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. هرچه داد و فرياد زده شود هيچ شنونده اي نيست، چرا؟ مثل روز روشن است که مسئولان به صنعت خودرو در ايران، بعنوان منبعي براي درآمد کلان نگاه ميکنند که شايد بعد از نفت، دومين منبع درآمد تلقي ميشود. لذا هدف غائي آنها ، نه آسايش و رفاه مردم و نه مثلا” موضوع کار و بيکاري است. وقتي بدون هيچ زحمتي خودروهاي بي کيفيت برخي کشورهايي که هنوز بنوعي خود، جهان سومي هستند را با قيمت خودروهاي درجه اول آلماني و آمريکائي به خلق الله مي اندازند (و در واقع مردم را غارت ميکنند) ديگر چه ميخواهند.

  2. خودروسازان داخلى وجدان و منافع ملى و … را فداى منفعت طلبى خود كرده اند و چون مديريت و توان ندارند فقط با جان مردم بازى ميكنند و من كه مخالف تضعيف توليد داخلى هستم بواقع به اين رسيده ام كه كمپين نخريدن خودرو داخلى كاملاً درست بود.
    ميگويند مديريت شركت سايپا پاسخگو نيست اينكه تعجبى ندارد از صدر تا ذيل اين شركت پاسخگو نيستند من چند ماه قبل براى خودرو تحويل شهريور نام نويسى كردم با اعتماد به اين شركت ماشينم را در اوايل شهريور فروختم و خدا شاهد است در اين مدت نزديك دو ماه حدوداً ٦٠ كيلومتر رفت و آمد دارم و گرفتار شدم چون بخيال خام خودم تصور ميكردم شهريور خودرو ثبت نامى تحويل ميشود جالباينكه در دنيا خودرو سازان دهها آپشن ميگذارند سايپا براى اين خودرو يك آپشن گذاشه بود كه دو رنگ سفيد و نقره اى را انتخاب كنيد كه من نره اى كم مشترى را انتخاب كردم تا اينكه آخر شهريور مابقى وجه را اخذ كردند و در همان موقع رنگ را اجباراً خودشان از نقره اى به سفيد تغيير دادند !!!! اين هم از يك آپشن !! در حال حاضر كه بيست مهر ماه است هيچ خبرى از تحويل نيست و وجه كامل را هم گرفته اند ! چندين تماس و چند ايميل و در سايت تماس با مشتريان هم پيام گذاشته ام كه التماس ميكنم فقط بگوئيد چه زمانى خودرو تحويل ميشود ؟ ولى دريغ از يك جمله پاسخ !!!
    يكى از دوستان كه ناراحتى من را ميبيند حرف جالبى زد و گفت اين دو شركت خودرو ساز داخلى خصوصاً سايپا ، به جان مردم كه در همه اديان و در تمام دنيا خط قرمز است اهميتى نميدهند و تو انتظار پاسخگو بودن و خوش قولى آنها را دارى !
    خدا از خودرو سازان پول پرست داخلى نگذرد و خداوند حاميان آنها را به عقوبت برساند كه جان مردم را فداى پول كرده اند و تا حرف و انتقادى ميشود حمايت از كارگران و توليد ملى را پيش ميكشند ،كدام مدير بى كفايتى گفته پشتيبانى از توليد داخلى يعنى حمايت از كيفيت بد و گران قيمت !!! اين حرف ساده را خودروسازان ما نميفهمند چطور اختيار جان و مال مردم را به آنها سپرده اند !!در واقع مديران پشت اين بهانه پنهان ميشوند در حاليكه ارتقاءكيفيت و احترام به مشترى و رعايت ايمنى و قيمتها را مناسب كردن عين پشتيبانى از خودرو و توليد داخلى است و هم پشتيبانى از مردم است مردمى كه ولى نعمت مسئولين هستند !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا